Најбољи одзивни градитељи веб локација

Најбољи одзивни градитељи веб локација


Одазив дизајна постаје један од главних трендова у савременој ниши за развој веба. Који год пословни веб страницу водите (или само) план лансирања), чинећи га одазивом један је од приоритета који ће му пружити додатну изложеност на мрежи.

Међу свим доступним начинима креирања респонзивних веб локација, коришћење израђивача веб страница је једно од најповољнијих решења и ево зашто:

 • Градитељи веб локација лако су намењени свима и нема потребе да поседујете вештине кодирања како бисте веб локацији дали одговарајуће функције;
 • Они нуде комплет одзивних и мобилно оптимизованих предложака који се савршено прилагођавају свим екранима мобилних уређаја и чине вашу веб локацију доступном чак и у покрету;
 • Градитељи веб локација осигуравају квалитет и глатко искуство веб грађења;
 • Омогућују самостално креирање одговорних веб локација за пар сати или дана.

Није ли то довољно да бисте дали предност ствараоцима веб локација када имате намеру да покренете респонзивни веб сајт?

Испробали смо 7 најбољих одзивних градитеља веб страница:

 1. Вебфлов – најбољи одзивни градитељ веб локација
 2. ВордПресс – најбоља платформа за прављење одзивног веб сајта
 3. Мобирисе – најбољи одзивни софтвер за веб дизајн
 4. Веебли – респонзивни креатор веб локација који је спреман за е-трговину
 5. Скуареспаце – Веб Буилдер да направи одзивну веб локацију
 6. уКит – Једноставна прилагодљива веб локација за мала и средња предузећа
 7. Гатор – Градитељ веб страница и хостинг од стране Хостгатор

Када је ријеч о избору најбољих одзивних градитеља веб страница за покретање пристојне веб странице, можете бирати између софтвера ван мреже и градитеља интернетских веб страница.

 • Оффлине софтвер попут ВордПресс-а или Мобирисе, на пример, можете преузети, што значи да би требало да је инсталирате пре него што почнете да радите на развоју свог пројекта. Такође долази са широким могућностима интеграције, што захтева додатна финансијска улагања.
 • Интернет веб сајтови, као што су Вебфлов, Веебли, Гатор или уКит, немају ове захтеве, што им у одређеним случајевима даје одређену привилегију у односу на програмере веб локација.

Погледајмо најбоље услуге веб веб локације како бисмо креирали одзивну веб страницу у детаљима:

Вебфлов – најбољи одзивни градитељ веб локација

Вебфлов - најбољи одзивни градитељ веб локација

Вебфлов – је најбољи респонзивни градитељ веб страница, који се с правом сматра једним од најпрофесионалнијих алата за прављење веба. Његова интегрисана врхунска цена функционалност превлачења и повлачења заједно са сложеном командном плочом и обиљем напредних алата за прилагођавање дизајна услугу чине сличном савременим системима за управљање садржајем. Управо због тога, Вебфлов захтева детаљно и темељно истраживање пре него што пређе на сам процес израде веб локација. Направио је веб сајт савршен избор за креирање сложених пројеката, а уједно је и достојан избор стручњака за веб дизајн који су укључени у развој прилагођених веб локација..

