Pyetje që duhet të bëni kur punësoni një kompani SEO

Udhëzuesi i pronarit të biznesit tonë të vogël për SEO në marrjen në punë të një kompanie SEO. Mësoni se çfarë pyetjesh për të bërë dhe çfarë të kërkoni përpara se të punësoni një kompani SEO.


kompanitë më të mira të SEO

Në artikullin tonë të mëparshëm, ne kemi mbuluar nëse me të vërtetë keni nevojë për një kompani SEO për t’ju ndihmuar në përpjekjet tuaja SEO. Nëse keni vendosur që biznesi juaj ka nevojë për ndihmën e një kompanie profesionale SEO, hapi juaj tjetër është të punësoni një të mirë. Gjetja e një kompanie të mirë SEO me të vërtetë është thelbësore për suksesin e faqes suaj të internetit dhe do të duhet të hiqni nga të mirat nga e keqja. Në këtë artikull, ne do të mbulojmë ato pyetje që duhet të bëni gjatë fazës së punësimit, në mënyrë që të dini se çfarë të kërkoni në një kompani SEO.

Para se të punësoni…

Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar të punësoni një konsulent individual SEO (në thelb një freelancer) ose një kompani SEO plotësisht të drejtuar (zakonisht një agjensi e përfshirë legalisht me një ekip të tërë të punësuarve), ju duhet të kuptoni se ka fjalë për fjalë një të mirë të bazillioneve dhe një e keqe e bazilion, gazilion. Mirë, mbase jo aq shumë! Por mbani në mend, ka të mira dhe ka të këqij atje – dhe të këqijtë do t’ju gënjejnë, duke bërë shpesh premtime false që tingëllojnë shumë joshëse për një pronar të biznesit të vogël. Si personi përgjegjës për punësimin e një SEO për biznesin tuaj, është përgjegjësia juaj të bëni hulumtimin tuaj dhe të punësoni një të mirë.

Pyetje të rëndësishme për të kërkuar një SEO të ardhshëm

Pyetjet e mëposhtme do t’ju ndihmojnë të mbroni ju nga punësimi i SEO-ve të gabuara dhe t’ju japë një kuptim të mirë se çfarë të kërkoni kur punësoni.

A i ndiqni udhëzimet e Google Webmaster?

Kjo është pyetja e parë që duhet të bëni SEO tuaj të ardhshëm. Udhëzime Google Webmaster janë udhëzimet e përgjithshme të Google për të ndihmuar Google të gjejë, indeksojë dhe rendisë faqen tuaj në internet. Shtë gjithashtu një ide e mirë t’i lexoni ato vetë dhe të njiheni me ato që sjell.

Ka disa taktika SEO që do të shihni atje që janë shënuar qartë si diçka për të shmangur. Këto janë në thelb taktika / praktika të këqija të SEO të njohura zakonisht si SEO kapelë e zezë. Do të dëshironi të siguroheni që kompania juaj e ardhshme SEO i përmbahet rreptësisht udhëzimeve të Google dhe nuk përdor ndonjë taktikë të kapelave të zeza. Motorë të tjerë të kërkimit (në thelb Bing) ofrojnë udhëzime të ngjashme që janë të dobishme për të parë, si dhe.

Mund të më tregoni për klientët tuaj të kaluar dhe si i keni ndihmuar ata të renditen më mirë?

Kjo është një pyetje tjetër që duhet të bëni. Do të dëshironi të siguroheni që SEO juaj i ardhshëm është me përvojë dhe në të vërtetë ka ndihmuar klientët e tyre të renditen më mirë. Një kompani me reputacion SEO do të jetë më shumë se e lumtur për të shpërndarë histori suksesi. Ata mund të mos zbulojnë metrikë të saktë, por duke arritur tek klientët që përmendën dhe duke pyetur nëse fushata e tyre SEO ishte një sukses, mund të konfirmojë nëse kompania SEO është me të vërtetë marrëveshje e vërtetë. Gjithashtu sigurohuni që të kontrolloni faqen e internetit të SEO tuaj të ardhshëm. A është vetë kompania SEO aktualisht duke u renditur në faqen e parë të Google? Dhe a po renditen ata për ndonjë frazë fjalen sfiduese? Sigurohuni që edhe SEO dhe klientët e tij janë renditur mirë dhe kanë një prani pozitive në SERP.

Si do të përmirësoni renditjen e motorit tim të kërkimit dhe në çfarë periudhe kohore?

Kjo është një pyetje tjetër e rëndësishme që do të doni të bëni. Nëse kompania juaj e ardhshme e SEO pretendon se ata mund t’ju garantojnë një pikë # 1 në rezultatet e kërkimit ose që do të shihni një rritje fantastike të trafikut për një kohë të shkurtër – zeroni atë kompani jashtë listës. Denizenët e Internetit janë të gabueshëm dhe as më të mirat e SEO mund të garantojnë një rezultat të lartë kërkimi. Nëse ndonjë kompani SEO bën pretendimin e “renditjes së garantuar të menjëhershëm”, ata thjesht përpiqen të bëjnë një shitje. Ata madje mund të përdorin disa teknika të kapelave të zeza që mund të bëjnë të mundur që të renditet mirë shumë shpejt – por jo për një kohë të gjatë. Përdorimi i teknikave të kapelave të zeza do të bëjë që faqja juaj të penalizohet dhe kur penallti godet, të gjitha garancitë e tyre janë të padobishme.

