15 måder at få flere mennesker til at dele dit indhold

Lær hvordan du tilskynder til mere indholdsdeling ved hjælp af en række psykologiske triggere og tekniske optimeringer i dit indlæg.


Sådan tilskyndes til mere indholdsdeling

Alle ønsker, at deres indhold skal viral. Når alt kommer til alt brugte du en masse tid og kræfter på at arbejde på det, og nu er det tid til at vise det ud for verden og høste fordelene ved dit hårde arbejde.

Så når du offentliggør et nyt indlæg på din blog og deler det på det sociale, kan det være en punch i tarmen, når ingen kan lide, kommentere eller dele dine ting. For ikke at nævne, at det at have Twitter- og Facebook-konti, der ligner kirkegårde, er lidt pinligt.

Oprettelse af et vellykket indlæg, der tager sit eget liv, involverer en blanding af utroligt indhold, seriøse salgsfremmende færdigheder og et lydhørt publikum.

Klik for at tweet

Mens du kan kontrollere de to første, er der en kunst og videnskab til at fremme den slags reaktion, du ønsker fra dit publikum. Dette kræver to ting: at tilfredsstille de psykologiske trang, der tvinger en person til at dele, og kontrollere alle boksene for de mere håndgribelige elementer på en side, der får den til at se delbar ud (dvs. store overskrifter, visuelle og sociale delingsknapper).

I denne artikel diskuterer jeg, hvordan du kan bruge disse faktorer til at tilskynde til flere indholdsandele på din blog.

Hvad der får nogen til at dele dit indhold?

Lad os først undersøge, hvorfor folk vil dele dit indhold. En stor grund bag, hvorfor vi deler det, vi deler, kommer ned i psykologien.

1. Folk ønsker at føle sig glade

Folk er langt mere tilbøjelige til at dele positivt indhold end negativt indhold. Ifølge videnskabsmand Dan Dan Zarella er der ingen som en Debbie Downer. Efter at have analyseret 100.000 sociale konti fandt han negative bemærkninger førte til færre tilhængere. Negative kommentarer inkluderede ting som tristhed, aggression, negative følelser og følelser og sygelige kommentarer.

folk deler indhold, der gør dem gladeFolk deler mere indhold, der får dem til at føle sig glade.

2. Folk vil føle sig inspireret, overrasket, underholdt & Forbløffet

Folk kan også lide at dele indhold, der inspirerer ærefrygt. Internet marketing Noah Kagan har yderligere forskning for at sikkerhedskopiere dette – han kortlagde de 10.000 mest delte artikler på nettet til en følelse, herunder underholdning, ærefrygt og tristhed. De 3 største følelser knyttet til de mest delte artikler var: ærefrygt (25%), latter (17%) og underholdning (15%).

3. Folk ønsker at berige livene til de mennesker, de er interesseret i

Ni ud af 10 personer deler indhold online for at hjælpe nogen med at få en positiv oplevelse (eller undgå en negativ) og næsten lige så mange (89%) deler for at hjælpe andre med at spare penge.

New York Times Consumer Insight Group har samlet nogle af de mest definitive beviser for motivationen bag, hvorfor folk deler online. Gruppen gennemførte personlige interviews, var vært for et delingspanel på en uge og undersøgte 2.500 tunge online-delere som en del af sin forskning. Den fandt primær motivation bag hvorfor folk deler indhold er at forbedre livene for dem, vi er interesseret i, med 94% af de adspurgte, der siger, at de “overvejer den værdi og nytten, som de oplysninger, de deler, vil have for modtageren (e).

4. Folk ønsker at definere sig selv

New York Times-forskerne fandt også, at 68% af mennesker deler for at definere sig selv både for andre og for sig selv, og at deling ofte hjælper dem med at “dyrke en idealiseret online persona.”

