Прелазак са ВордПресс-а на Вик

Прелазак са ВордПресс-а на Вик


Пребацивање веб страница са градитеља веб страница на ЦМС је прилично раширена тема. Направљено је много приручника у различитим комбинацијама система да дају детаље задатка.

Што се обрнутог поступка тиче, он није правилно покривен на Интернету. Међутим, ситуације када корисници који имају веб странице креирано помоћу ЦМС-а следећи препоруке својих искусних познаника, који се одједном одлуче да пређу са компликоване платформе на угодније окружење веб зграде чиме се постиже напредак, прилично су распрострањени.

ВордПресс Веб странице се наручују од веб студија, а корисници после тога морају да плате своје сервисирање. Понекад трошкови одржавања веб странице постају неиздрживи, услуге постају скупље и више нема смисла даље радити у овом правцу.

Пребацивање са ВП на Вик

Желите сами да пређете са ВордПресс-а на Вик? – Прочитајте Непотпуни водич за пребацивање!

Корисник почиње тражити јефтиније опције и једноставнији процес управљања пројектима, често обраћајући пажњу на програмере веб страница прилика за почетак без плаћања, фиксни трошак за хостинг и остале услуге. Када су у питању градитељи веб локација, корисници често дају предност томе Вик над осталим системима.

Поред тога, ДИИ управљање веб локацијама заснованим на ЦМС-у може да покрене техничке проблеме:

 • ВордПресс нема интегрисану функционалност.
 • Нећете моћи ништа да направите, осим блога (након инсталирања неколико додатака) овде.
 • Много ствари мора бити урађено ручно.
 • Сваки нови задатак омогућава кориснику да истражи нијансе додатака, кодирања и подешавања.

Радећи са ВордПресс-ом, неки корисници почињу схватати да неће моћи да управљају својим веб локацијама са техничке тачке гледишта. Док се нови задаци стално појављују, они разумеју да их неће моћи поново и поново да реше или платити пуно новца програмерима за сваки поправак.

Они немају жељу да науче додатке и основе кодирања. Подешавања хостовања и безбедности, додаци, потреба за читањем стотина приручника, експеримената, сатима гледања видео туторијала … Сви ови напори покрећу помисао да се одбије коришћење ВордПресса – нису сви заинтересовани за ову разноликост техничких загонетки. Вик је савршена алтернатива у овој ситуацији.

Направите сопствени рад или унајмите професионалну услугу?

Сасвим је реално да сами пребаците веб страницу са ВордПресс-а на Вик, ако сте компетентни у ниши и знате све ситнице процеса. Међутим, већини корисника недостаје ово знање и, стога, траже помоћ треће стране.

Током прегледавања интернета могу наићи на специјализоване услуге за миграцију веб локација. Обећавају да ће вашу веб локацију пренети са једне платформе на другу без икаквог напора од вас, али да ли је заиста вредно тога?

Ситуације, када се процес преноса веб локације покаже као неуспешан или непотпун, прилично су честе, док су проблеми можда превише озбиљни да бисте их сами решили..

Сам процес миграције веб страница је са техничке тачке средње сложености, док се ВордПресс и Вик предлошци и додаци могу показати неспојивим. Штавише, немогуће је директно пребацити ЦМС базу података на програмера веб локације. То значи да пуно задатака треба обављати ручно.

Препоручујем да наручите поступак преноса веб локације са СитеБуилдерс.ПРО стручни тим. Ови момци ће пренети вашу веб страницу у кратком року и са максималном пажњом. Ако нисте сигурни у своје вештине, не смете ни сами да се бавите задатком: финансијски губитак може бити озбиљнији од трошкова плаћеног трансфера. Међутим, ако се ипак одлучите сами носити с поступком, показаћемо вам како то правилно извршити.

Како прећи са ВордПресс-а на Вик – Тхе Ултимате Гуиде

Тражилице првобитно виде вашу веб локацију као име домена. Односно, све карактеристике и карактеристике веб локације су додељене домени. Због тога је главно правило током преноса веб странице правилно повезивање старе домене веб локације са новом платформом.

У основи, пренос веб локација са ВордПресс-а на Вик значи стварање нове веб локације на старом домену са очувањем садржаја и структуре. Ово није апсолутна копија истог, већ веб локација која визуелно и структурно личи на стару веб локацију и садржи сличан садржај. Дакле, упутство за прелазак са ВордПресс-а на Вик је следеће:

 1. Пријавите се путем Вик-а. Одаберите план овисно о задатку и извршите уплату.
 2. Изаберите тематски предложак веб локације, која ће бити структурно слична старој.
 3. Стари домен треба да буде повезан са новом веб страницом. Да бисте то учинили, искључите заштиту поверљивости и деблокирајте веб локацију на надзорној табли регистра вашег домена. Затим приступите Вик контролној табли, изаберите „Повежите Домен“И следите упутства мастер-а. Морате да потврдите радњу путем е-поште која ћете стићи на налог регистра домена. Такође бисте требали да промените подешавања ДНС-а домена у регистру како би посетиоци могли да стигну на Вик сервер. Ово ће покренути преусмеравање саобраћаја на нову веб локацију.
 4. Идите на детаљан водич за пренос домена ВордПресс то Вик.

