Како створити веб локацију за децу

Како створити веб локацију за децу


Интернет више није мјесто на којем се окупљају само одрасли. Дакле, ако ваша деца проводе време на Интернету, зашто им не помогнете да направе прву веб локацију? То може бити забаван и сигуран начин да се забаве на мрежи.

Имајте на уму да говоримо о градитељима веб локација за одрасле. Иако су толико интуитивне да их чак и деца могу користити, нису намењене искључиво деци. Али родитељи их могу користити како би показали колико лако и брзо може да се направи веб локација.

У овом тренутку, запитаћете се да ли постоје градитељи ниша за децу. Искрено, нисмо успели да нађемо неку пристојну услугу. Пронашли смо неколико веб услуга означених као „градитељи веб локација за децу“, али када смо се регистровали били смо више него разочарани.

Уместо тога, показаћемо вам неке од најлакших израђивача веб локација које можете да користите да подучите децу да преносе слике, повезују странице и стварају јединствени садржај.

Вик – Најбољи градитељ веб локација за децу

Вик буилдер веб локација

Вик – је најпопуларнији градитељ веб страница који се једноставно користи и згодан је свестрани градитељ који обезбеђује интуитивно и прилагођено окружење веб зграде за одрасле и децу. Иако систем нема одвојених образовних програма или понуда, још увек је сјајно место да деци покажете шта је потребно за покретање, прилагођавање и објављивање квалитетног вебсајта. Систем делује одлично за развој система веб локација, мале и средње веб продавнице, портфолије па чак и промотивне веб странице. Вишенаменска природа услуге је одличан избор за креирање веб странице за децу.

Вик функције

 • Висуал Едитор. Виков уређивач је забаван и једноставан за навигацију. Слично као и највећи део таквих платформи, Вик омогућава визуелни начин креирања веб страница, захваљујући свом драг-анд-дроп / ВИСИВИГ уређивачу. Шарени контролни панел је једноставан за навигацију – тамо се никад нећете изгубити.
 • Вик АДИ и стандардни уредник. Употреба стандардног уређивача је сјајно решење које помаже детету да самостално дизајнира веб локацију са системом, истражи контролну таблу и експериментише са сетом алата. Примена Вик АДИ функција, са своје стране, омогућиће детету да види како се одвија процес израде веб страница и да у њему активно учествује.
 • Предлошци за мобилне уређаје. Израђивач веб страница поседује једну од најбогатијих колекција шаблона, која тренутно обухвата преко 550 дизајна. Дете има прилику да одабере било који дизајн који му се допада и започне га прилагођавати. Друга опција је да започнете са потпуно празном темом и прилагодите је од почетка.
 • Апп Маркет – Градитељ веб страница омогућава приступ опсежном Апп Маркет са пуно бесплатних и плаћених видгета који се могу интегрисати у пројекат. Дете не мора да користи плаћене апликације приликом истраживања скупа функција градитеља веб локација, док употреба бесплатних видгета може имати позитиван утицај на његове вештине веб дизајна.
 • Блоггинг – Вик долази са снажним интегрисаним мотором за блогирање, који омогућава покретање блога са пуним значајкама. Ово је леп облик пројекта, који може бити интересантан за децу која су вољна да организују веб заједницу мислилаца или да само управљају личним блогом, ажурирајући га редовно.
 • Бесплатни план – Вик има бесплатан план који се продужава на неограничено време. То значи да дете може да направи веб страницу без икаквих накнада, увежбавајући и побољшавајући вештине веб дизајна. Ово је сјајан почетак за све!

Неће требати пуно времена да истражите Вик, али дете ће моћи да изрази креативну слободу, експериментишући са алаткама за прилагођавање шаблона и опцијама које систем има на залихама.

Прочитајте и: Вик преглед.

Испробајте Вик бесплатно

уЦоз – апсолутно бесплатан градитељ веб страница

уЦоз: Фрее Вебсите Буилдер

уЦоз – један је од најстаријих и најпознатијих представника нише веб зграде. Издваја се из гомиле због импресивног и богатог скупа функција, моћне функционалности и вишеструких могућности прилагођавања дизајна. Услуга добро функционише на једноставним веб локацијама за личну употребу, блоговима, пословним веб локацијама, форумима, одредишним страницама, портфељима, па чак и у онлајн продавницама. Дете може лако савладати систем да би створио занимљиве веб странице са њим.

