Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης 101

Οδηγός ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων για βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO). Μάθετε για τα βασικά του SEO και πώς να ξεκινήσετε, ώστε να μπορείτε να κατατάξετε στις μηχανές αναζήτησης.


καλύτερες εταιρείες SEO

Θέλετε να κατατάξετε τον ιστότοπό σας σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google & Μπινγκ; Εάν ναι, θα πρέπει να ξεκινήσετε να εκτελείτε κάτι που ονομάζεται βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (συνήθως συντομευμένο SEO για συντομία) για τον ιστότοπό σας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα βασικά του SEO και θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να λάβετε καλύτερες βαθμολογίες στις μηχανές αναζήτησης. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα βασικά!

Τι είναι το SEO?

Το SEO είναι η διαδικασία επηρεασμού της ορατότητας ενός ιστότοπου ή μιας ιστοσελίδας στα μη αμειβόμενα αποτελέσματα μιας μηχανής αναζήτησης, ώστε να τοποθετείται ψηλότερα στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης (συνήθως συντομευμένο SERP για συντομία). Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει βασικά να προσπαθήσετε να κατατάξετε τον ιστότοπό σας καλά στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing, ώστε οι χρήστες να μπορούν να σας βρουν κατά την αναζήτηση! Ακολουθεί ένα παράδειγμα της κατάταξης της ιστοσελίδας της Wikipedia ως του 4ου αποτελέσματος στο Google για τη λέξη-κλειδί «τι είναι seo». Συνήθως, όσο υψηλότερη τοποθετείται μια ιστοσελίδα στα SERPs, τόσο μεγαλύτερη ορατότητα και κίνηση θα λάβει. Σε τελική ανάλυση, πόσες φορές έχετε δοκιμάσει μια νέα αναζήτηση αντί να μεταβείτε στη σελίδα 2?

Τι είναι το SEO

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχουν πολλά οφέλη από την καλή κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης… Το πρόβλημα είναι, κάνοντάς το να συμβεί. Λόγω της φύσης και της αυξανόμενης πολυπλοκότητας που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης για τον υπολογισμό της κατάταξης των ιστότοπων, το SEO είναι μια μακρά και κουραστική διαδικασία. Έτσι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε, τόσο το καλύτερο. Το SEO δεν είναι εύκολο. Πιθανότατα υπάρχουν αμέτρητοι ιστότοποι που προσπαθούν ήδη να ταξινομήσουν τις ίδιες λέξεις-κλειδιά με τον ιστότοπό σας. Εξαιτίας αυτού, πολλές λέξεις-κλειδιά είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές για κατάταξη και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για έναν ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης. Σας συνιστούμε να προσλάβετε μια επαγγελματική εταιρεία SEO για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας SEO. Δείτε Χρειάζεστε πραγματικά μια εταιρεία SEO για να μάθετε περισσότερα. Ωστόσο, ακόμη και με ένα, θα συνεχίσει να είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία. Ανεξάρτητα από το εάν πρέπει ή όχι να προσλάβετε έναν επαγγελματία SEO, είναι καλή ιδέα να μάθετε για τα βασικά στοιχεία του SEO, έτσι ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση για την επιχείρησή σας.

Επί τόπου Vs. Εκτός τοποθεσίας

Η εκτέλεση του SEO διαιρείται γενικά σε δύο κύρια μέρη – αναφέρονται ως SEO επιτόπου και εκτός ιστότοπου. Το onsite SEO αναφέρεται στην τεχνική βελτιστοποίηση του φυσικού ιστότοπου, ενώ το SEO εκτός τόπου αναφέρεται σε εξωτερικές διαδικασίες εκτός του ιστότοπού σας. Η πλειονότητα των εταιρειών SEO θα ξεκινήσει με έναν επιτόπιο έλεγχο του ιστότοπού σας για να αναλύσει ποιες τεχνικές βελτιστοποιήσεις μπορούν να βελτιωθούν για να διασφαλιστεί ότι ο ιστότοπός σας είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικός στη μηχανή αναζήτησης. Αφού ολοκληρωθεί αυτό, θα μετατοπίσουν την εστίασή τους σε διαδικασίες SEO εκτός ιστότοπου και θα συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό κάθε μήνα έως ότου λήξει το συμβόλαιό σας. Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα το SEO εντός και εκτός ιστότοπου, παρέχουμε μερικά παραδείγματα παρακάτω:

Παραδείγματα SEO Onsite:

 • Ανακαλύψτε τις σωστές λέξεις-κλειδιά – Η ανακάλυψη των σωστών λέξεων-κλειδιών για στόχευση είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μιας καμπάνιας SEO. Εάν δεν γνωρίζετε τι αναζητούν οι καταναλωτές, πώς ξέρετε τι να στοχεύσετε; Χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως η Εξερεύνηση λέξεων-κλειδιών Moz, το Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών της Google και το SEMRush, μπορείτε να καταλάβετε ποιες λέξεις-κλειδιά στην περιοχή αναζητούνται και ποιες λέξεις-κλειδιά στοχεύουν οι ανταγωνιστές. Αυτές οι λέξεις-κλειδιά θα είναι η ραχοκοκαλιά της καμπάνιας.
  Προσδιορισμός των λέξεων-κλειδιών για στόχευση μέσω ενός εργαλείου σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών
 • Βελτιστοποίηση ετικετών τίτλου, επικεφαλίδων, εικόνων και περιεχομένου – Μόλις ερευνήσετε και ανακαλύψετε τις λέξεις-κλειδιά-στόχους σας, εφαρμόστε αυτές τις λέξεις-κλειδιά στρατηγικά σε όλες τις ετικέτες τίτλων, επικεφαλίδες (H1 έως H6), εναλλακτικό κείμενο εικόνας (χαρακτηριστικά alt) και το περιεχόμενο της σελίδας. Προσέξτε να μην προχωρήσετε πολύ. Το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι ευανάγνωστο για τον άνθρωπο πρώτα απ ‘όλα!
 • Αναδιάρθρωση διευθύνσεων URL – Κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας θα πρέπει να έχει μια καλά επεξεργασμένη διεύθυνση URL για να έχει νόημα σημασιολογικά. Βελτιστοποιήστε κάθε διεύθυνση URL ώστε να είναι περιγραφική, ενώ περιέχει σημαντικές λέξεις-κλειδιά. Κάθε διεύθυνση URL πρέπει επίσης να είναι συνοπτική – συνήθως όχι περισσότερο από 75 χαρακτήρες σε μήκος.
 • Δημιουργία Χάρτη ιστοτόπου XML – Ένας χάρτης ιστότοπου XML ενημερώνει τις μηχανές αναζήτησης για τις σελίδες σε έναν ιστότοπο, τη σχετική σημασία τους μεταξύ τους και τη συχνότητα ενημέρωσης των σελίδων. Ένας χάρτης ιστότοπου XML είναι γενικά χρήσιμος μόνο για τη μηχανή αναζήτησης.
 • Επισκευή ή ανακατεύθυνση σπασμένων σελίδων – Είναι σημαντικό να βρείτε και να αντιμετωπίσετε κατεστραμμένες σελίδες (σφάλμα 4xx) στον ιστότοπο. Η επιδιόρθωση ή η ανακατεύθυνση 301 της σελίδας θα διασφαλίσει τη χρηστικότητα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τις μηχανές αναζήτησης.
 • Βελτιστοποίηση για κινητά – Δεδομένου ότι η ενημέρωση του αλγορίθμου “Mobilegeddon” της Google, η απόκριση του ιστότοπου ή η φιλικότητα προς τα κινητά, παίζει πλέον ρόλο στον παράγοντα κατάταξης. Είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε έναν ιστότοπο που θα χρησιμοποιείται σε υπολογιστές, smartphone και tablet.

Παραδείγματα SEO εκτός ιστότοπου:

 • Κτίριο συνδέσμων – Η απόκτηση backlinks είναι συνήθως το μεγαλύτερο μέρος μιας εκστρατείας SEO εκτός ιστότοπου. Αυτό σημαίνει να συνδέσετε άλλους ιστότοπους με εσάς. Αυτό δεν είναι μόνο ευεργετικό για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης του ιστότοπου, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως άμεση παραπομπή στον ιστότοπο από άλλους ιστότοπους – οδηγώντας στοχευμένη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Σημειώστε ότι η δημιουργία συνδέσμων μπορεί να είναι ένα δίκοπο σπαθί στον κόσμο του SEO. Η δημιουργία συνδέσμων προορίζεται να συμβεί φυσικά και δεν πρέπει ποτέ να συμμετέχετε κτίριο με μαύρο καπέλο τεχνικές.
 • Παρακολούθηση Backlinks – Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε τους συνδέσμους επιστροφής του ιστότοπού σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι έγκυροι και δεν βλάπτουν τον ιστότοπό σας. Έχοντας άσχετους, “ανεπιθύμητους” συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι μηχανές αναζήτησης να τιμωρήσουν τον ιστότοπό σας με μειώσεις κατάταξης. Η συνεχής παρακολούθηση και αφαίρεση ανεπιθύμητων συνδέσμων που οδηγούν στον ιστότοπό σας αποτελεί πλέον σημαντικό μέρος του SEO εκτός του ιστότοπου.
 • Ανάλυση ανταγωνιστών – Γενικά είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε τις προσπάθειες βελτιστοποίησης των ανταγωνιστών σας και να κατανοείτε την κατάταξη των ιστότοπων. Μάθετε ποιες σελίδες στον ιστότοπό τους έχουν καλή απόδοση όσον αφορά το SEO. Ποιες λέξεις-κλειδιά στοχεύουν; Τι είδους περιεχόμενο προωθεί; Χρησιμοποιήστε αυτές τις απαντήσεις για να σχεδιάσετε μια στοχευμένη καμπάνια SEO.
  Ένα στιγμιότυπο οθόνης του SEMRush για ανανέωση των ανταγωνιστών σας.
 • Κοινή χρήση περιεχομένου – Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται όλο και πιο ισχυρά. Οι κοινωνικές κοινοποιήσεις και οι επισημάνσεις “μου αρέσει” μπορούν να χρησιμεύσουν ως δείκτης της δημοτικότητας ενός ιστότοπου λόγω των πολύτιμων πληροφοριών που παρέχει. Για να μην αναφέρουμε την προώθηση περιεχομένου μέσω καναλιών κοινωνικών μέσων είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να οδηγήσετε στοχευμένη επισκεψιμότητα στον ιστότοπο.

Βελτιστοποίηση για τοπική αναζήτηση

Εκτός από το SEO επί τόπου και εκτός ιστότοπου, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το τοπικό SEO. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό αφορά τοπικές επιχειρήσεις που στοχεύουν στην καλύτερη τοποθέτηση στις SERPs γεωγραφικά περιορισμένων αναζητήσεων – ουσιαστικά προσπαθούν να βρεθούν από άτομα που κάνουν αναζήτηση σε κοντινή απόσταση. Έχετε βγάλει ποτέ το smartphone σας και το ζητήσατε για “μέρη πίτσας κοντά μου”?

Παράδειγμα τοπικής αναζήτησης

Το τοπικό SEO είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις τοπικές επιχειρήσεις και απαιτεί επιπλέον εργασία. Εάν διαθέτετε τοπική επιχείρηση, θα πρέπει να μάθετε για τις διάφορες τοπικοί παράγοντες κατάταξης που χρησιμοποιεί η Google. Επιπλέον, το τοπικό SEO είναι κάτι που αλλάζει γρήγορα και θα πρέπει να ενημερώνεστε για τις βέλτιστες πρακτικές.

Το SEO Done Wrong έχει συνέπειες

Όπως μπορείτε να δείτε, η εκτέλεση SEO στον ιστότοπό σας είναι πολλή δουλειά. Επιπλέον, το να κάνεις SEO με λάθος τρόπο μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες! Είτε αποφασίσετε να προσλάβετε μια εταιρεία SEO είτε να το κάνετε μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι τηρείται ο ιστότοπός σας Οδηγίες για webmaster της Google. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν επικίνδυνες ή μαύρες τεχνικές που θα μπορούσαν να βλάψουν την κατάταξή σας. Εδώ είναι μια λίστα με τακτικές SEO που πρέπει να αποφύγετε.

Κίνδυνοι βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης

συμπέρασμα

Μεταξύ SEO επιτόπου και εκτός ιστότοπου, συμβαδίζοντας με τις αλλαγές αλγορίθμων της Google, βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας εμφανίζεται στους Χάρτες Google και παραμείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό – η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης απαιτεί τεράστιο χρόνο και προσπάθεια για την επιτυχία μιας καμπάνιας. Καθώς η κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης είναι όλο και πιο σημαντική για την επιτυχία μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο, εναπόκειται σε αυτήν την επιχείρηση να αποφασίσει εάν διαθέτουν ή όχι τους διαθέσιμους πόρους για τη διαχείριση μιας καμπάνιας SEO από μόνες τους ή εάν είναι καλύτερο να αναθέσετε σε τρίτους μια ομάδα των επαγγελματιών SEO για να χειριστεί τη δουλειά για αυτούς. Όποια διαδρομή κι αν επιλέξετε να ακολουθήσετε, είναι απαραίτητο το SEO να είναι μέρος του μέλλοντος της επιχείρησής σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map