Si të krijoni një faqe interneti pa një ndërtues në internet

si të krijoni një faqe në internet pa një ndërtues të internetit


Global Web është rritur në një mjedis të madh dixhital me mbi 200 milion faqe interneti që operojnë në internet. Përdorues të rregullt si ju iniciuan shumicën e atyre vendeve pa njohuri të thelluara për kodifikim ose programim. Për shumë vite, procesi ka qenë çështje e provave dhe gabimeve të pafund, eksperimenteve, dështimeve derisa krijuesit e faqeve në internet kanë bërë debutimin e tyre revolucionar në arenën dixhitale..

Mjetet e reja të ndërtimit të uebfaqeve bënë që tabelat të shndërroheshin veçanërisht për newbies. Dukeshin se ishin a instrument i thjeshtë për të dalë me një sit të gatshëm për përdorim dhe të shkojë në internet pa mundim. Ndërsa taktikat tradicionale të ndërtimit të faqes në internet kërkonin një sfond teknik dhe së paku përvojë minimale në krijimin e faqes në internet duke mos përmendur çështje të tjera thelbësore si menaxhimi i pritjes, regjistrimi i një domeni, etj. zgjidhje gjithëpërfshirëse jashtë kutisë. Me fjalë të tjera, nuk duhet të kujdeseni për ndonjë çështje teknike, siguri ose azhurnime, por të përqendroheni në përmbajtjen, promovimin dhe marketingun.

Sigurisht, krijuesit e faqeve të internetit nuk mund të konsiderohen si një zgjidhje përfundimtare për të krijuar dhe promovuar faqe. Sidoqoftë, ato sigurisht që lehtësojnë procesin në atë moment duke ju lejuar të përqendroheni në objektivat kryesore ndërsa çështjet teknike trajtohen nga platforma. Megjithë nivelin e efikasitetit dhe produktivitetit, disa përdorues ende kërkojnë një shans për të krijuar një sit pa një ndërtues të faqes në internet. Në këtë udhëzues, ne do të përshkruajmë të gjitha hapat, si dhe pengesat në rrugën e vendosjes.

Pse mund të duhet të krijoni një faqe në internet pa një ndërtues në internet

Përkundër të gjitha gjërave të dorëzuara nga ndërtuesit e faqeve në internet, disa përdorues i shmangin ato në mënyrë që të përfitojnë nga disa çështje thelbësore që ata mendojnë se do të funksionojnë. Sidoqoftë, nxitimi i tyre për avantazhe duket se nuk është gjë tjetër veçse një garë pengesash. Kur njerëzit zgjedhin platformat CMS dhe mjete me burim të hapur në vend të krijuesve të uebfaqeve, ata zakonisht dëshirojnë:

 • pavarësi. Mundësia për të kaluar ndërmjet platformave, për të ndryshuar specifikimin e faqes në internet, për të kaluar në një pritje më të lirë, etj. Sigurisht, të qenit ngjitur në një softuer të vetëm mund të duket si një kurth. Nga ana tjetër, nëse kurthi ka gjithçka që ju nevojitet për të ndërtuar, drejtuar dhe tregtuar faqen tuaj, a ka vërtet nevojë për ta ndryshuar atë? Ndërtuesit e faqeve në internet mund të duken një hit i kufizuar përsa i përket modeleve ose aftësive të migracionit, por nëse ndërtoni një sit të zgjatur, ato nuk do të kenë asnjë përfitim.
 • Kontrolli i backend-it. Sigurisht, ky faktor ka një rëndësi të madhe duke i lënë përdoruesit të krijojnë një sit me të vërtetë unik. Ata mund të përdorin sistemet HTML / CSS, si dhe të zbatojnë njohuritë e tyre për PHP për të sjellë në jetë çdo ide të projektimit të uebit. Por a ekziston vërtet nevoja për të kapur të gjitha ato aftësi dhe njohuri ndërsa krijuesit e uebfaqeve dalin me modele të gatshme që janë të lehta për tu përshtatur? Për më tepër, çdo ndryshim mund të ndikojë në mënyrën e funksionimit të faqes suaj të internetit në pajisjet celulare ndërsa paraqitjet e gatshme për përdorim janë optimizuar për përdoruesit e lëvizshëm pa marrë parasysh se çfarë lloj pajisjeje ata përdorin. Sigurisht, ndërtuesit e faqeve në internet nuk japin aq liri krijuese sa mund të të duhen. Nga ana tjetër, kjo liri kërkon njohuri teknike të thella që u mungojnë shumicës së përdoruesve.
 • Fleksibilitet i zgjeruar. Mijëra shtesa, pagesa shtesë dhe aplikacione falas dhe të paguara sigurojnë aftësi të pakufizuara të personalizimit. Ju jeni të lirë të përdorni çdo widget që ju nevojitet. Sidoqoftë, ju jeni personi i vetëm përgjegjës për funksionimin, pajtueshmërinë ose azhurnimet e tyre.
 • përballueshmërinë. Disa përdorues ende mendojnë se përdorimi i një ndërtuesi në internet është më i kushtueshëm. Epo, duhet të keni parasysh kostot e pritjes, regjistrimin e domain, temat e paguara dhe shtojcat. Ndonjë prej tyre mund ta bëjë projektin tuaj të kushtojë shumë më tepër nëse krahasohet me faqet e krijuara me ndihmën e softuerit për ndërtimin e faqes në internet.

