Dreamweaver vs Rrjedha e internetit

Dreamweaver vs Rrjedha e internetit


Dreamweaver dhe Webflow janë mjete për ndërtimin e uebit që bëjnë të mundur krijimin e projekteve mbresëlënëse, vizive tërheqëse dhe funksionale.

Sidoqoftë, sistemet ndryshojnë në grupet e tyre të veçorive dhe qasjen e projektimit të uebit, të cilat mund të ndikojnë në kompleksitetin e procesit të krijimit të uebit dhe rezultatin që do të përfitoni në planin afatgjatë.

Një fotografi e shpejtë:

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – është ndërtues i faqes në internet, i cili synon krijimin, administrimin dhe publikimin e faqeve të internetit të ngarkuar me veçori dhe aplikacione offline. Sistemi ofrohet si pjesë e shërbimit Creative Cloud, i cili lejon qasje në shumë karakteristika dhe mjete të tjera që ofron platforma. Adobe Dreamweaver

WebflowRrjedha e faqeve në internet – është një nga krijuesit kryesorë të faqeve të internetit, i cili është mjaft i pasur me karakteristika dhe i ndërlikuar për newbies. Kështu, sistemi përqendrohet kryesisht në nevojat, aftësitë dhe kërkesat e ekspertëve në internet, duke i dhënë mundësinë e përdorimit të shumë opsioneve të personalizimit të dizajnit. Në këtë drejtim, mund të krahasohet me CMS si WordPress ose shtojca e saj – Elementor pasi kërkon kohë dhe përpjekje për t’u mësuar në pultin e sistemit. Webflow

Cili sistem – Dreamweaver ose Webflow – është udhëheqësi i krahasimit? Cila prej tyre ofron një funksionalitet më të gjithanshëm dhe më të fuqishëm dhe cili prej tyre apelon për sasinë mbizotëruese të përdoruesve? Për të marrë përgjigje në këto dhe pyetje të tjera, ne kemi përpiluar krahasimin e paanshëm të të dy platformave që mund të ndihmojnë në identifikimin e fituesit.

1. Lehtësia e përdorimit

 • Dreamweaver. Si softver offline, Dreamweaver kërkon shkarkim dhe instalim, por kjo është ndoshta gjëja më e lehtë që mund të bëni, ndërsa punoni me sistemin. Thjesht regjistrohuni për platformën Adobe ose futuni në llogarinë ekzistuese (nëse e keni një) për të filluar. Platforma nuk është mjaft e ndërlikuar për të zotëruar, por disi ndryshon nga ndërtuesit standarde të faqeve të internetit. Përkatësisht, kërkohet një përpjekje dhe kohë për të zotëruar nuancat e punës me sistemin.

  Redaktori i Adobe Dreamweaver

  Sapo të keni mbaruar me procedurën e regjistrimit, sistemi do t’ju kërkojë të specifikoni nivelin e aftësive tuaja të dizajnit në internet, si dhe numrin e përdoruesve, të cilët do të punojnë në projekt. Një nga pikat kryesore të pamohueshme të sistemit është që lejon krijimin e projekteve individuale dhe ekipore, që është një avantazh i vërtetë për agjencitë e dizajnit në internet që janë të përfshirë në zhvillimin e projekteve të bëra me porosi.

  Pulti i Dreamweaver është mjaft i kuptueshëm dhe intuitiv, me shumë mjete dhe karakteristika të mundshme. Ajo që ju nevojitet është të zgjidhni një model që i përshtatet specializimit të projektit tuaj dhe të vazhdoni në personalizimin e tij. Sistemi ofron një mundësi për të ruajtur projektin për të vazhduar punën në të kur kërkohet.

 • Webflow. Ndërtuesi i faqes në internet nuk është sistemi më i thjeshtë që mund të gjesh në internet. Edhe pse, ai ofron një proces të shpejtë dhe mjaft të lehtë të regjistrimit, pulti i tij dhe paneli i kontrollit janë akoma të ndërlikuara dhe të tepërta me mjete dhe veçori që mund të duken sfiduese për timerët e parë. Duhen përpjekje dhe kohë për t’u mësuar në platformë dhe parametrat e saj për të filluar punën me të.

