SEO тактика, която трябва да се избягва

SEO съвет за начинаещи какво НЕ трябва да правят. Популярни SEO тактики & заблуди, които са стари & остарели или никога не са били добра идея на първо място.


най-добрите SEO компании

Да си признаем – органичният трафик от търсачките може безспорно да увеличи продажбите и да спечели нови клиенти за всеки бизнес. SEO (оптимизация за търсачки) е решаващ процес за всеки онлайн или малък бизнес, който желае да получи видимост в търсачките. Въпреки това, да поставите вашия сайт на тази първа страница на SERPs (Страници с резултати от търсачките) не е проста задача; ще ви отнеме време и всеотдайност, независимо дали го правите сами или наемете SEO компания. Тъй като конкуренцията е толкова ожесточена и толкова много онлайн и по-малки фирми се състезават един срещу друг само за едно от 10 места, може да се почувствате като се опитвате каквото и да е да влезете на тази първа страница. Има много евтини съвети онлайн, които ви обещават място в топ 10 за една нощ или SEO компания с черна шапка, предлагаща някаква „чудотворна“ техника, за която никой друг не знае. Внимавайте: те често са стари и остарели – или никога не са били добра идея на първо място. Ето няколко съвета какво да не правите, ако правите SEO сами или какви тактики трябва да внимавате, когато наемате SEO компания.

Какво да не правя

Има една стара поговорка „научи какво да не правиш“ понякога може да помогне да се илюстрира какво трябва да се направи. В тази статия искаме да проучим някои от най-големите погрешни схващания за SEO, така че да можете да защитите уебсайта и бизнеса си от допускане на тези грешки или от наемане на SEO компания, която всъщност може да използва методи на черна шапка:

Тактика 1: Пълнене по ключови думи

Някога за вас беше сравнително лесно да се класирате за дадена фраза, като използвате точната фраза в заглавието, описанието, заглавията и много пъти в копието на тялото. Въпреки това, днес Google вече може да разпознае, че прекалено оптимизирате и просто се опитвате да публикувате съдържание за търсачките, а не за хората. Представете си, че отивате на уебсайт, само за да намерите ключова фраза, зачислена в копието многократно.

Пример за пълнене с ключови думи

Добре е да използвате фразата в заглавието и описанието, а може и в заглавие, но в противен случай разнообразието е подправката на живота. Ако сте наели компания, можете да потърсите в кода на вашия уебсайт за „заглавие“ и „h1“, „h2“ и т.н., за да видите използваните ключови думи и заглавни ключови думи. Използвайте вариации, дори ако това означава да намерите тезаурус. Ако се опитвате да оптимизирате фразата „доставка на пица в Сан Диего, Калифорния“, не използвайте точната фраза навсякъде. Използвайте го в заглавието и описанието, но може би смесете заглавията и копието на тялото, като кажете „Доставка на пица в Сан Диего №1“ или просто „Доставка на пица“, тъй като търсачките са доста добри да избират контекста на местоположението.

Тактика 2: Платени връзки

Да, важно е да имате входящи връзки, които идват към вашия сайт, но никога не плащайте, не търгувайте или не искайте връзка. (Добре, може би можете да попитате, но най-добре е да оставите хората естествено да се свързват с вас без никакви стимули). Разбира се, можете да купите стотици връзки на същата цена като голям Starbucks, но алгоритъмът на Google Penguin силно се намръщи на подобна тактика. Много домейни, които предлагат връзки в замяна на плащане, обикновено са спам и предлагат малко, ако има полза. Уверете се, че вие ​​или вашата SEO компания не купувате връзки, тъй като това не е добра SEO тактика в дългосрочен план.

Тактика 3: Нискокачествени връзки

Донякъде свързана с горната точка, Google все повече възнаграждава качествени връзки в сравнение с количеството връзки, така че е най-добре да прекарате времето си в провеждане на информация и генериране на съдържание, което е вероятно да бъде свързано с качествени сайтове. Урокът тук: отидете на безплатни / спечелени, качествени връзки над платени, нискокачествени връзки. В противен случай Google може да се чуди защо толкова много частни руски и индийски блогове, които нямат нищо общо с вашата ниша, се свързват към вашия уебсайт.

