11 Ефективни стратегии за електронна търговия на B2B за увеличаване на вашите продажби

Научете как да изградите експозицията на марката си и да подобрите продажбите, като използвате тези B2B стратегии за електронна търговия.


Стратегии за електронна търговия на B2B за подобряване на продажбите

Светът на B2B електронната търговия е по-сложен от продажбата на продукти на вашите онлайн клиенти. Когато става въпрос за B2B маркетинг, намирането на нов клиент и запазването на стар има по-големи залози. Това е така, защото най-вече залага на входящите продажби.

Ето защо трябва да гарантирате, че използвате тези 11 ефективни стратегии за електронна търговия на B2B, за да постигнете най-голяма експозиция на марката си и да увеличите продажбите си:

1. Напишете сложно, но визуално описание на продукта

Описанията на продуктите са жизненоважни. Всъщност беше съобщено, че 59% от B2B клиентите направете онлайн проучвания сами. Те търсят по-обективна информация, вместо да четат рекламно съдържание.

За да увеличите вашите B2B продажби, създайте достатъчно подробно описание на продукта, което ще отговори на най-често срещаните предизвикателства на вашата целева аудитория.

Когато изграждате своето съдържание, трябва да се съсредоточите върху уникалните нужди и грижи на вашите клиенти. Можете също така да направите ефекта на Amazon, където включите отзиви за продукти във вашата B2B платформа за електронна търговия.

Освен това можете да внедрите функцията за продажба и кръстосана продажба във вашите B2B стратегии за електронна търговия.

2. Инвестирайте в SEO

По данни на Search Engine Land 57,4% от B2B маркетолозите се сещат за това SEO като неразделна част от генерирането на потенциални клиенти. освен това, 62% от купувачите на B2B провеждане на търсене в мрежата, преди да излязат с решение за покупка.

Освен това по-голямата част от тези търсения започват с термини, които не са маркови и общи. По този начин трябва да активирате и да направите подходящо съдържание, както и най-често срещаните думи, които вашата аудитория търси.

Ако вашата компания не е сред най-добрите резултати от търсенето, има вероятност вероятностите ви да са в ръцете на вашия конкурент.

Ако все още не сте опитали ръката си в SEO, можете да започнете с основите на техническото SEO, което включва оптимизиране на скоростта на уебсайта ви, взаимосвързани модели и използване на карта на сайта.

БЪРЗ СЪВЕТ: Използвайте платформа, която може да наема професионални автори и SEO, които могат да ви помогнат да изградите насочени връзки за SEO и PR.

3. Използвайте социалните медии

Един от най-недооценените B2B маркетингови инструменти там са социалните медии, особено що се отнася до увеличаване на продажбите на електронна търговия..

Полезно е за повечето B2C бизнеси. И ако се използва правилния начин, това може да бъде от полза за всеки бизнес с електронна търговия.

Платформата, която използвате също е също толкова важна. Въпреки че B2B маркетингът рядко е ефективен в платформи като Pinterest и Instagram, той е изключително успешен в насочването към различни професионалисти и индустрии в LinkedIn.

Също така е ефективно B2B да се продава на Twitter и Facebook.

4. Осигурете отличен UX и привлекателен потребителски интерфейс

Голямото потребителско изживяване и потребителският интерфейс са най-критичните фактори, когато става въпрос за успеха на вашата B2B маркетингова стратегия.

Ако имате платформа, която е объркваща и трудна за навигация, тогава е по-малко вероятно потенциалните ви клиенти да отделят време да научат повече за вашите фирми и продукти, които предоставяте.

Вашите стратегии за генериране на входящи олово също ще бъдат наранени и можете да загубите от бъдещите си клиенти.

Така че, знайте с каква персона персона се занимавате, както и техните болкови точки и нужди. Вземете под внимание и с какви проблеми са изправени. Осигурете отличен потребителски интерфейс и UX, които са дълбоко разположени на проблемите, персонала и нуждите на клиента.

5. Настройте опции за групово подреждане

Не всички марки за B2B електронна търговия продават скъпи артикули. Ето защо вие също трябва да сте наясно колко клиенти искаха да купят и как искат да го купят.

Да речем; компания продава хиляда паунда гумени ръкавици в една покупка. Купувачът, който иска тези артикули, може да иска хиляда от тези гумени ръкавици, които да бъдат разпространени в експлоатационни помещения, магазини и други заведения.

