Keni vërtet nevojë për një kompani SEO?

Udhëzuesi i pronarit të biznesit tonë të vogël për SEO nëse ka nevojë apo jo në faqen tuaj të internetit një kompani profesionale SEO. Disa gjëra për tu marrë parasysh përpara se të punësoni një SEO.


kompanitë më të mira të SEO

Renditja e mirë në motorët e kërkimit si Google dhe Bing padyshim që mund të ofrojnë përfitime të mëdha për biznesin tuaj. Ndërsa çdo biznes lakmon renditjen e faqeve të para dhe falas, trafik organik – është duke u bërë gjithnjë e më e vështirë dhe më e vështirë për t’u marrë. Shumë pronarë të afarizmave të vegjël tani janë të detyruar të përdorin një kompani profesionale SEO për t’i mbajtur ata në lojë. Në artikullin tonë të mëparshëm, ne kemi mbuluar bazat e SEO – itfarë është, pse është e rëndësishme dhe si funksionon. Në këtë artikull, ne duam të diskutojmë nëse me të vërtetë keni nevojë për një kompani profesionale SEO për të marrë renditjen e faqes tuaj.

Të punësoni një SEO ose ta bëni vetë?

Ekzistojnë një sërë faktorësh që duhet të merren parasysh kur përcaktoni nëse duhet të bëni vetë SEO ose të punësoni një kompani profesionale SEO. Këtu janë disa gjëra për tu marrë parasysh:

SEO merr shumë kohë

Vetë SEO mund të jetë një detyrë me kohë të plotë. Si pronar i një biznesi të vogël, pyetja e parë që duhet të bëni vetveten është: “A kam kohë të mjaftueshme për të kryer vetë SEO?” Kryerja e SEO kërkon shumë kohë dhe do të duhet të vendosni se cila është mënyra më e mirë për të shpërndarë orarin tuaj tashmë të ngjeshur. Për shembull, nëse biznesi juaj tashmë kërkon shumë nga koha juaj, mund të jetë më mirë të përqendroheni në vetë biznesin tuaj dhe të punësoni një SEO për t’ju ndihmuar dhe zvogëluar ngarkesën tuaj. Sidoqoftë, nëse jeni të gatshëm të punoni më vonë mbrëmjeve, më herët në mëngjes, ose kurdo që të keni një kohë të lirë, duke bërë SEO vetë mund të kurseni shumë para të biznesit tuaj – gjë që na sjell tek gjëja tjetër:

Mund të Bëni Mundësi për një kompani SEO?

Puna me një kompani SEO padyshim që do t’ju kursejë shumë kohë, por gjithashtu do t’ju kushtojë para. Do të duhet të përcaktoni nëse biznesi juaj ka një buxhet për SEO. Nëse nuk jeni në gjendje të përballoni punësimin e një SEO, atëherë do të detyroheni ta bëni vetë. Mbani në mend se renditja mirë në motorët e kërkimit mund të rrisë ndjeshëm të ardhurat e biznesit tuaj, gjë që mund të justifikojë shumë shpenzimet tani për të punësuar një SEO. Ju do të duhet të përcaktoni se sa mund të përballojë biznesi juaj dhe cilat të ardhura shtesë që ju mund të gjeneroni duke renditur më mirë.

Biznesi juaj Specifik & Nivelet e konkurrencës

Një tjetër gjë për tu marrë parasysh është biznesi juaj specifik. Do biznes është i ndryshëm dhe do të ketë qëllime të ndryshme të SEO. Disa biznese funksionojnë në një vend që është jashtëzakonisht konkurrues dhe shumë më i vështirë për tu renditur ndërsa bizneset e tjera mund të operojnë në një vend më pak konkurrues me shumë më pak konkurrencë. Zona e synimeve të biznesit tuaj është një faktor tjetër. A keni shitur një produkt ose shërbim që ofrohet në të gjithë vendin apo shesni vetëm në vend? Renditja në një qytet të vogël për një biznes lokal natyrisht do të jetë më e lehtë sesa renditja për një term kërkimi që garon në të gjithë vendin. Nëse jeni një biznes lokal me konkurrencë të ulët, mund të jeni në gjendje të arrini sukses duke bërë SEO vetë. Sidoqoftë, nëse niveli juaj i konkurrencës është jashtëzakonisht i lartë, duhet të keni shumë punë përpara dhe do t’ju duhet të punësoni një kompani profesionale SEO.

Njohuritë tuaja për SEO & Pas praktikave më të mira

Një gjë tjetër që duhet marrë parasysh është njohja juaj e SEO. A dini shumë në lidhje me SEO apo jeni thjesht një lloj marramendës në të? Optimizimi i motorëve të kërkimit mund të jetë i rrezikshëm dhe optimizimi i faqes suaj të internetit me taktikat e gabuara të SEO ka pasoja. Disa motorë kërkimi (kryesisht Google) po ndryshojnë vazhdimisht algoritmet e tyre dhe rivlerësojnë atë që “pëlqen” dhe atë që “nuk më pëlqen”. Nëse faqja juaj e internetit nuk është në rregull me atë që dëshiron Google, ata mund të penalizojnë uebfaqen tuaj, të heqin faqen tuaj te internetit nga SERP-të e tyre dhe të shtypin biznesin tuaj pothuajse menjëherë. Potencialisht në atë pikë, emri i biznesit tuaj nuk do të shfaqej – edhe nëse një klient kërkon emrin e saktë të markës tuaj!

Merrni për shembull BMW. Gjigandi i automobilave u deindeksua plotësisht nga Google për disa ditë në 2006 pasi u gjet në lidhje me veshjet. Interflora, një shitës me pakicë i luleve, u godit me një deindexing një-mujor në 2013 pasi fshehu lidhje në reklamat. Në mënyrë të famshme, faqja e udhëtimit Expedia u godit me një penallti graduale në 2014 pas mbingjyrosjes së tekstit të ankorimit dhe taktikave të tjera të SEO tani të frikësuar. Për bizneset më të mëdha me faqet e internetit më të njohura, procesi i rikuperimit është pak më i lehtë. Por për pronarët e bizneseve të vogla, kjo mund të jetë shkatërruese.

Kjo është arsyeja pse ju me të vërtetë duhet të dini SEO tuaj dhe të qëndroni të azhurnuar me praktikat më të fundit të SEO. Vetëm Google ka mbi 200 faktorë të ndryshëm se si renditet një faqe. Ndërsa kompanitë profesionale SEO nuk i njohin as të gjitha, ata kanë përvojë dhe mund të bëjnë një supozim të arsimuar. Një kompani e mirë SEO gjithashtu do të dijë dhe do t’i përmbahet të gjitha rregullave të Google dhe do të shmangë taktikat e gabuara të SEO. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë po bëni, kryerja e vetë SEO mund të ketë pasoja negative dhe është më mirë të punësoni një profesionist.

përfundim

Pra, a keni vërtet nevojë për një kompani SEO? Kjo varet nga ju. Një biznes më i madh ka të ngjarë të thotë po, por një biznes i vogël mund të vendosë të falsifikojë rrugën e tyre dhe ta bëjë vetë. Kryerja e SEO vetë është ende plotësisht e mundur – nëse keni kohë, mjetet e duhura dhe kursimin e mësimit dhe zbatimit të praktikave më të mira të SEO. Nëse vendosni që kryerja e SEO vetë është shumë, atëherë sigurohuni që të lexoni artikullin tonë të ardhshëm për të ditur se cilat pyetje duhet të bëni përpara se të punësoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map