Колико кошта ангажовање веб програмера или веб дизајнера

Како унајмити професионалног стручњака за Вик


Технологије веб градње се развијају. Израда веб локација испочетка без посебних вештина је лакше него икад пре разматрања драг-анд-дроп платформи поред популарних ЦМС-а као што су ВордПресс или Јоомла. У исто време, власници веб страница можда још увек имају суштинске разлоге да ангажују веб дизајнере и програмере, јер само прави професионалци могу да примене функције како би ваш пројекат искром.

Имати сјајну идеју није довољно. Правилна имплементација, ангажовани дизајн и подршка су неопходни како би ваша веб локација привукла праву публику и омогућила им интеракцију. Није важно да ли су вам потребне незнатне измене и модификације постојећег веб сајта или развој индивидуално прилагођеног пројекта од почетка, можда ће вам требати помоћ професионалних дизајнера или програмера у зависности од циљева.

Овај чланак је осветлити кључне кораке ангажовања професионалца као и распон цена за њихове услуге. Открићете кога заправо требате да бисте довршили одређени задатак, као и ствари на које морате пазити приликом ангажовања професионалца и колико вас он или она могу коштати.

Веб Девелопер вс Веб Десигнер: У чему је разлика

Пре него што уђемо дубоко у бројке и цену, разјаснимо вам ко заправо требате. Честа је заблуда да веб дизајнери и програмери заправо раде исто. Па, то је лажно. Свака специјализација захтева различите вештине и приступе. Програмери и дизајнери користе различите инструменте и имају савладати другачија питања.

Веб Девелопер вс Веб Десигнер

Шта је веб дизајнер?

Израз „дизајнер“ значи да се особа углавном бави визуелним изгледом веб странице. Наравно, савремени трендови веб дизајна успостављају више стандарде за оно што називамо УИ / УКС. Истовремено, идеја је и даље иста. Професионални веб дизајнер вам може помоћи у креирању логотипа, икона и дугмади за веб локацију.

Дизајнери би требало да познају различите графичке концепте. Раде са различитим колокацијама у боји, прототиповањем, уређивањем, дизајнирањем итд. Потребно је познавање напредних дизајнерских алата који прате последње трендове.

Алати које користе Веб дизајнери

Као што је већ споменуто, веб дизајнери се углавном баве визуелним и графичким инструментима, укључујући Иллустратор, Скетцх, Пхотосхоп и многе друге. Требали бисте их потражити у животопису дизајнера како бисте били сигурни да кандидат зна како радити са најмање основним алатима. Додатне вештине попут рада са различитим платформама за прототипирање (УКСПин или Моцкплус) биће велика предност.

Шта је веб програмер?

Осим дизајнера, веб програмери ретко брину о начину на који ваша веб локација изгледа. Оно што им је важно јесте имплементација странице и начин на који се сви елементи изводе. Професионални веб програмер бави се кодирањем и програмирањем. Основне вештине такође укључују скрипте, уређивање датотека, развој фронта итд.

Главна мисија је написати јасан код који ће омогућити да ваш веб сајт несметано ради на различитим уређајима под различитим околностима. Можда ће вам требати програмер за решавање неких техничких проблема као и за уклањање погрешака.

Алатке које користе Веб програмери

Осим напредних развојних технологија и програмских језика као што су ЦСС, ХТМЛ или ЈаваСцрипт, професионални програмери би требало да знају и како да раде са различитим ИДЕ софтвером. По правилу укључују популарне програме као што су Сублиме или ВебСторм. Искуство у раду са додатним оквирима као што су Боотстрап или ЈКуери такође би био огроман плус у корист кандидата.

Што више вештина кандидат има боље, иако ће то резултирати већим трошковима.

Како унајмити ПРО са успехом (5 једноставних корака)

Дакле, сада можете лако да одлучите са ким заправо требате да радите са веб страницом. Знате разлику између веб дизајнера и програмера. Крајње је време да започнемо са битним корацима за ангажирање професионалца. Надаље, одговорит ћемо на 5 основних питања:

 1. Шта тражити?
 2. Где да потражим?
 3. Како препознати професионалца?
 4. Локални или фрееланцер?
 5. Како интервјуисати?

Одговори на питања заправо су 5 корака на путу ка запошљавању правог стручњака.

Корак # 1 – Дефинишите компетенцију

Сада када јасно разумете разлику између програмера и дизајнера, тачно знате шта вам је потребно да бисте довршили задатак. Добро за почетак. Сада морате сузити потрагу и потражити кандидата са потребним вештинама.

