Прелазак из Скуареспаце-а у ВордПресс

Прелазак са Скуареспаце-а у ВордПресс


Разлози за прелазак са Скуареспаце-а на ВордПресс могу бити бројни. Можда имате намеру да функционалност веб странице подигнете на виши ниво или поставите нове циљеве, чија реализација може представљати проблем са тренутном веб страницом Скуареспаце..

Требали бисте схватити да ће требати времена, труда и вештина да бисте прешли из Скуареспаце-а у ВордПресс ЦМС. Осим сложених техничких нијанси, морате осигурати да саобраћај правилно проследите на нови хостинг са старим доменом веб локације. Такође је пресудно водити рачуна о садржају који би требало да се добро прикаже на новој платформи.

Исто се односи и на очување ранга веб локације на претраживачу, јер не желите да изгубите стечене позиције на веб локацији. Ако сте забринути за сва ова питања, погледајте следећи водич да бисте одлучили да ли сте спремни да се укључите у процес миграције..

Како прећи са квадратног простора на ВордПресс (Објашњен процес миграције):

 1. Премештање веб странице из квадрата у ВордПресс – да ли је то вредно?
 2. Квадратни простор у односу на ВордПресс – у чему је разлика?
 3. Како прећи из квадратног простора у ВордПресс – крајњи водич
 4. Како пренијети сопствено име домена из квадратног простора у ВордПресс
 5. Професионални квадратни простор за ВордПресс услуге миграције

Постоји неколико кључних питања која треба узети у обзир како би процес преноса био брз, гладак и без муке. Мораћете да водите рачуна о правилном избору хостинга, преносу имена домена и миграцији садржаја да бисте осигурали тачан и постепени раст позиција на веб локацији са претраживачима.

Стога процес преласка Скуареспаце-а у ВордПресс обухвата неколико обавезних корака и важних нијанси које могу озбиљно утицати на резултат. Крајње је време да се о њима детаљно расправља.

1. Премештање веб странице из квадратног простора у ВордПресс – да ли је то вредно?

Овако велика разноврсност платформи за веб дизајн може бити збуњујућа за оне кориснике који никада раније нису имали искуства у изради веб страница. Није ни чудо што многи од њих често бирају поуздане услуге и започињу с њима своје пројекте како би додатно схватили да ови системи имају ограничења или једноставно више не одговарају својим растућим тежњама веб дизајна. Тада су одлучили потражити флексибилнију и флексибилнију платформу као што је ВордПресс.

Наручите квадрат квадрат за ВордПресс миграцију

Да будемо прецизни, може постојати неколико разлога за прелазак са Скуареспаце-а на ВордПресс. Ево их:

 • Ограничена функционалност квадратног простора то вам спречава да извучете максимум из својих резултата;
 • Потреба да се тражи платформа са више функција што би допринело бољем развоју и промоцији вашег пројекта;
 • Квадратни простор може да садржи функције или опције које можда вас из неког разлога више не задовољава – то можете сазнати током истраживања или тестирања платформе. То ће на крају покренути жељу за преношење ваше веб странице у други систем.

Скуареспаце је вредан градитељ веб локација, који се може користити за покретање и управљање великим бројем пројеката за личну и пословну употребу. Одлука о преласку на ВордПресс не значи да ту нешто није у реду. То само значи да тражите другу платформу, чија ће се функционалност и могућности прилагођавања дизајна боље прилагодити вашим потребама.

2. Квадратни простор у односу на ВордПресс – у чему је разлика?

Скуареспаце и ВордПресс двије су сасвим различите платформе, што се углавном очитује кроз њихов приступ веб дизајну. Иако је Скуареспаце градитељ веб страница, чији је сет функција и даље подсећа на ЦМС, ВордПресс је светски познати систем за управљање садржајем која обилује могућностима интеграције и алаткама за прилагођавање дизајна. Међутим, оба система су вредна пажње корисника и оба могу много тога понудити својој циљаној публици. Стога је упоређивање ових платформи прикладно за преовлађујући број веб дизајнера.

Као градитељ веб страница, Скуареспаце је нешто лакши за употребу од ВордПресс-а (опен-соурце ЦМС). То потврђује и чињеница да Скуареспаце у почетку циља крајњег корисника, док је ВордПресс усмерен на потребе и захтеве оних веб програмера, чија су шифрована знања и вештине на достојном нивоу.

