Lista e Kontrollit Thelbësor për Auditimin e vitit 2018

Një listë kontrolli DIY e praktikave më të mira të SEO për vetë-auditim në faqen tuaj të internetit. Përdorni këtë listë kontrolli për të ndihmuar t’i jepni biznesit tuaj një prani të shëndetshme në motorët e kërkimit.


lista kontrolluese e kontrollit SEO

Në botën gjithnjë në ndryshim të SEO, është e rëndësishme që të kontrolloni rregullisht faqen tuaj të internetit për të siguruar që po ndjek praktikat më të mira të SEO dhe respektimin e Udhëzimet e Webmasterit të Google. Bërja e kësaj do të rrisë mundësinë e mbajtjes së një prezence të shëndetshme në SERP (Faqet e Rezultateve të Motorit të Kërkimit) dhe kështu rritja e trafikut organik për biznesin tuaj.

Fakti i shpejtë: Çdo vit Google azhurnon algoritmin e tyre disa herë HUNDRED, shumë me emra si Penguin, Pëllumbi, ose Panda – por edhe më shumë me ndryshime më të vogla që nuk kanë qejf tingëllojnë emrat e kafshëve “P”. Të gjitha këto ndryshime marrin në fuqi se si njerëzit po përdorin gabimisht sistemin, si po zhvillohet teknologjia dhe si përdoruesit po kryejnë kërkime.

Lista jonë e kontrollit për renditjen më të mirë në kërkim në 2018

Më poshtë kemi përshkruar kornizën thelbësore për të hequr mendimet nga auditimi juaj i rradhës. Ne e kemi shpërndarë në 5 kategori kryesore:

 • On-site
 • Off-site
 • Faktorët lokalë
 • hulumtim
 • Të luash mbrojtës

1. SEO në vend

Këtu janë optimizimet për të kontrolluar SEO tuaj në vend:

Keywords:

 • A është faqja juaj ose faqja juaj fjalë kyçe të sakta në përbërës të ndryshëm? Metat, Titujt dhe paragrafët e trupit
 • A po përdorni familje me fjalë kyçe? Krijoni fjalë kyçe bazuar në marrëdhëniet me fjalët kyçe të synuara për Indeksimin Latant Semantic (LSI).
 • Frazat Fjalë kyçe biseduese për kërkimin e zërit? Me fillimin e kërkimit me zë, sigurohuni që fjalët tuaja të përqendruara të jenë në fraza të plota që njerëzit flasin.

përmbajtja:

 • A është përmbajtja juaj në gjatësi të ndryshme? Një strategji e mirë për përmbajtjen balancon artikuj me forma të shkurtra, në gjatësi të mesme dhe me forma të gjata. Historikisht, blogerët shkuan në mënyrë universale pas artikujve më të shkurtër të formës për të pompuar një fluks të rregullt të përmbajtjes por me kalimin e kohës dhe në internet ka mbingarkuar 300 artikuj fjalësh, artikujt më të gjatë po fitojnë më shumë vlerë.
 • A është përmbajtja juaj në lloje të ndryshme? Përmbajtja nuk duhet të jetë thjesht blog. Përmbajtja video dhe audio është një kontribut i shkëlqyeshëm!
 • A planifikoni të botoni rregullisht përmbajtjen? Përmbajtja duhet të dalë rregullisht. Përmbajtja e shpeshtë e ndjekur nga shpërndarja e rrallë mund të dëmtojë renditjen tuaj! Qëndroni të rregullt, krijoni një bankë me përmbajtje dhe vazhdoni.
 • A po i largoni në mënyrë aktive kopjimet? Sigurohuni që përmbajtja e kopjuar NUK ekziston në faqen tuaj. Kjo jo vetëm që mund të bëjë që përmbajtja juaj të mos renditet dhe indeksohet për punën që keni krijuar, por gjithashtu mund të përfundojë me fajtorin të marrë vlerën, nëse nuk e raportoni atë.

