Проширена стварност (АР) у веб развоју

проширена стварност у развоју веба


Проширена стварност (АР) – је технологија која омогућава додавање непостојећих елемената у околност стварности. Један од примера може бити емитовање спортских утакмица, када се видеозапис који долази са одређеним координатама у ваздуху испоручује са путањом лета лопте, боотхеела или линијом која служи као одређена полазишна тачка. Другим речима, долази до спајања стварних и имагинарних предмета. Овај ефекат се такође често користи у филмовима и рекламама.

Заправо појам проширене стварности је уведен прилично давно, тачније 1990. То је понудио истраживач корпорације Боеинг. То јест, сама идеја коришћења проширених ствари које се стварно дешавају и оних које су нереалне за стварање слика у режиму у реалном времену или током пресека није нова. Тешко је назвати технологију у таквом формату „примењену“: обична особа је једном користила готов садржај на који је примењена. Та особа није могла ништа да утиче или да промени средства или друге начине коришћења те технологије. Од сада се ситуација заувек променила.

Шта је проширена стварност (АР)?

Због развоја конекционистичких мрежа, мобилних уређаја, камера и софтвера, проширена стварност је постала неизоставан део живота обичних људи. Штавише, сада се широко бира као доступна и широко раширена технологија која ће се користити за довршавање примењених задатака. Не морате више бити корисник без слободе избора. Уместо тога, можете лично да одлучите да ли желите да користите АР за испуњавање својих свакодневних задатака или не. Оно што је најважније јесте да је број апликативних сфера прилично опсежан и да непрестано расте (забава, грађевинарство, дизајн, архитектура, аутомобилска индустрија, образовање, логистика, мапирање, е-трговина и шта све не).

Познате компаније попут Апплеа или Гооглеа широко имплементирају и популаризују технологију Аугментед Реалити у својим еко системима. На пример, мобилна верзија Сафари подржава преглед садржаја заснованог на АР-у без потребе за инсталирањем додатних апликација (функционише на основу иОС12 – интегрисаног АР Куицк Лоок алата). АРЦоре и АРКит пружају окружење за развој апликација и садржаја проширене стварности. Гоогле је најавио И / О заснован Андроид К, који може пренијети 3Д објекте у окружење корисника директно из поља за претраживање прегледача само помоћу мобилне камере. У сваком случају, тенденција је јасна. За само неколико година, проширена стварност ће постати главна струја. Будућност је већ стигла.

Како функционира проширена стварност

Суштина је јасна: уместо гледања равних слика, корисник добија прилику да испроба производ или ентеријер у реалном времену. 3Д модели одеће, обуће, намештаја, техничких уређаја, цвећа, украсних предмета и других елемената могу се применити помоћу камере вашег мобилног уређаја на стварне предмете у режиму пуног размера у реалном времену да бисте видели како тачно вам одговарају.

Чињеница да се координате и ширина или скала узимају у обзир и израчунавају у појединостима чини информације сасвим валидним и поузданим. У сваком случају, врло је близу резултата за који ћете добити приликом давања наруџбе.

Преовлађујући број људи сада има паметне телефоне, што технологију чини изузетно доступном широкој публици. Све је у његовој реализацији, јер је АР интеграција у е-трговину прилично скуп процес, који могу да се баве само богате и профитабилне компаније.

Повећана стварност у е-трговини

Развој АР апликација углавном је прерогатив нишних студија са сложеном опремом и софтвером. Процес је фокусиран на стварање 3Д модела и њихову даљу употребу. Трошкови интеграције технологије даље ће се постепено смањивати. То је главни разлог зашто Градитељи веб страница за е-трговину имају тенденцију да интегришу технологију проширене стварности у развој својих производа.

Тренутно је Схопифи једини софтвер за е-трговину који би могао да приушти АР представљање. Ово је прилично корисно за обичне кориснике, јер они користе прилику за коришћење горе наведених предности, а да не улажу ништа у процес. Власници веб продавница моћи ће да повећају обим продаје, док ће њихови купци бити сигурнији да купују ствари које су им заиста потребне.

Такав приступ не само да повећава стопу конверзије, већ и смањује број производа који се враћају у веб продавницу и повећава стопу задовољства купаца.. Њихова очекивања у погледу избора производа су у великој мјери оправдана. АР интеграција је револуција у е-трговини ниша.

