Lopullinen opas verkkosivustosi varmuuskopiointiin ja palauttamiseen

Opi, kuinka varmuuskopioida ja palauttaa verkkosivustosi näiden alan parhaiden käytäntöjen avulla, riippumatta siitä, kummasta verkkosivustojen CMS-järjestelmästä tai verkkosivustosi rakennustavasta käytettiin.


Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa verkkosivustosi

Kun rakennat yrityksesi verkkosivustoa, ensimmäinen asia, josta olet yleensä huolissasi, on sivustosi luominen ja käyttö; se vie paljon työtä, pääasia on saada kaikki toimimaan. Se toimii ja sujuu, ja yhtäkkiä jotain tapahtuu. Se on mennyt. Tiedostosi puuttuvat.

Jos olet rakentanut verkkosivustosi paikalliselle palvelimelle, saatat tuntea, että sinulla on jo varmuuskopio. Sinulla on kaikki kahdessa paikassa, eikö niin? Tiedostot ovat palvelimella ja tietokoneellasi. Mikä voi mennä pieleen? Se ei vie paljon mielikuvitusta ajatella mitä voi tapahtua. Tietokoneesi kuolee jostain syystä, olipa kyse sitten odottamattomasta virtahäiriöstä, tai 3-vuotiaan lapsesi päätteeksi on hauskaa kaataa maitoa kannettavaan tietokoneeseen. Mutta hei, olet tallentanut sen palvelimelle, joten miksi sinun pitäisi huolehtia, eikö niin? Ei niin nopeasti….

Entä jos palvelimella on ongelma tai että erittäin halpa ja näennäisesti luotettava palveluntarjoaja menee vatsaan ilman varoitusta? Entä se, että verkkosivustollasi on tietokanta? Onko sinulla tarkka kopio jokaisesta tietokoneesi tiedostosta?

Tässä artikkelissa kerron kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää verkkosivustosi varmuuskopioinnista, mukaan lukien miksi, mitä ja miten.

Miksi varmuuskopiointi?

Verkkosivustollesi pitäisi tehdä varmuuskopio monista syistä.

Haittaohjelmat, satunnainen ohjelmisto, poistetut tiedostot, huonot komennot, inhimilliset virheet, tyytymättömät kehittäjät tai työntekijät ja palvelimen kaatumiset ovat kaikki syitä, miksi sinun täytyy varmuuskopioida verkkosivustosi!

Napsauta Tweet

Haittaohjelma / Randsomware

Laskematta liikaa yksityiskohtiin, täysin turvallista järjestelmää ei ole. Kaikki järjestelmät ovat haavoittuvia riippumatta siitä, kuinka monta suojausmenettelyä ja -protokollaa otat käyttöön. Vaikka tietoturvatasoja on, jotkut järjestelmät ovat haavoittuvampia kuin toiset. On käytännössä mahdotonta estää verkkosivustoasi kaikenlaisilta hyökkäyksiltä, ​​ja etenkin jos luulet ihmisten käyttävän sivustoasi. Ajattele tätä kuten talosi; voisit sinetöidä sen kuten Fort Knox, mutta silloin kukaan ei päässyt sisään, joten sinulla on oltava ovet. Varmista, että oveillasi on hyvät lukot, mutta joku voi aina tunkeutua ikkunan läpi.

Minkä tahansa järjestelmän heikoin kohta on ihminen. Tarvitaan vain yksi huono napsautus tai vastaaminen tärkeään sähköpostiin näyttäneeltä, jotta voisimme alistua tietojenkalasteluhyökkäykseen. Kun joku on järjestelmässäsi, ohjelmiston kautta tai muuten, on mahdollista, että he voivat ottaa tiedostojesi hallintaan lunastuksen vuoksi. Sen sijaan, että joudut raakuttamaan rahaa tuntemattomille, jotka saattavat palauttaa sivustosi tai tiedostosi, olet paljon vähemmän haavoittuvainen, jos sinulla on kopio.

