Тест брзине веб локације: Како измерити и убрзати време учитавања странице

Тест брзине веб локације: Како измерити време учитавања веб локације и убрзати веб локацију

Вријеме учитавања веб страница је пресудна стопа која може дефинирати будући успјех пројекта. Цена је одговорна за то да ли ће посетилац остати на сајту и наставити да га истражује или ће га оставити за брже учитавање конкурената. Тхе критике показују да ће преко 40% људи који обично сурфају мрежом вероватно отићи у случају да брзина учитавања веб странице буде већа од 3 секунде. То је скоро половина потенцијалне циљне публике.

Питање није само у количини посетилаца, саобраћају, различитим РОИ-има, итд. То се односи и на укупну оптимизацију веб страница и СЕО. Што мање ваших страница треба учитати, то ће се прибавити високи редови претраживача. Брзина зависи од различитих фактора. Понекад се корисници одлуче за низ насумичних савета који можда неће успети. У овом ћемо чланку прегледати неколико корисних корака који ће вам омогућити да побољшате брзину учитавања приликом употребе алата за прављење веб страница.

Како измерити време учитавања веб локација

Пре него што почнемо да расправљамо о савету како да убрзате веб локацију када се користи са хостованим платформама за изградњу веб локација, требало би да разјаснимо шта је брзина учитавања и како то ради.

Шта је брзина веб странице?

Стопа приказује вријеме потребно да се одређена страница учита након што корисник кликне на везу или откупи УРЛ у траци за претрагу. Што дуже кориснику треба да прегледава странице, то је мање задовољства и ангажованости ваше веб странице. Ниска брзина резултира смањеном конверзијом и прометом, нижим СЕО рангирањем и огромним губицима посетилаца.

Из тог разлога, већина власника веб страница труди се да постигне оптималну брзину учитавања, која би требало да буде мања од 2 секунде. Као Гоогле статистика приказује, 47% свих корисника очекује да време учитавања никада неће прећи тај временски оквир. Са друге стране, сви желимо да развијемо прелепо, динамично и истовремено функционално место. Шта требамо учинити да избјегнемо пресудну деградацију веб страница?

Како ради брзина веб странице?

Процес учитавања веб страница углавном се заснива на три основне тачке:

 • Прегледач који користе посетиоци (Опера, Сафари, Цхроме, итд.);
 • Брзину интернетске везе коју је успоставио ваш локални провајдер.
 • Перформансе сервера или хостинг (место где ваш пројекат заправо живи).

Замислите себе како сурфујете мрежом у потрази за одређеним производом или услугом. Пре свега, одете у жељени прегледач и укуцате назив производа или тржишта. У том случају заправо шаљете захтев серверу, који шаље потребне информације назад са свим датотекама и кодовима распоређеним тако да можете видети завршни додир веб странице.

Кључно питање је како натерати сервер да испоручи тражене информације што је брже могуће, посебно када се користе алл-ин-оне грађевинска решења.

Савјети за оптимизацију времена учитавања веб страница

Ситуација са градитељима веб локација може бити изазов. Кључна карактеристика свих хостованих платформи је чињеница да они сами обрађују већину проблема са перформансама, за разлику од веб локација које се баве само кодирањем или ЦМС-ом. Другим речима, немате приступ напредним алаткама за оптимизацију јер добијате све функције у спремном оквиру.

Ако је вријеме учитавања приоритетни циљ будућег пројекта, морате одабрати платформу с најбољим стопама перформанси. Наравно, ништа од тога најпопуларнији градитељи веб локација икада рекли: „имамо малу брзину учитавања страница, па зашто не бисте отишли ​​негде друго“. Из овог разлога, све је у истраживању, поређењу и контрасту. Следите ове кораке да бисте јасно разумели потенцијал брзине оптерећења платформе:

 1. Изаберите платформу и пријавите се за бесплатно пробно време.
 2. Креирајте БЛАНК веб локацију без датотека и садржаја.
 3. Објавите своју веб локацију.
 4. Користите било који од доступних алата за мерење времена да бисте идентификовали брзину.

Када користите празну локацију, све хостиране платформе постављене су под истим условима што олакшава идентификацију најбоље у погледу перформанси. Ако одлучите да проверите веб локацију која већ садржи слике, текстове или видгете, било би теже одредити победнике. Рецимо да имате заглавље пуне ширине са клизачем слике и неколико слика високе резолуције. Наравно, не треба очекивати висок одзив сервера у овом случају.