Undersøgelsen fandt endvidere, at deling var baseret på et stærkt ønske om validering. For mange respondenter handlede deling af indhold meget om at forudse og nyde responsen. En respondent kommenterede, at deling uden at modtage feedback var som “at holde en tale, hvor ingen klapper.”

5. Folk ønsker at vokse & Nære deres forhold

Fire ud af 5 personer, der deltog i The New York Times-forskning, sagde, at de delte information med andre som et middel til at holde kontakten, når de ellers ikke ville holde kontakten. Og tre ud af fire (73%) deler indhold online for at hjælpe dem med at få forbindelse med andre, der deler deres interesser.

6. Folk ønsker at føle sig selvopfyldt

Folk nyder at dele værdifuld information med andre – og få æren for det. Som en person, der deltog i The New York Times-research, kommenterede: ”Jeg nyder at få kommentarer om, at jeg sendte god information, og at mine venner vil videresende det til deres venner, fordi det er så nyttigt. Det får mig til at føle mig værdifuld. ”

Deling af indhold online hjælper også folk med at føle forbindelse til dem omkring dem, idet 69% af folk siger, at deling af information fik dem til at føle sig mere involverede i verden.

7. Folk deler for at støtte gode sager

Fire ud af 5 personer deler information om årsager og mærker, de interesserer sig for, med flere mennesker, der deltog i The New York Times-undersøgelsen og sagde, at når det kommer til at sprede ordet om de årsager, de troede på, havde sociale medier bemyndiget dem.

Oprettelse af indhold, der kan deles

Oprettelse af indhold, der er delbart

Nu hvor du kender de psykologiske faktorer, der får folk til at ønske at dele, lad os komme til den tekniske optimering på din side, så det er let for folk at dele.

8. Gør det virkelig let for folk at dele dit indhold

Hvis besøgende på dit websted skal bruge 5 minutter på at klikke rundt for at dele et indlæg, er chancerne for, at de giver op. Så gør det så let som muligt for folk at dele dit indhold ved at inkorporere sociale delingsknapper, links, tweetable citater og endda Pinterest-knapper til billeder. Placeringen af ​​disse er også vigtig og kan kræve en vis test. Generelt er det bedst at placere sociale delingsknapper over, nedenfor og / eller på venstre side af dit indhold.

Tilføj sociale delingsknapperTilføjelse af sociale delingsknapper øverst, nederst og til venstre for dine indlæg gør det praktisk og let for folk at dele.

Tilføjelse af sociale delingsknapper på venstre side (som vist i diagrammet ovenfor) får meget opmærksomhed, da knapperne konstant er synlige, når læseren ruller ned ad siden. Da folk læser fra venstre til højre, skal du tilføje dine knapper på venstre side. For mobile enheder med små skærme kan dette dog tage for meget plads og er bedst deaktiveret. Når det er sagt, skal du sørge for, at det er lige så let at dele dit indhold på mobile enheder, som det også er på skrivebordet.

Gå ikke over bord med dine sociale deleknaplaceringer. For mange kan mængde & påvirker brugeroplevelsen negativt.

Klik for at tweet

Se, hvad vi lige lavede der? Indholdet “tweetable” ovenfor får typisk 200% flere tweets end ved at bruge vores standarddelingsknap i bunden. Hvis du bruger WordPress, er der forskellige “klik for at tweet” plugins. Den, vi bruger ovenfor, er TweetDis WordPress-plugin, som er meget let at bruge og ser godt ud. Dette gør det meget praktisk for læserne at tweet bare ved at klikke på!

9. Bed folk om at dele dit indhold

Bare det at bede folk om at dele dit indhold har en stærk effekt. Læsere er måske helt villige og åbne for at dele dit indhold, men de gør det ikke, medmindre du spørger. Efter dit indlæg skal du ringe til handling ved at bede dem direkte om at dele med deres sociale netværk. Du kan foreslå en bestemt grund til deling – som “re-post, hvis du er enig” eller “del med dine venner, der kan lide X-produkt” – eller bare give dem en generel invitation. Det er en ufarlig anmodning, der minder dem om, at andre kunne drage fordel af at læse dit indhold (og måske takke dem for det senere).