  Redaktori i rrjedhës së faqes

  Nuk është çudi, krijuesi i faqes së internetit kryesisht synon projektuesit profesionistë të faqes në internet. Ndërsa punoni me Webflow, duhet të jeni të gatshëm të përdorni njohuritë tuaja për kodim pasi sistemi ju lejon të krijoni projekte të personalizuara përmes redaktimit të kodit HTML.

Dreamweaver vs Rrjedha e internetit. Sistemet ndryshojnë në kompleksitetin e tyre dhe nivelin e aftësive të dizajnit në internet që kërkohen. Sidoqoftë, Webflow duket se është një zgjidhje shumë më e thjeshtë në krahasim me Dreamweaver. Edhe pse, pulti i saj duket pak i tronditur për shkak të larmisë së cilësimeve dhe mjeteve, është akoma e mundur të krijoni një faqe interneti pa një linjë kodesh. Nuk mund të thuhet e njëjta gjë për Dreamweaver.

2. Set i Karakteristikave dhe fleksibiliteti

 • Dreamweaver. Softueri është i ngarkuar me funksion dhe funksional, i cili lejon krijimin e të gjitha llojeve të projekteve me të. Ajo i jep mundësinë e përdorimit të mjeteve të shumta të personalizimit të dizajnit, të cilat ndryshojnë në fushën e aplikimit dhe nivelin e kompleksitetit. Newbies do të duhet të investojë ca kohë dhe përpjekje për eksplorimin e tij, ndërsa zhvilluesit e aftë të uebit do ta shohin atë fleksibël dhe të pasur me tipare të fillojnë të punojnë në faqet e tyre të internetit dhe aplikacionet offline. Mendoni se Dreamweaver kërkon njohuri dhe aplikim të gjuhëve programuese, veçanërisht nëse keni ndërmend të krijoni projekte profesionale me të.

  Redaktori i Kodit Adobe Dreamweaver

  Sistemi vjen me opsionin e përshtatshëm të parapamjes, gjë që bën të mundur të shihni rezultatin e punës tuaj në vazhdim dhe të kontrolloni të gjitha redaktimet që bëni në kohë. Përdoruesit mund të marrin qasje te redaktori i përparuar i kodit të integruar, ku ata do të jenë në gjendje të punojnë me kode të shumta të njohura, të tilla si CSS, HTML, PHP, JavaScript dhe shumë më tepër. Lajmi i mirë është se vetë procesi i punës me kode në Dreamweaver bëhet i thjeshtë për shkak të mjetit automatik të kompletimit të kodit me sistemin. Mjeti i shkruan të gjitha kodet për ju pasi t’i shtoni ato në projekt. Ky është një përfitim i mirë për jo-koduesit, të cilët thjesht po eksplorojnë sistemin dhe nuancat kryesore të punës me të. Farëdo faqe interneti ose aplikacioni që ju të filloni me sistemin, ai do të jetë i arritshëm si në pajisjet mobile ashtu edhe në desktop, pavarësisht nga rezolucionet e ekranit dhe madhësive.

  Sa i përket Dreamweaver është një pjesë e paketave të mjeteve Adobe, ai përkryer integron me produktet e tjera Adobe. Kjo është një tjetër pikëpamje e softuerit që lejon përdoruesit të kenë qasje në Bibliotekën e gjerë Cloud Creative dhe Adobe Stock Marketplace. Ndër produktet që mund t’i gjeni dhe integroni këtu, mund të përmendni Premiere Pro CC, After Effects CC, Illustrator CC, InDesign CC, Dimension CC and Animate CC, Photoshop CC dhe shumë më tepër. Për më tepër, sistemi ju lejon të zgjidhni dhe integroni disa prej sistemeve dhe mjeteve të njohura të palëve të treta si Bitbucket, Business Catalyst, GitHub etj..

  Karakteristika të tjera domethënëse të Dreamweaver përfshijnë sintaksën e theksuar dhe kontrolluar, disponueshmërinë e Tregut të typekit, pamjen e shfletimit në kohë reale, mbështetjen e shumë gjuhëve (Gjuhë angleze, polake, holandeze, suedeze dhe turke), Certifikatën e integruar dhe mbështetjen e CMS për të përmendur disa.

