Контролен списък за най-добър SEO одит за 2018 г.

Направи си сам списък за най-добри практики за SEO за самоодитиране на собствения си уебсайт. Използвайте този контролен списък, за да помогнете на бизнеса си да присъства здравословно в търсачките.


контролния списък за SEO одит

Във непрекъснато променящия се свят на SEO е важно редовно да одитирате уебсайта си, за да сте сигурни, че той следва най-добрите практики на SEO и се придържа към Указания за уеб администратори на Google. По този начин ще увеличите вероятността да поддържате здравословно присъствие в SERPs (Страници с резултати от търсачките) и по този начин ще увеличите органичния трафик за вашия бизнес.

БЪРЗ ФАКТ: Всяка година Google актуализира техния алгоритъм няколко HUNDRED пъти, много с имена като Пингвин, Гълъб или Панда, но още повече с по-малки промени, които не се забавляват да звучат „P“ имена на животни. Всички тези промени влизат в сила как хората погрешно използват системата, как се развива технологията и как потребителите извършват търсения.

Нашият контролен списък за класиране на по-добри в търсенето през 2018 г.

По-долу сме очертали основната рамка, за да извлечем предположенията от следващия ви одит. Разбихме го на 5 основни категории:

 • На място
 • Извън обекта
 • Местни фактори
 • изследване
 • Играе отбранително

1. SEO оптимизация на място

Ето оптимизации за проверка на SEO на сайта ви:

Ключови думи:

 • Дали вашият сайт или страница насочва точни ключови думи в различни компоненти? Мета, заглавия и параграфи на тялото
 • Използвате ли семейства с ключови думи? Създайте ключови думи въз основа на връзката с целевите ключови думи за латентно семантично индексиране (LSI).
 • Разговорни фрази за гласово търсене? С началото на гласовото търсене уверете се, че вашите ключови думи са фокусирани върху пълни фрази, които хората говорят.

Съдържание:

 • Вашето съдържание е с различна дължина? Добрата стратегия за съдържание балансира статии с кратка, средна и дълга форма. В исторически план блогърите общо взето след най-кратките формуляри, за да изпомпват редовен поток от съдържание, но с течение на времето и мрежата е препълнена с 300 текстови статии, по-дългите статии придобиват все по-голяма стойност.
 • Вашето съдържание е в различни типове? Съдържанието не трябва да е само блогове. Видео и аудио съдържанието е отличен принос!
 • Планирате ли редовно да публикувате съдържание? Съдържанието трябва да излиза редовно. Честото съдържание, последвано от рядко разпространение, може да навреди на класацията ви! Бъдете редовни, създайте банка със съдържание и продължете.
 • Активно ли премахвате дубликати? Уверете се, че дублираното съдържание НЕ съществува на вашия сайт. Това може не само да доведе до класиране и индексиране на съдържанието ви за създадената от вас работа, но може да се окаже и виновникът да получи стойността, ако не го отчетете.

БЪРЗ СЪВЕТ: Събирането на съдържание е популярна практика и тази, която има заслуги. За правилното обобщаване на съдържанието основното правило е, че трябва да предоставите нещо ценно, различно от оригиналното парче, което би могло да включва обобщаващо съдържание, включително оригинална обратна връзка в отговор на съдържанието и т.н..

Технически:

 • Включили ли сте Sitemap и Robots.txt?
 • Използвали ли сте подходяща структура на URL адреси? Структурирайте правилния URL адрес, така че отделните URL адреси да разказват за SEO в сайта ви.
 • Използва ли вашия сайт Google и Bing Инструменти за уеб администратори? Потвърдете на Google конзола за търсене и Bing Инструменти за уеб администратори (може да обмисли други търсачки за друго международно насочване).