уЦоз карактеристике

 • Кориснички интерфејс. Систем поседује једноставан и интуитиван интерфејс који је лако разумети чак и деци. Сви елементи и одсеци су овде на својим местима.
 • Потпуни приступ уређивању кода. уЦоз пружа потпуну контролу над ЦСС и ХТМЛ могућностима уређивања, омогућавајући тако дубљу прилагођавање веб локација. Тако ће дете моћи да научи основе кодирања и вежба вештине.
 • Структура заснована на модулу. Направио је вебсајт са списком прикладних и једноставних модула (блога, форума, е-маила) које дете може да организује и мења по потреби. Детети ће дјетету бити корисни, што ће му омогућити да користи разноврсне приступе процесу израде веба. Ове вештине се могу даље применити на пример, на пример на креирању веб странице његове веб странице или спортског тима.
 • Избор богатих шаблона. уЦоз нуди преко 20 категорија готових шаблона. Колекција се редовно ажурира како би се омогућила слобода избора. Постоји и прилика да инсталирате сопствену тему како бисте вашој веб локацији дали индивидуални дизајн.
 • Бесплатна верзија. уЦоз има бесплатну верзију која никада не истиче, али нуди богат сет алата како би се осигурало пристојно и привлачно искуство веб-израде. Овде постоји чак и могућност да бесплатно повежете сопствени домен без икаквог трошка.

уЦоз је идеалан градитељ веб страница за децу, истражујући основе креирања веб страница. Његов интерфејс је разумљив свим корисницима без изузетка уопште. Систем је бесплатан за употребу за све, откривајући корисне информације о веб дизајну и нијансе система на лако уочив начин. Ово знање и вештине ће даље омогућити креирање квалитетних веб локација које ће одговарати потребама детета. уЦоз такође подразумева истраживање основних веб технологија као што су ЦСС, ХТМЛ, ПХП, повезивање домена и управљање итд. Ове карактеристике су веома важне за децу, која направе прве кораке у ниши веб дизајна.

Прочитајте и: уЦоз преглед.

Испробајте уЦоз бесплатно

ВордПресс – бесплатан и најлакши ЦМС

ВордПресс веб страница за прављење веб страница

ВордПресс – је најпопуларнија бесплатни ЦМС са отвореним кодом, који је релативно једноставан за употребу за децу. Систем је у почетку лансиран као платформа за блогање, али се даље развио у платформу „све у једном“ са моћним сетом функција. Када користите ВордПресс, ваше дете ће моћи да развија различите типове веб локација, почев од једноставних одредишних страница и личних пројеката, па све до сложених портфолија, блогова, интернетских продавница и пословних веб локација.

ВордПресс функције

 • Лакоћа коришћења. ВордПресс је најлакши и најпогоднији ЦМС за децу. Његова интуитивна контролна табла и интерфејс који је једноставан за навигацију чине платформу вредним избором за родитеље који су спремни да науче своју децу основама креирања веб страница на једноставан и разумљив начин.
 • Бесплатан избор шаблона. ВордПресс је познат по бројним бесплатним предлошцима који су интегрисани и доступни на мрежи. Квалитет шаблона је на пристојном нивоу. Они су прилагодљиви и потпуно прилагодљиви. Има смисла користити унапред дизајниране ВордПресс теме за дечију веб страницу, које су 100% заштићене од злонамерних кодова.
 • Снажан Блоггинг Енгине. ЦМС се издваја из гомиле због свог моћног мотора за блогање. Ваше дете ће моћи да покрене и води лични блог, на тај начин вежбајући вештине израде веб страница.
 • Додаци. ВордПресс долази с богатим избором додатака који су или доступни на залихама или се могу преузети са интернета. Интеграција додатака ће значајно допринети перформансама веб страница и визуелној привлачности.
 • Опсежне могућности уређивања кода. Помоћу система деца могу да науче и користе вештине за уређивање кода ради боље презентације пројеката и стварања јединственог дизајна.
 • Снажна подршка заједнице. Један од неспорних врхунаца система је његов моћан и снажан форум заједнице што може помоћи деци да пронађу одговоре на своја питања и реше било који проблем са којим се могу суочити.
 • Бесплатан избор хостинга. ВордПресс пружа корисницима могућност слободе избора, када су у питању хостинг избор. Дакле, ако су ваш син или ћерка направили веб локацију коју вреди објавити на вебу, онда сте добродошли да одаберете хостинг који дајете предност.

