Како запослити некога да направи веб страницу

Како запослити некога да направи веб страницу

Избор правог програмера за вашу будућу веб локацију је тежак процес. Садржи толико много фактора који треба узети у обзир. Да ли ће то бити фрееланцер или агенција? Колико ће пројекат коштати? Како пронаћи поузданог стручњака? Да ли је боље бавити се процесом изградње користећи градитеље веб локација?

За одговор на та питања потребно је јасно разумевање будућих циљева и кључних циљева пројекта.

Од пресудног је значаја за дефинисање структуре, менија и функција страница које желите да имате на свом вебсајту. Да ли ће то бити блог, дигитална продавница или веб локација компаније.

Како запослити & Колико платити некоме да направи веб страницу:

 1. Одлучите кога требате
 2. Како пронаћи поузданог веб програмера?
 3. Колико то кошта?
 4. Унајмљивање програмера у односу на Буилдер веб локација
 5. Суштина

Након што разјасните све потребне имплементације, биће лакше одабрати одговарајућег веб програмера. Погледајте наш детаљни водич о томе како изабрати некога да направи веб локацију.

1. Одлучите кога требате

Можда ћете требати да направите веб локацију од нуле или само извршите неке измене на већ постојећој веб локацији. Из тог разлога морате добро размислити о томе коме заправо требате да бисте управљали задатком.

Веб Дизајнери вс Веб Девелоперс

Већина новопридошлих не види разлику између дизајнера и програмера. Прва је честа грешка коју треба избегавати. Разјаснићемо разлику:

 • Дизајнер – углавном је особа која прилагођава изглед веб странице. Бави се стварањем икона, дугмади, слика и других елемената за страницу. Раде са различитим графичким уредницима и дизајнерским програмима;
 • Девелопер – је особа која се бави имплементацијом веб странице. Пише кодове, скрипте за огласе, уређује датотеке веб локације као и друге инструменте који се односе на развој веба.

Док се веб технологије развијају, у процес имплементације је укључено и све више веб дизајнера. Веб дизајнер заправо комбинује функције програмера и традиционалног дизајнера који укључују стручност у ХТМЛ-у, ЦСС-у и неким другим програмским језицима.

Фулл-Тиме Специалист вс Фрееланцер

Сада када знате кога заправо требате да бисте извршили задатак, крајње је време да се одлучите где да тражите веб програмера. Било да се ради о фрееланцеру, стручњаку са пуним радним временом или развојној агенцији за цијели циклус. Избор би у потпуности зависио од детаља пројекта:

 • Слободњаци – Чини се да су боља опција у случају да су вам потребне само незнатне измене. Обје стране су у могућности преговарати о времену и понудама унапријед. Слободњаци вам могу такође добро доћи у случају да вам је потребно свакодневно трчање током времена;
 • Стручњаци са пуним радним временом – добра су опција ако вам је потребно да стално подносите измене и побољшања на вашем вебсајту. Има смисла ако желите да се неко стално брине о пројекту. Обично се односи на компликоване веб странице које захтевају обиље ручних радова (велики портали вести, форуми итд.);
 • Агенције са пуним циклусом – ова опција је најбоља опклада за људе који захтевају услуге целог циклуса од израде и одржавања веб странице до израде СЕО-прилагођеног садржаја, промоције веб странице, итд. Агенције обично имају групу стручњака из различитих области од кодеричара и дизајнера до цопивритерс-а , промотери и трговци.

Ваш избор ће утицати на цену пројекта. Програмери и агенције са пуним радним временом обично наплаћују више у поређењу са фрееланцерима. Увек је боље да унапред испланирате радни опсег и држите се буџета.

2. Како пронаћи поузданог веб програмера?

Глобал Веб задржава много простора да тражи некога ко ће саградити веб локацију за вас. Корисници могу проверити неке водеће фрееланце мреже попут УпВорк и Фиверр или проверите листу локалних компанија и агенција. Иако се тешко могу суочити са проблемима приликом проналаска извршног директора, већина људи не успе да дефинише поузданог стручњака из аматера.