На пример, имате ВордПресс тему плетеног и јасног дизајна. Имате прилагођени лого с тачним димензијама у разним форматима и морате га поставити у заглавље. Шта може бити лакше од тога? Идите на Изглед и учитате слику у одељак заглавља. Међутим, логотип није приказан онако како сте очекивали. Разбија цијелу структуру почетних страница док мобилна верзија није ништа друго него катастрофа.

Овде вам је можда потребна помоћ програмера за рад са кодом и уређивање неких одељка почетне странице како би се решио логотип тако да ће изгледати на правом месту, а сви блокови исправно приказани и на радној површини и на мобилном уређају. Тешко ће вам требати стручњак са годинама уназад развоја како бисте довршили задатак. И обрнуто. Ако требате да поставите скрипту за аутоматизовани поп-уп образац за контакт који шаље персонализоване понуде, никада не бисте требали да запослите новог програмера.

Прочитајте и:
Како креирати веб локацију уз ВордПресс.

Корак # 2 – Дефинишите платформу

Друга фаза је одлучити где да пронађете професионалца. О вашој одлуци зависи да ли ћете ангажовати фрееланцера или локалне стручњаке. Разликујемо мало даље. Што се тиче платформи, можда се одлучите за огромне и поуздане портале попут Упворк као и сурфати мрежом у потрази за локалном компанијом. На пример, Фрееланце.цом угости милионе удаљених радника док су само у Сједињеним Државама 56,7 милиона људи ради као фрееланцери.

Корак # 4 – Идентификујте професионалца

Не бојте се питати кандидата да покаже свој портфељ. Детаљно проверите профил да бисте сазнали какве алате и вештине кандидат има. Упоредите је са списком алата које смо претходно описали. Рецензије претходних купаца такође би могле бити корисне, посебно ако се одлучите за локални веб развој или тим за дизајн.

Корак бр. 4 – Локални или фрееланцер?

Да ли су фрееланцери заиста добра опција? Или је можда боље да се одлучите за локалне агенције пуног циклуса? Свака опција има неколико погодака и промашаја.

ФрееланцерЛокално
Хитови&# к2714; Они успостављају ниже стопе у поређењу са локалним студијима и фирмама.
&# к2714; Слободни сте преговарати цену директно са особом коју унајмите.
&# к2714; Ниједна трећа страна или посредник не ометају се у процесу сарадње.
&# к2714; Нема провизија за назив марке или бескорисне услуге које вам нису потребне.
&# к2714; Слободњаци би могли бити бржа и јефтинија алтернатива у случају да имате неке хитне случајеве или мале проблеме које тренутно можете решити.
&# к2714; Одлучити се за локалне веб студије и фирме добра је опција у случају да се желите осјећати потпуно сигурно.
&# к2714; По правилу укључују компаније целог циклуса са Агиле методологијом која вам омогућава праћење целог процеса од почетка до краја.
&# к2714; Обе стране обично певају уговор са свим изјавама и условима укључујући рокове, радни опсег и друге критичне тачке.
Госпођице✘ У исто време, треба да будете спремни на неке ризике, јер нисте у могућности да преузмете контролу над удаљеним кандидатом.
✘ Не постоје гаранције да ће он или она извршити задатак на време.
✘ Штавише, постоји ризик да запослите неправедне дизајнере или програмере који имају за циљ само узимање новца од потенцијалних купаца.
✘ Не потписујете никакав уговор, што значи да нисте заштићени у погледу надлежности.
✘ Високе цене су главни недостатак.
✘ Локалне компаније обично наплаћују више у поређењу са фрееланцерима.
✘ Штавише, можда ћете требати да сачекате ако се тим пошаље на посао.
Стилл Још увек постоји ризик да изабрани кандидат неће изаћи на крај са задатком.

Слободњаци су добри за неке мале задатке попут цртања логотипа, исправљања постојећег кода или имплементације једноставне скрипте. Они би могли бити добар лек у случају хитног задатка, док су локалне компаније боље за компликованије задатке који захтевају дубинско веб дизајнирање или развој искуства.

Корак бр. 5 – Интервју

Припремите се са списком основних питања. Питајте кандидата о његовом искуству. Покушајте да сазнате што је више могуће о нивоу компетенције. Следећа питања могу бити корисна:

 1. Које ћете алате користити да бисте довршили задатак?
 2. Јесте ли то икада раније радили?
 3. Ако је одговор да, можете ли показати неке примере?
 4. Можете ли навести кратак резиме акција које ћете предузети?
 5. Колико ће ово трајати?
 6. Како ћемо ступити у контакт?
 7. Да платим унапред?