 • Webflow. Shqyrtime të mëparshme të rrjedhës së faqes në internet (ju mund t’i lexoni ato këtu dhe këtu) kanë treguar që sistemi u jep mundësinë e përdorimit të një numri të veçorive dhe mjeteve që e bëjnë atë të dalë nga turma. Edhe pse, krijuesi i faqes në internet është pak i tepërt me mjetet dhe tiparet e pultit, ai ende ka shumë për të ofruar për audiencën e synuar. Kështu, krijuesi i uebfaqes vjen me një redaktues të fuqishëm HTML / CSS që ju lejon të krijoni projekte të personalizuara në fund të lartë, Blogging të fuqishëm, Tregëti elektronike dhe opsione integrimi.

  Tregtia e Rrjetit në internet

  Rrjedha e internetit bën të mundur krijimin e dyqaneve të vogla dhe të mesme në internet, ku mund të shesni produkte fizike dhe dixhitale. Funksionaliteti i këtyre faqeve të internetit, krahasuar me ato të krijuara në ndërtuesit e specializuar të faqeve të internetit si Shopify, është i kufizuar për shkak të kufizimeve të tregtisë elektronike që sjell sistemi. Ndër karakteristikat më të përhapura që mund të përdorni, ka kuptim të përmendni integrimin e shportave të blerjeve, krijimin dhe azhurnimin e galerisë së produkteve, zbatimin e zbritjes si dhe rregullimin e cilësimeve të pagesës dhe transportit. Mbledhja e informacionit të përdoruesit është një tjetër veçori që kontribuon në zhvillimin dhe promovimin e dyqaneve në internet të krijuara me Webflow.

  Ndërtuesi i faqes në internet gjithashtu shkëlqen në opsionet e integrimit. Sistemi bën të mundur marrjen dhe përdorimin e përfitimeve të dhëna nga shërbimet e palëve të treta, të tilla si Zapier, Lottie, After Effects, Lightbox dhe shumë më tepër. Këto karakteristika ju lejojnë të krijoni galeri tërheqëse video dhe fotografish, të rritni performancën dhe projektimin tuaj të projektit, të rrisni shkallën e angazhimit të klientit etj.

Dreamweaver vs Rrjedha e internetit. Kur trajton aspektin e funksionalitetit, Rrjedha e Uebit mund të konsiderohet një udhëheqës i veçantë i krahasimit. Rrjedha e faqes në internet vjen me bloge në fund të lartë, tregti elektronik dhe opsione integrimi, të cilat kanë ndikim pozitiv në gjenerimin e përdoruesve dhe nivelet e mbajtjes. Fakti që Webflow është i ngjashëm me CMS, megjithatë, e bën të mundur këtë kaloni te WordPress në çdo kohë, nëse ka ndonjë gjë me të cilën nuk jeni të kënaqur për ndonjë arsye.

3. Modelimet

Grafiku i Krahasimit të Dizajnit

DreamweaverWebflow
Numri i Temave:0200
Importi i Temës:&# X2714; PO&# X2714; PO
Redaktori Visual:&# X2714; PO&# X2714; PO
Redaktimi i kodit CSS:&# X2714; PO&# X2714; PO
Dizajn të përgjegjshëm:&# X2714; PO&# X2714; PO
 • Dreamweaver. Softueri bën të mundur fillimin e llojeve të ndryshme të projekteve, përfshirë bloget, faqet e uljes, faqet e internetit të biznesit, dyqanet në internet, portofolet etj.. Sidoqoftë, ai nuk ofron një koleksion të integruar modelesh për të zgjedhur. Në vend të kësaj, ekziston një mundësi për të shkarkuar dhe instaluar tema nga burimet e jashtme për t’i rregulluar më tej ato nga e para.

  Këto modele janë falas dhe paguhen dhe ju mund të zgjidhni opsionin më të përshtatshëm në lidhje me buxhetin dhe nevojat tuaja. Kur merreni me zhvilluesit e palëve të treta, sigurohuni që të kontrolloni besueshmërinë e projektuesit për të marrë një model vërtet të sigurt dhe cilësor.