Искусни програмери вс аматери

 • Искусни специјалисти – раде брже са минималним грешкама. То резултира са мање уклањања погрешака и нижим трошковима. Са друге стране, они наплаћују веће стопе;
 • Аматери – упркос нижим стопама, неискусни програмери троше више времена на поправљање грешака и исправљање грешака. Њихов рад захтева додатне ревизије, што резултира додатним сатима.

Некима је тешко добити доказаног професионалца. Из тог разлога смо спровели а листа питања која ће вам помоћи да одаберете искусног веб програмера као и уштеде времена и новца:

 1. Колика је инклузивна цена пројекта? Уверите се да су услови за сарадњу јасни без скривених накнада. Морате јасно да схватите за шта плаћате и шта добијате за тај новац.
 2. Колико ће трајати процес? Искусни програмер ће увек размотрити могуће непредвидиве прилике. Они могу довести до кашњења. Из тог разлога је тачна процена времена од виталног значаја.
 3. Шта укључује цена? Сазнајте да ли цена већ укључује и дизајн и развој, тако да нема потребе да запошљавам више стручњака.
 4. Ко ће радити на пројекту? Ако се одлучите за агенцију, боље је прегледати листу свих стручњака који ће радити на веб локацији. Ово је како би се осигурало да имају довољно вештина за руковање пројектом.
 5. Питајте за портфељ. Није важно да ли сте ангажовали фрееланцера или стручњака са пуним радним временом. Увек их питајте да покажу свој портфељ. Можете пронаћи веб локације која су блиска вашем пројекту. То значи да ће специјалиста сигурно управљати.
 6. Питајте о типу ЦМС-а. Ви ћете наставити са даљим радом на веб локацији. Обавезно схватите како систем функционише. Понекад је на вама који ЦМС користити. Штавише, угледне агенције нуде специјалне курсеве обуке и водиче за ЦМС.

Не заборавите да проверите репутацију на вебу читајући сведочења и критике претходних купаца.

3. Колико кошта??

Крајње је време да пређемо на бројеве и цифре. Прво и најважније што морате да схватите је да ли плаћате фиксну накнаду или сатницу. Обе врсте плаћања садрже неке поготке и промашаје. Нудимо једноставан начин одлучивања о структури која најбоље одговара:

 • Почаси плаћа – најбоље за мале пројекте који не требају више од недељу дана. Структура разматра запошљавање фрееланцера;
 • Фиксна цена – погодно за компликоване огромне веб странице којима је потребно неколико месеци да се развију. Структура разматра ангажовање агенције пуног циклуса са свим акцијама које су укључене у цену.

БЕЛЕШКА: имајте на уму да су трошкови израде веб страница појединачни. Они зависе од бројних фактора као што су сложеност, технологије веб градње, временски оквири и још много тога. Јасан приказ пројекта омогућиће вам да процените бар просечну цену локације.

Фактори који утичу на трошкове веб локација

Погледајте листу фактора који одређују коначну цену процеса израде веб страница:

 • Ангажовање фрееланцера за израду веб странице средње комплексности – око 2500 долара по једном сајту. Минимална цена професионалног портфеља или једноставне интернет продавнице може почети од 1.000 УСД и повисити до 3.000 УСД недељно, у зависности од компоненти и функција које су вам потребне.
 • Унајмљивање агенције за израду веб странице средње комплексности – до 50.000 долара. Минимална цена за веб локацију компаније почиње од 10 000 УСД. Ако вам требају услуге читавог циклуса, као што су СЕО, одржавање & Подршка, спремник да плати до 50.000 УСД.