 5. Креирајте структуру менија и празне странице идентично онима које имате на старој веб локацији.
 6. Преузмите све датотеке из базе веб локација  и отпремите их са истим именима на Вик сервер.
 7. Сада морате да креирате структуру сваке одвојених веб страница и копирајте садржај са старе веб локације. Копирајте све с везама – слике и датотеке биће на њиховим местима, јер смо их већ поставили без промене имена.

Чим завршите са дизајнирањем страница вашег новог вебсајта, можете сматрати да је задатак завршен. Трајање процеса преноса зависи од обима веб странице.

Принцип креирања веб страница у Вику донекле се разликује – заснован је додавање виџета и визуелних блокова. Ако је ваша веб локација ВордПресс имала више додатака за додатне перформансе, вероватније је да ћете наћи сличне апликације у Вик АппМаркет-у.

Како прећи са ВооЦоммерце-а на Вик

Како прећи са ВооЦоммерце-а на Вик

Као додатак за е-трговину за ВордПресс, ВооЦоммерце омогућава креирање самосталних онлине продавница са значајкама за продају физичких и дигиталних производа. Управљање и ажурирање ВооЦоммерце трговине могло би постати велики проблем ако, на примјер, програмер који га је одржавао за вас напуни своје хонораре или одједном нестане.

Пре него што заправо пређете на процес преноса услуге ВооЦоммерце у Вик, има смисла указати на главне кораке које ћете морати проћи:

Са стране ВооЦоммерцеа:

 1. Извези поставке веб продавнице. Идите на контролну таблу ВооЦоммерце и приступите одељку ЦСВ Импорт Суите. Затим пронађите картицу Извоз производа и одаберите производе или њихове варијације које желите да извезете. Имајте на уму да ће број производа укључених у ЦСВ датотеку зависити од параметара сервера.
 2. Изаберите опцију извоза. ВооЦоммерце омогућава извоз производа у једној од доступних опција. Укључују Лимит (максимални број производа који намеравате да извозите као ЦСВ датотеку), Оффсет (број реда, из којег желите да покренете извоз), Ступце (за оне случајеве, када желите да извезете извесне колоне производа), укључују скривене мета податке (када желите да прикажете мета податке за своје производе и њихове варијације) и ограничење на родитељски ИД (користи се искључиво за варијације производа одређених матичних производа). Изаберите потребну опцију за извоз производа да бисте преузели ЦСВ датотеку.

Белешка: Док извозите производе, имајте на уму да Вик тренутно не дозвољава увоз дигиталних производа. Штавише, максимални број производа које можете да увезете у Вик представља 5000 артикала.

Са стране Вик-а:

 1. Пријавите се помоћу Вик-а и сачувајте ЦСВ датотеку. Посегните на управљачку плочу веб локације и идите на картицу „Продају производи“. Притисните дугме „Увези“ које се налази на врху странице и кликните на дугме „Преузми ЦСВ предложак“. Отворите ЦСВ датотеку коју сте извезли из ВооЦоммерце-а и сачувајте је у ЦСВ формату овде.
 2. Унесите недостајуће податке у датотеку. Чим сачувате ЦСВ датотеку, можете почети са уношењем података који недостају, пратећи упутства које Вик пружа у облику графикона. Не мењајте имена ступаца. Обавезно попуните сва обавезна поља. Сачувајте нову датотеку у ЦСВ формату још једном.
 3. Увези ЦСВ датотеку. Вратите се на прозор „Преузми датотеку ЦСВ“, изаберите датотеку коју сте сачували и притисните дугме „Настави“. Пажљиво проверите резултате. Обавезна поља ће бити означена црвено. Ако је све у реду, кликните на дугме „Увези“ да бисте довршили поступак увоза који може да траје око неколико минута, док процес преузимања слике може потрајати до једног сата. Чим увоз буде завршен, на екрану ћете видети извештај.

Пре него што онемогућите ВордПресс продавницу, уверите се да ваша нова Вик веб продавница функционише одлично. Испитајте га неко време да бисте гледали параметре и извршили потребне измене, ако је потребно.

Суштина

У поређењу са ВордПресс-ом, Вик има опсежнију ван-оф-бок функцију. Једноставније је и практичније управљати вебсајтом креираним са градитељем веб локација. Дакле, дефинитивно има смисла пребацити веб локацију са ВордПресс-а на Вик, поготово ако нисте провајдер за кодирање. Међутим, боље је поверити овај процес професионалцу. Само за око 150 УСД бићете лишени компликованог и понекад захтјевног посла.

Главна ствар је проследити саобраћај на нову веб локацију са старим доменом, као и правилно дизајнирати странице сајта и правилно извести / увести ЦСВ датотеку производа. Садржајни рад је такође технички најкомпликованији део процеса. Остало је једноставније. Вик је вероватно најбољи избор за све који су вољни да пређу са ЦМС-а на угодније радно окружење.

Померите веб локацију на Вик

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me