Скуареспаце Едитор

Када је у питању флексибилност и сет функција, оба система су сјајна у својим нишама. Скуареспаце има опсежну библиотеку вишеструко прилагодљивих и прилагодљивих предложака, интегрисане моторе за блоговање и е-трговину, обиље алата за развој дизајна и управљање, готове интеграбилне видгете и хостинг укључене у трошкове одабраних планова.

ВордПресс се такође одлично сналази у опцијама интеграције и развоја дизајна. Платформа омогућава приступ стотинама бесплатних и плаћених додатака / додатака, интегрисаних тема и тема трећих страна које можете уређивати како бисте створили јединствени дизајн пројеката готово испочетка. У исто време, ВордПресс не подразумевано укључује хостинг и назив домена. То покреће потребу за бирање и куповина хостинга и домене сами. С друге стране, овај приступ вам даје потпуну контролу над вашом веб страницом и њеним радом.

ВордПресс визуални уредник

Избор шаблона такође је свестран у оба система. Једина разлика је у томе што Скуареспаце има интегрисану колекцију респонзивног дизајна, док ВордПресс омогућава избор између стотина бесплатних и плаћених предложака, а већину њих су развили трећи веб дизајнери. Теме за ВордПресс такође захтевају инсталацију пре детаљне прилагодбе.

Када говоримо о аспекту цене, Скуареспаце и ВордПресс се такође разликују. Градитељ веб страница има бесплатну пробну верзију и четири плаћене претплате на разумна цена. Планови укључују хостинг и омогућавају бесплатно прилагођено повезивање домена. ЦМС је са своје стране бесплатан за почетно преузимање и инсталацију, али подразумева неопходност улагања у додатке, предлошке, најбољи хостинг избор и провајдера домена.

Да бисте сазнали више информација о значајкама, параметрима и алатима Скуареспаце-а и ВордПресс-а који могу утицати на креирање и управљање веб локацијама, има смисла прочитати детаљан Поређење квадрата и ВордПресса то ће вам помоћи да донесете непристрасну одлуку.

3. Како прећи из квадратног простора у ВордПресс – Ултимате водич

У наставку су наведени неопходни кораци преноса ваше веб локације са Скуареспаце-а у ВордПресс.

 1. Оно што бисте требали знати је да Скуареспаце домаћин своје веб странице на својим серверима. За разлику од њега, ВордПресс домаћин је веб локација покренута са системом са хостовањем по вашем избору. Дакле, прво на што бисте требали водити рачуна је одабир поуздан хостинг провајдер ВордПресс и научите услове које нуди.
 2. Ако ваша веб локација Скуареспаце већ садржи регистровано име домена, мораћете да је пренесете и изабраном провајдеру хостинга. Правила преноса зависе од домаћина са којим ћете радити. Провјерите их у детаље прије рада на миграцији ваше веб локације. Најпопуларније опције преноса имена домена биће прегледане у детаљима испод.
 3. Инсталирајте ВордПресс ЦМС на свој хостинг. Процес подешавања је једноставан и брз. Новосађани ће ценити водич који детаљно описује поступак инсталације. Међутим, неискусни корисници морају бити опрезни око тога. Постоје многе нијансе, чије потцењивање може довести до проблема у вашем даљем функционисању веб странице.
 4. Извоз садржаја квадрата, али имајте на уму да се не може све аутоматски пренети. Остатак садржаја остаће на вашем интегрисаном имену домена Скуареспаце и мораћете га копирати ручно.
  Садржај који се може извозити укључује основне странице веб страница ВордПресс, једна страница блога са свим постовима које садржи, странице галерије као и слике, текст и блокови за уградњу.
  Одељци који ће остати на вашој веб локацији ВордПресс укључују странице производа, албума и догађаја; видео, аудио и блокови производа; прилагођени ЦСС и промене стила; индексне странице и фасцикле.
 5. Приступите „Подешавања »Напредно» Увоз / Извоз «квадратни мени. Кликните на дугме „Извези“ да бисте започели.
 6. Даље ћете видети скочни прозор ВордПресс логотипа, чије активирање ће покренути поступак извоза датотека. По завршетку поступка извоза преузмите датотеку за извоз и сачувајте је на свом рачунару.
 7. Увези садржај. Тада ћете морати да увезете преузете датотеке на своју ВордПресс веб локацију. Да бисте то учинили, дођите до администраторског панела ВордПресс и приступите „Алати >> Увоз” страна. Биће вам понуђена листа услуга за избор. Кликните ВордПресс да бисте инсталирали додатак увозника.
  Чим је преузимање завршено, активирајте додатак и покрените везу са увозником. Следећи корак је преношење и увоз датотека из датотеке за извоз коју сте преузели. На страници поставки увоза мораћете одабрати име доступног садржаја. Можете или одабрати постојећег административног корисника или створити новог.
 8. Увези слике. Ако ВордПресс слике не увози аутоматски са веб локације Скуареспаце, то ћете морати урадити ручно, ако је потребно. Имајте на уму да ћете прво требати да инсталирате додатак Увези спољне слике за ВордПресс. Након активирања додатка, пријеђите на „Медији >> Увези сликеСтраница да бисте довршили задатак.
 9. Проверите и прилагодите пермалинкс. Да бисте сачували саобраћај веб локације Скуареспаце, уверите се да је ваша ВордПресс структура УРЛ исправна. Ово не би требало да представља проблем, јер је платформа прилагођена СЕО и омогућиће вам да прилагодите структуру својих веза по потреби..
 10. Увезите остатак садржаја. Као што је горе поменуто, нису све датотеке садржаја веб локација Скуареспаце доступне за извоз. Проверите оне који су преостали и ручно их пренесите на веб локацију ВордПресс.
 11. Истражите ВордПресс и започните са прилагођавањем веб странице. Не заборавите да поново проверите да ли сте поново пребацили наслов и опис мета мета за сваку страницу.