Poistetut tiedostot / virheelliset komennot / inhimilliset virheet

Jotain niin yksinkertaista kuin väärän tiedoston poistaminen palvelimelta joko yksinkertaisella napsauttamalla / poistamalla Windowsissa / Macissa tai Linuxin tai sen johdannaisten komentorivillä voi pyyhkiä avaintiedosto tai vastaavasti kaikki tiedostot (Linuxissa , komento rm -r direktornimi poistaa hakemiston ja kaikki siinä olevat tiedostot, usein ilman vahvistuksia, mikä vielä pahempaa, rm -rf / voi poistaa jopa luku-tiedostoja ja kaiken juurista, mikä tappaa käytännössä koko koneesi! ).

hakata

Haittaohjelmat ovat yleisempiä kuin haluaisimme. Joskus se ei ole edes niin yksinkertainen kuin haittaohjelma tai ransomware -tyyppinen hakkerointi; siellä on monia, jotka tunkeutuvat verkkosivustoihin urheiluna. Vaikka verkkosivustosi sisältö olisi jotain, josta et ehkä usko olevan hakkereille arvokasta, tätä voi silti tapahtua. Tämä on erityisen suuri riski niille, jotka käyttävät suosittuja alustoja, kuten WordPress, joilla on monia hyvin dokumentoituja heikkouksia, mikä jättää sinulle suuren määrän tavoitetta selässä, jos sitä ei korjata..

Huono kehittäjä / työntekijä / kuka tahansa

Monet yritykset luottavat sivustoidemme suunnitteluun suuresti kolmansiin osapuoliin. Web-kehittäjät ovat useimmissa tapauksissa yhtä rehellisiä kuin muutkin. Suurin osa (kuten oikeasti) on hienoja ja rehellisiä ihmisiä (ja vaatimattomia!). Ehkä pääset kuitenkin maksuriitoon? Ihmiset ovat erilaisia, kun on kyse eettisestä käytöksestä. Vihaisella (tai pahalla) työntekijällä, jolla on pääsy verkkosivustosi takaosaan, on erittäin helppo poistaa sivusto, jos hän ei ole onnellinen, tai mistä tahansa syystä. Tätä asiaa emme halua ajatella, mutta se on yleensä hyvä idea olla turvallinen.

Palvelin kaatuu

Teknologia on hieno, kun se toimii. Useimmissa tapauksissa, varsinkin jos käytät vankkaa ja hyvämaineista hosting-yritystä, palvelimen kaatuminen, jossa tietosi pyyhitään, on harvinainen tapaus. Mutta jopa parhaimmilla tarjoajilla on ongelmia. Lisäksi monissa tapauksissa nykyään sivustosi isännöi todennäköisesti virtuaalipalvelinta. Toisin sanoen tietosi eivät ole itsenäisessä fyysisessä tietokoneessa, vaan niitä jaetaan monien muiden ihmisten tai yritysten kanssa. On hyvin yleistä, että isännöintipalveluntarjoajat isännöivät monia erilaisia ​​“virtuaalisia” ilmentymiä yhdessä fyysisessä palvelimessa.

Useimmille isäntäyrityksille tämä on yleisempää kuin ei, ja ellet ole halukas purkautumaan suuria dollareita saadaksesi oman fyysisen palvelimen, olet todennäköisesti jakamassa tilaa. Jos jotain menee pieleen toisessa segmentissä, se voi vaikuttaa sivustoosi ja tiedostoihisi.

Vaikka olet isännöinyt sivustoasi yhdellä fyysisellä palvelimella, se on lähinnä vielä vain tietokone. Vaikka palvelimia yleensä varastoidaan turvallisissa paikoissa, aivan kuten omassa tietokoneessasi, on kuitenkin aina mahdollista, että jotain voi mennä pieleen. Palvelimet voivat ylikuumentua, voi olla odottamaton luonnonmullistus, tehonvaihtelu täsmälleen väärään aikaan tai jopa valmistajan piilotettu virhe, joka voi aiheuttaa tietojen menetyksen. Tämän lisäksi palvelintilat voivat olla tavoite koordinoiduille palvelunestohyökkäyksille (DDOS), jotka äärimmäisissä tapauksissa voivat edellyttää täydellistä uudelleenkäynnistystä; tällä on aina vaara, että osa tai kaikki tiedot menetetään.

Näistä syistä on yleensä hyvä idea pitää kopio kaikista tärkeistä tiedoista toisessa paikassa, joten jos jokin näistä on mahdollista, riippumatta siitä kuinka epätodennäköistä (tapauskohtaisesti) näiden tapahtuu..