Këshillë e shpejtë: Përmbajtja grumbulluese është një praktikë popullore dhe ajo që ka merita. Për të grumbulluar si duhet përmbajtjen, rregulli i përgjithshëm është që ju duhet të siguroni diçka me vlerë që është e ndryshme nga pjesa origjinale, e cila mund të përfshijë përmbledhje të përmbajtjes, duke përfshirë reagime origjinale në përgjigje të përmbajtjes etj..

teknike:

 • A keni përfshirë një sit sit dhe Robots.txt?
 • A keni përdorur një strukturë të përshtatshme URL? Strukturoni të drejtën e URL-së tuaj në mënyrë që URL-të individuale të tregojnë për SEO në faqen tuaj.
 • A është faqja juaj duke përdorur mjete Google dhe Bing Webmaster? Verifikoni në Google Console Console dhe Mjetet Bing Webmaster (mund të marrë në konsideratë motorë të tjerë kërkimi për shënjestrim tjetër ndërkombëtar).

Meta:

 • A janë të përcaktuara si duhet Etiketat e Titullit Tuaj? Titujt duhet të kenë një përshkrim qendror të fjalës, i ndjekur nga marka juaj. 50 deri 60 karaktere.
 • A keni përfshirë një etiketë përshkruese bindëse? Gjatësia mesatare e copave është rritur nga 160 në 230 karaktere gjatë vitit 2017.
 • A është Skema e faqes suaj e Rregulluar dhe në përputhje me biznesin tuaj? Aktivizoni skemën e duhur në faqen tuaj për të përputhur biznesin tuaj dhe përmbajtjen. Schema.org ka një listë të plotë të shënjave që Google, Yahoo, Bing dhe motorët e tjerë të kërkimit janë pajtuar!

Performance:

 • A po monitoroni shpejtësinë e faqes tuaj? Shpejtësia e faqes është gjithnjë e më e nevojshme për pozicionin e mirë SERP. Ai zbret në Google që nuk dëshiron të dërgojë njerëz në faqet e internetit që do të kenë një përvojë të dobët të përdoruesit dhe koha e ngarkesës është shikimi juaj i parë në çdo faqe interneti.
 • Si është Shpejtësia e ngarkesës së faqes suaj të internetit? Konsideroni shpejtësinë e ngarkesës në dy pjesë – koha e ngarkesës së përdoruesit / shfletuesit dhe Pasuria e faqes. Këto nuk lidhen gjithmonë saktësisht. Ju mund të keni një renditje të ulët të shpejtësisë së faqes, por ende ngarkoni një faqe në internet për një sekondë. Ju mund të optimizoni sfondin e faqes tuaj sa më shumë që të jetë e mundur, por nëse jeni duke shërbyer një numër të madh vizitorësh me një llogari të përbashkët të pritjes, ju mund të dëshironi të merrni në konsideratë azhurnimin ose në një VPS ose në një sistem Hosting bazuar në cloud për ngarkesa më të shpejtë në faqe.
 • Si është koha e ngarkesës celulare të faqes suaj? Me më shumë se 6 në çdo 10 kërkime që bëhen nga një pajisje celulare, koha e ngarkesës së celularit është gjithnjë e më e rëndësishme. Me shumicën e këtyre kërkimeve që po bëhen në një Pronë të Alfabetit, më mirë besoni se është me rëndësi për Google. shënim: Përshpejtoni faqet e lëvizshme (AMP) është një lëvizje që Google po e nxit, mirë … një ritëm të përshpejtuar. Qëllimi i kësaj iniciative është koha më e shpejtë e ngarkesës në faqet e internetit për pajisjet e lëvizshme dhe kërkon një shënim specifik të faqeve që eliminon elementët e rëndë, jo thelbësorë të përmbajtjes.
 • A keni vendosur masa sigurie? Google dëshiron më shumë siguri dhe po shpërblejnë webmasterët për të. Një Certifikatë SSL është një domosdoshmëri për shumicën e faqeve të internetit sot.