Кључни савет # 1: користите празну веб локацију без садржаја да бисте проверили брзину учитавања странице на различитим хостираним платформама. По правилу, они који имају највише поверења нуде бесплатна суђења. Дакле, можете мерити стопу по нула трошка.

Прочитајте и: Како пронаћи своју веб локацију Вик на Гоогле-у и добро је рангирати.

Онлине услуге за мерење времена учитавања веб локација

Одабрали смо неке од најпопуларнијих сервиса који корисницима омогућавају да мере време учитавања веб странице у неколико кликова. Неки од њих генеришу детаљне извештаје у којима се приказују проблеми који захтевају хитну оптимизацију. Међутим, у почетку вам то неће требати, јер ми меримо празан веб сајт без садржаја. Ево неколико врхунских услуга за оцену брзине учитавања:

# 1 – Увид у Гоогле ПагеСпеед Спеед

Увид у Гоогле ПагеСпеед Спеед

Увид у Гоогле ПагеСпеед Спеед – је поуздан алат за мерење брзине веб странице. Кључна карактеристика је да он не само да пружа стварне резултате перформанси, већ и омогућава Гооглеу да погледа код. Систем користи снажни аналитички механизам да би се осигурала статистика у стварном времену и нуди неке наговештаје шта треба предузети за побољшање укупних перформанси. Штавише, веома је једноставан за употребу.

Кључне карактеристике:

 • Комбинација Лигхтхоусе и ЦрУКС мотора;
 • Интуитивно сучеље;
 • Једноставан систем бодовања.

Тест брзине веб локације

# 2 – Алат за тестирање Пингдом-а

Алат за тестирање Пингдом-а

Пингдом – је још један популарни алат за тестирање брзине веб странице који омогућава тестирање веб локације са различитих локација захваљујући центрима података који се налазе у Сједињеним Државама, Канади и Европи. Платформа долази са детаљним сажетком свих питања која могу захтевати оптимизацију да би се искористила већа брзина оптерећења. Има згодан графикон с подржаним свим форматима садржаја, као и бојама које се односе на одређени статус.

Кључне карактеристике:

 • Побољшано извјештавање;
 • Тестирање са више локација;
 • 24/7 приступачност.

Тест брзине веб локације

# 3 – Утицај оптерећења

Утицај оптерећења

Утицај оптерећења – више је усмерен на професионалне програмере и програмере. Намењени професионалци добијају шансу да сами дизајнирају тест користећи било који од доступних програмских језика. Почетници такође могу имати користи од детаљних извештаја уграђених у облику дијаграма који приказује време одзива сервера, брзину захтева и друге кључне статистике.

Кључне карактеристике:

 • Локална и облачна приступачност;
 • Алгоритми упозорења о перформансама;
 • Подршка корисницима и растућа заједница.

Тест брзине веб локације

# 4 – Повратак

Повратак

Повратак – је поуздан и једноставан за употребу алат за мерење брзине који омогућава коришћење детаљних увида. Власници сајтова имају шансу да мере све виталне метрике које укључују величину странице, време учитавања, брзину захтева, могуће провале или слапове. Систем генерише практичне извештаје са детаљним статистикама и препорукама за побољшање.

Кључне карактеристике:

 • Сервери смештени широм света;
 • Све кључне метрике за мерење;
 • Тестови верзије за десктоп и мобилне веб локације.

Тест брзине веб локације

Можете да користите било које од горе поменутог да упоредите резултате са вашом бесплатном празном веб страницом коју хостирају разне платформе за изградњу веб локација. Одаберите ону с бољим стопама и започните с изградњом потпуно оперираног пројекта.

Кључни савет # 2: чак и ако ваш готов веб локација има 10 од 10, увек постоји место за оптимизацију.

Како убрзати своју веб страницу

Расправљали смо о неколико савета за оне који тек започињу са њиховим веб локацијама. Али да ли корисник треба да ради са већ постојећим веб локацијама које су далеко од савршенства у погледу времена учитавања? Главни камен спотицања је да хостиране платформе обично воде рачуна о перформансама самостално, пружајући ограничен приступ изворном коду или поставкама странице како би их оптимизирали..

Једино што нам преостаје је да искористимо могућности и могућности прилагођавања. Неки реномирани системи нуде своје прилагођене пакете за повишење времена учитавања (на пример, Вик Турбо). Али у већини случајева ћете морати сами да се бавите оптимизацијом. Да видимо шта можемо да урадимо.