Снимка на спам уебсайтове с многобройни нискокачествени връзки

Например, погледнете още един екран. Можете ли да познаете какъв вид уебсайт е посочен 151 пъти на уебсайт за SEO програма от Украйна? Или 918 пъти в уебсайт с име на домейн, наречено web10.ws? А какво ще кажете за този уебсайт xtattoos? Ако сте отговорили на нещо различно от уебсайт, който продава горещи вани, грешите.

Тактика 4: Свръх-оптимизирани котвени връзки

Текст-тежък котва – текстът, върху който кликнете за хипервръзка – сочи към вашия сайт, използван като положителен сигнал към Google. Така че, ако много сайтове са ви свързвали с входящ текст, който чете „доставка на пица в Сан Диего, Калифорния“, по-вероятно е да се покажете в търсене на тези фрази..

По това време има смисъл, тъй като това би бил доста ясен сигнал, че всъщност сте доставчик на услуги за доставка на пица в Сан Диего, Калифорния. Не е така след панда, друг алгоритъм на Google. Много уебмайстори използваха това знание и свръх-оптимизиран текст за котва. Това доведе до лошо потребителско изживяване и по този начин Google измести техните политики, за да санкционира тази свръх-оптимизация. Вместо това искате добра комбинация от връзки, включително маркови връзки. „Сан Диего Пица Ко“ и „sandiegopizzaco.com“, смесен с ключови думи или фрази, създава здравословно портфолио за текст на котвата.

Тактика 5: Оптимизиране без да се правят изследвания

Можете да създадете цялото съдържание по света, но ако не е оптимизирано за термини, които хората търсят и се грижат, вашето съдържание няма да се вижда. Отделете време да направите изследване на ключови думи. Научете как вашите клиенти търсят и съответно оптимизирайте съдържанието.

Тактика 6: Изстъргване на съдържанието

Много уебмайстори може да се изкушат да „заемат” съдържание от други сайтове и да го поставят дословно на собствените си сайтове. Това може да е бърз начин за получаване на съдържание, но това е още по-бързият начин да получите шамар от Google за това, че има дублирано съдържание. Очевидните морални въпроси настрана, каквито и бързи печалби да видите от изстъргването на съдържанието не струват цената, която ще платите в резултатите от търсенето, когато Google установи. (Съвет: Може дори да не се класирате за собствената си марка).

Тактика 7: Невидим / скрит текст

Невидимият текст някога е бил изявена тактика на черна шапка, състояща се от напълване на ключови думи в страницата ви и след това промяна на цвета на текста, за да съответства на вашия фон – по този начин създавайки “невидим” текст. Помислете за бял текст на бял фон, когато действителното тяло е черен текст. Google се хвана на тази подла тактика и наложи нейната ефективност.

Тактика 8: Връзки на футера с ключови думи

Ключовите връзки в долния ви колонтитул (потърсете HTML в „”) могат да помогнат при класирането, но в много ситуации уебмайсторите могат да отидат за борд и да напълнят колкото се може повече ключови думи, като въглища в чорап на лошо дете. Когато се съмнявате, дръжте го просто и Google-Дядо Коледа няма да ви постави в списъка на палавите.

Тактика 9: Мета ключови думи

Много отдавна, в далечна далечна галактика, вкарването на ключови думи във вашия метален маркер бе ключов начин да се увеличи класацията за тези ключови думи. Те могат да бъдат намерени чрез търсене “” в HTML на вашия уебсайт. Уви, Дарт Google се хвана и разбра, че това не е най-ефективният начин да дават на търсещите съдържание, което търсят. Опитвайки се да използвате всяка престановка на фразата, за която се сещате, просто няма да работи вече. Фокусирайте енергията си върху изработка на качество, информирано за изследване съдържание и ще бъдете възнаградени в резултатите от търсенето.

заключение

С тази информация в задния си джоб знаете точно какво да не правите, ако искате уебсайт да се издигне в класацията. Ако сте наели SEO компания, внимавайте за тях, като използвате тези тактики за черна шапка. Не забравяйте, че SEO наистина е за предоставяне на нещо ценно за другите. По същество хората търсят отговор и търсачките се стремят да служат на този отговор на сребърна чиния. Дайте най-добрия отговор и вече сте направили много по отношение на SEO!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me