ВордПресс је познати ЦМС, који је апсолутно бесплатан за све који ће креирати веб локацију на поддомени (ако хостинг хостинг пружа такву бесплатну опцију). Систем је најпопуларније решење за прављење веб презентација за децу, пружа више алата за веб изградњу и чак опцију за уређивање кода које могу побољшати перформансе и визуелну привлачност пројекта.

Испробајте ВордПресс одмах

Како научити дете да гради веб страницу

Без обзира да ли је ваше дете жељело савладати „науку“ веб дизајна или сте ви тај који желите евоцирати своје интересовање за развој веб страница, потребно је да направите списак обавеза који ће вам помоћи да комплетирате поступак са лакоћом. Дакле, са чим треба почети и који су ти обавезни кораци да би се уврстили на ову листу? Сада ћемо имати кратак преглед тога.

 1. Откријте појам „Веб локације“. Шта је веб локација? Како то функционише? За шта се користи и које су најпопуларније врсте веб локација које можете да направите? Ово су основна питања о којима бисте требали да разговарате са дететом и пре него што заправо пређете на процес израде веб страница. Важно је да ваше дете разуме стварне циљеве које веб локација може да послужи и стварне разлоге због којих ће људи морати да га покрену.
 2. Расправите о популарним алатима за веб изградњу. Следећи корак је пружање информација о доступни алати за веб изградњу. Кључно је нагласити да је учење основног знања кодирања пожељно, ако ваше дете заиста жели успети у креирању веб странице. Међутим, такође треба истаћи да постоје посебне услуге – градитељи веб локација – које су креиране посебно са потребама и вештинама почетника на уму. Ови системи углавном долазе са прилагођеним и интуитивним интерфејсом и омогућавају гледање сваког корака процеса креирања веб странице (као и крајњи резултат) у визуелном уређивачу. То је веома важно за новорођенче, укључујући децу.
 3. Усредсредите се на основне аспекте веб дизајна. Пре него што наставите са израдом веб локација, морате упознати дете са основама дизајна веб страница. Реците му / јој о општој структури веб страница – заглавља, тела и подножја – и другим обавезним елементима од којих се стандардна веб локација састоји.
 4. Нека ваше дијете креира уради сам веб локацију. Теорија је сјајна и заправо је важна, али ништа неће научити ваше дете боље од вежбања. Дакле, изаберите градитеља веб странице који највише одговара вама и вашем детету, одаберите празан образац и … пружите свом детету апсолутну слободу акција. Допустите да експериментише са доступним алатима за веб дизајн, елементима и опцијама веб локација. Ово може потрајати неко време, али заиста је вредно тога јер ће ваше дете научити да изражава своју креативност и идеје у процесу израде веб локација уместо користећи готова дизајнерска решења.
 5. Расправите о основама СЕО-а. Чим је предложак веб локације спреман, крајње је време да детету кажете основе оптимизације претраживача и његову улогу у успешној промоцији веб локације. Лако је објаснити да: ако ваше дете жели да његова новоотворена веб локација постане доступна преко Интернета пријатељима или школским колегама, на пример, исправно постављање СЕО-а је обавезно.
 6. Набавите име домена. Подразумева се да је јачање СЕО позиција новоствореног вебсајта немогуће без одговарајућег имена домена. Реците свом детету о томе суштина имена домена и онако како би то идеално требало да изгледа. Објасните како одабрати прави домен и како га повезати са веб страницом. Једини могући начин то је набавити домен за веб локацију куповином плаћене претплате. Међутим, такође је могуће бесплатно добити домен. Да бисте сазнали детаље, наставите да читате овај чланак.

Да, ово ће захтијевати одређена финансијска улагања, али то ће постати важан дио образовног процеса, који ће вам омогућити да објасните важност избора домена у пракси. Штавише, ваше дете ће се такође осећати одговорним и „одраслим“ за плаћени план, што ће му бити додатни нагон да напорно ради на даљем развоју блога / веб локација. Наравно, ово решење делује одлично за тинејџере. Када радите са млађим дететом, слободан план ће бити сасвим довољан за почетак.

Имати веб локацију је сама по себи предност јер је готово немогуће постићи већину пословних или личних циљева без квалитетне презентације на мрежи. Због тога је тако важно научити дјецу основама развоја веб страница. Ово би могло бити прилично добра инвестиција у њихово даљње образовање и дугорочно професионално напредовање. Без обзира на будућу професију ваше деце, основно знање веб дизајна ионако неће бити бескорисно. Никад не знате шта ће вам једнога дана најбоље доћи дете. Па, зашто се не фокусирати на ово занимљиво и тако трендовско занимање?

Креирајте веб локацију за децу

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me