Прилагођени веб дизајн и ВордПресс тема: који начин да одаберете?

Прилагођени веб дизајн и ВордПресс тема: који начин да одаберете?


Да ли тражите прилику да изађете на мрежу са потпуно новом веб страницом или вам је потребно да ажурирате постојећи пројекат како би изгледао више стилски и интерактивно? Власници веб локација желе више богате функције да задрже своје посетиоце. Без обзира да ли треба да направите растућу дигиталну продавницу или професионални пословни портфељ, прво морате размислити о његовом изгледу.

С обзиром да планирате направите своју будућу веб страницу на ВордПресс-у, која је једна од најпопуларнијих и данас најдужи ЦМС доступан, у ствари имате две различите стазе за избор:

 1. Прва је запослити професионални тим програмера да креирамо потпуно нови и јединствени веб дизајн од почетка.
 2. Други начин да се одлучимо готове теме за ВордПресс који представљају хиљаде одговарајућих предложака за било коју врсту веб локације и пословну категорију.

Обе опције имају очигледне поготке и промашаје. Избор ће првенствено зависити од ваших циљева, сложености веб странице, буџета, временских оквира и других круцијалних питања која су дефинисана пројектом. Да бисмо разумели који пут вам највише одговара, требало би да идентификујемо две могућности и разјаснимо разлику.

Шта је веб локација направљена по мери?

Прилагођени веб дизајн значи креирање вашег будућег стила веб странице испочетка. Другим речима, требате ангажовати тим професионалаца који ће редизајнирати или креирати нови изглед веб страница и страница, анимацију, визуелне ефекте, фонтове итд.. Веб дизајнери ће такође имплементирати неке од УИ / УКС функција, креирати прилагођене обрасце и елементе за пројекат, осигурати прилагођавање веб локација и друге кључне аспекте у зависности од ваших потреба или потреба.

Приступ ће се развити за власнике предузећа који желе да примене јединствен и индивидуалан приступ купцима који нуде ексклузивне функције и функционалност веб локација. У исто време, процес је изузетно дуготрајан и скупо. Да ли је заиста потребно за мање и једноставније пројекте? Наставите читати чланак да бисте пронашли одговор.

Шта је прилагођена тема ВордПресс-а?

ВордПресс има највећи центар тема и образаца. Корисници се могу одлучити за хиљаде готових изгледа веб страница упркос ниши или послу који представљају. Све ВП теме су развијене од стране независних или независних програмера који шаљу предлошке за јавност након издања.

ВордПресс теме ВордПресс теме

Неки кодери и програмери спремни су бесплатно делити своје теме. Други уводе премиум предлошке са богатијим сетом функција, модернијим дизајном и другим повољностима уз фиксну накнаду. Мало ћемо разговарати о цени. Све шаблоне су доступне као део ЦМС-а отвореног кода, што значи да их можете слободно изменити или прилагодити у случају искуства кодирања ПХП / ЦСС.

Штавише, сваки ВордПресс корисник има прилику да креира своју прилагођену тему уз помоћ ВордПресс Цодек. Пружа низ корисних техничких савета и инструмената за дизајн властите веб странице. Нажалост, ова функција никада неће радити за не-техничаре и новајлије, док је одабир готових шаблона бржи и лакши начин примене..

Иако обје теме за израду веб страница и ВордПресс заправо служе истим циљевима, овај чланак је нагласити кључне предности оба рјешења, као и главне пропусте. Који је бољи и зашто? Који пут ће испунити ваше појединачне захтеве у погледу буџета или техничких питања? Који је бољи за новоосноване пројекте и за растуће пословање? Покушајмо одговорити на та питања.

Прилагођени веб дизајн

Приликом имплементације прилагођеног веб дизајна заправо добијате веб локацију са карактеристикама креираним од празног да испуне ваше специфичне пословне циљеве. Веб локација ће имати јединствен изглед са прилагођеним могућностима и функционалностима које тестира тим искусних професионалаца.

Можете имплементирати било који облик, елемент или блок у који желите да буде укључено више корисника. Решење је добро за растуће компаније и корпорације које траже снажно присуство на вебу као и моћне могућности ребрандинга.