Bed folk om at deleI stedet for blot at anføre sociale delingsknapper i slutningen, skal du bede folk om at dele med en besked. ”

Dan Zarella også studerede virkningen af ​​at bede folk om at dele. Efter at have analyseret 10.000 tweets, fandt han, at de, der brugte sætningerne “venligst gentweet” eller “vær venlig rt” meget mere tilbøjelige til at blive retweetet. Den længere frase “venligst gentweet” trak fire gange flere aktier.

10. Opmuntr folk til at kommentere

Når folk har bidraget til noget, føler de sig mere investeret i det. Brug af anmodninger i slutningen af ​​dine indlæg, såsom at stille et spørgsmål om indholdet af indlægget, vil tilskynde læserne til at give en kommentar, som derefter får dem til at føle sig mere tvungne til at dele med venner.

Opfordre folk til at give en kommentarSelvom det er vanskeligt at få folk til at kommentere, skal du bede dem om i slutningen af ​​dit indlæg.

Kommentarer kan øge værdien og relevansen af ​​en artikel for mange læsere. Så tøv ikke med at bede folk i dine sociale netværk eller endda indflydelsesrige gæsteplakater om at give en kommentar. Nogle mennesker ser faktisk frem til at læse kommentarafsnittet i et indlæg, så interessante tilføjelser til samtalen kunne få dem til at indsende artiklen igen.

11. Brug altid billeder

Billeder gør indholdet mere tilgængeligt, og indlæg med billeder får flere delinger. Inkludering af billeder i et indlæg (eller endda offentliggørelse af et meget visuelt stykke indhold, f.eks. En infographic) gør det nemt for enhver, der kaster et blik over indlægget eller grafikken, hurtigt at få den grundlæggende kerne i det, det handler om. Ifølge psykolog Jerome Bruner fra New York University, folk husker kun 10% af, hvad de hører, og 20% ​​af det, de læser, men omkring 80% af folk husker, hvad de ser og gør. Sørg for at bruge billeder i høj kvalitet, der er relevante for dit emne.

HURTIGTIPS: På Facebook får indlæg, der inkluderer billeder, 104% flere kommentarer, et 84% bedre klikfrekvens og 54% flere likes!

12. Skriv stærke overskrifter

Overskriften er den første ting læserne ser, når de begynder at læse dit indhold – og for cirka 80% af dem er det det eneste, de vil se.

Langt de fleste læsere kommer aldrig forbi overskriften, fordi de ikke griber dem. Tænk nøje over din målgruppe og indholdets appel, før du udarbejder din perfekte overskrift.

HURTIGTIPS: Overskrifter skal skabe en følelsesladet forbindelse med læseren. De fleste læsere har brug for dette for at fortsætte med at læse og engagere sig i dit indhold og derefter fortsætte med at dele det. Husk at bruge et af de psykologiske elementer, vi talte om ovenfor, i din overskrift!

Overvej at bruge dette Headline Analyzer fra Advanced Marketing Institute, som bestemmer den emotionelle påvirkning af din overskrift. Der er også værktøjer som CoSchedule og KingSumo Headlines, der kan hjælpe dig med at optimere dine overskrifter.

13. Udgiv en række forskellige typer indhold

At offentliggøre indhold betyder ikke automatisk at offentliggøre indlæg eller artikler. Så hvis du er nogen, der har svært ved at prøve at finde frem til de rigtige ord til dit indhold, skal du bruge det medium, der fungerer for dig. Dette kan være noget visuelt som en infographic eller noget mere håndgribelig som en video.