Интервјуујте неколико кандидата и упоредите њихове одговоре. Не журите са одабиром оног са најнижим цијенама. Проверите да ли програмер или дизајнер испуњавају ваше захтеве.

Колико кошта ангажовање веб програмера

Прво што треба да схватите је да ли ћете плаћати фиксну цену или сатнице. Оба концепта имају очигледне недостатке и предности у зависности од ваше конкретне ситуације. Избор ће углавном зависити од сложености вашег задатка.

Фиксна цена или сатнице?

Плате на сат боље су за мале пројекте за које је потребно више од недељу дана. Рецимо да ангажујете професионалног веб програмера да прилагоди ваш ЦМС. Процес није изазов за стручњака. Он или она ће направити мање грешака без додатног времена за уклањање погрешака. Из тог разлога, нема смисла плаћати фиксну цену.

С друге стране, мање искусним програмерима ће можда требати више времена. Вероватније је да ће погрешити, док ће ревизије такође бити потребне. У овом случају, фиксна цена изгледа као боља опција.

За велике и дуготрајне пројекте изгледа да је фиксна накнада крајња опција. Чак и искусни програмери могу наићи на потешкоће док ће вероватно доћи до грешака. Истовремено, компликовани пројекти могу захтевати додатно А / Б тестирање или прототиповање.

Шта је са трошковима? Ознака цене може крећу се од 41 до 160 долара на сат. Међутим, можда ћете наћи јефтиније опције. На пример, доступни су програмери највишег ранга Упворк-а почевши од 38 УСД на сат. Још једном, коначни трошак зависиће од сложености пројекта:

 • Једноставна страница на једној страници са неколико елемената покретања коштат ће вас до 40 долара на сат.
 • Подешавање ЦМС-а за вашу платформу износи око 40 УСД на сат.
 • Изградња потпуно прилагођеног веб локације од почетка је око 50 до 75 долара по сату.

Локални развојни тимови обично наплаћују фиксне цене које могу бити од 1.000 УСД за једноставну веб локацију за мала предузећа до 100.000 УСД за функционалну дигиталну продавницу са вашим прилагођеним ЦМС-ом.

Прочитајте и:
Како креирати веб страницу од почетка.

Колико је ангажовати веб дизајнера

Трошкови веб дизајнирања повећавају се током година. Изгледа да пројекту доноси велику вредност, јер чврст веб дизајн обезбеђује ангажовање корисника и интеракцију са вашим потенцијалним купцима. Из тог разлога морате бити спремни да извадите неколико стотина из новчаника.

Трошкови самосталног веб дизајнера

Добар и искусни дизајнер наплатиће вам од 20 УСД за неколико узорака логотипа, фавицон-а или икона до 5000 УСД за комплетан веб дизајн или редизајн веб локације. У исто време, искусног графичког дизајнера можете пронаћи за мање од 30 долара на сат. Још једном, Упворк нуди листу најбоље оцењених веб дизајнера почев од 25 УСД на сат са свим потребним вештинама и алатима за креирање логотипа, штампаног дизајна, веб анимација итд.

Трошкови дизајнерске агенције

 • Основа ће вас коштати од око 3.000 УСД (пружите макете и завршите дизајн).
 • Стандардна помоћ ће вас коштати око 10 000 долара, укључујући неколико верзија концепта дизајна на високом нивоу.
 • Ако вам треба веб локација која је у потпуности дизајнирана за вас, спремите се да платите од 16.000 УСД за понуду комплетне услуге која може укључивати и дизајн и бренд-спринт.

Доња граница

Дигитални пејзаж се брзо мења и развија. Веб странице нису више исте као пре неколико година. Алати за веб дизајн и развој се такође побољшавају. У исто време, захтеви за веб класу такође су већи него икада раније. Из тог разлога, можда ће вам требати стручњак са довољно техника и побољшаних алата за оживљавање ваше идеје.

Стављање цене вашег будућег пројекта у главне перспективе од виталног је значаја. С друге стране, морате бити 100% сигурни, одабрани кандидат доноси добру вриједност за новац. Иако изванредни програмери и дизајнери наређују огромне цене, још увек постоје неке јефтиније опције за проналажење искусног стручњака. Размотрите ризике, упоредите и упоредите неколико алтернатива, будите пажљиви на буџет и будите концентрисани на тачке које су од суштинског значаја за успех пројекта.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me