С обзиром на такве стопе, самостално бављење процесом веб локације изгледа као исплативије решење. Штавише, програмери веб страница олакшавају руковање са веб локацијама било које врсте и сложености без посебних вештина. Тешко ће вас коштати више од 80 долара годишње!

4. Унајмљивање програмера у односу на Буилдер веб локација

Градитељи веб локација долазе као брже и исплативије решење за израду веб локација. Они штеде наше време и олакшавају сами управљање пројектом, без укључивања трећих страна. Јефтинији су и једноставнији за употребу.

Иако запошљавање веб програмера може потрајати неколико месеци како би се пројекат завршио, мрежном софтверу је потребно 2-3 сата да направи и објави веб локацију спремну за употребу.. Издвојили смо неке од најповољнијих и најпопуларнијих платформи.

Вик – Најбољи програм за прављење и повлачење веб локација

ВИКС - Најбољи програм за прављење и повлачење веб локација

Вик – је флексибилан инструмент за прављење веб локација за руковање развојем различитих типова веб страница. Добра је за мала предузећа и сајтове компаније, као и за професионалне блогове и мале дигиталне продавнице. Корисник се чак и не мора бавити кодирањем или програмирањем. Главне предности укључују:

 • Симпле Едитор – Вик нуди интуитивну функцију превлачења и додавања за додавање и управљање садржајем веб локација;
 • Вик АДИ – платформа заснована на АИ која гради веб странице у неколико минута. Корисник треба само да наведе неке карактеристике пројекта, као и да одабере пословну нишу и одговори на неколико додатних питања. Систем ће обрадити одговоре и понудити готов изглед за веб локацију са већ интегрисаним функцијама, видгетима, блоковима веб локација и одељцима који се такође могу уређивати;
 • Предлошци прилагођени мобилним уређајима – избор професионалних тема укључује бројне категорије образаца који подједнако добро функционишу на различитим мобилним уређајима;
 • Вик Апп Маркет – играоница пружа бројне бесплатне видгете и додатке за бољу флексибилност веб страница;
 • еЦоммерце функција – Вик доноси сет алата за е-трговину за мала предузећа и дигиталне продавнице.

Они који не захтевају компликоване веб странице имаће користи од Цомбо плана. Почиње од 8,5 УСД месечно. Међутим, можете уштедјети до 5% и платити за двије године унапријед. То ће вас коштати само 8 УСД месечно, укључујући хостинг и бесплатно име домена. Прочитајте више о опцијама које плаћа Вик у ово истраживање.

Вик има властити базен стручњака који је доступан за најам. Корисници их могу пронаћи одвојено Платформа Вик Арена. То је дигитално тржиште са стотинама стручњака из области веб дизајна и програмирања, посебно за Вик-ове пројекте. Они ће вам помоћи да прилагодите већ постојећу страницу као и да вам из темеља дизајнирају нову. Корисници могу прегледати профиле стручњака са портфељима, бројем завршених пројеката, реваншима купаца и оценама звезда.

Испробајте Вик бесплатно

Схопифи – најбоља платформа за е-трговину за почетак продаје путем интернета

Схопифи - најбоља платформа за е-трговину за почетак продаје путем интернета

Схопифи – је доказани лидер у ниши развоја дигиталних продавница. Платформа омогућава младенцима и професионалцима да праве веб продавнице било које величине, од малених продавница до растућих глобалних тржишта. Има интуитиван уређивач са ВИСИВИГ карактеристикама поред сјајних реактивних предложака, напредних алата за управљање производима и залихама, инструмената за промоцију и маркетинг итд..