Forskellige typer indhold appellerer til forskellige typer mennesker. Så når du næste overvejer, hvilken slags indhold du skal offentliggøre og dele på dit websted, skal du huske på 6 forskellige typer læringsformer:

  • Visuel: Visuelle elever foretrækker grafer, billeder og diagrammer.
  • aural: Aural elever lærer bedst ved at lytte til information og samtaler, samt når de lytter til musik.
  • Verbal: Verbale elever kan lide det skrevne ord og lære bedst gennem læsning og skrivning.
  • Fysisk: Fysiske elever er mest komfortable med at fysisk udføre en opgave, eller når de bevæger sig.
  • Logisk: Disse mennesker har matematiske sind og lærer gennem logik, ræsonnement og systemer.
  • Social: Sociale studerende lærer bedst gennem snak og gruppearbejde.

Den bedste ting ved at oprette en række indhold, der appellerer til mennesker med forskellige læringsstile, er at du gør dit websted mere tilgængeligt for et bredere publikum og sikrer, at dit indhold kan deles på ethvert socialt netværk.

Hvis du har et arkiv med gammelt indhold, er det også værd at undersøge dit indhold igen. Det betyder, at du omdanner indlæg i lang form til e-bøger, tilpasser videoer til podcasts og finder nye måder at offentliggøre eksisterende indhold på. Buffer har en fantastisk guide til hvordan man indånder nyt liv i gammelt indhold.

14. Tilføj åbne grafiske metatags & Optimer dem til deling

Brug af tilpassede titler, beskrivelser og billeder kan øge dit engagement dramatisk på sociale medieplatforme. Hvorfor? For når en person kopierer og indsætter dit link for at dele på deres foretrukne sociale netværk, trækker det typisk din sides standardtitel og metabeskrivelse. Ofte mangler billedet eller er ikke relevant.

Ved at tilføje åbne graf metatags til dit indlæg og optimering af de grundlæggende metadata, kan du indstille de oplysninger, du vil vise, og kontrollere, hvad brugerne ser på deres sociale feeds.

Tilføj sociale metakoderTilføjelse af åbne graf metatags hjælper dig med at kontrollere, hvad der vises, når nogen deler dit indhold. Facebook gør typisk et anstændigt job med dette som standard, men det er stadig en god ide at tilføje.

15. Få din timing rigtigt

Mens folk bruger sociale medier 24/7 rundt omkring i verden, er der spidsbelastningstider, hvor flere mennesker – og specifikt din målgruppe – ofte er online. Hvis du lægger dit indhold i disse spidsbelastningstider, får du flere visninger og delinger.

  • De bedste tider at sende på Facebook er 9, 13:00 og 15:00 torsdag, fredag, lørdag og søndag.
  • De bedste tider til at tweet er onsdag kl. 15.00, 17.00 og 18.00.
  • De bedste tidspunkter til post på Instagram er 02.00, 8-9 og 17.00 mandag og torsdag.

Det er værd at bemærke, at disse tider er generelle, så brug dem som en retningslinje, foretag din egen undersøgelse af adfærd for dine specifikke målgrupper. Det bedste sted at starte er Google Analytics, hvor du kan oprette tilpassede rapporter til at bestemme den bedste dag og tid til at dele dit indhold på sociale medier såvel som at måle dine resultater.

SLUTTIPS: Glem ikke at spore dine resultater ved hjælp af værktøjer som Google Analytics, så du kan lære, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer, og foretage ændringer i dit indhold over tid.

Konklusion

At tage sig tid til at skabe fantastisk indhold, der tvinger folk til at dele dit indhold tager en masse arbejde, men udbetalingen er det værd, når dit indhold deles bredt, og du får feedback om, hvor fantastisk det er.

Det er værd at tage sig tid til at optimere dine indlæg for at sikre, at dit indhold let kan deles. Medtag altid billeder og en overskudsværdig overskrift, og overvej at omdisponere dit indhold, så du altid har noget nyt at dele.

Har du tip eller spørgsmål til indholdsdeling? Fortæl os det i kommentarerne herunder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me