Прелазак са Вик-а на Схопифи

Прелазак са Вика на Схопифи


Вик и Схопифи су два светска популарна произвођача веб страница, од којих је сваки достојан и најпознатији представник своје нише. Док је Схопифи а поуздан софтвер е-трговине који делује сјајно за развој малих до великих потпуно опремљених мрежних продавница, Вик је свеобухватни градитељ веб страница, чија се специјализација своди на креирање свих врста пројеката. Веб продавнице нису изузетак.

Када је у питању стварање Интернет продавнице са седиштем у Вику, ипак, треба имати на уму једну ствар. Упркос широком спектру функција и алата који систем нуди, то није најбољи избор за стварање великих пројеката е-трговине. То је због ограничења функционалности система.

Дакле, ако већ имате веб продавницу изграђену са Вик-ом и изненада почнете примећивати да вам асортиман производа расте (или само планирате да га повећате), можда ћете схватити да вам треба функционалнија и пространија веб локација. То значи да је крајње време да вашу Вик локацију пребаците на Схопифи. Градитељ е-трговине се заиста одликује стварањем веб продавница и нећете пожалити због одлуке ако желите да постигнете запажен резултат на дужи рок.

Како пребацити веб локацију са Вика на Схопифи – Ултимате водич:

 1. Премештање веб странице са Вика на Схопифи – да ли то вреди?
 2. Вик насупрот Схопифи – у чему је разлика?
 3. Како премјестити са Вик-а на Схопифи – Водич корак по корак
 4. Како пренијети сопствено име домена с Вика на Схопифи
 5. Професионални Вик за куповину услуга миграције

Приликом доношења одлуке о преласку са Вика на Схопифи, требало би да узмете у обзир више фактора како би транзиција била ефикасна, без проблема и глатка. Главни задатак је преношење имена домена, хостинга и садржаја веб странице без губитка тренутних позиција претраживача. Откријмо шта је потребно за миграцију са Вик-а на Схопифи сада.

1. Премештање веб странице са Вика на Схопифи – да ли је то вредно?

Ако тренутно тражите одговор на ово питање, сигурно сте одлучили прећи са Вик-а на Схопифи. Ово је разумно решење, ако намеравате да промовишете своје пословање на вебу и проширите се на нова тржишта. Заправо, можда имате различите разлоге за прелазак са једне платформе на другу, осим жеље за растом вашег пословања.

 • Како се ваша компанија развија, прије или касније суочите се са потребом да повећате залихе производа или количину саобраћаја.
 • Повећават ће се и ваш приход, што ће с временом покренути потребу за управљањем веб продавницом на моћнијој специјализованој платформи.
 • Коначно, можда ћете наићи на карактеристике проблема који вам се не свиђају у вези са Виком – то се такође дешава, док стално истражујете функционалност система.

Без обзира који је разлог преласка с Вика на Схопифи, нећете пожалити због одлуке. Чињеница да је Схопифи светски познати еЦоммерце софтвер већ говори сама за себе. Иако је Вик одувек био и сада остаје топ алл-ин-оне буилдер веб локација у свету који нема конкурентске нише, Схопифи је несумњиво најбоље решење када је реч о ниши е-трговине..

Укључите Вик у Схопифи Трансфер

Када упоређујете две платформе, не можете приметити да оба система имају модеран и ажурни изглед. Међутим, стручњаци се слажу са чињеницом да је Схопифи чисто е-цоммерце рјешење које је првобитно уведено у трговинске операције. Стога се одликује обиљем професионалних алата и карактеристика е-трговине. Уз то, софтвер је једноставан и једноставан за употребу и омогућава креирање респонзивних веб локација без вештине кодирања.

Када покренете веб продавницу са Схопифи, моћи ћете да искористите шири спектар могућности продаје. Ту спадају канали друштвених медија, интеграција са светски познатим тржиштима, директна сарадња са купцима и трговинским партнерима итд. Дакле, ако заиста сматрате да вашој интернет компанији треба ажурирање, прелазак на Схопифи биће разумно решење.

2. Вик насупрот Схопифи – у чему је разлика?

Вик и Схопифи су вође својих ниша. Обоје су сјајни, када је у питању једноставна употреба, функционалност и могућности прилагођавања дизајна, мада, они имају различите циљеве и апликације.

Дизајниран посебно за потребе е-трговине, Схопифи обилује нишним карактеристикама које се не могу наћи у конкурентима. Софтвер омогућава приступ невероватна разноликост прилагођавања дизајна, алати за маркетинг и промоцију.