Problemi kryesor për krijimin e një siti pa ndërtuesit e uebfaqeve është fakti që ju duhet të trajtoni secilin hap nga krijimi i një faqe në internet për të azhurnuar plugin. Në këtë rast, ne nuk duhet të nënvlerësojmë vlerën e dhënë nga komoditeti gjithëpërfshirës përballë ndërtuesve të faqeve të internetit. Nëse kjo nuk tingëllon bindëse. Le t’i hedhim një vështrim hapave që ju nevojiten për të përfunduar kur ndërtoni një uebsajt plotësisht, pa ndihmën e ndërtuesve të uebfaqes.

Fillimi pa një ndërtues në internet

Zgjedhja midis krijuesve të faqeve të internetit dhe platformave tradicionale CMS mbështetet kryesisht në aftësitë, buxhetin dhe qëllimet e përdoruesit. Pothuajse gjysma e të gjitha faqeve është krijuar pa krijuesit e faqeve të internetit të paktën tani për tani. Por, para se të zhyteni thellë në botën e skedarëve HTTP, cilësimet e uebfaqes, regjistrat e domeneve dhe ofruesit e pritjes, ne do të donim të sqaronim disa çështje themelore.

Nëse krijoni një sit pa ndërtues të faqes në internet, ju jeni përgjegjës për krijimin dhe organizimin për përmbajtjen, sigurinë dhe funksionimin e tij dixhital. Nuk është një zgjidhje gjithëpërfshirëse si shumica e ndërtuesve të faqeve të internetit. Me fjalë të tjera, ju do të trajtoni regjistrimin e domain-it dhe hostimin veç e veç nëse nuk vendosni të blini një paketë që përfshin të dy hostet dhe emrin e domain. Procesi në fakt nuk është aq i vështirë sa mund të mendoni. Nga ana tjetër, kërkon ca kohë që të ndiheni pakëndshëm me teknologji të veçantë, për të cilat duhet të ndërroni herë pas here..

Lexo më shumë: CMS ose ndërtues i faqes në internet? – një krahasim i thelluar kokë më kokë i të gjitha të mirat dhe të mirat e përdorimit të ndërtuesve të faqes në internet dhe CMS.

Sa i përket hapave, do të duhet të bëni sa më poshtë.

Hapi # 1 – Zgjidh një Platformë

Factsheet:
Uebfaqe të drejtpërdrejta që operojnë nga:
WordPress – 27,165,799 faqe në internet;
Wix – 3,383,125 faqe në internet;
joomla – 2.245.565 faqe në internet;
Shopify – 1,259,029 faqe në internet.
Të dhëna të siguruara nga BuiltWith.

Vendosja për platformën është një fazë që do të përcaktojë suksesin e projektit. Kjo gjë varet nga qëllimet dhe objektivat e faqes suaj të internetit. A do të jetë një dyqan online, një blog apo një faqe në internet e biznesit të vogël? Edhe pse platformat CMS janë shumë e pavarësisë, si dhe aftësi të pakufizuara të personalizimit, ato gjithashtu shërbejnë për qëllime të ndryshme.