Мета:

 • Правилно ли са зададени вашите заглавни етикети? Заглавията трябва да имат описание, насочено по ключови думи, последвано от вашата марка. 50 до 60 знака.
 • Включихте ли обобщаващ маркер за описание? Средната дължина на фрагментите се е увеличила от 160 на 230 знака през 2017 г..
 • Създадена ли е схемата на вашата страница и съответства на вашия бизнес? Активирайте подходящата схема на вашия сайт, за да съответства на вашия бизнес и съдържание. Schema.org има пълен списък за маркиране че Google, Yahoo, Bing и други търсачки са се договорили!

Производителност:

 • Наблюдавате ли скоростта на страницата си? Скоростта на страницата е все по-необходима за добра позиция на SERP. Всичко се свежда до това, че Google не иска да изпраща хора на уебсайтове, които ще имат лошо потребителско изживяване и времето за зареждане е първият ви поглед към всеки уебсайт.
 • Как е скоростта на зареждане на уебсайта Ви? Помислете скоростта на натоварване на две части – време за зареждане на потребителя / браузъра и Статистика за скоростта на страницата. Те не винаги корелират точно. Може да имате ниско класиране на скоростта на страницата, но все пак зареждате уебсайт за секунда. Можете да оптимизирате резервния сайт на вашия сайт колкото е възможно повече, но ако обслужвате голям брой посетители със споделен хостинг акаунт, може да искате да обмислите надграждане до VPS или система, базирана в облак, за по-бързо зареждане на страницата.
 • Как е времето за зареждане на мобилния Ви сайт? С повече от 6 от всеки 10 търсения, извършени от мобилно устройство, времето за зареждане с мобилни устройства става все по-важно. Тъй като повечето от тези търсения се извършват в собственост на Alphabet, по-добре смятате, че е от значение за Google. Забележка: Ускорете мобилните страници (AMP) е движение, което Google натиска, ами … ускорено темпо. Целта на тази инициатива е по-бързото време за зареждане на уебсайтове за мобилни устройства и изисква конкретно маркиране на страницата, което елиминира тежките, несъществени елементи на съдържанието.
 • Сложили ли сте мерки за сигурност? Google иска повече сигурност и възнаграждава уеб администраторите за това. SSL сертификатът е задължителен за повечето уебсайтове днес.

Генерирани от потребителя показатели (UGM):

 • Вашите промотиращи кликвания на SERP? Именно тук влиза в сила убедителното мета заглавие и описание.
 • Насърчавате ли на място ангажименти?
  • Степен на отпадане – Избягвайте „Pogo Sticking“ или високи проценти на отпадане при органични заявки, тъй като сигнализира, че вашето съдържание е или не е уместно, или с достатъчно високо качество, за да се ангажира.
  • Време на място – Отново, по-дълго време на сайта показва подходящо съдържание. Задържането на хората на вашия сайт по-дълго може да увеличи класациите за търсене.
  • Показвания на страници – Колкото повече изгледи на страници може да генерира вашият сайт, отново, толкова по-високо качество съдържанието се показва на Google и позиционира сайта ви съответно в SERPs.
 • Разрешавате ли съдържание, генерирано от потребители (UGC)? Това е ценна вещ, от която повечето уебсайтове със съдържание се отклоняват, но осигуряват страхотно съдържание и взаимодействие. Това умножава усилията ви и предоставя допълнителна причина за обхождане и индексиране на вашия сайт. Трябва да сте сигурни, че съдържанието на спам не попада на вашия сайт. Блокирайте активно спамерите и редовно патрулирайте вашия сайт, за да премахнете всички, които може да са навлезли.

БЪРЗ СЪВЕТ: Отговорите на Facebook на вашия сайт са страхотни, но тази собственост на съдържанието се предоставя на Facebook, а не на вашия уебсайт. Разделът за коментари просто действа като прозорец към мястото, където действителното съдържание съществува във Facebook. Най-добрите практики включват пускането на коментарите директно на вашия уебсайт.