У исто вријеме, то може изгледати прилично компликовано решење за кориснике који воле технологију. Вик је у том погледу боља опција. Градитељ веб страница креиран је посебно са потребама и вештинама почетника. Платформа је интуитивна, логички структурирана и прилично једноставна за све. Нема потребе да поседујете вештине програмирања или да се бринете о техничким карактеристикама за рад са платформом. Цео процес покретања веб локација са системом траје само неколико сати.

Говорећи о аспекту функционалности, Схопифи се може похвалити задивљујућим низом функција и алата за е-трговину. У том погледу Вик помало заостаје за њим, али то је због иницијалне специјализације система, а не због лошег скупа функција.

Схопифи долази са невероватним пакетом маркетинга, промоције, прилагођавања дизајна и могућностима управљања садржајем. Омогућава изванредан сет алата за трговину одмах ван оквира, као и сет алата за праћење статистичких података и аналитичких алата, специјалних понуда и програма лојалности и многих других предности.

Сопифи ецоммерце

Систем се такође издваја из мноштва због интегрисаног система „Поинт-оф-Сале“, разних могућности плаћања, обиља проширења трећих страна итд. Његова колекција предложака е-трговине такође је на врхунском нивоу.

Функције е-трговине Вик-а нису тако опсежне, али они и даље добро раде на развоју малих и средњих мрежних продавница. Градитељ веб страница има скуп одазивних тема и тамо можете прегледати категорију веб продавница. Подржава на десетине опција плаћања, интеграције е-трговине, могућности попуста, видгете Апп Маркет и мноштво других нишних погодности.

Вик е-трговина

Када се бави аспектом ценовне политике, системи се такође разликују у погледу броја планова и њихових трошкова. Иако су Схопифи планови све скупљи и е-трговина је усмерена на претплату, Вик претплате спадају у две врсте – планови за стандардне веб локације и програме за еЦоммерце / пословне пројекте. Њихове карактеристике су свестране, док је цена више него приступачна.

Оба сервиса омогућавају покретање и управљање мрежним продавницама, али Схопифи се показао бољим решењем због снажног фокуса на е-трговини и разноликост нишних карактеристика.

3. Како премјестити са Вик-а на Схопифи – Водич корак по корак

Процес преласка са Вик-а на Схопифи обухвата неколико обавезних корака. Генерално, мораћете да водите рачуна о преносу веб страница (укључујући расположиви садржај) и пренос имена домена.

Такође ћете морати да прилагодите подешавања веб локације и СЕО параметре како бисте били сигурни да пројекат неће изгубити своје позиције у резултатима претраживача. Погледајте детаљан водич о томе како да преместите Вик-ову продавницу из Вик-а у Схопифи.

 1. Региструјте се код Схопифи прво да сазнате шта платформа може да понуди и да ли сте спремни да радите са њом.
 2. Увезите податке Вик веб продавнице у Схопифи. Можете користити један од горе наведених алата, али немојте очекивати да ћете тада постићи најбољи резултат. Очигледно је потребно више времена за ручни пренос свих података, али то је једини сигуран начин да се све правилно изврши. У ту сврху приступите Вик контролној плочи и извезите производе веб продавнице у ЦСВ датотеке. Затим дођите до одговарајућег одељка Схопифи и увезите их. Поновите исти поступак са списковима купаца.
 3. Проверите начин на који су ваши производи извезени и да ли се правилно приказују у вашој Схопифи продавници. Схопифи омогућава детаљније описе производа. Узмите времена да попуните сва поља (називи производа, наслови, карактеристике, слике, описи, мета описи) и ажурирајте оне који недостају. По потреби направите колекције производа. Има смисла одабрати посебне апликације за инвентар које систем нуди како би се пратила доступност производа и контрола расположивог производа на залихама. Ово је посебно важно ако имате велику интернет продавницу.
 4. Прилагодите своју нову веб локацију Схопифи. Чим завршите са преношењем производа и управљањем, крајње је време да наставите са прилагођавањем веб продавнице. Купујте изврсне предлошке високог квалитета погодне за разне нишане е-трговине. Изаберите онај који најбоље одговара вашој индустрији, инсталирајте га и користите више алата за прилагођавање дизајна да бисте теми добили потребан изглед.

То је све у вези са преношењем садржаја веб локације са Вик-а на Схопифи. Чим завршите са горе наведеним корацима, можете приступити миграцији имена домена. Ово је још један кључан процес који не би требало да заборавите.