  Përveç integrimit të modeleve të jashtme, Dreamweaver ju lejon të zgjidhni dhe përdorni modelin e krijuar për të joomla, WordPress dhe Drupal. Shtë gjithashtu e mundur të krijoni një plan urbanistik të përgjegjshëm për desktop dhe pajisjet e lëvizshme vetë, për shkak të sistemit të bazuar në rrjet që përdor softueri.

 • Webflow. Mbledhja e modeleve të rrjedhës së internetit është e pasur dhe e gjithanshme, e cila manifestohet qartë në dispozicion shembuj. Përdoruesit tani mund të zgjedhin nga mbi 200 tema, të cilat kanë pamje profesionale dhe mund të personalizohen për sa i përket pëlqimit tuaj. Ekipi i Webflow vazhdon gjithashtu të punojë në krijimin e modeleve të reja moderne, numri i të cilave rritet në mënyrë të vazhdueshme.

  Modelet e rrjedhës së uebit

  Ndërtuesi i faqes në internet lejon qasje në modele falas dhe premium, megjithëse, nuk ka ndonjë ndryshim të madh midis tyre, përveç aspektit të kostos. Aktualisht, numri i temave falas përbën 30 dizajne. Modelet e paguara janë të shumta dhe kostoja e tyre varion midis 24 dhe 79 $ për secilën temë. Whatfarë është e rëndësishme, Webflow ka një mundësi paraprake që ju lejon të eksploroni të gjitha detajet e secilit model para se ta zgjidhni atë. Një shpërblim i shkëlqyeshëm është mundësia për të zgjedhur një shabllon të zbrazët që do të keni mundësi të personalizoni nga e para për t’i dhënë asaj pamje të personalizuar.

Dreamweaver vs Rrjedha e internetit. Numri i shablloneve të Webflow është më i lartë dhe ekziston një mundësi për të zgjedhur një temë bosh për të filluar me lehtësi. Ndërtuesi i faqes në internet ka dizajne falas dhe të paguara dhe vjen me më shumë mjete të personalizimit të dizajnit që ju lejojnë t’i jepni pamjes së personalizuar faqen tuaj të internetit. Sa i përket Dreamweaver, ai nuk ka modele të gatshme fare. Ju mund të përdorni shabllon Adobe për personalizimin e tyre në lidhje me nevojat tuaja ose fillimin e modelit tuaj individual nga e para.

4. Ndihma për klientët

 • Dreamweaver. Sistemi ka disa mundësi mbështetjeje për klientët që mund të përdorni për të zgjidhur problemet tuaja të lidhura me sistemin. Ekziston një Qendër Informative e Ndihmës me shumë udhëzime, udhëzime dhe manuale, ku mund të gjeni përgjigjet e kërkuara për pyetjet tuaja. Thjesht shkruani kërkesën tuaj në fushën e filtrit të kërkimit dhe sistemi automatikisht do të gjenerojë rezultatet më të përshtatshme.

  Forumet e komunitetit është një tjetër burim i vlefshëm informacioni që mund të shfletoni për të eksploruar nuancat e sistemit të vogël. Ky është vendi, ku të gjithë përdoruesit e Dreamweaver mund të fillojnë diskutime, të eksplorojnë tema të shumta, të ndajnë njohuritë e tyre për të punuar me sistemin dhe të gjejnë ide interesante. Për më tepër, Adobe ofron mbështetje live, si dhe ndihmë për biletë dhe telefon, nëse është e nevojshme.

 • Webflow. Shërbimi për mbështetjen e klientëve të krijuesit të faqes në internet është në nivelin e lartë. Ka një të vlefshme Njohuri baze që përfshijnë mësime të shumta teksti dhe video këtu, të cilat janë mjaft të dobishme për kohërat e parë. Një blog informues dhe një forum janë gjithashtu burimet për të kërkuar informacionin në lidhje me sistemin për të cilin jeni të interesuar. Për më tepër, ekipi i mbështetjes së klientëve në Webflow u jep ndihmë individuale përdoruesve, të cilët nuk kanë arritur të gjejnë përgjigje për pyetjet e tyre dhe kanë nevojë për ndihmë personale për të vazhduar punën me sistemin. Në situata të tilla, biseda e drejtpërdrejtë dhe emaili janë gjithnjë pranë.

