Optimizimi i Motorit të Kërkimit 101

Udhëzuesi i pronarit të biznesit tonë të vogël për optimizimin e motorit të kërkimit (SEO). Mësoni rreth bazave të SEO dhe si të filloni në mënyrë që të mund të renditeni në motorët e kërkimit.

kompanitë më të mira të SEO

Dëshironi të renditni faqen tuaj të internetit në motorët e kërkimit si Google & Bing? Nëse po, do t’ju duhet të filloni të kryeni diçka që quhet optimizim i motorit të kërkimit (zakonisht shkurtohet SEO për shkurt) për faqen tuaj të internetit. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë bazat e SEO dhe do t’ju prezantojmë me disa gjëra që ju duhet të bëni në mënyrë që të merrni një renditje më të mirë në motorët e kërkimit. Pra, le të fillojmë me bazat!

Farë është SEO?

SEO është procesi i ndikimit të dukshmërisë së një uebfaqeje ose faqes në internet në rezultatet e papaguara të një motori kërkimi për t’u vendosur më lart në faqen e rezultateve të motorit të kërkimit (zakonisht shkurtohet SERP për shkurt). Me fjalë të tjera, në thelb do të thotë të përpiqeni të merrni faqen tuaj në internet që të renditet mirë në motorët e kërkimit si Google dhe Bing, në mënyrë që njerëzit të mund t’ju gjejnë kur kërkoni! Më poshtë është një shembull i renditjes së faqeve në internet të Wikipedia si rezultati i 4-të në Google për fjalen kyçe “çfarë është SEO”. Në mënyrë tipike, sa më e lartë që një faqe në internet vendoset në SERP, aq më shumë shikueshmëri dhe trafik do të marrë. Në fund të fundit, sa herë keni provuar një kërkim të ri sesa të shkoni në faqen 2?

Farë është SEO

Siç mund ta imagjinoni, ka shumë përfitime për ta pasur faqen tuaj të internetit të renditur mirë në motorët e kërkimit … Problemi është, duke e bërë atë të ndodhë. Për shkak të natyrës dhe rritjes së ndërlikimeve të motorëve të kërkimit për të llogaritur sesi renditen faqet e internetit, SEO është një proces i gjatë dhe i lodhshëm. Pra, sa më shpejt që të filloni me të, aq më mirë. SEO nuk është as e thjeshtë. Ka shumë të ngjarë që ka faqe të panumërta që tashmë përpiqen të renditen për të njëjtat fjalë kyçe që është faqja juaj e internetit. Për shkak të kësaj, shumë fjalë kyçe janë jashtëzakonisht konkurruese për t’u renditur dhe mund të jenë shumë të vështira për t’u marrë nga një pronar i biznesit të vogël. Ne ju rekomandojmë të punësoni një kompani profesionale SEO për t’ju ndihmuar të përmbushni qëllimet tuaja SEO. Shikoni A keni vërtet nevojë për një kompani SEO për të mësuar më shumë. Sidoqoftë, edhe me një, do të vazhdojë të jetë një proces i gjatë dhe i vështirë. Pavarësisht nëse duhet të punësoni një SEO profesionale, është një ide e mirë për të mësuar në lidhje me bazat e SEO-së në mënyrë që të mund të merrni një vendim të informuar për biznesin tuaj.

Onsite Vs. offsite

Kryerja e SEO është përgjithësisht e ndarë në dy pjesë kryesore – referuar si SEO në vend dhe jashtë vendit. SEO në internet i referohet optimizimit teknik të faqes fizike ndërsa SEO në internet i referohet procedurave të jashtme jashtë faqes tuaj të internetit. Shumica e kompanive SEO do të fillojnë me një auditim në faqen e internetit tuaj për të analizuar se çfarë optimizimesh teknike mund të përmirësohen për të siguruar që faqja juaj e internetit të jetë sa më “miqësore për motorin e kërkimit”. Pasi të përfundojë kjo, ata do të zhvendosin fokusin e tyre në procedurat e SEO-ve jashtë vendit dhe do të vazhdojnë të punojnë në këtë çdo muaj derisa të përfundojë kontrata juaj. Për t’ju ndihmuar të keni një kuptim më të mirë të SEO-së në vend dhe atyre të jashtëm, ne kemi dhënë disa shembuj më poshtë:

Shembuj të SEO në vend:

 • Zbuloni fjalët e sakta – Zbulimi i fjalëve të sakta për të synuar është thelbësor për suksesin e një fushate SEO. Nëse nuk e dini se çfarë kërkojnë konsumatorët, si e dini se çfarë të synoni? Duke përdorur mjete si Explorer Keyword Moz, Google Keyword Planner dhe SEMRush, mund të kuptoni se cilat fjalë kyçe në vend janë duke u kërkuar, dhe cilat janë fjalët kyçe që konkurruesit aktualisht po synojnë. Këto fjalë kyçe do të jenë shtylla kurrizore e fushatës.
  Përcaktimi i Cilës fjalë kyçe për të synuar përmes një mjeti të planifikimit të fjalëve
 • Optimizoni Etiketat e Titujve, Titujt, Imazhet dhe Përmbajtja – Pasi të keni hulumtuar dhe zbuluar fjalë kyçe tuaj të synuar, zbatoni këto fjalë kyçe në mënyrë strategjike në të gjithë etiketat e titullit, titujt (H1 përmes H6), teksti alternative i imazhit (atributet alt) dhe përmbajtja brenda faqes. Kini kujdes që të mos shkoni shumë larg. Përmbajtja juaj duhet të jetë e lexueshme për njerëzit para së gjithash!
 • URL-të e ristrukturimit – Do faqe në faqen tuaj të internetit duhet të ketë një URL të hartuar mirë për të kuptuar në mënyrë semantike. Optimizoni secilën URL të jetë përshkruese ndërsa përmbani fjalë kyçe të rëndësishme. URLdo URL gjithashtu duhet të jetë konciz – zakonisht jo më shumë se 75 karaktere në gjatësi.
 • Krijoni një sit sit XML – Një sit i hartës XML tregon për motorët e kërkimit në lidhje me faqet brenda një faqe në internet, rëndësinë e tyre relative për njëri-tjetrin dhe sa shpesh azhurnohen faqet. Një sit i hartës XML është përgjithësisht i dobishëm vetëm për motorin e kërkimit.
 • Riparimi ose ridrejtimi i faqeve të thyera – Shtë e rëndësishme të gjesh dhe adresosh faqet e thyera (gabim 4xx) brenda faqes së internetit. Riparimi ose ridrejtimi i 301 faqes do të sigurojë përdorueshmëri si për vizitorët ashtu edhe për motorët e kërkimit.
 • Optimizo për celular – Meqenëse azhurnimi i algoritmit “Mobilegeddon” të Google, dizajni i përgjegjshëm i një uebsajti ose mirëdashësia për celularin, tani luan një rol në faktorin e tij të renditjes. Shtë e rëndësishme të zgjedh një uebfaqe që do të përdoret në PC, smartphone dhe tablet.

Shembuj të SEO offsite:

 • Ndërtimi i lidhjeve – Fitimi i linqeve është zakonisht pjesa më e madhe e një fushate SEO në internet. Kjo nënkupton marrjen e faqeve të tjera të internetit për t’u lidhur me ju. Jo vetëm që kjo është e dobishme drejtpërdrejt për optimizimin e motorit të kërkimit të uebfaqes, por gjithashtu mund të shërbejë si një referim i drejtpërdrejtë në faqen e internetit nga faqet e internetit të tjera – drejtimi i trafikut të synuar në faqen tuaj. Vini re se ndërtimi i lidhjeve mund të jetë një shpatë me dy tehe në botën e SEO. Ndërtimi i lidhjeve është menduar të ndodhë natyrshëm dhe nuk duhet të merrni pjesë kurrë ndërtesë lidhëse e kapelave të zeza teknikat.
 • Linjat e monitorimit – Shtë gjithashtu e rëndësishme të mbani një sy në linqet e faqes tuaj të internetit për të siguruar që ato janë të vlefshme dhe jo të dëmshme për faqen tuaj të internetit. Pasja e parëndësishme, linjat e lidhjes “spammy” në faqen tuaj të internetit mund të rezultojnë në motorët e kërkimit që dënojnë faqen tuaj të internetit me ulje të renditjes. Vëzhgimi dhe heqja e vazhdueshme e lidhjeve të spamit që tregojnë në faqen tuaj të internetit tani është një pjesë e rëndësishme për SEO të jashtme.
 • Analiza e konkurrencës – Në përgjithësi është një ide e mirë për të mbajtur një sy të hapur në përpjekjet për optimizimin e konkurrentëve tuaj dhe të kuptoni se si ata janë faqet e internetit në renditje. Zbuloni se cilat faqe në faqen e tyre të internetit po performojnë mirë në aspektin e SEO. Cilat fjalë kyçe po synojnë? Kindfarë përmbajtje po shtyjnë ata? Përdorni këto përgjigje për të hartuar një fushatë të synuar SEO.
  Një pamje e SEMRush për anaylizimin e konkurrencës tuaj.
 • Shpërndani përmbajtjen – Media sociale po bëhet gjithnjë e më e fuqishme. Aksionet dhe pëlqimet sociale mund të shërbejnë si një tregues i popullaritetit të një faqe në internet për shkak të informacionit të vlefshëm që ai ofron. Për të mos përmendur shtytjen e përmbajtjes përmes kanaleve të mediave sociale është një mundësi e shkëlqyeshme për të drejtuar trafikun e synuar në faqen e internetit.

Optimizimi i Kërkimit Lokal

Përveç SEO në vend dhe offsite, do t’ju duhet të merrni parasysh SEO lokale. Siç sugjeron emri, kjo është për bizneset vendore që synojnë vendosje më të mirë në SERP të kërkimeve të kufizuara gjeografikisht – në thelb duke u përpjekur të gjenden nga njerëzit që kërkojnë aty pranë. A keni tërhequr ndonjëherë smartphone tuaj dhe e keni kërkuar atë për “vendet e picave pranë meje”?

Shembull i një kërkimi lokal

SEO lokale është tepër e rëndësishme për bizneset vendore dhe kërkon punë shtesë. Nëse zotëroni një biznes lokal, do t’ju duhet të mësoni për ato të ndryshme faktorët lokalë të renditjes që përdor Google. Për më tepër, SEO lokale është diçka që po ndryshon me shpejtësi dhe do t’ju duhet të qëndroni të azhurnuar në praktikat më të mira.

SEO gabuar ka pasoja

Siç mund ta shihni, kryerja e SEO në faqen tuaj të internetit është shumë punë. Për më tepër, duke bërë SEO në mënyrë të gabuar mund të ketë pasoja negative! Nëse vendosni të punësoni një kompani SEO ose ta bëni vetë, sigurohuni që faqja juaj e internetit t’i përmbahet Udhëzimet e Webmasterit të Google. Kjo do t’ju ndihmojë të shmangni çdo teknikë të rrezikshme ose të kapelave të zeza që mund të dëmtojnë renditjen tuaj. Këtu është një listë e taktikave të SEO për të shmangur.

Rreziqet e optimizmit të motorit të kërkimit

përfundim

Midis SEO në vend dhe në internet, duke mbajtur parasysh ndryshimet e algoritmit të Google, duke u siguruar që biznesi juaj të shfaqet në Google Maps dhe të qëndrojë përpara konkurrencës – optimizimi i motorit të kërkimit kërkon një sasi të madhe kohe dhe përpjekje për të prodhuar një fushatë të suksesshme. Ndërsa renditja në motorët e kërkimit është gjithnjë e më thelbësore për suksesin në internet të një biznesi, i takon asaj biznesi të vendosë nëse ata kanë burimet e disponueshme për të menaxhuar një fushatë SEO në vete, ose nëse është më mirë të transferojmë nga një ekip të profesionistëve të SEO për të trajtuar punën për ta. Cilindo rrugë të zgjidhni të merrni, është e domosdoshme që SEO të jetë pjesë e së ardhmes së biznesit tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me