Disa janë të përqendruar në faqet e internetit të thjeshta ndërsa ndryshimet dhe ndryshimet kërkojnë aftësi të mira programimi për ta shndërruar një shabllon të thjeshtë në një dyqan dixhital. Shumica e sistemeve ofrojnë një mjedis të projektimit bosh ku duhet të bëni disa kodime në mënyrë që të merrni një uebfaqe të përfunduar që plotëson kërkesat tuaja fillestare.

Krahasuar me ndërtuesit e faqeve të internetit: të gjithë krijuesit e faqeve të internetit mund të ndahen në disa kategori në varësi të qëllimeve tuaja. Disa platforma janë krijuar për të bërë faqet e internetit të biznesit të vogël dhe portofolet, të tjerët janë të mira për krijimin e projekteve të e-commerce ose faqet e uljes. Përdoruesit duhet të zgjedhin vetëm atë që i përshtatet atyre dhe të fillojnë të redaktohen.

Lexo më shumë: Shërbimet më të njohura të ndërtimit të faqes në internet – zbuloni mjetet më të njohura për të filluar faqen tuaj të internetit nga e para.

Hapi # 2 – Regjistroni një Emër Domain

Një fazë tjetër vendimtare që shërben për qëllime të ndryshme:

 • Ndërgjegjësimi i përdoruesve – një emër domain është përfaqësimi i projektit dhe gjëja e parë që mund të krijojë një përshtypje të mirë. Ideja është ta bëjmë atë sa më të paharrueshëm dhe unik të jetë e mundur.
 • SEO ndikojnë – një emër domain është një URL kryesore e faqes në internet. Ashtu si llojet e tjera të URL-së, mund të ketë një ndikim të madh SE. Ideja është të përdorim fjalë kyçe të fokusit në emrin URL për ta bërë faqen më SEO më ​​miqësore dhe të rëndësishme.
 • Ndërtoni një Markë – një emër domain ju ndihmon të ndërtoni një markë që nga fillimi dhe të dalloheni nga mijëra konkurrentë. Një fushë e mprehtë dhe ekskluzive sigurisht që do të rrisë njohjen e faqes suaj të internetit.

Atje jane disa mënyra për të zgjedhur dhe regjistruar një emër domain. Si rregull, ju do të duhet të trajtoni procesin veçmas duke përdorur shërbime të veçanta që ju lejojnë të zgjidhni forma të emrave të markave ose gjeneratave të ofruara nga gjeneruesit e domain. Basti më i mirë është të zgjedhni fusha të markave ose të ashtuquajturat TLD (Domain Top Level).

Zonat më të njohura të fushave të nivelit të lartë

TLD të njohura Të dhëna të siguruara nga Statista.

Para së gjithash, ju duhet të zgjidhni një shtrirje në varësi të llojit të faqes në internet. Përmbajtja ose vendndodhja dixhitale. Atëherë ju duhet të kontrolloni disponueshmërinë e tij dhe në fund ta blini atë me rinovim të mëtejshëm vjetor.

Krahasuar me ndërtuesit e faqeve të internetit: siç e përmendëm edhe më parë, krijuesit e faqeve të internetit vijnë si një zgjidhje gjithëpërfshirëse. Do të thotë që sferat e lira janë të përfshira tashmë në çmimin e paketës. Ju mund të lidhni faqen tuaj te internetit me domenin tuaj unik ose të përdorni një emër me porosi të siguruar nga platforma. Ju lutemi vini re se varianti i dytë nuk është për projekte afatgjata.

Lexo më shumë: Zgjedhja e një emri të duhur të domenit – këshilla të dobishme dhe truket se si të zgjidhni emrin më të mirë të domain-it për faqen tuaj të ardhshme.

Hapi # 3 – Zgjidhni Hosting

Factsheet:
Përdorimi i pritjes në internet të botës:
GoGaddy – 29,275,259 faqe në internet;
1and1 IONOS – 7,908,743 faqe në internet;
Bluehost – 2.060.268 faqe në internet;
SiteGround – 1,950,133 faqe në internet.
Të dhëna të siguruara nga BuiltWith.

Pra, ju tashmë keni një platformë dhe një emër domain regjistruar. Tani duhet të mendoni për një vend ku të presë faqen tuaj të internetit me të gjithë skedarët e saj. Zgjedhja e një pritjeje është e njëjtë me zgjedhjen e një frigorifer. Ju dëshironi që të gjitha produktet tuaja të ruhen në gjendje të duhur me qasje të shpejtë dhe të thjeshtë kur të keni nevojë.