Mitä varmuuskopioida?

Tyypit asiat, jotka haluat varmuuskopioida, voidaan jakaa seuraaviin luokkiin:

Tiedostot

Nämä ovat kaikki tiedostoja, jotka muodostavat verkkosivustosi. Ne sisältävät kaikki sivut / skriptit / CSS-tiedostot ja kuvat tai asiakirjat tai kaiken multimediasisällön, joka on verkkosivustosi ydinosa. Voit ajatella, että nämä ovat sisältöä, joka ei muutu; ne pysyvät staattisina esineinä. Tämän seurauksena ne ovat yleensä sivustosi helpoimpia osia hallita ja varmuuskopioida.

Tietokanta

Kuten todennäköisesti käy, useimmat verkkosivustot käyttävät tietokantoja tuotteiden, yksittäisten sivujen tai muiden kohteiden tallentamiseen, jotka todennäköisesti ovat kopioidun sisällön muunnelmia. Jos tietokanta on jonkin verran staattinen (ts. Useimmat sivustosi kohteet muuttuvat harvoin), on varmuuskopiointia, kuten tiedostoja, suhteellisen helppo pitää. Jos tämä sisältö, kuten useimmissa tapauksissa, on sujuvaa, kuten blogiviestit, tuotteet, tapahtumat tai muut, jotka muuttuvat tai lisätään säännöllisesti, sinun on löydettävä tapa varmuuskopioida nämä tiedot.

Sähköpostitilit

Jos tallennat tallennetta käyttäjien sähköposteista tai yhteystiedoista. Sinulla on todennäköisesti myös täydellinen sähköpostipalvelin ja tietueet kaikista sähköpostisi tapahtumista isäntäsi kautta. Haluat todennäköisesti pitää kaikki tiedot tilistäsi käydyistä vuorovaikutuksista, sähköposteista ja postituslistoista.

Nopea huomautus: Jos tallennat yhteystietoja muihin tietokantoihin kuin postipalvelimeesi, myös ne on varmuuskopioitava!

Kuinka varmuuskopioida?

Sivustosi varmuuskopiointi ei ole erityisen vaikeaa, mutta aluksi sinun on ymmärrettävä, että menetelmiä on useita. Ne vaihtelevat laadun, luotettavuuden ja helppouden mukaan (taitotasostasi riippuen). On yleensä hyvä idea käyttää useampaa kuin yhtä.

1. Web-isäntäsi kautta

Kaikkien hyvien web-isäntien tulee luoda automaattinen varmuuskopio kaikista verkkopalvelimen tiedostoista. Web-isännän tulisi tehdä tämä sisäisesti ja se tekee yleensä päivittäin varmuuskopioita riippumatta siitä, mitä teet. Joten sinun pitäisi pystyä laskemaan takaisin verkkoisäntäsi varmuuskopioon, jos jotain tapahtuu. Verkkosivustot eivät kuitenkaan yleensä säilytä useita varmuuskopioita ja olet heidän armonsa. Heillä on jonkinlainen työkalu, jolla voit luoda omat varmuuskopiot manuaalisesti. Voit esimerkiksi luoda helposti täydellisen varmuuskopion verkkosivustoltasi cPanelilla, tavallisella ohjauspaneelilla, jota useimmat verkkoisäntäkoneet käyttävät..

Manuaaliset verkkosivustojen varmuuskopiot cPanelin kauttaKaikki palvelimet eivät käytä cPanelia, mutta tarjoavat tyypillisesti samanlaista varmuuskopiointityökalua maksua vastaan.

Palvelimen varmuuskopiointityökalujen käyttämiseksi sinun on kysyttävä palveluntarjoajaasi ja luettava kaikki heidän toimittamansa oppaat. Tyypillisesti tiedostosi tallennetaan ZIP-tiedostona ja palvelimellesi. Saatat joutua määrittämään, minkä tyyppisen muodon haluaisit käyttöjärjestelmästäsi riippuen. Ne antavat myös ohjeet varmuuskopion palauttamisesta, jos se tulee tarpeelliseksi.

web-palvelimen tiedostojen varmuuskopiointiJos verkkoisäntä toimittaa tämän varmuuskopion palvelimelle, varmista, että se on tallennettu eri palvelimelle kuin verkkosivustosi. Palvelimet voivat kaatua!