1. Интегришите могућности оптимизације

Пре свега, погледајте које карактеристике има изабрани градитељ веб локација. Неке се платформе обично испоручују са уграђеним алаткама за оптимизацију које корисници често не примећују. На пример, већина система нуди Лази Лоад функција активирано подразумевано. У неким случајевима се може искључити. Све што требате је да одете у подешавања веб локације и укључите га. Ова функција је дизајнирана тако да настави са аутоматизованом оптимизацијом слике и побољшањем времена учитавања веб страница за радну и мобилну верзију.

Неки произвођачи веб локација нуде засебан алат за оптимизацију неких блокова и елемената за верзију мобилне веб локације. На пример, имате портрет фотографа са тонама фотографија и слика високе резолуције. Можете да их оптимизујете да повећају брзину веб локације мобилне верзије одвојено од верзије за десктоп.

2. Оптимизујте слике

Други начин је оптимизација слика ручно чинећи их лакшим. У већини случајева фотографије и слике високе резолуције испадају као главни разлог малог времена учитавања страница. Корисници се могу одлучити на три различита начина:

 • Одаберите величине слике које препоручује градитељ веб локације (у правилу ћете видети препоручену резолуцију за сваки блок И контролну таблу. Покушајте се држати тога);
 • Оптимизирајте сваку слику ручно (постоје тона уредника који омогућавају да обрежете и промените величину фотографија. Ниво компресије за Јпег слике треба да буде најмање 85%, без штете за квалитет слике);
 • Користите додатке и видгете (већина платформи нуди додатне додатке за оптимизацију слика на веб локацији. Међутим, сваки нови додатак или додатак такође може бити на штету времену учитавања веб локације).

3. Јасно напишите структуру странице

Добра ствар код градитеља веб локација је чињеница да долазе са готовим шаблонима. Имају сет интегрисаних додатака, блокова или елемената у зависности од нише. Дизајнирани су тако да обезбеде максималне перформансе.

Наравно, сви смо жељни стварања модерне и динамичне странице као и додавања ексклузивних апликација и додатака. Кључна грешка овде је још гора. Сваки виџет је део кода који учитава страницу и отежава серверу да захтеве врати што пре.

Штавише, неке апликације су прилично компликоване и захтевају да се на одговарајући начин испоруче више ресурса сервера крајњем кориснику. Кључна идеја овде је да буде што једноставнија, а не на штету употребљивости пројекта.

4. Избегавајте превише визуелних ефеката

Трендови веб дизајна се развијају. Они пружају нове технологије и визуелне концепте како би пројекат био што ангажованији и интерактивнији. Градитељи веб страница прате те трендове. Неки од њих имају комплет анимацијских функција. На пример, можете додати ефекат паралаксе у заглавље или блокове на страници са сликама, креирати анимиране иконе које се појављују са обе стране, имплементирати визуелно привлачне тастере као и блокове позива на акцију.

Додавање превише анимираних функција није добро. Корисници тешко да ће ценити веб страницу која изгледа попут билборда из најближег дворишта бензинске пумпе која ради нон-стоп. Покушајте да буде једноставно, али у тренду. Једноставност је кључ за задовољство корисника. Нека им буде једноставно пронаћи страницу, одељак или производ који им је потребан. Спречите их да морају да се снађу кроз бескрајне шарене и досадне транспаренте на којима пише „набавите наш бесплатни ПДФ“.

Кључни савет # 3: најбоља опклада је држати се структуре коју нуди градитељ веб локација. Ако вам је потребан портфељ, умјесто уређивања макете е-трговине, користите предложак портфеља. Немојте преоптеретити своју веб локацију анимацијом и додацима. Нека буде кристално чист и једноставан.

Доња граница

Одржавање доброг времена учитавања веб страница је од виталне важности. Пре свега, обезбедиће бољу употребљивост у смислу корисничког искуства. Друго, осигурат ће већи промет што ће резултирати бољим стопама конверзије. Последње, али не најмање битно, је и побољшани СЕО ранг. Тражилице воле сајтове са великом брзином учитавања страница. Али што је још важније, побољшане брзине резултираће бољим ангажовањем корисника.

Иако програмери веб страница и самостално брину о безбедности и перформансама, корисници немају много могућности за оптимизацију. Ипак, ипак можемо разврстати најбољи софтвер од самог почетка провјером празног мјеста. У исто време, корисници и даље могу да оптимизују садржај као и структуру странице како би пројекат био лаган.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me