Знаейки какво искат клиентите от тези групови поръчки, ще ви помогне да създадете продукти, които лесно ще си купят с едно щракване, вместо да им позволи да поръчат десет кутии ръкавици десет пъти

6. Предлагайте стартов пакет за нови клиенти

По същия начин, по който потребителите искат да гледат вашия продукт на търговски изложения, клиентите също биха искали да тестват продуктите на работното си място, за да усетят това.

Ако някога продавате продукти на едро, уверете се, че също така предоставяте единични опции на уебсайта си. Освен това можете да изпращате на клиенти безплатни мостри, ако не можете да им предоставите малки партиди от вашите продукти.

Крайната цел тук е да предоставите на клиентите си да използват вашите продукти и да намалите риска от тях да направят огромна групова покупка, която се оказа лоша.

7. Опростете процеса на транзакциите

Купувачът иска процесът на плащане да е бърз и бърз. Когато купувачът на B2B е на екрана за покупка и е на път да извърши плащане, тогава те със сигурност ще извършат транзакция с вас.

Когато по-лошото стане най-лошото, сложна платежна система ще доведе до изоставена количка. Ето защо е необходимо да се опрости целия процес на плащане.

Затова дръжте формуляра си за плащане кратко. Поискайте само съществена информация. Можете да поискате останалите подробности чрез екрана за плащане, лична информация или формуляр за детайли за доставка.

Освен това, за да улесните процеса на плащане, можете да използвате плащане, което поддържа най-често срещания начин на плащане. За международни покупки можете да използвате Paypal и Stripe.

8. Приоритизирайте навременната и бързата доставка

Също така трябва да се съсредоточите върху частта за доставка на вашата фуния.

Повечето B2B клиенти трябва да знаят кога могат да получат стоките си. Следователно в изпълнение на електронната търговия, трябва да им предоставите дата, която е едновременно точна и надеждна.

Имай предвид; някои дори са готови да платят повече за ускорена доставка.

9. Търсене на B2B уебсайтове и пазари за електронна търговия

След като имате B2B уебсайт, който е напълно оптимизиран и работи добре, тогава е крайно време да се разширите и на други територии онлайн. За да можете да увеличите максимално усилията си, съсредоточете се върху индустриалните страници и други дистрибутори на едро.

За повечето продавачи на B2B, онлайн пазарите са отлични, защото дават бърз достъп до широка, нова аудитория.

Ето списък (без конкретен ред) на най-добрите онлайн B2B пазари:

  • eWorldTrade – Това е един от най-бързо развиващите се B2B портали и услуги в света.
  • Amazon Business – B2B портал, пригоден за професионални продавачи, за да достигне до перспективите на Amazon.
  • DHGate – Онлайн пазар, който обслужва клиентите на продукти с около 1,2 милиона продавачи и 10 милиона купувачи.
  • Joor – Един от най-големите пазари на едро за мода с около 1500 марки и 155 000 търговци на дребно.
  • FGM доставчици – Онлайн пазар на едро, който работи като онлайн търговско шоу.

10. Добавете още отзиви на клиенти

Без съмнение, отзивите на клиентите са най-важните фактори, които влияят върху всяко ключово решение в сайта за електронна търговия.

Това е особено вярно в индустрията за електронна търговия на B2B, защото други предприятия ще се чувстват по-сигурни, знаейки, че попадат на други компании, които са малко подобни на използването на вашите продукти и услуги.

Освен това отзивите са силен показател, че предлагате продукти, които позволяват на компаниите да успеят.

Не всички отзиви обаче, които по принцип трябва да са положителни. Честният преглед все още може да се отрази положително на вашия бизнес.

11. Опитайте се да бъдете активни

Светът на B2B може да бъде малко обезсърчителен, защото фирмите са склонни да бъдат идиосинкратични от средните ви клиенти.

Точно затова е необходимо да проследявате най-успешните си процеси и да създавате B2B upsells въз основа на инструментите, които смятате, че биха могли да осигурят на вашите клиенти отлични резултати.

Също така вашият подход с B2B клиенти трябва да показва, че разбирате техните точки на болка. Това може да бъде толкова просто, колкото да се намалят разходите за доставка на продуктите, които са по-крехки или да поддържате качеството на по-големите поръчки на едро.

Покажете им, че се интересувате от техния бизнес и те ще са по-склонни да слушат.

Заключителни мисли

Създаването на B2B стратегии за електронна търговия не е лесно. Трябва да се придържате към изпълнението си и да бъдете достатъчно търпеливи към резултатите.

След като разберете какво работи добре за вашия бизнес, всичките ви усилия в крайна сметка ще се изплатят с по-голяма възвръщаемост на инвестицията.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me