 • Систем долази са колекцијом реактивних у потпуности прилагодљивих предложака. Вебфлов нуди скуп бесплатних и плаћених тема које по дефаулту одговарају. Систем такође пружа прилику да покренете сопствени пројекат од почетка, а биће одзиван и од самог старта. Већина готових образаца доступна је у неколико варијанти презентације веб страница које се односе на скоро све странице. То даје сваком веб сајту јединствен и професионалан дизајн.
 • Градитељ веб страница ставља јак фокус на прилагођавање дизајна. Вебфлов говори о напредном прилагођавању дизајна. Заједно са великом варијабилношћу одзивних дизајна, градитељ веб страница нуди савршену прилику да искористи свој интегрисани скуп алата како би изменио све елементе веб странице. Наићи ћете на стотине комбинација, експериментишући са величинама елемената, позиционирањем, ефектима, позадином, бојама, непрозирношћу, ротацијом, слојевима и другим функцијама / алатима доступним на инструмент табли. Без обзира на количину и врсте замењеног садржаја и прилагођених дизајнерских елемената, ваша веб локација остаће респонзивна за лако прегледавање на свим мобилним / десктоп уређајима.
 • Вебфлов осигурава одзивно окружење за веб дизајн, омогућавајући корисницима да стварају персонализовани динамички садржај. Сви корисници система могу овде да дизајнирају и ажурирају форуме, феедове блогова, онлајн обрасце, фото / видео презентације, портфеље и друге врсте респонзивних пројеката. Лоттие, Афтер Еффецтс и интеграције Лигхтбок галерије, са своје стране, повећавају шансе за стварање заиста динамичног садржаја и веб локација који одговарају мобилним уређајима.
 • Платформа има згодан уређивач превлачења и испуштања. Омогућује модификацију структуре и изгледа сваког одабраног одговарајућег предлошка. Уређивач се донекле разликује од оних доступних код стандардних градитеља веб страница – укључује класичне опције за уређивање визуелних карактеристика заједно са интеграбилним виџетима, општим подешавањима и модулима који чине „ЦМС колекције“ система. Такође је могуће бирати између два начина уређивања веб локација – Дизајнер или Едитор на основу степена ваше вештине за веб дизајн.

Испробајте Вебфлов бесплатно

ВордПресс – најбоља платформа за прављење одзивног веб сајта

ВордПресс - најбоља платформа за прављење одзивног веб сајта

ВордПресс – је најбоља платформа за креирање респонзивног веб сајта и најпопуларнији Систем за управљање садржајем у свету. ЦМС долази са сопственим сетом интегрисаних предложака, који су подразумевано оптимизовани за мобилне уређаје. Такође можете бирати између стотина дизајна који су доступни на мрежи. Платформа је у почетку позната као систем блогања, али сада омогућава покретање и управљање скоро све врсте пројеката.

 • Не одговарају све ВордПресс теме подразумевано. Када је у питању коришћење уграђених ВордПресс предложака, нећете морати да бринете о њиховој реактивној природи. Сви они одговарају од самог почетка. Међутим, ако се одлучите за теме трећих страна које су доступне на вебу, неће све бити спремне за мобилне уређаје. То зависи од програмера и врсте теме за коју се одлучите. Проверите ово унапред.
 • Можете да користите интеграбилне ВордПресс додатке да бисте прилагодили веб локацијама. Као ЦМС, ВордПресс подразумева могућност инсталације додатка. Срећом, постоји пуно додатака и проширења, чија интеграција може учинити вашу веб локацију одговорном. Неки од њих укључују ВПТоуцх Мобиле Плугин, било који мобилни програм за пребацивање тема, ВордПресс Мобиле Пацк, ВП Мобиле Едитион, Мобиле Смарт и мобилну тему Јетпацк-а да споменемо неке.
 • Можете било када да се пребаците на респонзивну ВордПресс тему. Колико год ВордПресс корисници почели да користе своје мобилне уређаје за прегледавање пројеката покренутих са системом, постоје две могућности које бисте могли размотрити како би ваш пројекат био спреман за мобилне уређаје (ако још није оптимизовано за гледање путем мобилних уређаја). На тај начин можете или креирати засебну мобилну верзију веб локације или се пребацити на једну од одговарајућих тема ВордПресс-а.

Испробајте ВордПресс бесплатно

Мобирисе – најбољи одзивни софтвер за веб дизајн

Мобирисе - најбољи одзивни софтвер за веб дизајн

Мобирисе – најбоље реагује оффлине веб буилдер који долази са практичним уређивачем превлачења и повлачења. Да бисте користили платформу, прво бисте је требали преузети и инсталирати на рачунар. То траје само неколико минута и аутоматски се довршава. Мобирисе је подједнако компатибилан са Виндовсом и Мац-ом, омогућава развој квалитетних веб локација које одговарају мобилним уређајима из унапријед дизајнираних блокова садржаја. Једна од најкарактеристичнијих Мобирисе предности је то што је алат за прављење веб страница тако једноставан за употребу, што посебно делује код не-технологија, који намеравају да покрену веб локације спремне за мобилне уређаје без било какве позадине и знања о програмирању:

 • Софтвер има савршену оптимизацију веб локација за мобилне уређаје. Сви дизајни система су подразумевано прилагођени мобилним уређајима. То се објашњава чињеницом да се платформа заснива на оквиру Боотстрап 4, који обезбеђује тренутну мобилну оптимизацију пројеката изграђених на њој. Ту је и прилика да прегледате начин на који ће се ваша веб локација приказати на радним површинама и мобилним уређајима пре њене коначне објаве.
 • Платформа нуди скуп готових блокова садржаја уместо унапред дизајнираних шаблона. Сви блокови су прилагодљиви, прилагодљиви и на тај начин се користе за стварање било које структуре и изгледа веб локације који су вам потребни. Да будемо прецизни, можете бирати између преко 50 тема (блокови) и 150 демо страница за прављење дословно било које врсте пројеката. Оне обухватају заглавља, подножја, галерије лигхтбок-а, клизаче, видео / слике, Гоогле мапе, обрасце података, пописе цена, изјаве купаца, чланке и још много тога. Поред тога, могуће је интегрисати Мобирисе екстензије у свој пројекат како бисте учинили своју веб локацију интерактивнијом и погоднијом за побољшано искуство прегледавања мобилних уређаја.
 • Један од неспорних наглашавања система је његов интегрисани АМП Вебсите Буилдер. Алат за отворени код за убрзане мобилне странице који се користи за побољшање мобилних перформанси ваших мобилних пројеката изграђених помоћу Мобирисе. Ово је један од најбољих начина да се вашој веб локацији омогући привлачан изглед и обезбеди њен ефикасан рад на разним мобилним уређајима и дистрибутивним платформама. Коришћењем програма за прављење веб локација АМП осигуравате брзе и несметане перформансе веб страница и учитавање, ефикасну СЕО промоцију, вредну презентацију садржаја без икаквих вештина кодирања.

Испробајте Мобрисе бесплатно

Веебли – Одзивни креатор веб локација спреман за е-трговину

Веебли - Одзивни креатор веб локација спреман за е-трговину

Веебли – прилагодљив је креатор веб локација који омогућава електронску трговину, што омогућава покретање и управљање квалитетним веб локацијама без писања линије кода. Систем је у почетку лансиран као платформа за блогање, али недавно га је стекао Скуаре који му је пружио снажан фокус на е-трговини. Веебли се испоручује с практичним уређивачем за превлачење и испуштање који омогућава уградњу кода, што је предност за кориснике који су свестан основа за ХТМЛ. Када је у питању развој веб локација за фотографије, платформа нуди сљедеће предности:

 • Веебли осигурава уграђени респонзивни дизајн веб странице. Градитељ веб страница омогућава вам да креирате и управљате респонзивним веб локацијама које се прилагођавају свим екранима мобилних уређаја које посетиоци користе, док их прегледавају. Садржај и навигација се аутоматски преуређују како би одговарали екранима радне површине, мобилних уређаја и таблета.
 • Можете уравнотежити потребе вашег рачунара и радне површине за мобилни телефон. Са Веебли-ом можете да покренете веб локације које се могу користити на свим уређајима захваљујући обрасцима, који се аутоматски прилагођавају величини и резолуцији екрана..
 • Напријед користите Веебли’с Буилдер мобилних веб страница. Градитељ веб страница нуди мобилну верзију која омогућава брзу израду мобилних веб локација за иОС и Андроид уређаје. То је погодна опција када је у питању креирање и управљање веб локацијама у покрету и у режиму реалног времена.
 • Решење за повлачење и испуштање мобилног веб дизајна. Веебли ставља снагу стварања мобилних веб локација помоћу визуалног уређивача драг-анд-дроп који се користи за прилагођавање дизајна који у потпуности одговарају. Можете прегледати коначну верзију пројекта и извршити измене пре објављивања пројекта.
 • Систем је понудио нове тематике које у потпуности одговарају. Иако су веб локације Веебли-а оптимизоване за мобилне уређаје од самог почетка, сервис је увео неколико потпуно одговарајућих предложака који одржавају стил пројекта и дизајн усклађен између мобилне и веб верзије.