2. Извън сайта SEO

Ето оптимизации за проверка на SEO извън сайта ви:

Назад Профил на връзката:

 • Активно търсите ли добри връзки? Увеличете количеството на качествени връзки, насочващи потребителите и търсещите машини обратно към вашия сайт! Уебсайтове, които поддържат висок орган на домейна, осигуряват страхотни връзки.
 • Оттегляте ли спам обратни връзки? Премахнете връзките, идващи от сайтове с лоша оценка на сайта.

Репутация:

 • Насърчавате ли положителни отзиви онлайн за вашата компания / отзиви за марката? Насърчете клиентите да разказват своята положителна история в мрежата, включително вашата страница във Facebook, Google My Business (за местен бизнес и марки) и т.н..
 • Можете ли да увеличите отзивите за продукти? Позволява Оценка на продавачите в Google на вашия сайт, за да събирате и показвате отзиви чрез Търговските услуги на Google.

Трафик:

 • Имате ли следи от връзки към сайтове с висока трафик? Дори уебсайтове без следи (т.е. статии на Wikipedia.org) осигуряват трафик. Тези връзки не влияят пряко на SEO, но правят косвено чрез насърчаване на повече посетители на вашия сайт и възможността съдържанието на Wikipedia да бъде изтеглено във вашия SERP.
 • Получавате ли качествен трафик за търсене? Изпратете платен трафик на вашия сайт, за да стигнете до хората и да взаимодействате с него.
 • Създадохте ли социален абонат? Изграждането на социална последователност ви позволява да достигнете до „заснета аудитория“, когато има ново съдържание.
 • Изграждате ли списък с имейли? Заснетата аудитория от имейли работи същото като социалната аудитория!

3. Местни фактори (само за местния бизнес)

Ето оптимизации, за да проверите местните си SEO усилия:

Местни директории:

 • Това е вашата страница в Google My Business (GMB) Настройка? Създайте и напълно изградете своя Страницата на Google My Business. Уверете се, че информацията е правилна и свързана с вашия сайт

БЪРЗ СЪВЕТ: Фирмите с много локации трябва да имат GMB страница и целева страница за всяко съответно местоположение – свържете всяка целева страница със съответната им GMB страница.

 • Създадени и точни са допълнителни онлайн директории? Уверете се, че авторитетните онлайн директории се свързват обратно към вашия сайт и точно представят информацията за местния бизнес.
 • Получавате ли местни отзиви? Популяризирайте отзиви в тези местни директории, когато е приложимо, и насърчете локализираното писане (т.е. 5-звездни – Най-голямата пица в центъра на Питсбърг). Активно реагирайте както на положителни, така и на отрицателни отзиви. Това не е задължително най-добрата практика за SEO, но е най-добрата практика за онлайн бизнес.

4. Изследвания

Преди много време в галактика, която не беше толкова далеч – веднъж имаше човек, който да каже нещо подобно:

Ако познавате врага и познавате себе си, няма нужда да се страхувате от резултата от сто битки. Ако познавате себе си, но не и врага, за всяка спечелена победа също ще претърпите поражение. Ако не познаваш нито врага, нито себе си, ще се поддадеш във всяка битка.

– СЪН ТЗО

Ще добавя трети слой към това и ще знае вашето обкръжение, или с други думи познавате вашите клиенти. Причината това е толкова важно е, че SEO е входящ маркетинг функция и че е само толкова добре какво се случва в индустрията. Може да имате най-добрите класирания за ключова дума, която никой не търси и каква полза показва това за вашата компания? Вместо това трябва да сте наясно какво търсят хората и къде можете най-добре да привлечете трафик или клиенти.

Изследване на клиенти:

 • Използвате ли инструмента за планиране на ключови думи на Google? Използвайте инструкторите за планиране на ключови думи, за да намерите количеството трафик ключовите думи вероятно ще се извличат всеки месец, ако се класирате добре. Планировчик на ключови думи в Google предлага информация за платено търсене, която може да се тълкува за органично търсене. SEMrush Плановик за ключови думи е друг голям ресурс!
 • Настроили ли сте Google Тенденции за определяне на точки за фокусиране? Използвайте това, за да останете на върха на тенденциите в Google Търсене.