Edhe një herë, zgjedhja do të mbështetet plotësisht tek ju. Përdoruesit do të duhet të vendosin për llojin e pritjes. Nëse do të jetë një përbashkët, i dedikuar ose re hosting. Sa bandë apo ruajtje keni nevojë? A ka pritja të karakteristikave të mira dhe veçoritë e sigurisë? A është mjaft fleksibël për të trajtuar integrimet pa probleme? Sa kushton? Këto janë pyetja që ju duhet të përgjigjeni vetë.

Performanca e mirë, normat e ngritjes së shpejtë, shpejtësia e ngarkesës së faqeve, mjetet e sigurisë, mbështetja e klientëve janë çështje thelbësore që ju duhet të mbani mend. Për më tepër, shumica e platformave janë mjaft të vështira për t’u përdorur. Do t’ju duhet ca kohë për të kuptuar se si funksionon duke mos përmendur cilësimet e faqes në internet. Pritja e mirë nuk është aq e lirë sa mendojnë shumica e njerëzve. Mimi mund të shkojë nga 1 deri në 20 dollarë në varësi të platformës dhe tipareve që ai jep.

Krahasoni me ndërtuesit e faqeve të internetit: edhe një herë, krijuesit e faqeve të internetit vijnë si një zgjidhje e gatshme për përdorim në internet pa pasur nevojë të kujdeseni për pritjen, performancën ose sigurinë. Thjesht zgjidhni një plan dhe uebfaqe të pritur me të gjitha mjetet e nevojshme të mbrojtjes kundër spamit dhe DDoS në një vend. Për më tepër, disa krijues të uebfaqeve janë edhe më të lirë se sa një zgjidhje e vetme e hostimit duke mos përfshirë çmimet e domenit dhe modelit.

Lexo më shumë: Bërja e një faqe në internet pa një host – zgjidhni midis alternativave të mbajtjes në internet për ta bërë uebfaqen tuaj të jetojë pa ndonjë problem të presjes.

Hapi # 4 – Gjeni një Temë

Kjo është ajo ku disa ndërtues të faqeve të internetit duken pak më të kufizuara nëse krahasohen me platformat CMS. Nëse vendosni të krijoni një uebfaqe pa krijimin e faqeve të internetit, do të merrni qasje në një përzgjedhje të pafund të temave për të gjitha llojet. Ato përfshijnë paraqitjet falas dhe të paguara të ndara në kategori. Ju jeni të lirë të zgjidhni një dyqan dixhital të ardhshëm. Revista në internet, portofol, etj.

Ndërsa temat e lira duken pothuajse të njëjta me disa dallime të vogla, miliona përdorues tashmë i përdorin ato. Me fjalë të tjera, bërja e një faqe interneti me të vërtetë unike mund të jetë një telashe, veçanërisht nëse nuk keni sfond teknik të mjaftueshëm. Modelet e paguara mund të jenë një zgjidhje e mirë për problemin. Ata duken më elegant dhe profesional. Sidoqoftë, ato kërkojnë para shtesë. Mimi mund të ndryshojë nga 20 deri në 500 dollarë. Ky fakt nuk e bën procesin si kosto-efektiv siç mund të mendojnë disa nga fillimi.

Sigurohuni që tema të jetë miqësore me celularin. Mos nxitoni për të zgjedhur të parën. Si rregull, disa paraqitje janë të disponueshme në modalitetin e parashikimit. Shikoni se si do të duket siti juaj i ardhshëm në pajisje të ndryshme celulare me dimensione të ndryshme të ekranit.

Uebfaqja e përgjegjshme

Pasi të keni zgjedhur një temë, nuk do të jeni në gjendje ta ndryshoni dhe përshtatni menjëherë. Përdoruesit duhet ta shkarkojnë atë dhe më pas transferimin e skedarëve me temë në hostet e tyre. Redaktori do të jetë i disponueshëm në dhomën e kontrollit ose në pult, me të gjitha parametrat dhe instrumentet e nevojshëm në internet. Aty mund të ndryshoni tema në çdo kohë, si dhe të përdorni paraqitjet e ofruara nga parazgjedhja. Identifikohuni dhe filloni të bëni një faqe në internet.

