Наистина ли имате нужда от SEO компания?

Ръководство за собствения ни малък бизнес за SEO за това дали вашият уебсайт се нуждае от професионална SEO компания. Някои неща, които трябва да вземете предвид, преди да наемете SEO.


най-добрите SEO компании

Доброто класиране в търсачки като Google и Bing несъмнено може да осигури огромни ползи за вашия бизнес. Докато всеки бизнес желае класиране на първа страница и безплатен органичен трафик – става все по-трудно и по-трудно. Много собственици на малък бизнес вече са принудени да прибягнат до наемане на професионална SEO компания, която да ги държи в играта. В предишната ни статия разгледахме основите на SEO – какво е това, защо е важно и как работи. В тази статия искаме да обсъдим дали наистина имате нужда от професионална SEO компания, за да постигнете класиране на уебсайта си.

Да наемете SEO или да го направите сами?

Има много фактори, които трябва да вземете предвид при определяне дали трябва да извършвате SEO или не или да наемете професионална SEO компания. Ето някои неща, които трябва да вземете предвид:

SEO отнема много време

Самото SEO може да бъде задача на пълен работен ден. Като собственик на малък бизнес, първият въпрос, който трябва да си зададете, е: „Имам ли достатъчно време за самостоятелно извършване на SEO?“ Извършването на SEO отнема много време и ще трябва да решите кой е най-добрият начин да разгледате и без това натоварения си график. Например, ако вашият бизнес вече изисква много от вашето време, може да е по-добре да се съсредоточите върху самия бизнес и да наемете SEO, за да ви помогне и да намали натовареността ви. Ако обаче желаете да работите по-късно вечер, по-рано сутрин или винаги, когато имате малко свободно време, правенето на SEO самостоятелно може да спести на вашия бизнес много пари – което ни води до следващото нещо:

Можете ли да си потърсите SEO компания?

Работата с SEO компания несъмнено ще ви спести много време, но също така ще ви струва пари. Ще трябва да определите дали вашият бизнес има бюджет за SEO. Ако не можете да си позволите да наемете SEO, ще бъдете принудени да го направите сами. Имайте предвид, че доброто класиране в търсачките може значително да увеличи приходите на вашия бизнес, което може много добре да оправдае по-големи разходи за наемане на SEO. Ще трябва да определите колко вашият бизнес може да си позволи и какъв допълнителен доход бихте могли да генерирате, като се класирате по-добре.

Вашият конкретен бизнес & Нива на конкуренция

Друго нещо, което трябва да вземете предвид, е вашият конкретен бизнес. Всеки бизнес е различен и ще има различни SEO цели. Някои бизнеси работят в ниша, която е изключително конкурентна и далеч по-трудна за класиране, докато други фирми могат да работят в по-малко конкурентна ниша с далеч по-малка конкуренция. Районът, към който е насочен бизнесът, е друг фактор. Продавате ли продукт или услуга, които се предлагат в цялата страна или продавате само на местно ниво? Класирането в малък град за местен бизнес естествено ще бъде по-лесно от класирането за думата за търсене, конкурираща се в цялата страна. Ако сте местен бизнес с ниска конкуренция, може да успеете да направите сами SEO. Ако обаче вашето ниво на конкуренция е изключително високо, имате много работа напред и ще трябва да наемете професионална SEO компания.

Вашите познания за SEO & Следване на най-добрите практики

Друго нещо, което трябва да вземете предвид, е вашето познаване на SEO. Знаеш ли много за SEO или просто някак си се впускаш в него? Оптимизацията на търсачките може да бъде рискована и оптимизирането на уебсайта Ви с грешна тактика на SEO има последствия. Някои търсачки (предимно Google) непрекъснато променят своите алгоритми и преоценяват какво „харесва“ и какво „не харесва“. Ако уебсайтът ви не е в съответствие с това, което Google иска, те могат да санкционират уебсайта ви, да го съблекат от SERPs и да смажат бизнеса ви почти веднага. Потенциално в този момент името на фирмата ви дори не се показва – дори ако клиентът търси точното ви име на марката!

Вземете например BMW. Автомобилният гигант беше деиндексиран изцяло от Google за няколко дни през 2006 г., след като бе намерен прикриващ връзки. Интерфлора, търговец на цветя, беше ударен с едномесечно деиндексиране през 2013 г., след като скри скритите връзки в рекламни реклами. Известно е, че туристическият сайт Expedia беше ударен с ранг наказание през 2014 г. след пренасищане на котвата на текста и други SEO тактики, които сега се намръщват. За по-големи фирми с по-популярни уебсайтове процесът на възстановяване е малко по-лесен. Но за собствениците на малък бизнес това може да бъде пагубно.

Ето защо наистина трябва да знаете вашия SEO и да сте в крак с най-новите добри SEO практики. Само в Google има над 200 различни фактора за класирането на дадена страница. Докато професионалните SEO компании дори не ги знаят всички, те имат опит и могат да направят познание. Една добра SEO компания също ще знае и ще се придържа към всички правила на Google и ще избягва грешни SEO тактики. Ако не сте сигурни какво правите, извършването на SEO самостоятелно може да има отрицателни последици и е по-добре да наемете професионалист.

заключение

И така, наистина ли имате нужда от SEO компания? Това зависи от теб. По-голям бизнес вероятно ще каже „да“, но малък бизнес може да реши да измисли собствен път и да го направи сам. Извършването на SEO сами все още е напълно възможно – ако имате време, правилните инструменти и разумността да научите и прилагате най-добрите SEO практики. Ако решите, че извършването на SEO себе си е твърде много, тогава не забравяйте да прочетете следващата ни статия за това как да знаете какви въпроси да зададете, преди да наемете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me