  Ngjashëm me të tjerët Produkte Adobe dhe platformat e njohura profesionale të dizajnit të internetit, Webflow i kushton shumë vëmendje edukimit të përdoruesve për herë të parë, të cilët dëshirojnë të zotërojnë të gjithë grupin e veçorive të sistemit. Për këto kategori të përdoruesve, Universiteti Webflow është një vend i përsosur për të filluar arsimimin e tyre. Kjo është ajo ku ata mund të zbulojnë të gjitha nuancat e krijuesit të faqes në internet dhe avantazhet e mundshme të aplikimit të saj.

Dreamweaver vs Rrjedha e internetit. Të dy sistemet ofrojnë mundësi të besueshme dhe me shumë aspekte të mbështetjes së klientit. Ata i kushtojnë shumë vëmendje nevojave dhe aftësive të fillestarëve dhe të mirat e dizajnit në internet, duke ofruar mundësi online dhe individuale për mbështetje. Fluksi i Uebit, megjithatë, disi mbizotëron mbi Dreamweaver për sa i përket ndihmës së përdoruesit. Ndërtuesi i faqes në internet ofron mundësi të gjithanshme mbështetjeje që thjeshtojnë procesin e zhvillimit të faqes në internet për të gjithë.

5. Politika e çmimeve

WebflowDreamweaver
Opsionet e çmimeve:&# X2714; Planet e sitit:
Faqja e internetit
(12 $ / muaj themelore, CMS 16 $ / muaj,
Biznes 36 $ / muaj
) dhe
eCommerce (29 $ / muaj standard, Plus $ 74 / muaj, $ 212 / muaj i Avancuar);
&# X2714; Planet e llogarisë:
Individual
(Falas 0 / muaj, Lite 16 $ / muaj,
Pro $ 35 / muaj
) dhe
ekip (Ekipi 29 $ / muaj, Ndërmarrja 74 $ / muaj).
&# X2714; Plani individual: 29,99 $ / muaj për 1 faqe në internet (239.88 $ / vit me pajtimin vjetor);
&# X2714; Plan biznesi: 29,99 $ / muaj ($ 359.88 / vit me pajtimin vjetor);
&# X2714; Planet për shkolla dhe universitete: ($ 14.99 / mo / përdoruesi);
Features:&# X2714; Plani falas;
&# X2714; CMS;
&# X2714; Pritja e pakufizuar;
&# X2714; Zgjidhja e faturimit të klientit.
&# X2714; Ndërtues i faqes së internetit të portofolit personal;
&# X2714; Shkronjat Premium;
&# X2714; Mjetet e mediave sociale;
&# X2714; 100 GB hapësirë ​​për ruajtjen e reve.

 • Dreamweaver. Edhe pse, platforma është e shkarkueshme, ajo nuk ofron një plan plotësisht të lirë. Përkundrazi, ekziston një mundësi për të provuar tiparin e tij të vendosur pa asnjë kosto gjatë një gjyqi të lirë, i cili shtrihet gjatë 7 ditëve. Ky është një domosdoshmëri për secilin përdorues, i cili planifikon të përdorë më tej sistemin.

  Duke folur për pajtimet e paguara, Dreamweaver ofron disa plane personale dhe të biznesit, të cilat vijnë me një gamë të gjerë karakteristikash për të përputhur me nevojat e gjithanshme të përdoruesve. Për më tepër, sistemi ofron plane individuale për institucionet arsimore, përfshirë shkolla dhe universitete.

 • Webflow. Kur bëhet fjalë për politikën e çmimit, Webflow ndjek modelin freemium, i cili e bën atë të ngjashëm me Wix ose Mobirise. Ajo ofron një plan falas që nuk skadon dhe abonime të paguara. Plani falas mund të jetë i dobishëm vetëm për testimin e grupit të veçorive të platformës, por për të hyrë në karakteristikat e tij të përparuara dhe për të filluar një faqe interneti të ngarkuar me karakteristika, ka kuptim që të azhurnoni në një nga pajtimet e paguara.