Palveluntarjoajan palveluiden käytön edut ovat melko ilmeisiä; se on tyypillisesti saumaton isäntäsi kanssa.

Haittoilla on kuitenkin erityisesti yhteys palveluntarjoajaasi. Vaikka ne saattavat olla erinomaisia ​​sivustosi ylläpidossa, ei ole koskaan viisasta pitää kaikkia munia yhdessä korissa. Jos jotain menee pieleen, kuten heidän palvelintalollaan on tulipalo tai he joutuvat jonkinlaiseen hakkereiden hyökkäykseen (kyllä, niin tapahtuu silloin tällöin; kukaan ei ole immuuni ja isännöintipalveluntarjoajat ovat ensisijaisia ​​kohteita).

Näistä syistä ja muista syistä on erittäin hyvä idea ladata ajoittain tiedostojen kopio tietokoneellesi. Todennäköisesti haluat kuitenkin ainakin ainakin manuaalisesti säilyttää kopion sivustoltasi itse.

2. CMS-laajennukset

Jos käytät suosittua CMS: ää, kuten WordPress, voit asentaa monia laajennuksia, kuten Backup Buddy. Nämä ovat erittäin käteviä ja yleensä erittäin helppo asentaa.

Varmuuskopiolaajennuksilla voi kuitenkin olla negatiivinen vaikutus hidastaa sivustosi. Koska PHP on WordPressin alkuperäinen ohjelmointikieli, useimmat laajennukset käyttävät myös PHP: tä. Vaikka tämä voi olla tehokasta, sillä voi olla taipumus ajaa hitaasti, mikä tarkoittaa, että ne voivat hidastaa sivustoasi käynnissä (ne yleensä tyhjenevät samasta moottorista, joka tuottaa sivustosi), lisää myös sotkua sivustoosi, ja on myös korkeamman tason abstraktio kuin on ihanteellinen.

Toinen tekijä on, että saatat ironista kyllä ​​tehdä sivustostasi haavoittuvamman. Itse PHP: llä on joitain tunnettuja tietoturvaongelmia, varsinkin jos käytetty koodi on vanhentunut tai kirjoitettu huolimatta. Ellet ole täysin varma, että koodi menee näihin laajennuksiin (ja vakavasti, kenellä on aikaa pohtia jonkun toisen lähdekoodia?) Plugin, jota käytät tietojen suojaamiseen, saattaa tehdä siitä vähemmän turvallisen. (Kyllä, monet ovat hyvämaineisia ja tarjoavat laatukoodin. En tekisi paniikkia täällä, mutta tämä on pidettävä mielessä).

Vaikka PHP on loistava koodauskieli (se on suosikeistani, ja käytän sitä päivittäin), on hyvä idea pitää niin monta ominaisuutta käynnissä tämän alustan ulkopuolella. Tyypillisesti, jos haluat suorittaa varmuuskopioita käyttöjärjestelmätasolla. Jos sinulla on Linux tai jokin sen johdannaisista, haluat todennäköisesti suorittaa komentosarjan tai eräajotiedoston Windowsissa tai makkotiedoston Macissa.

3. Manuaaliset varmuuskopiot

Monet meistä voivat olla tuttuja “vanhan koulun” tapaan varmuuskopioida tiedostoja: kopioida kaikki tiedostot ja asettaa ne irrotettavaan kiintolevyyn tai tallentaa ne pilveen. Tämä on käytännössä sama menetelmä, jota käyttäisit verkkosivustollasi, joissakin varoituksissa.

Tietenkin, jos kehität verkkosivustoasi paikallisesti ja siirrät sen sitten FTP: n (tai toivottavasti SFTP: n) kautta isäntällesi, sinulla on teknisesti jo kopio sivustostasi. On kuitenkin keskeinen ero. Jos sivustollasi on tietokanta, sinulla on todennäköisesti erilaista sisältöä paikallisesti (testitietokannassasi) kuin aktiivisella sivustolla. Tämä pätee erityisesti, jos käytät jonkinlaista CMS-ohjelmistoa (WordPress ja vastaavat). Jos näin on, hyvin lähes kaikki sivustosi sisältö tallennetaan tietokantaan eikä elää ollenkaan tiedostossa itse tietokannan ulkopuolella..