Пробајте Веебли бесплатно

Скуареспаце – Веб Буилдер да направи одзивну веб локацију

Скуареспаце - Веб Буилдер да направи одзивну веб локацију

Скуареспаце – популаран је веб дизајнер који прави одзивну веб страницу са професионалним дизајном и високим перформансама. Систем примењује модеран приступ процесу израде веб страница, чинећи ваше пројекте оптимизоване за гледање путем мобилних уређаја на најбољи могући начин. Теме у пољу квадрата креиране су са потребама и погодношћу корисника на начин који омогућава лако кретање кроз пројекте на било којим уређајима – од паметних телефона и таблета до рачунара.

 • Све веб локације Скуареспаце могу да се прилагоде великим и малим прегледачима. Садржај веб локација у Скуареспаце-у који аутоматски реагује аутоматски ће променити величину с обзиром на величину и димензије прозора вашег прегледача.
 • Систем нуди различите мобилне стилове који одговарају уређају који користите. Већина дизајна Скуареспаце долази с додатним уграђеним мобилним стиловима, који се аутоматски активирају када систем открије да се веб локација прегледава на мобилном уређају. Сврха и предност могућности мобилних стилова је да утичу на елементе дизајна и навигације како би ваш пројекат био прилагођен мобилности за све категорије корисника.
 • Скуареспаце нуди напредну опцију Девице Виев. Градитељ веб страница омогућава корисницима да виде начин на који се њихов пројекат приказује на екранима мобилних уређаја и да текстуално извештавају о њиховим функцијама помоћу функције Девице Виев. Ово је најбољи начин да се тестира реактиван дизајн вашег пројекта на радном екрану у току његовог уређивања. То вам даје идеју како ће се ваш пројекат на крају приказати и на стандардном мобилном прегледачу.

Испробајте Скуареспаце бесплатно

уКит – Једноставна прилагодљива веб локација за мала и средња предузећа

уКит - Једноставна прилагодљива веб локација за мала и средња предузећа

уКит – је светски познати и једноставан брзи градитељ веб локација за мала предузећа. Услуга је једноставна за употребу и са њом заправо можете покренути било коју врсту веб локација на основу ваших пословних преференција и потреба. уКит је функционалан, практичан и приступачан, а такође је и крајње једноставан. То је оно што је систем учинило једним од савремених лидера у индустрији.

 • уКит омогућава креирање веб локација које одговарају од самог почетка. Нема потребе да се борите са компликованим кодовима или креирате неколико верзија своје веб странице како бисте били доступни и на мобилним и на десктоп уређајима.
 • Систем нуди комплет одзивних дизајна. Израђивач веб локација долази са богатом колекцијом одговарајућих предложака и алата за прилагођавање који им дају потребан дизајн и функционалност.
 • Употреба ВИСИВИГ уређивача омогућава вам индивидуалну контролу процеса израде веб страница. Захваљујући ВИСИВИГ уређивачу, систем омогућава праћење свих промена које унесете у режиму реалног времена и преглед начина на који се модификације одражавају на различитим уређајима, укључујући уређаје за радне површине, мобилне уређаје и таблете. Ово вам даје реални утисак о томе како ће ваша готова веб страница бити приказана на свим уређајима које потенцијални клијенти могу да користе приликом прегледавања ваше веб странице..
 • уКит користи Боотстрап мрежу. Ово не може али доприноси брзој реакцији ваше веб странице, помажући вам да најбоље искористите ову функцију.

Испробајте уКит бесплатно

Гатор – Градитељ веб страница и хостинг од стране Хостгатор

Гатор - Градитељ веб страница и хостинг од стране Хостгатор

Гатор – је брзи градитељ веб локација ХостГатор. Платформа се углавном користи за покретање једноставних веб локација, што га чини добрим решењем за изградњу веб страница за почетнике. Исто тако, систем може ефикасно користити професионалци веб дизајна, тражећи све интуитиван и функционалан алат за израду веб страница. Израђивач веб локација долази са драг-анд-дроп едитором, дизајном спреман за мобилне уређаје и погодним алатима за ангажовање на веб стварању.