Конкурентни изследвания:

 • Проведохте ли одит на конкуренти? Потърсете конкурентните си сайтове и разберете върху кои ключови думи се фокусират. Онлайн инструменти като Ahrefs и SEMRush помагат да разберете как се справяте с конкурентите си.
 • Използвали ли сте Google Сигнали за имена на конкуренти? Разберете какво правят вашите конкуренти Google Alerts.

Вътрешен анализ:

 • Активирали ли сте Google Analytics & Търсене конзола? Вижте кои ключови думи генерират най-много и къде имате най-много място за растеж. Анализирайте както страници, така и ключови думи, след което комбинирайте резултатите, за да започнете да печелите повече трафик за всяка страница и да включите повече ключови думи, които генерират повече трафик.
 • Използвали ли сте Google Сигнали за вашата компания? Уведомете какво се казва за вашата компания в мрежата. Това често е първият информатор за връзки към мрежата.
 • Използвали ли сте тези допълнителни инструменти?
  • SEMRush – Вземете цялостно разбиране за SEO на вашия сайт от техническо чрез съдържание.
  • Проверка на MozLocal Directory – Вижте колко актуални са вашите местни директории.
  • Следете връзки – вижте къде получавате връзки и кои са ценни и кои трябва да бъдат премахнати

5. Игра на отбрана

Това е твърде често пренебрегвана област на SEO. Това, което повечето хора не осъзнават, са сенчестите сделки с гърба в мрежата. Има много отрицателни SEO опити, които конкурентите ще се опитат да направят на вашия уебсайт и трябва да сте наясно с него, за да можете да играете защита.

Тъмната страна на мрежата е страшно място, но ако уеб администраторите останат бдителни, те могат да преодолеят повечето от тези проблеми.

 • Премахнахте ли спам връзки? Това е неразделна част от успешна стратегия за обратна връзка, но взета в друга степен. Това е специфично за осъзнаването на спам връзките на съвсем различно ниво. Останете отгоре Отрицателни SEO атаки и отговори с Disallows.
 • Премахнахте ли спам коментари? Вероятно вече сте получили множество нежелани коментари за „Евтини Найки“, „Спечелете безплатен ipad“ или може би дори нещо по-вулгарно. Тези съобщения са изпълнени със спам връзки и никога не трябва да бъдат публикувани. Маркирайте като спам и ги изтрийте!
 • Премахнахте ли копирано съдържание? Не позволявайте на другите да се разминават с използването на съдържанието ви! По-лошото от това, което се възползва от вашата упорита работа, е това, че оригиналният кредит е свързан с тях, а сайтът ви получава сигнали за дублирано съдържание! Когато го намерите, изпратете дублиращи виновници за съдържание в Google! Използването на фрагменти с пълно изречение от вашия блог и търсенето им в Google е чудесен начин да определите дали някой използва вашето съдържание – също така можете да използвате абонаменти като Copyscape автоматично да ги открие.
 • Борба срещу злонамереното всичко – Това е 2018 г. и сигурността на сайта е огромна. Наоколо се носят много злонамерени предмети, но Google иска да запази своите потребители (търсещите) в безопасност.

БЪРЗ СЪВЕТ: Ако използвате WordPress, Scurui е чудесна услуга, която ще ви помогне да запазите уебсайта си в безопасност.

Непрекъснато обучение

Въз основа на средния брой пъти, през които Google актуализира алгоритъма си за търсене всяка година, ние се съхраняваме някъде в топ-центъра на 300 допълнителни промени тази година. Така че, уверете се, че сте в течение на най-добрите SEO практики. Използвайте горния списък като своя основа, но не се колебайте да го добавите според нуждите.

Насладете се на 2018 г. всички!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me