 • Напредно управљање производима – управљајте својим производима и залихама и чине јединствену контролну таблу. Уређивач има једноставну функцију за додавање нове робе, креирање категорија производа, колекција и каталога, подешавање валута, интегрисање различитих приступника плаћања итд..
 • 3Д Складишна технологија – представљају своје производе на најатрактивнији начин. Пренесите слике које обезбеђују осећај присуства омогућавајући клијентима да прате карактеристике и предности предмета.
 • Маркетинг и промоција – правити веб локације са интегрисаним маркетиншким алатима. Развијте своју пошту, уградите обрасце за прикупљање корисника, покрените програме лојалности, делите промо кодове и купоне, покрените сезонску продају и још много тога.
 • Генератед Репортс – систем има уграђене алате за аналитику и извештавање за праћење продаје, истицање најуспешнијих производа као и главних саобраћајних канала. Извештаји садрже детаљне информације о огласним кампањама ради праћења резултата у реалном времену.

Схопифи доноси разне планове за испуњавање потреба е-трговине. Корисници могу да формирају једноставну Фацебоок продавницу са Лите планом који почиње од 9 УСД месечно или да покрећу растуће и скалабилно дигитално тржиште са неограниченим продајним могућностима за 299 УСД месечно. Средњи планови укључују Басиц и Схопифи планове који коштају 29 УСД и 79 УСД месечно.

Као и Вик, Схопифи је доказани лидер у свом одређеном сегменту. Платформа је избор број 1 за људе који траже напредне веб алате за е-трговину. Из тог разлога, она сарађује и са појединцима и са агенцијама које ће вам пружити помоћ у прецизном прилагођавању ваше будуће продавнице. Корисници су бесплатно запошљавање стручњака у разним областима, од логотипа и веб дизајнера до емаил маркетинг стручњака и СММ менаџера, СЕО стручњака, програмера итд. Они ће модификовати већ постојећу Схопифи веб локацију или креирати нову. Све што требате је да отворите нови посао на Схопифи тржишту и причекате да стручњаци директно контактирају с вама.

Испробајте Схопифи бесплатно

ВордПресс – најбоље домаћин ЦМС на свету

ВордПресс - најбоље домаћин ЦМС на свету

ВордПресс – је ЦМС број 1 са милионима активних корисника. Платформа је првобитно покренута за креирање веб локација, блогова и веб локација заснованих на садржају. Међутим, током година развијао се нудећи нове начине ширења пројекта претварајући га у дигиталну продавницу. Сам алат може захтевати мало кривуље учења и кодирања иако је уређивач садржаја врло интуитиван (види Елементор ревиев) и тешко се разликује од типичних инструмената за повлачење и испустање. Штавише, ВордПресс као опен-соурце алат задржава већу флексибилност и слободу у погледу веб дизајна или прилагођавања.

 • Флексибилност – ВордПресс омогућава приступ изворном коду предлошка. Корисници су у могућности да модификују код, додају нове функције, креирају прилагођене елементе дизајна итд. За задатак ће бити потребне добре техничке вештине.
 • Додаци и предлошци – ВордПресс се вероватно може похвалити избором додатака који ће се додавати на лицу места, од аналитике и контактних образаца галеријама, инструментима против нежељене поште, кратким кодовима итд. Корисници ће моћи да бирају између хиљада плаћених и бесплатних предложака који се односе на буквално било који посао ниша.
 • е-трговина – додаци као ВооЦоммерце омогућити постављање сопствене интернетске продавнице. Овде је потребно мало кодирања, док су све главне поставке интуитивне. Добијате потпуно функционалан алат за управљање производима који је исти као и било који други едитор за превлачење и повлачење.
 • Глобал Девелоперс Цоммунити – проналажење ВП ентузијаста или стручњака који ће вам помоћи при подешавању сајта, интеграцији додатака или прилагођавању је део погаче када је у питању ВордПресс. Они ће вам помоћи да направите нову веб локацију испочетка или модификујете постојећу. Поред тога, корисници ће наћи мноштво видео туторијала, блогова, форума итд.