 • Гатор има колекцију образаца који одговарају мобилним уређајима. Подељени су у нишне категорије и нуде прилику за покретање и управљање пројектима који су прилагодљиви, без потребе за коришћењем вештина кодирања. Сваки предложак има режим прегледа мобилног уређаја, који вам омогућава да видите како ће ваш пројекат изгледати на екранима на радној површини и мобилним уређајима пре него што га заправо објавите.
 • Градитељ веб страница има погодне опције за уређивање веб локација. Гаторов интегрисани едитор за превлачење и спуштање омогућава уношење промена или преуређивање елемената на страници како би се створио јединствени прилагодљиви изглед веб локација. Корисници могу применити скуп уграђених алата за прилагођавање и елемената веб локације (обрасци за контакт, медијске датотеке, Ливе Феедс, дугмад за социјалну интеграцију итд.) да би се пројекту дао јединствен дизајн.
 • Платформа омогућава приступ скупу додатака и апликација. Они су доступни на интегрисаном Апп Маркету система, што вашој веб локацији даје бољу функционалност. Тако можете бирати између временских линија, друштвених медија, галерија слика, трака за претрагу, навигационих панела и других корисних елемената.
 • Са Гатором можете користити свестране и опсежне могућности интеграције. Систем вам омогућава да одаберете и додате популарне интеграције, наиме Гоогле мапе, СоундЦлоуд, ПаиПал, друштвене мреже и многе друге. Ова карактеристика доприноси једноставности прегледавања путем мобилних уређаја, доводећи перформансе пројекта на нови ниво.
 • Креирање одговарајуће веб продавнице такође је могуће са Гатором. Систем долази са погодним мотором за е-трговину који је навикао правите мале интернет продавнице. Платформа омогућава креирање и ажурирање галерија производа, подешавање параметара плаћања / отпреме, увођење бонуса / попуста, повезивање ССЛ сертификата за максималну сигурност веб локације итд..
 • Састављач веб страница је овлашћен од стране популарног пружатеља услуга хостинга ХостГатор. Они ће се побринути за хостовање ваше веб странице и име домена, нудећи све планове за испуњавање свих потреба.

Испробајте Гатор бесплатно

Одзиван или прилагођен мобилним уређајима?

Идеја да вашу веб локацију учините доступном на мобилним уређајима је, несумњиво, вредна пажње, али чим започнете са истраживањем доступних опција веб вести, суочите се са два појма, а то су веб локације оптимизоване за мобилне уређаје и брзи одзив..

Појмови су помало слични једни другима јер обоје подразумевају прилику да се ваша веб локација види на мобилним уређајима, али постоји још увек приметна разлика између њих.

Одговарајућа веб локација

Шта је респонзивна веб локација?

Одзивна веб локација – таква је врста веб странице која се може видети на свим уређајима, без изузетака. Без обзира да ли желите да користите рачунар, лаптоп, паметни телефон или било који други мобилни уређај који имате при руци, нећете се суочити са било каквим проблемима када посетите одговарајућу веб локацију.

Ове веб странице се лако могу прилагодити било којој резолуцији и величини екрана. Главне карактеристике респонзивних веб локација су следеће:

 • Као што име говори, такве веб странице ефикасно „реагују“ на карактеристике уређаја на којима се гледају;
 • Нема потребе да креирате засебну верзију веб локације за радну површину;
 • СЕО предности;
 • Они помажу у изградњи поверења корисника и повећању броја посетилаца веб страница.

Шта је веб локација прилагођена мобилним уређајима?

Веб локација оптимизована за мобилне уређаје – је засебна верзија веб локације за радну површину, која се може прегледати искључиво на мобилним уређајима. Такви веб сајтови се покрећу и кодирају са једином сврхом у виду – представити садржај мобилним корисницима.

Ови пројекти не могу бити доступни на рачунарима и лаптопима и, ако имате намеру да веб локација оптимизована за мобилне уређаје учини доступном чак и оним корисницима који немају своје мобилне уређаје при руци, суочићете се са потребом да направите радну површину његову верзију.

То подразумева додатна улагања труда, новца и времена. Следеће су главне карактеристике веб локација оптимизованих за мобилне уређаје:

 • Нема верзије за радну површину;
 • Само мобилна приступачност;
 • Приступачна цена;
 • Оријентација на одређену публику;
 • Искуство оптимизовано за мобилне уређаје може донекле повећати вашу веб локацију.

Стога може постојати само један разлог због којег можете дати предност веб локацијама које су оптимизоване за мобилне уређаје. Ако већ поседујете такав веб сајт и планирате да га користите у личне сврхе без потребе да се ангажује велика публика, тада нема смисла улагати у редизајнирање ваше веб странице како би она била одговорна.