  Rrjedha e internetit ofron një qasje të gjerë dhe të gjithanshme të çmimeve. Ai siguron dy grupe të planeve, të cilat përfshijnë pajtime më të hollësishme për të siguruar lirinë e zgjedhjes bazuar në nevojat dhe preferencat e dizajnit në internet të përdoruesve. Grupe të mëdha të pajtimeve përfshijnë Planin e Faqes dhe Llogarive. Secila prej tyre, nga ana e vet, bie në grupe më të vogla të pajtimeve. Kështu, Planet e Sajtit përfaqësohen nga Abonimet në Uebfaqe dhe Tregti elektronike, ndërsa Planet e Llogarive përfshijnë Abonimet individuale dhe të Ekipit. Por nuk është kështu: secila prej këtyre grupeve të planeve përfshin disa mundësi çmimesh, të cilat përputhen me nevojat e gjithanshme të përdoruesit. Për më tepër, Webflow ofron një zgjidhje të përparuar të faturimit të klientit, e cila lejon që freelancer të diskutojnë opsionet e pagesës direkt me klientët e tyre në vend që të paguajnë për përdorimin e sistemit.

Rrjedha e internetit vs Dreamweaver. Sa i përket aspektit të çmimeve, Rrjedha e internetit gjithashtu mbizotëron mbi Dreamweaver. Ndërtuesi i faqes në internet ofron më shumë plane, të cilat vijnë me tarifa të përballueshme dhe ofrojnë kushte dhe shërbime të gjithanshme. Kjo u mundëson përdoruesve të zgjedhin një mundësi më të preferueshme që funksionon më mirë për nevojat e tyre për krijimin e faqeve në internet. Dreamweaver nuk mund të sigurojë të njëjtat alternativa çmimi.

Vija e poshtme

Dreamweaver dhe Webflow janë shërbime krejt të ndryshme, të cilat përdoren për të filluar dhe menaxhuar lloje të ndryshme të projekteve. Sidoqoftë, sistemet përdorin mënyra të ndryshme ndaj procesit të hartimit të uebit dhe ato gjithashtu kanë dallime të dukshme që mund të ndikojnë në zgjedhjen e përdoruesve.

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – është një program i fuqishëm offline, i cili kërkon shkarkim dhe instalim. Ai është përfshirë në paketën e shërbimeve Creative Cloud dhe lejon krijimin, publikimin dhe redaktimin e projekteve profesionale, përfshirë faqet e internetit dhe aplikacionet. Sistemi nuk ka një plan falas por ai ofron një periudhë provuese 7-ditore që ju lejon të provoni tiparin e saj të vendosur në avantazh. Adobe Dreamweaver

WebflowWebflow – është një krijues i faqes në internet, i cili synon zhvilluesit profesional të uebit dhe lejon krijimin e projekteve të ngarkuara me karakteristika për përdorim personal dhe të biznesit. Shërbimi është mjaft i ndërlikuar dhe kërkon që investimi në kohë / përpjekje të zotërohet dhe pastaj të përdoret si duhet. Ndërtuesi i faqes në internet vjen me mundësi të gjera të personalizimit të dizajnit, tregtisë elektronike, blog-ut dhe veçoritë e integrimit. Webflow

Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e mjetit për ndërtimin e uebit për të filluar një projekt me të, fillimisht ka kuptim të analizoni dhe të merrni parasysh aspiratat e dizajnit tuaj të uebit dhe llojin e projektit që prisni të përfitoni në planin afatgjatë. Pasi të rishikojmë të dy sistemet e projektimit në internet, mund të konkludojmë se Webflow është udhëheqësi i pamohueshëm i krahasimit nga të gjitha pikëpamjet.

Adobe Dreamweaver vs Webflow: Grafiku i Krahasimit

Adobe DreamweaverWebflow
1. Lehtësia8 nga 109 nga 10
2. Karakteristikat7 nga 109 nga 10
3. Dizajni8 nga 109 nga 10
4. Mbështetje10 nga 109 nga 10
5. Prmimi9 nga 109 nga 10
Në përgjithësi:8.2 nga 109.2 nga 10
Provoje tani Provoje tani
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me