Διατήρηση του ιστολογίου σας – Τι να κάνετε με παλιές αναρτήσεις ιστολογίου;

Πώς να διατηρήσετε τις παλιές αναρτήσεις του ιστολογίου σας. Μάθετε να ελέγχετε το ιστολόγιό σας, να ανακαλύπτετε παλιό περιεχόμενο και να καθορίζετε εάν θα ενημερώσετε, επαναχρησιμοποιήσετε ή θα διαγράψετε παλιές δημοσιεύσεις.


πώς να διαχειριστείτε παλιές αναρτήσεις ιστολογίου

Ένα blog είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την επιχείρησή σας. Σε ένα προηγούμενο άρθρο, συζητήσαμε γιατί η επιχείρησή σας πρέπει να έχει ένα. Εδώ σε αυτό το άρθρο, θέλω να συζητήσω πώς να διατηρήσετε σωστά το ιστολόγιό σας καθορίζοντας τι πρέπει να κάνετε με τις παλιές αναρτήσεις ιστολογίου σας.

Γιατί πρέπει να διατηρήσετε παλιές αναρτήσεις ιστολογίου

Καταρχάς. Οι αναρτήσεις ιστολογίου γίνονται παλιές και ξεπερασμένες. Τελικά, θα πρέπει να κάνετε κάτι γι ‘αυτούς.

Πολλές επιχειρήσεις με ιστολόγια δημοσιεύουν απλώς περιεχόμενο στο ιστολόγιό τους και το ξεχνούν. Έχουν τη νοοτροπία ότι όσο δημοσιεύουν νέα πράγματα, όλα είναι καλά.

Αλλά οι αναρτήσεις ιστολογίου δεν έχουν ρυθμιστεί και ξεχνάμε. Δυστυχώς, η παράβλεψη των παλιών σας αναρτήσεων είναι κακή πρακτική και μπορεί να είναι επικίνδυνη για την επιχείρησή σας. Το ανεπαρκώς διατηρημένο περιεχόμενο στο ιστολόγιό σας μπορεί πραγματικά να βλάψει την επιχείρησή σας. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους:

  • Εικόνα μάρκας: Φανταστείτε έναν πιθανό πελάτη να διαβάζει ένα παλιό, ξεπερασμένο άρθρο στο ιστολόγιό σας. Αυτός ο πελάτης πιθανότατα ενδιαφέρεται να μάθει για οποιοδήποτε θέμα έχει τίτλο το άρθρο σας, αλλά δεν μπορεί επειδή είναι γεμάτο με παλιές και ξεπερασμένες πληροφορίες. Οι συμβουλές που δίνονται σε αυτό το άρθρο μπορεί να είναι τόσο ξεπερασμένες, ώστε να μην ισχύουν πλέον. Ποια εικόνα δίνει στον πελάτη σας για εσάς και την επιχείρησή σας?
  • Απώλεια πωλήσεων: Μια ξεπερασμένη ανάρτηση ιστολογίου δεν θα δώσει μόνο στην επιχείρησή σας μια κακή εικόνα, αλλά θα σας κοστίσει και πιθανές πωλήσεις. Οι αναγνώστες δεν πρόκειται να αγοράσουν από μια πηγή που παρέχει παλιές, ξεπερασμένες πληροφορίες. Θέλουν μια επιχείρηση που ξέρει για τι μιλούν και κάποιον που είναι αξιόπιστος.
  • Ευθύνη: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να θεωρηθείτε νομικά υπεύθυνοι για τις ψευδείς πληροφορίες που δημοσιεύονται στο ιστολόγιό σας.
  • Κακή SEO & Απώλεια οργανικής κίνησης: Το παλιό και παλιό περιεχόμενο ιστολογίου δεν θα κατατάσσεται καλά στις μηχανές αναζήτησης και θα χάσετε την ευκαιρία να οδηγήσετε νέα επισκεψιμότητα στην επιχείρησή σας. Στην πραγματικότητα, η ύπαρξη κακού περιεχομένου στο ιστολόγιό σας μπορεί πραγματικά να βλάψει τις συνολικές προσπάθειες SEO του ιστότοπού σας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είναι σημαντικό να διατηρείτε υπό έλεγχο τις υπάρχουσες αναρτήσεις ιστολογίου σας. Ένα blog απαιτεί πολλή δουλειά και η διατήρηση των υπαρχουσών δημοσιεύσεών σας είναι μέρος αυτού. Οι δημοσιεύσεις σας δεν είναι ένα σύνολο και ξεχνάτε κάτι.