Препоручујемо да постојећа веб локација Скуареспаце буде активна док не будете сигурни да је процес миграције правилно завршен а ваша нова веб страница ВордПресс добро функционише. Ово је сигуран начин да се спрече потенцијални проблеми са решавањем проблема.

4. Како пребацити сопствено име домена из квадратног простора у ВордПресс

Као што је већ поменуто, ВордПресс не нуди интегрисана решења за хостинг и називе домена. Скуареспаце, са своје стране, открива могућност повезивања прилагођеног имена домена. Дакле, које су могућности када је реч о преласку са овог градитеља веб страница на ЦМС? Шта је са преносом имена домена? Заправо, ово је хитно питање за већину корисника који размишљају о премештању својих пројеката са једне платформе на другу. Крајње је време да прегледате доступне опције за пренос имена домена у наставку.

Пренос домена вашег квадратног простора у ВордПресс

Ако поседујете име домена регистровано на Скуареспаце-у, процес његовог премештања у ВордПресс неће бити толико тежак. Систем пружа детаљне смернице о томе како ефикасно испунити задатак без губитка позиција на вашој веб локацији. Пре него што заправо пређете на процес миграције веб локација, морате бити сигурни да је регистрован на Скуареспаце (или пребачен на њега) дуже од 60 дана. У супротном, нећете моћи да довршите поступак. Такође бисте требали имати на уму да цео процес миграције веб страница траје до седам дана.

У случају да ћете преместити Скуареспаце домен регистрован у .де, .ук или .цо.ук зонама, морат ћете прво прегледати захтеве за пренос и искључења која иду уз ове домене. Ако ваше име домена долази са приложеним Г Суите-ом, прво што бисте требали учинити је да прилагодите МКС записе вашем новом провајдеру домена чим завршите са процесом преноса. Ово је потребно да бисте спречили прекид услуге е-поште.

Ево листе корака које треба да извршите како бисте пребацили веб локацију из Скуареспаце-а и премести је у ВордПресс:

 • Дохвати свој Скуареспаце налог прво и идите на Почетни мени да бисте приступили подешавањима. Затим пронађите „Домене“Или активирајте тастер Ознака питања да бисте претражили домене које поседујете (ако их има неколико);
 • Изаберите и кликните на домен желите да пређете на ВордПресс;
 • Померите се према доле и затим поништите картицу „Закључај домен“;
 • Активирајте „Пошаљи код за потврду преноса“ дугме доступно на дну плоче. Одмах након тога, добит ћете е-пошту која садржи Админ контакт код јединственог домена за потврду идентитета;
 • Отворите адресу е-поште и копирајте / сачувајте аутентификацијски код да га даље унесете у администраторски панел ВордПресс-а;
 • Прегледаћемо поступак преноса имена домена на Блуехост. Имајте на уму да можете пренијети домене које припадају сљедећим зонама: .цом, .нет, .орг, .ус, .цо, .инфо., .Биз;
 • Проверите да ли је домен откључан и не пренесите ону која је обновљена у року од 45 дана код претходног матичара;
 • Ажурирајте подешавања и онемогућите приватност е-поште како бисте регистратору могли послати е-поруке повезане са преносом;
 • Подесите ДНС поставке (не могу се уређивати током процеса преноса);
 • Усмерите своје сервере домена на Блуехостове сервере имена (то су нс1.блуехост.цом и нс2.блуехост.цом). Могу проћи од 12 до 36 сати да се промене десе;
 • Пријавите се на свој налог за регистрацију Блуехост домена (или региструјте ону, ако је још немате);
 • Идите на картицу “Домене” при врху екрана. Овде можете кликнути на везу „Трансфер“ у подменију или отићи на пречице где бисте требали да кликнете на одељак „Пребаци нови домен на свој налог“;
 • Унесите домен који желите да пренесете на свој налог. Систем ће проверити статус домена како би се уверили да је потпуно спреман за пренос;
 • Унесите ауторизацијски код стигли сте из Скуареспаце-а, а затим кликните на дугме „Провери“ да бисте наставили поступак;
 • Потврдите контакт податке или их по потреби додајте, додајте приватност домена и потврдите оквир у складу са условима услуге;
 • Извршите уплату да бисте довршили поступак преноса (ако је све у реду, добићете поруку потврде од Скуареспаце-а и е-маил од новог регистрара), што ће потрајати око 5 дана.

Пренос сопственог домена у ВордПресс

Ако је ваш домен регистрован код другог провајдера (а не Скуареспаце) и ако га не планирате да мењате након што веб локацију преместите у ВордПресс, имате прилику да је директно пребаците у ЦМС како бисте могли да управљате веб страницом и именом домена на истом месту. Оно што требате да започнете је да надоградите свој тренутни ВордПресс план на онај који омогућава процес преноса. Чим то учините, можете приступити следећим корацима:

 • Да бисте добили ауторизацију (ЕПП) кода тренутног провајдера, прво би требало да се пријавите на свој активни налог и дођите до контролне табле;
 • Проверите да ли ваш домен испуњава услове за пренос и откључајте га следећи смернице које провајдер генерише;
 • Означите одговарајућу картицу на примите код за потврду идентитета путем е-маила;
 • Потврдите везу коју сте добили у имејл поруке и меморисати / копирати јединствени код који је тамо доступан;
 • Пријавите се на свој Блуехост налог или региструјте ону, ако га још немате;
 • Онемогућите приватност е-поште да бисте били сигурни да регистратор може слати е-пошту за потврду корака поступка преноса;
 • Узмите времена да направите потребна подешавања ДНС-а јер се то не може извршити током процеса преноса;
 • Усмерите ДНС на сервере имена Блуехоста, а то су нс1.блуехост.цом и нс2.блуехост.цом. Све у свему, потребно је око 12-36 сати да се измене изврше;
 • Досегните на картицу “Домене”, која се налази на врху екрана;
 • Изаберите једну од две опције преноса – или веза „Трансфер“ доступна у подменију или одељак „Пренос новог домена у ваш налог“ који се налази у пречицама;
 • Унесите име домена намеравате да пребаците на свој налог да бисте омогућили систему да провери његово тренутно стање и подобност за пренос;
 • Унесите ЕПП код сте добили од Скуареспаце-а и кликните дугме „Цхецк“ да наставите;
 • Додајте информације о приватности домена ако је потребно, наведите недостајуће контакт податке и пристаните на услове услуге у одговарајућем пољу;
 • Идите у корпу за куповину и извршите уплату да бисте довршили пренос домена;
 • Ако учините све како треба, добићете поруку од вашег провајдера и е-маил од регистрара о тренутној фази процеса миграције вашег домена. У овом случају биће готов за 5-7 дана.

Мапирање вашег домена у ВордПресс-у

Понекад имена домена можда нису прихватљива за пренос. Ако и даље имате намеру да га употребите за своју нову веб страницу ВордПресс, мапирање ће бити најприкладније решење. Мапирање подразумева да ће ваш домен остати регистрован код провајдера коме припада, али ће указати на вашу ВордПресс веб локацију како би се осигурали максимални перформансе и СЕО позиције. Поред тога, мораћете да платите употребу домена тренутном регистратору и такође ћете моћи да измените подешавања или направите потребне конфигурације у тренутном налогу имена домена. Ево следећих корака за мапирање / додељивање тренутног имена домена ВордПрессу (изабрали смо Блуехост за пружаоца услуга хостинга који систем службено препоручује):