Metrikë të gjeneruar nga përdoruesi (UGM):

 • A janë promovimi i SERP-ve të Tuaja të Promovimit? Kjo është ajo ku fillon të luajë një Titull Meta dhe Përshkrimi i bindshëm.
 • A po inkurajoni në vend angazhimet?
  • Shkalla e fryrjes – Shmangni “Pogo Sticking” ose Normat e larta të fryrjes në pyetjet organike pasi sinjalizon që përmbajtja juaj nuk është e rëndësishme ose me një cilësi mjaft të lartë për t’u angazhuar.
  • Koha në sit – Përsëri, një kohë më e gjatë në faqe tregon përmbajtjen përkatëse. Mbajtja e njerëzve në faqen tuaj më të gjatë mund të rrisë renditjen e kërkimit.
  • Pamjet e faqeve – Sa më shumë shikime në faqe që faqja juaj mund të gjenerojnë, përsëri, me cilësi më të lartë përmbajtja i shfaqet Google dhe pozicionet që ju faqja në SERPs përkatësisht.
 • A po lejoni përmbajtjen e gjeneruar nga përdoruesi (UGC)? Ky është një artikull i vlefshëm që shumica e faqeve të internetit me përmbajtje nuk e pranojnë, por sigurojnë përmbajtje dhe ndërveprim të shkëlqyeshëm. Kjo shumëfishon përpjekjen tuaj dhe ofron arsye shtesë për të zvarritur dhe indeksuar faqen tuaj. Ju duhet të siguroheni që përmbajtja e spamit nuk hyn në faqen tuaj. Bllokoni në mënyrë aktive spammers dhe rregullisht patrulloni faqen tuaj për të hequr çdo gjë që mund të ketë ndodhur.

Këshillë e shpejtë: Përgjigjet në Facebook në faqen tuaj janë të mëdha, por që pronësia e përmbajtjes i ofrohet Facebook-ut, jo faqes tuaj. Seksioni i komenteve vepron vetëm si një dritare ku ekziston përmbajtja aktuale në Facebook. Praktikat më të mira përfshijnë vendosjen e komenteve direkt në faqen tuaj të internetit.

2. SEO jashtë faqes

Këtu janë optimizimet për të kontrolluar SEO tuaj jashtë faqes:

Profili i lidhjes së pasme:

 • A po kërkoni aktivisht backlinks të mirë? Rritni sasinë e backlinks cilësore që tregojnë përdoruesit dhe motorët e kërkimit përsëri në faqen tuaj! Uebfaqet që mbajnë një Autorizim të Lartë Domain sigurojnë linqe të shkëlqyera.
 • A po mospërfillni lidhjet e spamit? Hiq lidhjet që vijnë nga faqet me një rezultat të dobët të sitit.

Reputacioni:

 • A inkurajoni reagime pozitive në internet për Kompaninë tuaj / Shqyrtimet e markave? Inkurajoni klientët të tregojnë historinë e tyre pozitive në internet, përfshirë faqen tuaj në Facebook, Google Business My (për biznesin lokal dhe markat), etj.
 • Mund të Rritni Vlerësimet e Produkteve? lejoj Vlerësimi i Shitësve Google në faqen tuaj për të mbledhur dhe paraqitur komente përmes Shërbimeve Tregtare të Google.

Traffic:

 • A keni lidhje me nofull në faqet me trafik të lartë? Edhe faqet e internetit me lidhje nofollow (d.m.th. artikujt e Wikipedia.org) sigurojnë trafik. Këto lidhje nuk ndikojnë drejtpërdrejt në SEO, por bëjnë indirekt përmes inkurajimit të më shumë vizitorëve në faqen tuaj dhe mundësinë e përmbajtjes së Wikipedia-s të tërhiqet në SERP tuaj.
 • A po merrni trafik kërkimi cilësor? Dërgoni trafikun e paguar në faqen tuaj për të marrë njerëz atje dhe bashkëvepruar me të.
 • A keni ndërtuar një vijim shoqëror? Ndërtimi i një ndjekjeje sociale ju lejon të arrini tek një “audiencë e kapur” kur është e disponueshme përmbajtja e freskët.
 • A po ndërtoni një listë emaili? Një audiencë e kapur nga postat elektronike funksionon njësoj si audienca sociale!

