Прелазак са Вика на ВооЦоммерце

Прелазак са Вика на ВооЦоммерце


Постоји неколико разумних решења за прелазак са њих Вик до ВооЦоммерце. Прва од њих је намера да проширите веб локацију из Вик-а и доведете је на потпуно нови ниво. То се може постићи пружањем изванредне и богате функције е-трговине која ВооЦоммерце нуди.

Друго, како вам Вик трговина расте, можда ћете се суочити са проблемима при управљању асортиманом производа, који се очигледно такође повећава. Коначно, можда ћете имати намеру да направите јединствене странице за сваки производ. Нудећи обиље алата за прилагођавање дизајна, ВооЦоммерце ће вашој интернетској трговини пружити снажан фокус на е-трговини, без обзира на почетни циљ.

ДИИ Миграција веб локација или професионалне услуге?

Када одлучите да пређете са Вика на ВооЦоммерце, требали бисте бити спремни суочити се са многим изазовима. То је зато што поступак није тако једноставан као што се на почетку може чинити и постоји пуно нијанси које требате средити како бисте успели. Ово се нарочито односи на потребе и вештине новорођених.

Процес преласка са Вика на ВооЦоммерце подразумева неколико неопходних корака. Они укључују трансфер домена и хостинга, правилан извоз / увоз производа, преусмеравање промета, даљу СЕО оптимизацију веб локација. Ово није потпуна листа аспеката које треба узети у обзир током преласка са једне платформе на другу.

Овдје постоје двије могућности које можете размотрити – можете покушати ручно пренијети своју веб страницу или користити професионалну помоћ. Која је опција пожељнија у вашем конкретном случају? То зависи од ваше вештине и величине ваше веб продавнице.

Ако нисте произвођач веб дизајна, а поседујете веб продавницу средње величине или велику и желите да је преместите у ВооЦоммерце, употреба специјализовани програми за миграцију веб локација биће разумније решење.

Један од најбољих система за испробавање у овом случају је Царт2Царт, што обезбеђује аутоматизовани пренос колица, чинећи га безбедним, брзим и без муке. Систем не само да аутоматски пребацује ваше производе, поруџбине и профиле корисника, већ ће пружити и помоћ у вези са 24/7 ради решавања свих повезаних проблема.

Царт2Царт

Наручите трансфер веб локација

Није потребна техничка помоћ или знање како би се тачан прелазак података завршио само у року од неколико минута. Сам процес укључује само три корака и неће имати утицаја на перформансе ваше Вик продавнице, што је често један од аспеката око којих се власници веб продавница брину.

Пре него што одлучите у корист аутоматизованог преноса веб локација, имајте на уму да су ови системи плаћени и да нису уопште поуздани. Ово је углавном зато што се неки елементи веб странице једноставно не могу преместити аутоматски и захтевају ручни пренос.

Ако поседујете малу интернетску продавницу и немате искуства у миграцији веб локација или чак ни основне вештине кодирања, и даље има смисла покушати да веб локацију покренете самостално. Погледајте детаљан водич који ће вам помоћи да с максималне ефикасности пређете с Вик-а на ВооЦоммерце.

Како прећи са Вика на ВооЦоммерце – Ултимате водич

Чим завршите са својим Миграција са Вик на ВордПресс веб локацију, крајње је време да се побринемо за исправан пренос веб продавница. У ту сврху прво бисте требали интегрирати Вооцоммерце додатак да бисте наставили са даљом миграцијом веб продавница. Сам процес укључује неколико обавезних фаза. Ево их:

 1. Извоз производа из Вик Сторе-а. Градитељ веб страница омогућава извоз производа из веб продавнице заједно са њиховим главним подацима у ЦСВ формату датотеке. Имајте на уму да овај поступак још увек није применљив на све производе. Извоз дигиталне робе тренутно није подржан. Штавише, систем омогућава извоз до 5000 производа. Ово може бити препрека великим интернетским хипермаркетима са десетинама хиљада артикала понуђених на продају.
  Извоз производа из Вик Сторе-а
 2. Одаберите производе које желите да извозите. Дођите до картице производа продавнице да бисте пронашли и извели физичке производе. Да бисте то учинили, само активирајте одјељак „Извоз производа у датотеку ЦСВ“. Ако не видите икону, одаберите картицу “Физички” у одељку Филтери. Притисните дугме „Извези“ за почетак преузимања производа у ЦСВ датотеку.
  Одаберите производе које желите да извозите
 3. Извезите одабране производе. Означите изабране производе које желите да извезете и активирајте одговарајуће дугме. Затим омогућите дугме „Извези“ за преузимање ЦСВ датотеке са одабраним производима.
  Извезите одабране производе
 4. Увоз производа у ВооЦоммерце. Оно што бисте требали знати је да вооцоммерце има уграђени цсв увозник / извозник. То чини процес увоза датотека једноставнијим и много сигурнијим. Без обзира колико производа намеравате да увезете у ВооЦоммерце, сви они ће се увести у једну ЦСВ датотеку – ону коју сте направили у Вик-у. Једноставно одаберите преузету ЦСВ датотеку и започните поступак извоза.
  Увоз производа у ВооЦоммерце
 5. Мисли на слике. Приликом премештања слика имајте на уму да би оне требало бити унапред учитане или доступне на мрежи како би се даље увезеле у вашу нову веб продавницу ВооЦоммерце. УРЛ-ови спољних слика су такође подржани и могу се у случају потребе увести у Медијску библиотеку платформе. Ако је слика већ доступна у библиотеци медија, можете само дефинисати њено име датотеке да бисте је преместили у одељак производа.
  Мисли на слике
 6. Пренесите производе из ЦСВ датотеке само са једним отпремањем. Да бисте то учинили, дођите до надзорне табле ВооЦоммерце-а и затим приступите одељку „Производи“. Изаберите картицу „Увези“ која се налази на врху странице да бисте видели екран за уплоад ЦСВ датотеке.
  Пренесите производе из ЦСВ датотеке само са једним отпремањем
 7. Покрените поступак увоза. Изаберите дугме „Селецт Филе“ (Изабери датотеку), а затим одаберите ЦСВ датотеку сачувану на вашем рачунару. У правилу су стандардни ЦСВ елементи раздвојени зарезима, али ако користите напредну ЦСВ Делимитед опцију, можете да одредите други разграничник који сте користили у датотеци.
  Покрените поступак увоза
 8. Мапе ЦСВ поља у производима. Одмах након преноса датотеке ЦСВ производа видећете екран мапирања колона. ВооЦоммерце ће покушати да усклади имена ступаца из ваше ЦСВ датотеке са доступним пољима подразумевано.
  Мапе ЦСВ поља у производима
 9. Прилагодите потребна поља. Дођите до падајућег менија да бисте прилагодили потребна поља. Ако постоје производи или елементи које не желите да увезете у своју нову ВооЦоммерце продавницу, само означите картицу „Не увози“. Имајте на уму да сви непризнати или недефинисани ступци такође неће бити увежени подразумевано.
  Прилагодите потребна поља
 10. Покрените увозник. На крају, активирајте дугме „Покрени увозник“ да бисте покренули поступак. Сачекајте да се потпуно заврши и не освежите или ажурирајте страницу док то не учините. То је све о увозу ЦСВ датотека производа у ВооЦоммерце.
  Покрените увозник

 11. Прилагодите странице производа. Чим завршите са увозом производа ЦСВ датотеке са Вик-а у ВооЦоммерце, мораћете да порадите на прилагођавању страница производа. Његова се лако може обавити инсталацијом и активирањем додатних ВордПресс додатака, као што су ВооБуилдер Блоцкс или ВооЦоммерце Сингле Продуцт Паге Цустомизер. Ови додаци омогућавају додавање ХТМЛ или текстуалних елемената на потребне странице производа без потребе за уређивањем саме теме.
  Прилагодите странице производа
 12. Подесите СЕО подешавања. Ако не желите да изгубите своје тренутне позиције у веб продавници у претраживачима и саобраћају, мораћете да поставите главна СЕО подешавања. Копирајте и проверите мета тагове и структуру УРЛ-ова страница да бисте били сигурни да су тачне. Ако не, онда их подесите и уредите по потреби. Ако постоје странице које нису преусмерене према заданим поставкама, подесите и преусмеравања. И не заборавите да проверите да ли је све урађено како треба.
  Подесите СЕО подешавања

Суштина

Подразумијева се да је Вик свеобухватни градитељ веб страница у једном који може покрити широк спектар корисничких потреба. Међутим, кад је о томе ријеч Израда веб страница е-трговине, можда ће му недостајати флексибилност и напредна функционалност за покретање и управљање веб продавницама. Овде миграција на ВооЦоммерце може бити разумно решење.

Постоје два начина на која можете ићи овде. Можете се одлучити за употребу аутоматизованих програма за миграцију колица као што су Царт2Царт, на пример, или покушајте сами да преместите Вик веб продавницу. Избор би у основи требао зависити од величине ваше интернетске трговине и стопе експертизе за ваш веб дизајн. Горе наведене смјернице могу вам помоћи да задатак испуните са максималном ефикасношћу.

Чак и ако сте сигурни да сте успешно обавили пренос Вик веб продавнице у ВооЦоммерце, немојте деактивирати своју Вик локацију или одмах затворити налог. Можете наићи на непредвидиве проблеме ако сте занемарили одређене нијансе током процеса миграције. Одвојите време да проверите да ли ваша нова веб локација ВооЦоммерце добро функционише и тек тада деактивирајте ваш претходни Вик налог.

Наручите трансфер веб локација

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me