 • Пријавите се на свој Блуехост налог (или региструјте ону, ако је још немате) и идите на панел управитеља домена или директно на одељак „Домене“ који је доступан у врху екрана;
 • Кликните на дугме „Додели“ у подменију да бисте приступили одговарајућем одељку, где треба да унесете детаље;
 • Ако већ имате домен повезан са вашим Блуехост налогом, изаберите га са падајуће листе. Ако га немате, изаберите картицу „Додели домен“ и унесите домен који желите да доделите налогу;
 • Потврдите власништво над доменом одабиром једне од четири опције коју систем нуди. Можете да промените ДНС подешавања тако што ћете их усмерити на сервере имена Блуехоста или унети ЕПП код који бисте требали да претходно добијете од свог тренутног регистрара;
 • Изаберите аддон, паркирани или непризначени тип домена у зависности од потреба преноса домена;
 • Ако одаберете домену аддон, такође ћете морати да изаберете аддон директоријум и поддомене;
 • Вратите се на одељак Управитељ домена и проверите да ли се домен појављује тамо. Ако све направите како треба, то би већ требало бити тамо.

5. Професионални квадратни простор за услуге миграције ВордПресс-а

Прелазак из Скуареспаце-а у ВордПресс не би требао бити тежак ако сте свесни свих нијанси процеса миграције и можете сами довршити задатак. Али шта ако немаш? У овом случају можете изабрати две алтернативе.

 • Прва подразумева примену посебних програма миграције или алате који су намерно дизајнирани с обзиром на ту идеју.
 • Друга опција је коришћење услуга компаније професионални, ко је компетентан у овој ниши и на време може да реши све проблеме.

Које решење ће најбоље функционисати на дуже стазе?

Опција 1. Преовлађујући број апликација за миграцију веб страница креиран је за пренос веб локација са различитих сервиса, без обзира на њихове посебне карактеристике и параметре. У међувремену, сваки градитељ веб локација или ЦМС је јединствен и кључно је бити свестан нијансе рада са овим системима.

Као резултат тога, аутоматизована миграција веб страница може покренути функционалне проблеме које ћете морати поправити након тога да бисте задржали перформансе веб локације. Поред тога, ови се алати углавном плаћају, мада, не можете бити сигурни у успешан поврат инвестиције.

Опција 2. Какав је смисао губити новац и време, ако можете запослити професионалца, ко ће се са истим задатком носити на најбољи могући начин? Стручњаци из ЦМС2ЦМС поседују дубоку нишну експертизу потребну да бисте довршили поступак преноса имена домена за вас без ризика да погрешите. Они су свесни свих нијанси процеса, као и специфичних параметара ЦМС-а и веб странице за прављење веб страница како би на време спречили могуће проблеме. Ови стручњаци такође остају у контакту с вама након завршетка процеса миграције. То значи да их можете контактирати било када и добити професионални савет.

ЦМС2ЦМС квадрат у ВордПресс

У исто време, требали бисте схватити да стручна помоћ увек постоји скупљи у поређењу са коришћењем аутоматизованих програма. Други аспект је тај да приликом постављања задатка требате обавестити системске стручњаке шта тачно очекујете од њих.

Суштина

Као систем за управљање садржајем, ВордПресс софтвер отвореног кода пружа већу функционалност у поређењу са Скуареспацеом. Чим завршите процес миграције веб локације, одвојите време да бисте били сигурни да исправно функционише и да се сви додаци правилно инсталирају и правилно поставе. Проверите да ли су омогућена сва преусмеравања на нове веб странице (ако их има) и поново тестирајте веб локацију.

Ако одлучите да га испробате и пребаците се из Скуареспаце у ВордПресс, прочитајте водич за миграцију који је дат у посту. Нуди корисне савете како да спречите потенцијалне проблеме и учините процес преноса веб странице глатким и беспотребним. Да бисте поједноставили поступак, можете да користите аутоматизоване програме за миграцију веб локација или да унајмите професионалце за веб дизајн из ЦМС2ЦМС-а, на пример, како бисте се бавили тим задатком. Они ће се побринути за све кораке процеса миграције веб локације, укључујући садржај и пренос имена домена. На вама је да одаберете најприкладнију опцију, јер свака од њих има своје предности и недостатке, требало би темељито да процијените да бисте одлучили о најбољем рјешењу.

Наручите трансфер веб локација

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map