АР реализација у Схопифи

Платформа подржава презентацију 3Д модела клијентима, али их морате набавити пре. Да бисте то учинили, мораћете да извршите неколико корака:

  1. Инсталирајте апликацију 3Д Варехоусе у своју веб продавницу.
  2. Приступите надзорној табли за управљање веб продавницама, изаберите мени налога и опцију «Унајмите Схопифи Екперт».
  3. Изаберите опцију „Додај нову функционалност“.
  4. Изаберите „Створи 3Д моделе производа за АР“. Цена услуге почиње од 100 УСД.
  5. Одговорите на сва потребна питања и пошаљите упит.

Чим се прегледа ваш упит, добићете понуду стручњака са свим условима завршетка пројекта. Такође би требало да дате фотографије потребне за стварање 3Д модела производа. Свака од њих захтева фотографије направљене из различитих углова (предња, обе стране, леђа, горњи и доњи део).

Схопифи АР Извор: хттпс://ввв.схопифи.цом/ар

Да бисте створили квалитетне фотографије великих предмета, 50 мм објектив камере ће бити довољан. За средње и мале производе има смисла користити леће од 70 мм и 100 мм. Ако објект има сложену и несиметричну текстуру, можда ће вам требати и додатне фотографије. Очигледно је да квалитет слика има директан утицај на квалитет 3Д модела. Поседовање професионалне камере је обавезно у том погледу.

За креирање тачних модела објеката биће потребна спецификација њихових величина у милиметрима. Ако имате нацрте или скице производа са спецификацијом њихових димензија, сигурно ће вам добро доћи.

Чим завршите са овим комплексом мера, само пошаљете фотографије и ускоро добијате спреман 3Д модел. Морате темељно проверити њихов квалитет – реалистичан приказ, пропорције, тачност спојева, текстура, знакова или потписа и шта све не. Ови модели су дизајнирани с обзиром на одређене стандарде квалитета који су специфицирани овде.

Ако је све у реду, крајње је време да моделе додате у веб продавницу помоћу апликације 3Д Варехоусе. Приступите томе да додате моделе сваког производа (учитајте датотеке у .усдз и .гтлф / .глб формате на основу података које ћете добити од стручњака), наводећи наслове и линкове производа које ће представити. Различите врсте датотека добро функционирају у различитим ситуацијама. На пример, .усдз верзија ће се користити када се производи прегледавају путем прегледача Сафари.

Сљедећи корак је активирање АР Куицк Лоок функције и знак који омогућава активирање прегледа објекта у 3Д режиму. Ово ће додатно захтевати имплементацију одређених једноставних измена кода предлошка. Детаљно упутство о томе како извршити промене је доступно овде.

Да ли је АР будућност веб дизајна?

Тхе АР трендови постају запажен дио живота веб програмера и обичних корисника. Раније је само мала категорија корисника имала приступ примјени ове технологије. Данас чак и мало предузеће може приуштити презентацију својих производа у 3Д режиму. Цена услуге није висока, док већина клијената има потребну техничку основу за преглед такве врсте садржаја – то су паметни телефони и таблети засновани на иОС-у и Андроид-у.

Схопифи је постала прва платформа пуних размера која је интегрисала АР е-трговине. Очито, власници веб продавница сматрају да је поступак постављања АР-а помало изазован, али дефинитивно је вредно тога, с обзиром на потенцијални ефекат који би могли дугорочно искористити (стопе конверзије могу се повећати двоструко). Доступност специјализованих вештина и софтвера омогућава потпуно самостално креирање 3Д модела. Међутим, већини корисника ће бити једноставније платити резултат за готов квалитет.

Можете да наручите развој појединачних АР програмираних решења из веб студија, али то уопште није корисно – то је прилично скупо. Разумније је користити готова рјешења, од којих ће се многа појавити у блиској будућности. Схопифи је био путник и вероватно ће га следити БигЦоммерце, 3дцарт, Вик, ВооЦоммерце ускоро и други реномирани брендови.

Многе велике ИТ компаније истражују АР технологију, што је вредно наставак ВР идеја (виртуална стварност), постајући њена засебна грана. Технологија ће сигурно постати главни будући тренд јер добија опсежније примењено значење. Гоогле, Аппле, Фацебоок, Амазон и друге угледне компаније раде на развоју и промоцији стандарда и средстава за примену АР у стварном животу. То је камен темељац његовог успеха и обимног развоја. За само око 2-3 године, сви ће користити технологију у више сврхе. Зашто не почнете сада?

Испробајте Схопифи АР одмах

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me