Πώς να πάτε για τη συντήρηση του ιστολογίου σας

Τώρα που καταλαβαίνετε γιατί είναι τόσο σημαντικό να διατηρείτε τις αναρτήσεις σας, ας μιλήσουμε για το πώς θα το κάνουμε αυτό.

Εκτελέστε έγκαιρους επαναλαμβανόμενους ελέγχους των δημοσιεύσεών σας

Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξετε το ιστολόγιό σας. Θα θέλετε να το κάνετε αυτό σε τακτική βάση. Θα συνιστούσα τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από το αντικείμενο των αναρτήσεων ιστολογίου σας και από πόσο γρήγορα τείνουν να είναι ξεπερασμένα.

Για παράδειγμα, εάν κάνετε ιστολόγιο σχετικά με συμβουλές για την κηπουρική, τα άρθρα σας είναι πιο πιθανό να παραμείνουν συναφή από ό, τι λένε, εάν κάνετε ιστολόγιο σχετικά με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (η οποία τείνει να αλλάζει αρκετά γρήγορα).

Σε κάθε περίπτωση, τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες δημοσιεύσεις είναι συνήθως σχετικές για αρκετό καιρό. Έτσι, ακόμη και αν πρέπει να τα ελέγχετε μία φορά το μήνα, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα με την πλειοψηφία τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το σημαντικό μήνυμα εδώ είναι να ελέγχετε τακτικά τις αναρτήσεις σας (κατά προτίμηση σε μηνιαία βάση) και να βρείτε αυτές που είναι ξεπερασμένες ή άσχετες..

Προσδιορισμός τι να κάνετε με μια ξεπερασμένη ανάρτηση

Τελικά όταν εκτελείτε τους ελέγχους σας, θα βρείτε μια ανάρτηση που είναι ξεπερασμένη στο ιστολόγιό σας. Θα πρέπει να καθορίσετε τι πρέπει να κάνετε με αυτήν την ανάρτηση. Μπορείτε είτε να το ενημερώσετε, να το επανατοποθετήσετε είτε να το διαγράψετε. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή:

Ελέγξτε το Analytics

Το πρώτο βήμα είναι να αναλύσετε τα αναλυτικά στοιχεία της ανάρτησής σας. Ελέγξτε εάν αυτή η ανάρτηση έχει λάβει πολλή επισκεψιμότητα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής της. Εάν έχει, τότε είναι καλός υποψήφιος να διατηρεί και να ενημερώνει ή να επαναχρησιμοποιεί, ανάλογα με το θέμα. Εάν δεν το έχει, τότε μπορείτε να το επισημάνετε για διαγραφή.

Ελέγξτε για εισερχόμενους συνδέσμους

Στη συνέχεια, θα θέλατε να δείτε εάν υπάρχει κάποιος που συνδέεται με αυτήν την ανάρτηση. Χρησιμοποιήστε έναν καλό ελεγκτή backlink για να το αναλύσετε. Θα εκπλαγείτε με αυτό που βρίσκετε. Μπορεί να υπάρχουν πολλές καλές τοποθεσίες εκεί έξω που συνδέονται με αυτήν. Αυτό είναι υπέροχο και σημαίνει ότι κάποιος έχει βρει την ανάρτησή σας αρκετά χρήσιμη για σύνδεση. Φυσικοί σύνδεσμοι όπως αυτό είναι δύσκολο να συναντηθούν και θα θελήσετε να αποθηκεύσετε αναρτήσεις με αυτούς τους πολύτιμους συνδέσμους! Επεξεργαστείτε ή επαναχρησιμοποιείτε πάντα αν βρείτε καλές συνδέσεις.