Tietokannan varmuuskopiointi on itse asiassa suhteellisen helppoa, varsinkin jos käytät MySQL: tä. Sinun tarvitsee vain hankkia SQL-tietokanta tietokannasta; joka on vain tekstitiedosto, joka sisältää kaiken tietokannan sisällön. Kun se on luotu, se voidaan vain ladata tai suorittaa tiedostona tietokannan uudelleenrakentamiseksi.

Komentorivimenetelmä

Tämä on suhteellisen yksinkertaista. Seuraava komento varmuuskopioi koko tietokannan.

$ mysqldump -u [uname] -p [pass] db_name > db_backup.sql
Valitse koodi

Jos haluat lisätietoja näiden suorittamisesta ja eri vaihtoehdoista, tutustu MySQL-dokumentaatio

PhpMyAdmin-menetelmä

Siirry tietokannan vienti-välilehteen, valitse kaikki tarvitsemasi vaihtoehdot (yleensä haluat todennäköisesti sisällyttää ”pudotaulukoita” ja luoda tietokantavaihtoehtoja, jotta uuden kopion lataaminen vanhempaan versioon on mahdollista, mutta ostaja varokaa … se pyyhi olemassa olevat tiedot todella korvaamaan uusilla kopioilla).

Tämän jälkeen voit ottaa kaikki luodut tiedostot (lähdekoodin, tietokannan ja kuvat) ja kopioida ne ja pitää kopiot haluamallasi tavalla (haluan henkilökohtaisesti käyttää pilvivarastoja, kuten Google Drive tai Dropbox).

Ilmeinen haittapuoli on, että sinun on muistettava tehdä tämä ja se on erittäin helppo unohtaa. Joten jos haluat viedä tämän askeleen pidemmälle, voit kirjoittaa skriptejä, jotka tekevät kaiken tämän ja käyttää järjestelmää ajamaan niitä säännöllisesti. Linuxissa on suhteellisen helppoa suorittaa sql-dump komentorivin kautta ja suorittaa sitten tämä skripti cronjobina, suorittaaksesi kerran päivässä, viikossa tai missä tahansa haluamassasi aikataulussa. Windowsissa voit käyttää erää ja sisäänrakennettua tehtävien ajoitusta. Tyypillinen tapani tehdä tämä on suorittaa erä SQL-dumpilla ja sitten kokonaishakemiston kokonaiskopio Dropbox-tililleni.

Nopea huomautus: Haluat puhdistaa ajoittain hakemiston, johon ne on tallennettu. vaikka sql-tiedostot, jotka ovat tekstitiedostoja, ovat yleensä pieniä, ne voivat rakentua ajan myötä, ja jos sinulla on muita kuvien tai multimediatiedostojen varmuuskopioita, voit löytää aseman / palvelimen purskahtavan saumoihin ennen pitkää.

4. Varmuuskopiointipalvelut

Tietysti kaiken tämän käsin käsitteleminen voi tuntua hiukan ylivoimaiselta; se vaatii silti huomiota, ja jotain niin yksinkertaista kuin hakemiston puhdistamisen unohtaminen voi johtaa tiedostojen pudottamiseen tai äkillisten maksujen lisäämiseen tilillesi (Dropbox sallii muutaman keikan ilmaiseksi, mutta sitten nousee sieltä nopeasti).

Tästä syystä, jos sinulla on yrityssivusto, on todennäköisesti hyvä käyttää ammattimaista varmuuskopiopalvelua. Nämä tekevät tyypillisesti kaiken, mitä kaikki edellä mainitut ovat, mutta luotettavammalla tavalla. Toisin kuin manuaaliset varmuuskopiot, joku muu tekee työn puolestasi ja huolehtii kaikista niistä pienistä ongelmista, joihin joudut. Toisin kuin plugins, ne toimivat sivustosi ulkopuolella; niitä ei tarvitse lisätä. Niiden ei pitäisi poistaa mitään käsittelynopeutta, eivätkä ne aiheuta suojausheikkouksia, kun teet niin.