3. Faktorët lokalë (vetëm për bizneset vendore)

Këtu janë optimizimet për të parë përpjekjet tuaja lokale SEO:

Drejtoritë Lokale:

 • A është Faqja juaj e Biznesit tim në Google (GMB) Vendoset? Krijoni dhe ndërtoni plotësisht tuajin Faqja e Biznesit tim të Google. Sigurohuni që informacioni është i saktë dhe i lidhur me faqen tuaj

Këshillë e shpejtë: Bizneset me shumë vendndodhje duhet të kenë një faqe GMB dhe faqe ulëse për secilin vendndodhje përkatëse – lidhni secilën faqe ulëse në faqen e tyre përkatëse të GMB.

 • Janë vendosur dhe saktë Drejtoritë Shtesë Online? Sigurohuni që drejtoritë me reputacion në internet po lidhen përsëri në faqen tuaj dhe po portretizojnë me saktësi informacionin tuaj të biznesit lokal.
 • A po merrni vlerësime lokale? Promovoni komente në këto drejtori lokale, kur është e aplikueshme, dhe inkurajoni shkrimet e lokalizuara (d.m.th. 5 yje – Pica më e madhe në qendër të Pittsburgh). Përgjigjuni në mënyrë aktive si për vlerësimet pozitive ashtu edhe për ato negative. Kjo nuk është domosdoshmërisht një praktikë më e mirë e SEO, por është një praktikë më e mirë e biznesit në internet.

4. Kërkime

Shumë kohë më parë, në një galaktikë jo aq larg – dikur ishte një djalë që tha diçka si kjo:

Nëse e njeh armikun dhe e njeh veten, nuk duhet të kesh frikë nga rezultati i njëqind betejave. Nëse e njihni veten por jo armikun, për çdo fitore të fituar do të pësoni edhe një humbje. Nëse nuk e njeh as armikun, as veten tënde, do të dorëzohesh në çdo betejë.

– SUN TZO

Unë do të shtoj një shtresë të tretë në të dhe e di rrethinën tuaj, ose me fjalë të tjera i njoh klientët tuaj. Arsyeja që është kaq e rëndësishme, është se SEO është një marketing në hyrje funksionojnë dhe që është po aq mirë ajo që po ndodh në industri. Ju mund të keni renditjen më të mirë për një fjalë kyçe që askush nuk kërkon dhe çfarë përfitimi tregon kjo për kompaninë tuaj? Përkundrazi, duhet të jeni të vetëdijshëm për atë që njerëzit po kërkojnë dhe ku mund të tërheqni më mirë trafikun, ose klientët.

Kërkimi i klientit:

 • A po përdorni Planifikuesin e Fjalëve kyç të Google? Përdorni planifikuesit e fjalëve për të gjetur sasinë e fjalëve kyçe të trafikut ka të ngjarë të tërheqin çdo muaj, nëse renditeni mirë. Planifikues i fjalëve Google ofron informacione për kërkimin e paguar, që mund të interpretohet për kërkimin organik. SEMrush Planifikues i Fjalë kyçe është një burim tjetër i shkëlqyeshëm!
 • A keni vendosur Trendet e Google për të përcaktuar pikat e fokusit? Përdoreni këtë për të qëndruar në krye të tendencave që po ndodhin në Kërkimin Google.

Kërkime konkurruese:

 • A keni kryer auditime të konkurrencës? Kërkoni në faqet tuaja të konkurrencës dhe zbuloni se cilat fjalë kyçe po përqendrohen. Mjetet në internet si Ahrefs dhe SEMRush ndihmojnë të kuptojnë se si po veproni së bashku me konkurrencën tuaj.
 • A i keni përdorur Google Alerts për Emrat e Konkurrencës? Zbuloni se çfarë po bëjnë konkurrentët tuaj Alertet e Google.