Ελέγξτε για διπλά θέματα στο ιστολόγιό σας

Στη συνέχεια, θα θέλατε να δείτε αν έχετε διπλά ή παρόμοια θέματα στο ιστολόγιό σας. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι μόλις γράψατε ένα άρθρο στο ιστολόγιο κηπουρικής σας με τίτλο «Πώς να φυτέψετε ένα φυτό τομάτας» και στη συνέχεια θυμήσατε το άρθρο που γράψατε πριν από 3 χρόνια με τίτλο «5 συμβουλές για τη φύτευση ενός φυτού τομάτας». Παρόλο που και τα δύο άρθρα ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι σχετικά με καλές συμβουλές, έχετε ακόμα 2 ξεχωριστά άρθρα που βασικά καλύπτουν το ίδιο θέμα. Θα πρέπει να το αποφύγετε και να επισημάνετε ένα από αυτά για διαγραφή.

Ελέγξτε τη συνάφεια του θέματος της ανάρτησής σας

Το πιο σημαντικό, θα πρέπει να ελέγξετε αν το θέμα της ανάρτησης εξακολουθεί να είναι σχετικό. Με άλλα λόγια, οι αναγνώστες σας θα εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο της ανάρτησης. Ορισμένα θέματα έχουν μικρό χρονικό διάστημα και ενδέχεται να μην ισχύουν πλέον. Τελικά, θέλετε κάθε δημοσίευση στο ιστολόγιό σας να είναι σχετική και χρήσιμη για τους αναγνώστες σας. Εάν δεν είναι, τότε επισημάνετε για διαγραφή.

Διαγραφή αναρτήσεων

Για αναρτήσεις που χρειάζονται διαγραφή, η διαδικασία είναι απλή. Απλώς διαγράψτε την ανάρτηση, αφαιρώντας την από το ιστολόγιό σας. Είναι εξαιρετικά εύκολο να το κάνετε, αλλά θα πρέπει πάντα να διαγράφετε με φειδώ και να προσπαθείτε να ενημερώσετε ή να επαναχρησιμοποιήσετε όσες δημοσιεύσεις μπορείτε. Διαγράψτε μόνο αναρτήσεις που είναι ανεπανόρθωτα λάθος, ξεπερασμένες και βλάπτουν την επωνυμία σας.

301 Ανακατεύθυνση όπου είναι δυνατόν

Επίσης, εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη διεύθυνση URL της διαγραμμένης ανάρτησής σας σε μια σχετική. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του διπλού παραδείγματος άρθρου ντομάτας που ανέφερα νωρίτερα, μπορείτε να διαγράψετε ένα από τα άρθρα και 301 να το ανακατευθύνετε στο άλλο. Αυτό είναι ευεργετικό τόσο για τις μηχανές αναζήτησης όσο και για τους αναγνώστες σας, καθώς τους λέει ότι έχετε μεταφέρει οριστικά τη διαγραμμένη ανάρτησή σας σε αυτήν τη νέα διεύθυνση URL και ότι αυτό είναι το επίσημο άρθρο που πρέπει τώρα να διαβάσουν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Γενικά, θέλετε πάντα να αποθηκεύετε τις αναρτήσεις σας και να τις επαναχρησιμοποιείτε. Διαγράψτε μια ανάρτηση μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ενημέρωση ή επαναχρησιμοποίηση αναρτήσεων

Για αναρτήσεις που μπορούν να αποθηκευτούν (και η μεγάλη πλειονότητα των ξεπερασμένων αναρτήσεων στο ιστολόγιό σας), θα πρέπει να τις ενημερώσετε ή να τις επανατοποθετήσετε.