4. Како пренијети сопствено име домена с Вика на Схопифи

Када је у питању пренос имена домена, већина корисника (посебно оних који никада нису самостално бавили процесом) сусреће се са више проблема и има пуно питања.

Да би поступак био удобан и једноставан за сваког корисника, пружили смо детаљан преглед најпопуларнијих решења за пренос имена домена. Погледајте их сада.

Пренос вашег Вик домена на Схопифи

Ако сте купили име домена од Вик-а и намеравате да га у потпуности преместите у Схопифи, ево детаљних смерница о томе како то да урадите без губитка рангирања на претраживачима:

 1. Пријавите се путем Вик-а и доћи до „Моји домени” страна.
 2. Изаберите потребни домен намеравате да се преселите (ово је обавезно ако имате неколико домена), кликните “Напредно“А затим„Пренос удаљен од Вик-а“.
 3. Изаберите ЕПП код да га пошаљете на свој емаил. Имајте на уму да према ИЦАНН правилима нећете моћи да пренесете домену са Вик-а, ако је прошло мање од 60 дана од када сте га купили. Исто важи за ситуације када промените информације о регистрацији домена.
 4. Ако је све у реду, одредите руту преноса домене Схопифи. Процес миграције ће бити аутоматски завршен у року од 7 дана након што пошаљете упит.
 5. Ажурирајте подешавања. Ако намјеравате продавати физичке производе у својој Схопифи веб трговини, морат ћете претходно прилагодити потребна подешавања. То се углавном односи на плаћање, отпрему и порезне опције. Ова подешавања се могу подесити на Схопифи командној табли. Ако намеравате да продајете само дигиталне производе / услуге, тада можете и овде онемогућити функцију отпреме.

Повезивање Вик имена домена за куповину без преноса

Ако ћете име свог домена повезати са Схопифи, али из неког разлога не желите да га пребаците (на пример, ако желите да тестирате систем), постоји могућност повезивања домена без његове потпуне миграције. То се може постићи упућивањем на ДНС записе ваше Вик веб локације. Доле су наведени неопходни кораци да би процес успео:

 1. Пре покретања поступка повезивања, потражите одговарајуће ДНС информације из одељка за контролу домена на вашој Вик контролној табли.
 2. Обавестите свој Схопифи центар за подршку / домаћина да ћете им указати име домена без мењања имена сервера. Ово је важно јер то нећете моћи да урадите са својим Вик налогом. Ако и даље морате да мењате сервере имена, морат ћете се вратити на подешавања вашег домена и пребацити га из Вик-а како бисте га даље повезали са Схопифи.
 3. Чим решите проблеме са подешавањем, пређите на „Моји домени“У вашем Вик налогу, изаберите одговарајући домен (ако их имате неколико) и кликните на „Напредно“.
 4. Затим измените подешавања ДНС-а и обришите / ажурирајте своје ЦНАМЕ записе. Након тога избришите / ажурирајте своје А записе.
 5. Сачувајте ажуриране ДНС записе и проверите како се ваш Вик домен повезао са Схопифи.

Преношење сопственог домена у Схопифи

Ако сте направили веб продавницу са Вик-ом, користећи сопствено име домена (купљено изван Вика), такође можете у потпуности да га преместите у Схопифи. Заправо, можете домен преместити на један од два начина – или преношењем на Схопифи или повезивањем са новим налогом. Прво размотримо опцију преноса.

Када одлучите да пренесете име домене, његово даље управљање аутоматски се пребацује на Схопифи. То значи да ћете морати да прилагодите подешавања свог домена, извршите плаћања и обновите их директно на административној табли система. Да бисте могли да извршите пренос, мораћете да проверите да ваш активни рок за регистрацију домена прелази 60 дана и да ли имате приступ налогу који нуди оригинални провајдер домена. Ево листе корака потребних за пренос личног домена у Схопифи:

 1. Проверите политику преноса које нуди ваш провајдер домена. Ове информације су обично доступне у центру за помоћ платформе. Пажљиво га прочитајте пре него што започнете процес преноса.
 2. Пријавите се на свој рачун добављача, потврдите да је адреса е-поште повезана с њим активна јер ћете током целог поступка преноса добијати поруке верификације.
 3. Откључајте име домена желите да се преселите у одељку са подешавањима.
 4. Набавите код за ауторизацију користићете за пренос домена.
 5. Дођите до административног панела Схопифи, кликните “Интернет продавнице“, А затим„Домене“.
 6. Кликните “Повежите постојећи домен а затим кликните на „Пренос у вашем доменуДугме “ако је ово први домен који покушате да пренесете).
 7. Кликните “Пренос домена“Дугме, унесите домен који намеравате да преместите кликните „Следећи“, А затим кликните„Верификујте домен“Дугме. Ако сте све исправно урадили и име домена ће бити спремно за пренос, видећете „Домен је откључан“Порука. Кликните на „Следећи“Да бисте довршили поступак. Ако систем генерише „Домена закључана“, Проверите подешавања која сте направили током фазе припреме.
 8. Проверите е-пошту да бисте потврдили пренос, унесите ЕПП (овлашћење) код који нуди ваш провајдер домена. Кликните на „Следећи” и “Бу и трансферДугмади ”. Након тога проверите адресу е-поште да бисте још једном потврдили пренос.

Чим завршите са свим корацима, требаће око 20 дана да се пренос успешно обави. Схопифи ће вам послати поруку потврде по завршетку задатка.

Повезивање властитог домена са Схопифи

Друга опција је да повежете своје име домена са Схопифи без преноса. То значи да ћете и даље бити у могућности да управљате поставкама властитог имена домена, обнављате их и извршавате плаћања, ако је потребно. Ево смерница за повезивање домена које ћете морати да испуните:

 1. Додајте свој домен у продавницу Схопифи. Да бисте то учинили, идите на Схопифи административни панел, отворите „Онлине продавница“, А затим„Домене“. Кликните “Повежите постојећи домен“Дугме. Затим кликните на „Следећи“И започните постављање.
 2. У случају да сте име домена купили од трећег добављача, мораћете уредите неке ДНС поставке, укључујући запис А који треба да буде усмерен на Схопифи ИП адресу, али имајте на уму да овај корак може утицати на друге параметре и подешавања, као што је прослеђивање е-поште, на пример.
 3. Да бисте прилагодили подешавања, пријавите се на налог регистрован код претходног провајдера домена. Пронађите одељак са подешавањима ДНС-а и потражите област управљања доменом као и ДНС конфигурације.
 4. Уређивање записа А да укажете на потребну Схопифи ИП адресу (23.227.38.65) и сачувајте промене.
 5. Пронађите ЦНАМЕ запис у ДНС поставкама и промените ввв. ЦНАМЕ снима на такав начин да би указивао на схоп.мисхопифи.цом. Придржавајте се смерница које је створио систем. Сачувајте ЦНАМЕ запис и потврдите везу с именом домена активирањем потврдне поруке коју је послао Схопифи. Све у свему, може потрајати до 48 сати да се заврши поступак повезивања.

Јесте ли завршили са свим корацима? Тада сте добродошли да тестирате своју нову Схопифи веб локацију да бисте провјерили да ли су сви елементи на својим мјестима и да ли добро функционишу. Ако је све у реду, сматрајте да је ваш Вик за Схопифи миграцију успех и започео раст вашег веб пословања!

5. Професионални Вик за куповину услуга миграције

Прелазак са Вик-а на Схопифи сасвим је реалан и можете се самостално носити са задатком ако сте свјесни основних корака и посебних нијанси повезаних са сваком платформом. Постоји више услуга које нуде трансфер веб страница. Подразумијева се да се такве опције на први поглед чине погодније јер се не требате замарати процесом и само чекати резултат. Међутим, док почнете да проверавате резултат, можете приметити пуно грешака које могу на крају угрозити сигурност и функционалност ваше веб локације.

Штавише, алати за миграцију веб локација често нису јефтини и нема смисла плаћати услуге које дугорочно не могу постати корисне и покренути проблеме који ће наштетити вашем новом пројекту. Сходно томе, ово није најбољи начин за пребацивање ваше веб странице са једне платформе на другу. Нешто можда не иде онако како очекујете и биће само губљење вашег времена и новца.

Уместо тога, има смисла поверити овај задатак професионалцима. Овде можете изабрати између две разумне опције.

Прва је употреба алата које нуди Царт2Царт, што омогућава аутоматску миграцију Вик-а до Схопифи-а. Платформа ће ручно пренети сваки елемент садржаја ваше веб странице, узимајући у обзир све нијансе и ваше посебне захтеве. Ипак, ви ћете бити одговорни за коначни резултат.