Предности прилагођеног веб дизајна:
Прилагођени веб дизајн:
&# к2714; Јединствен дизајн и функционалност – Веб локације направљене по мери развијају се из празног платна. Дефинисаћете начин на који ће то изгледати, као и функције које могу имати. Ниједан од ваших конкурената у ниши неће имати исту локацију.
&# к2714; СЕО Оптимизација – СЕО се не односи само на уређивање УРЛ-ова и мета описа као и на указивање кључних речи. Веб локације направљене по мери су атрактивније за претраживаче алата за претрагу. Они воле јединствене пројекте, што значи и више СЕО рангирања уз правилно скенирање садржаја.
&# к2714; Скалабилни пројекти – растући посао никада не зауставља свој развој. То значи да вам је можда потребна потпуно скалабилна веб локација која пружа брзу прилагодбу са најсавременијим технологијама које обезбеђују несметан рад. Веб локације које су направљене по мери су скалабилније у поређењу са прилагођеним ВордПресс предлошцима.
Огромне цене цена – ангажовање тима прилагођених веб дизајнера буквално ће вас коштати богатства. Цена се може кретати између хиљада и стотина хиљада, зависно од сложености пројекта и карактеристика које требате имплементирати. Штавише, спремите се да платите више сваки пут када требате да ажурирате своју веб локацију, као и да додате нове функције или измените постојеће.
Временски процес – прављење прича прилагођених веб локацијама много времена. Процес се састоји од неколико фаза, укључујући стереотипизацију, развој, тестирање, одржавање итд. Процес може трајати и до неколико месеци. Ово никада неће успети у случају да желите брзу примену

ВордПресс теме

ВП теме су и даље најбоља понуда за блогере, компаније малих предузећа и друге типове веб локација који не захтевају додатну сложеност. Не морате преплаћивати или чекати недељама у случају да желите да покренете портфељ фотографа или малу онлајн продавницу. ВордПресс теме имају све што вам може бити потребно да бисте постигли своје циљеве у погледу прилагођавања, прилагођавања, СЕО или управљања садржајем.

Предности тема ВордПресс-а:
ВордПресс Теме:
&# к2714; Ниски трошкови – ВП теме су доступне корисницима са било којим буџетом. Можете добити бесплатни предложак и прилагодити га или се одлучити за плаћене Премиум теме које су и даље 30-50 пута јефтиније у поређењу са прилагођеним веб дизајном.
&# к2714; Брза примена – ВП темама није потребно време за развој. Долазе са готовим изгледима. Све што требате је да се бавите неким основним поставкама када започнете, додајете садржај и идете на мрежу са веб локације спремном за употребу. Цео процес ће вам потрајати не више од неколико сати.
&# к2714; Одлично за новорођенче – нису потребне посебне вештине или знање за рад са ВП темама. Међутим, ако се и даље желите укључити у уређивање ПХП / ЦСС-а, предлошци ће вам пружити такву прилику.
&# к2714; Флексибилност – распон тема расте сваким месецем. Корисници могу одабрати онај који одговара њиховом пословању и другим потребама. Сви предлошци односе се на различите категорије од е-трговине, здравља и Б&Б ниша за јело, портфеље, одредишне странице, веб странице са једном страницом и још много тога.
Већина шаблона изгледа исто – Након што се предложак објави, сваки корисник је слободан да га преузме и прилагоди. То значи да ваш предложак могу користити хиљаде власника веб локација широм света. Не треба очекивати да ће се истакнути ексклузивност дизајна. Са друге стране, корисници имају довољно алата и додатака за прилагођавање постојећег изгледа.
Минимална подршка – креирање ВП веб локација значи да сте заправо сами са милионима корисника попут вашег дељења искуства на актуелним форумима. Ово је заправо једини извор информација поред неких независних видео водича на ИоуТубе-у, док прилагођене веб локације сматрају да подршка програмера у свакој фази развојног процеса.