Megjithatë, ekziston një përjashtim. Mjetet SEO lejojnë hyrjen në metrikë për fjalë kyçe specifike. Nëse jeni duke synuar një fjalë kyçe me pak konkurrencë, ata mund të jenë në gjendje të garantojnë një renditje të lartë. Edhe kështu, ki kujdes nga taktikat agresive, afatshkurtra. SEO është një djegie e ngadaltë dhe ju duhet të shihni vetëm rezultate më të mira me kalimin e kohës (zakonisht 3 muaj ose më shumë). Kjo gjithashtu shtrihet në pyetjen tjetër …

Cilat lloje të punës SEO do të bëni?

Siç e përmendëm në artikullin tonë të Motorit të Kërkimit Optimization 101, puna e SEO zakonisht ndahet në 2 pjesë – në vend dhe në vend. Pyetni kompaninë tuaj të ardhshme SEO se çfarë lloj pune të SEO do të bëjnë? A do të kryejnë ata vetëm punë offsite apo do t’ju ndihmojnë gjithashtu në vend? Shumica e SEO fillimisht do të kryejnë një auditim të faqes tuaj dhe do të punojnë me ju për të korrigjuar çdo optimizim teknik në vend – dhe pastaj të përqendrohen në zona.

Sa shpesh ju dorëzoni raporte për punën tuaj?

Pasja e SEO tuaj për t’ju dhënë raporte me kohë në lidhje me punën që keni bërë është një matës i rëndësishëm i asaj që jeni duke marrë për paratë tuaja. Një SEO e mirë duhet të ju dorëzojë raporte mujore me një përmbledhje të të gjithë punës së tyre, rritjen (ose uljen) për secilën nga renditjet e fjalëve tuaja të synuara, një përqindje të rritjes (ose uljes) në trafikun e përgjithshëm të kërkimit organik, rekomandime të mprehta për ju për të zbatuar, dhe një plan sulmi për muajin tjetër.

Si dhe kur mund të pres që të komunikoj me ju?

Si me çdo kompani, komunikimi është thelbësor. Qoftë ajo me email, një konferencë me video Skype, ose një telefonatë e thjeshtë, SEO e ardhshme duhet të jetë e disponueshme për ju që të kontaktoni. Do të duhet të dini se cila është metoda më e mirë e kontaktit dhe në cilën kohë mund t’i arrini ato. Do të lindin pyetje dhe është e rëndësishme që t’i arrish ato – veçanërisht nëse diçka shkon keq.

Farë do të kushtojë kjo?

Nëse një kompani thotë se ata do të bëjnë SEO për 100 dollarë në muaj – shanset janë, jo vetëm që ata nuk ndjekin udhëzimet e Google, por ata janë përfshirë në mënyrë aktive në një lloj SEO të kapelave të zeza. Ata thjesht mund të jenë duke blerë 18,000 lidhje për ndryshimin e copëzave në Fiverr!

Një shembull i një taktike të lirë, kapele të zezë SEO.

Me “cilësi të lartë”, ajo që ata me të vërtetë nënkupton është një “Unë jam një mashtrim dhe thjesht më jep paratë tuaja”. Këto lidhje janë spam dhe përfundimisht do të dëmtojnë renditjen e faqes suaj të internetit dhe do t’ju kushtojnë një fat të vogël dhe shumë kohë për të hequr dënimin.

Kjo mund të mos jetë ajo që dëshironi të dëgjoni, por një kompani e ligjshme SEO mund të kushtojë diku midis 1.000 dhe 7.500 $ për një projekt, sipas një Anketa e Moz 2011-ës. Pricesmimet e orës silleshin nga 76 deri në 200 dollarë, ndërsa një mbajtës mujor mund të ishte diku nga nën 500 $ në mes 2,500 dhe 5,000 $. Pricesmimet nuk kanë ndryshuar shumë që nga atëherë.

Cilat janë kushtet e pagesës tuaj & kushtet?

Kjo është një pyetje tjetër që duhet të bëni pasi të keni diskutuar mbi koston. Ju do të duhet të dini se çfarë metodash pagese do të pranojë SEO e juaj e ardhshme, kur ato janë të detyrueshme, nëse ka tarifa të vonuara ose tarifa interesi, dhe kur do t’ju lejohet të anuloni ose rinovoni kontratën me ta. Ju mund ta gjeni veten të mbyllur për 3 muaj ose më shumë me disa SEO që punojnë me një mbajtës mujor. Nëse të ardhurat nga biznesi janë të pasigurt, ju mund të dëshironi të rishikoni se jeni i bllokuar në një kontratë për një periudhë të gjatë kohore.

përfundim

Bërja e pyetjeve të mësipërme do t’ju ndihmojë të gjykoni nëse kompanisë SEO mund t’i besohet mirëqenies së faqes tuaj. Mos harroni, një kompani e mirë SEO nuk mund të garantojë kur apo edhe nëse faqja juaj e internetit do të renditet. E tëra ato që mund të bëjnë është të optimizojnë faqen tuaj, të siguroheni që ajo të ndjekë udhëzimet e Google dhe t’i jepni asaj një shans më të mirë për renditje. Duhet kohë dhe durim, por shpërblimet ia vlen të presësh.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me