Царт2Царт

Друга опција је да контактирате Схопифи фрееланце гурусе који нуде своје услуге на хттпс://екпертс.схопифи.цом/. Ово елиминише потребу да се самостално бринете за све кораке процеса преноса веб страница јер ће системски стручњаци решити све кораке за вас. Оно што требате учинити је само да наручите услугу и проверите резултат. То је то.

Схопифи стручњаци

У исто време, морате бити спремни да разговарате о свим детаљима ваше поруџбине, аспектима цене, роковима, захтевима миграције, параметрима веб продавнице и другим обавезним проблемима у детаљима да не бисте после наишли на проблеме..

Суштина

Када је у питању изградња велике интернетске продавнице са пуним значајкама са стотинама производа и више функција, избор платформе оптерећене значајкама је обавезан. Вик и Схопифи су два светски позната система и заправо можете покренути веб продавницу са било којим од њих. Све зависи од потреба и захтева е-трговине.

Међутим, ако већ поседујете Вик-ову продавницу и желите да њену функционалност доведете на потпуно нови ниво, прелазак на Схопифи биће разумно решење које ће се на крају исплатити. То није зато што је Вик лош у погледу опција е-трговине. То је зато што је Схопифи специјализовани софтвер за е-трговину, који је у почетку био усмерен на развој великих интернетских хипермаркета.

Процес ручног преласка са Вик-а на Схопифи захтева време и труд, али дефинитивно је вредно тога, ако се надате да ћете остварити вредан резултат. Постоји нешто проблема са доменом и преносом садржаја, као и са подешавањем поставки. Да бисте поједноставили задатак, имајте на уму кораке и савете наведене у горе наведеном водичу и будите доследни у свакој фази. Посебну пажњу треба посветити преносу имена домена, где све зависи од пружаоца услуга хостинга са којим се бавите.

Ако се не желите бавити ручном миграцијом Вик-а у Схопифи, има смисла користити посебне услуге или запослити фрееланцера то ће урадити посао за вас. Они укључују или интернетске сервисе који пружају аутоматизирану миграцију веб страница или помоћ Схопифи стручњака, који ће све кораке рјешавати самостално. Свака од ових опција има своје предности и недостатке. Дакле, имајте на уму све ове нијансе да бисте донијели заиста непристрасну одлуку. Ово је сигуран начин да ваш миграција Вик то Схопифи буде успешна.

Наручите трансфер веб локација

Вик то Схопифи ФАК о миграцији

Питање: Да ли је Вик добар за е-трговину?

Одговор: Вик има моћан покретач е-трговине, који нуди вишеструки алат за прилагођавање дизајна, функције веб продавнице, прилагодљиве предлошке индустрије, поставке плаћања и испоруке. Ово омогућава креирање квалитетних веб продавница са системом. Имајте на уму да је Вик одличан само када је у питању покретање малих или средњих пројеката е-трговине. Ако вам је потребан хипермаркет са хиљадама производа који се нуде на продају и напредне функционалности, онда има смисла пребацити се на специјализовани систем ниша као што је Схопифи.

Питање: Да ли Вик дозвољава дропхиппинг?

Одговор: Да, Вик продаваонице сада могу да се повежу са најпопуларнијим Дропсхип услугама. Они укључују Модалист, Принтфул и Принтифи. Интеграција са овим платформама омогућава организовање и управљање Дропсхиппинг бизнисом на основу ваших захтева и личних критеријума.

Питање: Да ли је Вик компатибилан са Схопифи?

Одговор: Делимично, да. Можете да увезете производе из Вик-а у Схопифи тако што ћете, на пример, компоновати ЦСВ датотеке са описима. Међутим, ако желите да увезете цео дизајн и структуру ваше Вик веб локације у Схопифи, то нећете моћи да урадите због ограничења функционалности.

Питање: Можете ли пребацити Вик на Схопифи?

Одговор: Могуће је пребацити своју веб продавницу са Вик-а на Схопифи. Цео процес ће укључивати пренос садржаја и имена домена уз даље прилагођавање дизајна и подешавања функционалности. Процесом можете руковати ручно или помоћу стручних служби.

Питање: Да ли је Схопифи бољи од Вика?

Одговор: Нетачно је давати Схопифи превагу над Виком јер су обе платформе познати представници индустрије веб дизајна. Разликују се само по фокусу на нишу. Вик је све-у-једном произвођач веб локација који омогућава креирање веб продавница. Схопифи је, са своје стране, е-цоммерце програм са пуним карактеристикама са моћном веб продавницом која је потребна за покретање и управљање свим врстама мрежних продавница, укључујући хипермаркете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me