Сам ЦМС је бесплатан. Међутим, требат ће вам име домена и хостинг да бисте уживо ишли на својој веб локацији. Овде ће вам добро доћи серверска решења оптимизована ВП-ом. Блуехост је најбољи добављач хостинга за напајање ВордПресс веб локација било које врсте. Нуди једногодишњи домен, интеграцију са ВП-ом, бесплатне додатке, теме и друге функције у сваком плану, почевши од 2,95 долара месечно. Звучи као права повољна понуда с обзиром на ажурирања система, резервне копије и ВП прилагођену контролну таблу која је већ укључена у цену.

Испробајте ВордПресс бесплатно

уКит – најлакши градитељ веб локација за мала предузећа

уКит - најлакши градитељ веб локација за мала предузећа

уКит – вероватно је најлакши градитељ веб локација који ствара веб локације у неколико минута, без апсолутно техничких вештина. Одликује се једноставним интерфејсом, најнижим ценама и професионалним тимом за подршку. То је добро за основне веб странице попут професионалних портфолија, блогова и веб страница са једном страницом. Нису потребне посебне вештине за израду сајта професионалног изгледа са уКит-ом. Платформа има следеће предности:

 • Лакоћа коришћења – Алат за уређивање ВИСИВИГ омогућава једноставно и брзо додавање новог садржаја, уклањање и промену блокова, додавање медијских датотека итд .;
 • Бесплатни прилагодљиви предлошци – уКит има колекцију предложака професионалних изгледа и мобилних уређаја;
 • Професионална подршка – стручњаци за подршку ће вам помоћи да решите било који проблем путем Скипеа и е-поште;
 • СЕО и промотивни алати – упркос једноставности платформе, она и даље омогућава корисницима да се баве СЕО подешавањима попут мета описа и наслова, кључних речи итд..

Софтвер нуди 4 главна плана у зависности од пројектних захтева. Минимални пакет садржи само основне алате за изградњу по цени од 5 УСД. Основни план је напреднији. Нуди додатне алате за стат и извештаје за месечну цену од 10 долара. Планови е-трговине и Про намењени су напредним корисницима који треба да покрену мале продавнице или сложеније веб локације за мали бизнис. Планови коштају 12 УСД и 15 УСД месечно. Двогодишња претплата уштедјет ће вам неколико долара, почевши од 2,50 УСД мјесечно.

Испробајте уКит бесплатно

Суштина

На вама и вашем буџету је да ли ћете запослити некога да изгради вашу веб страницу или се одлучити за интернет платформу. С друге стране, савремени софтвер показало се исплативијим и једноставнијим решењем. Потрошит ћете мање времена на креирање веб странице испочетка, као и сами укључити се у процес. Очито је боља опција за основне веб странице и мале пројекте е-трговине. Погледајте све предности које модерним платформама омогућавају да се супротставе тимовима за развој веба.

Веб програмериВеб сајтови
Цена:око 2000 долара за основни сајт + годишњи домен и трошкови хостинга (50 до 70 долара)Око 100 долара годишње, укључујући домен и хостинг
Вештине:Нису потребне техничке вештине (само за даље одржавање и управљање)Нису потребне техничке вештине Интуитивни уређивач превлачења и пребацивања.
Дизајн:Прилагођени веб дизајнБесплатни предлошци оптимизирани за мобилне уређаје за различите категорије веб страница
Флексибилност:Додатна функционалност за додатну ценуБесплатне апликације, видгети и интеграција трећих страна
Додатни трошкови:Морате пронаћи место за хостовање ваше веб страницеДомен и хостинг укључени у план
Сложеност:Веб локација било које сложеностиПогодно за основне веб странице као и за мале компаније, е-трговину, веб локације предузећа итд.

Градитељи веб локација су јефтинији и једноставнији за употребу. Они брже долазе до готовог пројекта. Међутим, недостатак техничких вештина и искуства може бити камен спотицања на путу ка изградњи сложенијих пројеката. Можда ће вам требати проверени стручњаци на пољу веб-изградње. Овде би вам могао бити користан наш водич.

Креирајте веб страницу бесплатно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me