Међутим, ако тек покрећете веб локацију и имате озбиљне пословне намере, тада би брзи дизајн требало да буде на врху листе. Овде ће вам бити од велике помоћи брзи градитељи веб локација.

Зашто бих требало да изградим респонзивни веб сајт?

Одговарајући дизајн је јако битан када су у питању савремени трендови веб дизајна. И то није зато што је веома згодно (мада је и овај аспект пресудан).

То је такође зато што претраживачи сада рангирају респонзивне веб локације. То на крају има озбиљан утицај на промоцију ваше веб локације и дугорочно стварање промета.

Шта каже статистика?

Јесте ли икада размишљали о броју корисника који приступају својим омиљеним веб локацијама или траже информације које их занимају путем својих мобилних уређаја?

Знате ли који проценат куповина на мрежи довршених ових дана путем паметних телефона или таблета? Можда ћете бити прилично изненађени када сазнате недавне статистике!

Према кључним трендовима и извештајима, број јединствених корисника мобилних уређаја који својим омиљеним веб локацијама приступају са мобилних уређаја сада чини око 5,11 милијарди људи. То је око два процента више у односу на прошлу годину. Број активних корисника друштвених медија премашио је 32,48 милијарди корисника, што је за 9 процената више него пре годину дана.

Одзивни трендови

Штавише, процјењује се да ће до краја 2020. године око 63,5 посто људи редовно користити своје мобилне уређаје за приступ глобалној мрежи. Број мобилне е-трговине, са своје стране, обухватиће 67,2 процента што је око 2,32 билиона долара до 2021. године.

Ове цифре једноставно не могу потценити и ако заиста намеравате да покренете интернет, изградите корисничку базу и промовишете своје пословање, нећете ићи без да веб локација постане прилагодљива.

Гоогле мишљење о одзивним веб локацијама

Почетком 2015. године Гоогле је најавио пријатност за мобилне уређаје један од главних фактора за рангирање веб локација који се користе у алгоритмима претраживача. Тиме је започета ера дигитализације веб локација.

Много тога се променило од тог времена и тешко да ћете наћи сајтове који данас нису спремни за мобилне уређаје. Али шта је са одзивним веб локацијама? Да ли су ефикаснији у поређењу са конкурентима / верзијама које су оптимизоване за мобилне уређаје?

Пре око две године, Гоогле је најавио нови приступ процесу индексирања и рангирања веб локација. Овај приступ је сада познат као Мобилно прво индексирање. То значи да је пре више од годину дана Гоогле у почетку користио десктоп верзију веб локације приликом процене његове релевантности у резултатима упита за претрагу.

Од сада ће предност дати предност верзијама мобилних веб локација, истовремено генеришући резултате претраживача. Дакле, ако ваша веб локација још не реагује, пожурите да пазите да не изгубите позиције на свом претраживачу.

Шта можете учинити у вези с тим?

Да бисте постали одговорни и да би их претраживачи добро индексирали, ваша веб локација треба да испуњава бројне захтеве. Ево шта треба да урадите у вези са тим:

 • Уверите се да мобилне и радне верзије вашег вебсајта имају исти садржај, укључујући текстове, слике са алт атрибутима и видео записе;
 • Структурирани подаци о веб локацијама као и мета подаци (наслови и описи) за све странице треба попунити и на обе верзије;
 • Проверите да ли ће ваш хостинг издржати додатни проток промета. То се односи само на оне кориснике чија веб локација има одвојене УРЛ адресе за мобилне верзије.

Имајте на уму да се поступак првог индексирања мобилних уређаја тренутно примјењује на већини веб страница. Наведени кораци ће вам помоћи да избегнете проблеме повезане са СЕО.

Суштина

Учинити да ваша веб локација реагује, прије је потреба, а не ћуд. Веб странице доступне на различитим типовима мобилних уређаја и десктоп рачунара генерално привлаче више корисника, повећавају промет, граде поверење купаца и помажу у остваривању веће добити.

Међу разним начинима да се ваша веб локација прилагоди, коришћење градитеља веб локација је најприкладније решење. Ови системи нису само једноставни за употребу и погодни. Такође имају специфичне карактеристике које доприносе глатком и једноставном искуству израде веба, што резултира стварањем респонзивних веб локација.

Креирајте веб страницу бесплатно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me