Ενημέρωση

Για αναρτήσεις που χρειάζονται ενημέρωση, θα πρέπει να επεξεργαστείτε ξανά το περιεχόμενο για να βεβαιωθείτε ότι είναι σχετικό και έγκαιρο για άλλη μια φορά. Αναζητήστε αναφορές σε δημόσια πρόσωπα, επιχειρήσεις, τεχνολογίες, πολιτιστικά & πολιτικές τάσεις, ημερομηνίες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι ξεπερασμένο. Ελέγξτε επίσης το SEO της ανάρτησής σας και προσθέστε νέες σχετικές λέξεις-κλειδιά όπου είναι δυνατόν.

Αφού ενημερώσετε την ανάρτησή σας, βεβαιωθείτε ότι η ημερομηνία δημοσίευσης της ανάρτησης είναι επίσης ενημερωμένη ή ότι αναφέρετε την ημερομηνία στην οποία ενημερώθηκε η ανάρτηση. Μην φοβάστε να αντιμετωπίζετε αυτό το παλιό περιεχόμενο σαν νέο. Σε τελική ανάλυση, δεν θέλετε οι αναγνώστες να βλέπουν την αρχική ημερομηνία δημοσίευσής σας και να πιστεύουν ότι δεν έχει ενημερωθεί από τότε:

Μην ξεχνάτε να ενημερώνετε την ημερομηνία δημοσίευσής σας κάθε φορά που επεξεργάζεστε ή επανατοποθετείτε μια ανάρτηση

Κοιτάξτε τις ημερομηνίες δημοσίευσης σε αυτά τα αποτελέσματα; Ποιο είναι πιο πιθανό να διαβάσετε; Οι πιο πρόσφατες ημερομηνίες μεταφέρουν ψυχολογικά μεγαλύτερη αξιοπιστία από τις παλαιότερες.

Επαναφορά

Οι αναρτήσεις που πρέπει να επανατοποθετηθούν είναι αυτές που δεν είναι πλέον σχετικές, αλλά μπορούν να ανακυκλωθούν για να ταιριάζουν σε έναν νέο σκοπό. Αυτά πιθανότατα θα απαιτήσουν επίσης αλλαγή διεύθυνσης URL.

Για παράδειγμα, πριν από πολύ καιρό, συνιστάται να υποβάλετε τον ιστότοπό σας σε διαδικτυακούς καταλόγους για σκοπούς SEO. Μετά από μια ενημέρωση Google, οι ιστότοποι τιμωρήθηκαν και θα έβλαπτε την κατάταξη του ιστότοπού σας. Βασικά λοιπόν αυτό δεν θεωρείται πλέον καλή ιδέα. Εάν έχετε ένα παλιό άρθρο που προτείνει να υποβάλετε τον ιστότοπό σας σε διαδικτυακούς καταλόγους, τότε θα θελήσετε να τον επανατοποθετήσετε με ένα νέο άρθρο σχετικά με το γιατί δεν πρέπει να υποβάλετε σε διαδικτυακούς καταλόγους. Και τα δύο άρθρα σχετίζονται με το θέμα, αλλά επανατοποθετείτε την ανάρτηση με νέες, νέες πληροφορίες.

Ξαναγράψτε αυτά τα άρθρα σε κάτι νέο και φρέσκο. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε ένα θέμα που είναι αειθαλές. Πιθανότατα θα πρέπει να αλλάξετε τη διεύθυνση URL της ανάρτησης, οπότε μην ξεχνάτε να ανακατευθύνετε το παλιό στο νέο.

συμπέρασμα

Η διατήρηση των αναρτήσεων ιστολογίου σας απαιτεί πολλή δουλειά, αλλά είναι σημαντικό και αξίζει να το κάνετε. Πρέπει να διατηρήσετε το περιεχόμενό σας φρέσκο ​​και ενημερωμένο. Ελέγχετε τακτικά το ιστολόγιό σας και εξαλείφετε τις παλιές δημοσιεύσεις. Πάντα προσπαθήστε να τα ενημερώσετε ή να τα επανατοποθετήσετε, αλλά διαγράψτε τα πραγματικά κακά. Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη και εξουσία για το ιστολόγιό σας και την επιχείρησή σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me