Неки могу рећи и да ВП теме долазе са ограниченим могућностима СЕО оптимизације. Проблем се може решити употребом различитих додатака. Штавише, можемо наићи на бројне веб странице направљене на тему ВП прилагођених тема које су дошле до врха.

Који пут да изаберете?

25% свих веб локација на вебу су направљене користећи ВП теме. Ова чињеница доказује да ВП предлошци и даље раде кад год вам је потребно да успоставите солидну интернетску репрезентацију. Штавише, они прилагођавају корисницима било који буџет, а прилагођени веб дизајн је за оне који су спремни платити хиљаде долара. Погледајмо цене и трошкове развоја.

ВП цена теме

Као што смо већ навели, корисници са ограниченим буџетима могу се одлучити за бесплатне предлошке да бисте направили веб локацију са нултом ценом. Кључни проблем је што практично све бесплатне теме имају у основи исту структуру и типичне распореде без ексклузивних функција које се издвајају поред хиљада и милиона преузимања. То значи да ћете га морати некако прилагодити или имати веб локацију која изгледа исто као милиони других.

Премиум и плаћени предлошци могу бити добро решење овог проблема. Долазе са атрактивнијим дизајном, модерним визуелним ефектима, различитим изгледима страница и целокупном структуром веб страница. Ако се одлучите за одабир премиум теме, то вас може коштати од 30 до 300 долара. За тај новац, добијате побољшану стабилност поред повећане флексибилности.

Прочитајте и: Колико кошта изградња веб странице?.

Трошак веб сајта који је изграђен по мери

Ангажовање тима веб дизајнера много је скупљи приступ. Добијате тим професионалаца који знају све најновије графичке концепте и УИ / УКС трендове, као и имају гомилу инструмената за оживљавање сваке дизајнерске идеје.

Искусни веб дизајнери користе разни графички софтвер као и платформе за израду прототипа не само да би направили структуру веб странице већ и тестирали како функције функционишу и осигуравају неометан рад пројекта. Услуга је далеко од јефтине:

 • Ангажовање дизајнерске агенције пуног циклуса коштат ће вас од 3.000 до 5.000 долара за једноставну веб страницу са минималном старошћу и без посебних функција.
 • Потпуно функционална веб локација са потребним опцијама коштат ће вас од 10 000 УСД.
 • Сложени пројекти почињу од 20 000 долара и више.

Прочитајте и: Колико кошта ангажовање веб програмера или веб дизајнера.

Не заборавите на одржавање и подршку веб локација. То ћете морати платити одвојено. Штавише, додатне модификације или надоградње, које ће бити неопходне у неком тренутку пословног развоја, коштат ће вам најмање неколико стотина.

Наравно, можете запослити фрееланцере и смањити трошкове веб дизајна. Међутим, рад са фрееланцерима долази са недостатком гаранција. Одговорни сте за све ризике који се односе на квалификацију, квалитет услуге и друга кључна питања.

Закључак

Док се сваки дан све више и више веб локација појављује на вебу, увијек постоји мјесто за прилагођени веб дизајн. Опција је једина шанса да се истакну огромне компаније и добро основане корпорације. Међутим, нема смисла за мање компаније или појединце који имају једноставније пројекте који тек започињу.

ВП теме пружају читав низ функција које ће вам требати од самог почетка, као и за пораст. Не захтевају никакве техничке вештине и савршени су за новорођенче. Корисници могу уштедјети време и новац, што би могло бити пресудан фактор за неке компаније.

Чини се да су градитељи веб локација још један начин изласка на интернет то вриједи споменути. Дизајниран да помогне новопридошлима да створе веб локације са нула техничког знања у неколико минута, напредни софтвер пружа једноставну употребу захваљујући ВИСИВИГ и функционалност превлачења и повлачења, супер лака интеграција, спремне одговарајуће шаблоне упаковане са релевантним функцијама и додацима. Оно што је још важније, градитељи веб локација долазе као решење „све у једном“ без потребе да одвојено управљају хостингом, доменом или заштитом.

Једноставно одаберите пут који вам највише одговара и идите на мрежу са својом професионалном веб страницом!

Креирајте веб локацију уз ВордПресс

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map