Analiza e brendshme:

 • A keni aktivizuar Google Analytics & Kërkoni tastierë? Shikoni cilat fjalë kyçe po gjenerojnë më shumë dhe ku keni më shumë hapësirë ​​për tu rritur. Analizoni të dy faqet dhe fjalët kyçe, pastaj kombinoni rezultatet për të filluar të fitoni më shumë trafik për secilën faqe dhe duke përfshirë më shumë fjalë kyçe që gjenerojnë më shumë trafik.
 • A keni përdorur Google Alerts për kompaninë tuaj? Jini në dijeni për atë që po thuhet për kompaninë tuaj në internet. Ky është shpesh informatori i parë në linjat e ngjitura në internet.
 • A i keni përdorur këto mjete shtesë?
  • SEMRush – Merrni një kuptim të përgjithshëm të SEO të sitit tuaj nga teknike përmes përmbajtjes.
  • Kontrollues i Drejtorive MozLocal – Shihni se si azhurnohen direktoritë tuaja lokale.
  • Monitoroni lidhjet e prapme – shikoni se ku po merrni lidhjet e kthyera dhe cilat janë të vlefshme dhe cilat duhet të hiqen

5. Mbrojtja e lojërave

Kjo është një zonë shumë shpesh e anashkaluar e SEO. Ajo që shumica e njerëzve nuk e kuptojnë është marrëdhëniet me hije të internetit. Ka shumë përpjekje negative SEO që konkurrentët do të përpiqen të bëjnë në faqen tuaj të internetit dhe ju duhet të jeni të vetëdijshëm për atë në mënyrë që të mund të luani mbrojtje.

Dark-Side e uebit është një vend i frikshëm, por nëse webmasterët qëndrojnë vigjilentë ata mund të kalojnë shumicën e këtyre problemeve.

 • A i keni hequr lidhjet Spam? Kjo është një pjesë integrale e një strategjie të suksesshme të backlink-ut, por e marrë në një shkallë tjetër. Kjo është specifike për ndërgjegjësimin e lidhjeve spam në një nivel krejt tjetër. Qëndroni në krye të Sulmet negative të SEO dhe përgjigjet me Disallows.
 • A keni hequr komentet e Spam-it? Ju ndoshta keni marrë tashmë një ton të komenteve të padëshiruara në lidhje me “Nikët e lirë”, “Fito një ipad falas”, ose ndoshta edhe diçka më vulgare. Këto mesazhe janë të mbushura me lidhje spam dhe nuk duhet të publikohen kurrë. Shënoni si spam dhe fshini këto!
 • A keni hequr përmbajtjen e kopjuar? Mos lejoni që të tjerët të largohen duke përdorur përmbajtjen tuaj! Ajo që është më keq sesa ata që përfitojnë nga puna juaj e vështirë është origjinal kredia që lidhet me ta dhe faqja juaj duke u bërë flamur për përmbajtje të kopjuar! Kur ta gjeni, paraqisni fajtorët e përmbajtjes së kopjuar në Google! Përdorimi i copave me fjali të plota nga blogu juaj dhe kërkimi i tyre në Google është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përcaktuar nëse dikush po përdor përmbajtjen tuaj – në të njëjtën mënyrë, ju mund të përdorni abonime si Copyscape për të zbuluar automatikisht këto.
 • Luftoni kundër gjithçkaje me qëllim të keq – Ky është 2018 dhe siguria në sit është shumë e madhe. Ka shumë artikuj me qëllim të keq që lundrojnë atje, por Google dëshiron t’i mbajë të sigurt përdoruesit e tyre (kërkuesit).

Këshillë e shpejtë: Nëse jeni duke përdorur WordPress, Scurui është një shërbim i shkëlqyeshëm për t’ju ndihmuar të mbani të sigurt faqen tuaj të internetit.

Mësim i vazhdueshëm

Bazuar në numrin mesatar të herëve që Google azhurnon algoritmin e tij të kërkimit çdo vit, ne jemi në dyqan për diku në topin e 300 ndryshimeve shtesë këtë vit. Pra, sigurohuni që jeni duke qëndruar aktivisht i azhurnuar në praktikat më të mira të SEO. Përdorni listën e mësipërme si themel, por ndjehuni të lirë ta shtoni atë sipas nevojës.

Shijoni 2018 të gjithë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me