Krahasuar me ndërtuesit e faqeve të internetit: ndërtuesit e faqeve të internetit ofrojnë një model të gatshëm me të gjitha seksionet e nevojshme. Ju nuk keni nevojë të shkarkoni fotografi ose t’i transferoni ato në hostin tuaj. Zgjidhni një shabllon që ju pëlqen dhe filloni ta redaktoni menjëherë. Asnjë panele marramendëse ose panele kontrolli. Redaktimi në linjë do të thotë që ju shihni të gjitha ndryshimet në faqe menjëherë. Shumica e platformave bazohen në funksionalitetin tërheqës dhe rënie ndërsa çmimet e modeleve janë përfshirë tashmë në plan.

Hapi # 5 – Ndërtoni përmbajtjen dhe faqet

Kjo është ajo ku ju do të duhet të vini disa aftësi dhe të kuptoni ndryshimin midis faqeve statike dhe dinamike. Me fjalë të tjera, secila nga seksionet e faqes suaj të internetit, postimet në blog ose artikujt është një faqe statike. Sa herë që doni të krijoni një të re, do t’ju duhet një faqe e veçantë. Dhe sa herë që procesi i redaktimit do të përsëritet.

platformat reTradicionale CMS janë goxha të ndërlikuara. Nuk është vetëm kopja juaj dhe ngjitja e tekstit dhe shkoni në internet. Ndërsa krijimi i postimeve të reja mund të jetë i lehtë, situata me seksione të tjera është e ndryshme. Ndonjëherë ju do të duhet të vëzhgoni pamjen, të shtoni përmbajtje mediatike ose elementë të tjerë të faqeve, duke përfshirë kodet e shkurtra, skriptet, të punoni me header dhe footers, të krijoni menu, etiketa, kategori, etj. Të gjitha ato procese që do t’ju duhet t’i trajtoni me dorë.

Krahasuar me ndërtuesit e faqeve të internetit: krijimi i faqeve të reja dhe redaktimi i atyre ekzistuese me ndërtuesit e faqeve të internetit është shumë e lehtë. Tashmë keni një model të gatshëm. E tëra që ju duhet është të ndryshoni vendndodhjen e blloqeve, të hiqni ato që nuk ju duhen ose të shtoni seksione. Atëherë thjesht ngjitni në tekste, skedarë mediatikë tërheqës dhe pikëpyetje dhe këtu jeni! Faqja juaj është gati.

Hapi # 6 – Përshtatni Uebfaqen tuaj me Plugins

Uebfaqja juaj supozohet të jetë mjaft funksionale. Përndryshe, vizitorët do ta linin atë për një alternativë më miqësore për përdoruesit. Përveç funksionalitetit, shtojcat dhe shtesat e ndryshme ju lejojnë të arrini qëllime paraprake si blerjen e përdoruesit, listën në rritje të pajtimtarëve, analitikën dhe më shumë. Ata mund të funksionojnë mirë sa herë që keni nevojë për ta sjellë projektin tuaj në një nivel të ri.

Shtojca është një pjesë e programeve që ju ndihmojnë të ndërtoni faqe më të gjalla dhe të azhurnuara. Si rregull, instalimi i shtojcave është shumë e lehtë. Sidoqoftë, ju ende do të duhet ta trajtoni atë vetë. Do të keni qasje në një treg të madh dhe do të gjeni atë që ju nevojitet. Disa janë falas ndërsa disa paguhen. Do të keni nevojë për sa më poshtë të paktën për të filluar:

 • Butonat e mediave sociale – të lejojë përdoruesit të ndajnë përmbajtje dhe të kenë ekspozimin maksimal nga përmbajtja.
 • analitikë – shtojcat janë krijuar për t’ju lejuar të gjurmoni përdoruesit, kanalet e trafikut, vendndodhjen e audiencës, etj.
 • Skedarët e mediave – përdorni plugins për të krijuar galeri mahnitëse ose rrëshqitëse. Bashkangjitni video nga platformat kryesore të transmetimit për angazhimin e më shumë përdoruesve.
 • siguri – sistemet anti-spam, mbrojtjet DDoS, mjete të posaçme për të parandaluar mashtrimet dhe mashtrimet.
 • SEO – shtojca speciale për t’ju lejuar të vendosni SEO-in tuaj të internetit dhe ta bëni përmbajtjen më miqësore për botët e motorit të kërkimit.