Alla on hyvin lyhyt esimerkki suosituista varmuuskopiointipalveluista. (Vastuuvapauslauseke: Tämän ei ole tarkoitus olla edes kaukainen kattava opas, riittävän riittävä käsityksen saamiseksi siitä, mikä on olemassa. En ole testannut kaikkia mainittuja palveluita.).

Parhaat käytännöt varmuuskopiointistrategian luomiseen

Valitsemastasi menetelmästä riippumatta verkkosivustosi varmuuskopioinnilla tulisi olla työnkulkua koskeva suunnitelma. Vaikka kaikki yllä mainitut menetelmät toimivat, tarvitset ehdottomasti strategian, tai jokaisella mainitussa järjestelmässäsi voi olla vakavia haavoittuvuuksia. Tee tarkistuslista ja määritä vastaukset seuraaviin luokkiin

Kuinka usein varmuuskopioidaan?

Tämä on tärkeää. Haluatko tehdä varmuuskopioita päivittäin tai kuukausittain? Voit harkita ajatusta suorittaa yksi joka kerta, kun sivustosi muuttuu (uusi tuote, uusi blogin viesti jne.). Tämä on sinun, mutta sinun tulisi varmistaa, että sinulla on suunnitelma.

Automaattinen ajoittaminen

Edellä esitetyn mukaisesti aikataulun asettaminen on avainta. Perustasona kannattaa todennäköisesti asettaa aikataulu varmuuskopioiden tekemiselle.

Käytä etävarastoa

Mihin tallennat nämä tiedot? Et halua pitää vain kopioita palvelimellasi tai edes kannettavalla tietokoneellasi. Aiotko käyttää ulkoista kiintolevyä? Pilvi? Mikä pilvipalvelu?

Retentioväli

Kuinka kauan sinun pitää pitää kopioita jokaisesta varmuuskopiosta? Tarvitaanko vuosi sitten tiedostoja vai keräävätkö ne vain pölyä ja voidaanko ne korvata uudemmilla varmuuskopioilla?

salaus

Varmuuskopioiden suojaus on tärkeää, etenkin jos sinulla on tekijänoikeuksilla suojattuja tietoja (kuten luottamuksellisia tuotteiden hinnoittelutietoja tai vielä tärkeämpiä asiakastietoja). Suunnittele varmuuskopioiden pitäminen salattuina & suojattu (AES 256-bittinen yksityisen avaimen salaus ja TLS / SSL-siirtoturva). Lisätietoja salaus.

Tallenna varmuuskopiot RAID-ryhmiin

RAID-taulukot (riippumattomien levyjen redundantit ryhmät) eivät ole vain hyvä idea luoda useita kopioita verkkosivustostasi ja / tai tiedoista, vaan myös parantaa suorituskykyä. Ne tarjoavat lisäsuojaa, jos yksi levyistä vioittuu. Tämä on tyypillinen ominaisuus, jonka ammattitaitoiset varmuuskopiopalvelut tarjoavat.

Valikoiva palautus

Ota käyttöön menettely, jos sinun ei tarvitse palauttaa kaikkia sivustosi osia. Ehkä suurin osa siitä on hienoa, mutta jotkut kappaleet ovat ehkä kadonneet. Esimerkiksi, jos yksi tuotetaulukko on vaurioitunut, sinun on vaihdettava vain tämä kappale SQL-tiedostossasi. Tämä on yleensä parempi idea kuin kaiken pyyhkiminen yhden tiedoston korvaamiseksi. Itse asiassa se on yleinen virhe korvata kaikki, jos jotain menee pieleen. Toki, tämä toimii, mutta menetät kaiken, mikä tapahtui viimeisen varmuuskopion jälkeen. On parasta selvittää, jos sinun on korvattava kaikki. Tallenna täydet varmuuskopiot viimeisenä keinona, jos kaikki muu epäonnistuu.