Do të keni mundësi të menaxhoni të gjitha shtojcat tuaja nga pulti. Në të njëjtën kohë, ju jeni i vetmi përgjegjës për funksionimin e tyre dhe azhurnimet e shpejtë. Disa plugins mund të përmbajnë kodin e virusit ose malware. Pra, ju do të zgjidhni më mirë për zhvilluesit dhe produktet e besuara.

Krahasuar me ndërtuesit e faqeve të internetit: megjithëse ndërtuesit e uebfaqeve nuk mund të mburren me një shumëllojshmëri kaq të madhe të shtojcave, disa kanë tregjet e aplikacioneve të tyre me porosi dhe dyqane me shtesa dhe pajisje të mjaftueshme për të rregulluar faqet tuaja. Aty mund të gjesh gjithçka, nga kalendarët e thjeshtë dhe menaxherët e ngjarjeve, deri te pajisjet më të komplikuara të kontaktit dhe pop-up. Për më tepër, shumica e krijuesve të faqeve të internetit ofrojnë integrim të thjeshtë me shërbime të palëve të treta analitike dhe e-commerce.

Hapi # 5 – Shkoni në internet

Skena është vendosur pikat e flamurit të gjelbër. Tani ju keni faqen tuaj të gatshme për t’u publikuar. Thjesht shtypni butonin “publiko” dhe shiko një faqe në internet duke e bërë të mundur për përdoruesit. Ju mund të mendoni se kjo është në të vërtetë. Sidoqoftë, një faqe në internet kërkon mbështetje dhe mirëmbajtje të vazhdueshme.

Ata që vendosin të shmangin përdorimin e ndërtuesve të uebfaqeve, lënë fjalë për fjalë vetëm. Nëse një plugin funksionon me gabime, nuk do të ketë njeri që t’ju ndihmojë. Nëse tema funksionon keq në tableta. Askush nuk do t’ju ndihmojë. Platformat CMS nuk kanë mbështetjen e klientit. Përgatituni të shfletoni mijëra faqe dhe forume në kërkim të përdoruesve me të njëjtin problem. Mirëmbajtja dhe mbështetja janë të gjitha përgjegjësitë tuaja, si dhe funksionimi i faqes në internet.

Krahasuar me ndërtuesit e faqeve të internetit: ndërtuesit e faqeve të internetit ofrojnë disa mënyra për të zgjidhur çështje të ndryshme. Platforma merr përgjegjësinë e vetme për mirëmbajtjen, mbështetjen dhe funksionimin e duhur të faqes në internet. Nga ana tjetër, ndërsa është një zgjidhje gjithëpërfshirëse, nëse diçka bie poshtë, faqja në internet zbret tërësisht.

Në fund të fundit

Bërja e një siti pa një ndërtues të faqes në internet është një rrugë e gjatë dhe e ndërlikuar për vendosjen përfundimtare. Ju do të duhet të përgatiteni për sfida dhe pengesa në rrugën për të shkuar në internet nga gjetja e një pritjeje dhe temë të duhur për redaktimin dhe rregullimin e faqes në internet. Përdoruesit do të duhet të trajtojnë çdo hap më vete pa ndihmë profesionale. Për këtë arsye, detyra mund të jetë e rrezikshme nëse nuk keni sfond teknik të mjaftueshëm. Edhe në rastin e aftësive të shkëlqyera të kodimit dhe krijimin e faqes, procesi do të shndërrohet në prova dhe përpjekje të shumta.

Ndërtuesit e faqeve në internet u krijuan për ta bërë më të lehtë procesin e ndërtimit. Ky është qëllimi që ata shërbejnë ndërsa sigurojnë një zgjidhje gjithëpërfshirëse si për rishtarët ashtu edhe për pronarët e faqeve të internetit me përvojë. Edhe pse ata nuk rezervojnë aq shumë hapësirë ​​për personalizim dhe pavarësi të internetit, ato vijnë si një mjedis dixhital i thjeshtë por i fuqishëm me fjalë për fjalë çdo tipar që ju nevojitet, pavarësisht nga lloji dhe qëllimet e internetit..

Krijoni faqen tuaj falas

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me