Varmuuskopion palauttaminen

Okei, joten sivustosi katosi, mutta sinulla on varmuuskopio. Kuinka palautat sivustosi varmuuskopiosta? Tämä suhteellisen yksinkertainen. Jos kopio on tallennettu ZIP-tiedostoksi, avaa se vain ja lataa kaikki tiedostot takaisin alkuperäiseen sijaintiin. Ota SQL-tiedosto (SQL-up-tiedoston aikana luotu tekstitiedosto) ja luo tietokanta uudelleen käyttämällä komentoriviä tai jos käytät phpMyAdmin (tai jotain muuta graafisen tietokannan hallintajärjestelmää, kuten MySQL Workbench), ja joko tuo tiedosto tai kopioi koko asia SQL-ikkunaan ja suorita se.

Testaa se paikallisesti, ja jos kaikki toimii, lataa kaikki varmuuskopio palvelimelle. Sinun pitäisi olla varmuuskopiointi ja ajaminen nopeasti.

Jos käytät ammattimaista varmuuskopiopalvelua, tämä prosessi on todennäköisesti vielä helpompaa. Jokaisen kunnollisen palvelun tulisi tarjota sinulle työkaluja varmuuskopion palauttamiseksi, olipa kyse sitten osittaisesta palautuksesta tai sivuston täydellisestä palauttamisesta.

Lisäluotto: kehitysvaihe

Olemassa olevien tiedostojen yksinkertaisen varmuuskopion lisäksi, jos kehität omaa sivustoasi tai työskentelet yhdessä kehittäjätiimin kanssa, kannattaa ehkä harkita myös versiointijärjestelmää, joka pitää kirjaa kaikista vaiheista kehitysprosessin aikana. Sivustosi rakentamisessa yleensä tulee versioita ja muutoksia sivustosi suunnitteluun. Ehkä teet sivustosi täydellisen suunnittelun, mutta haluaisit säilyttää kopion vanhasta sivustosta.

Lisäksi, kuten usein tapahtuu, jotain menee sivustoa kehitettäessä kauhean väärin ja sinun on löydettävä tiedosto sellaisena kuin se oli ennen sen muuttamista. Haluat myös säilyttää sivustosi paikallisen kehitysversion päivityksiä tai muutoksia varten ennen kuin käynnistät sen julkisesti.

Tällöin versiointijärjestelmät tulevat peliin. Nämä muistuttavat kopioiden tekemistä kansioista joka kerta, kun teet muutoksen, mutta ovat paljon järjestäytyneempiä ja voivat mahdollistaa yhteistyön kehittämisen.

git on upea työkalu pitämään kehitysprosessisi hyvin organisoituna. Se toimii luomalla hyviä koodin varmuuskopioita sekä paikallisesti että myös helposti siirrettävissä edestakaisin pilveen turvallisen etävarmuuden aikaansaamiseksi. Sen sijaan, että tiedostoja olisi useita kopioita eri hakemistoissa; ne on tallennettu haaroihin, joiden avulla useat ihmiset voivat työskennellä tiedostojen kanssa ilman niin monta konfliktiriskiä. Kun ne ovat valmiita, ne voidaan sulauttaa tärkeimpiin kehityshaaroihin ja lopulta käytettäväksi master-haaraan.

Alla on kaksi suosituinta Git-arkistoa.

  • GitHub on ilmainen, jos olet valmis jakamaan lähdekoodisi (sen sydän on avoin lähdekoodi), mutta tarjoaa myös erittäin edullisia yksityisen koodin varastotietoja. Se on myös loistava paikka etsiä koodinpätkiä ja isännöi upeaa kehittäjäyhteisöä
  • BitBucket on samanlainen; Vaikka ne eivät ole niin suuria yhteisöjä, ne tarjoavat yksityisiä säilytystiloja ilmaiseksi.

johtopäätös

Vaikka joillakin menetelmillä on parempia etuja muihin verrattuna, sivustosi varmuuskopiointi on välttämätöntä, jota ei pidä unohtaa. Ihannetapauksessa kannattaa harkita yllä mainittujen menetelmien yhdistelmän käyttöä. Varmista, että sinulla on kopioita tiedostoista, säästää valtavaa päänsärkyä tiellä. Vaikka sivustollesi ei tapahdu mitään huonoa etkä tarvitse sitä, ajattele ylimääräistä unta, jonka et saa murehtia siitä. Varmuuskopioi tiedostoja tietokoneellesi; verkkosivustosi tulisi noudattaa samoja sääntöjä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me