Како створити веб локацију уз ВордПресс

Како створити веб локацију уз ВордПресс


ВордПресс је један од најједноставнијих и истовремено функционалних система за управљање садржајем. Многи неискусни веб дизајнери дају предност овој платформи. Прегледом нашег водича о изради веб страница схватићете да је то сасвим разумно решење.

Као и сваки други ЦМС, ВордПресс од корисника захтева одређени сет вештина. Да бисте инсталирали и поставили систем, веб мастер се треба бар бавити хостингом, креирати базу података и научити како користити ФТП. То није случај када се региструјете у систем и разумете како он функционише одједном. Зато је главни помоћник новорођенчета водич који објашњава како да се не изгубите у подешавањима ВордПресс-а.

1. Избор хоста и регистрација домена

Пре него што креирате веб локацију са ВордПрессом, требало би да изаберете хостинг на коме ће бити смештен. Бесплатне опције овде уопште неће радити – нуде или ограничену количину простора или не пружају пристојну функционалност. Да бисте покренули блог, карактеристике минималног плана СитеГроунд или Блуехост хостинг ће бити довољно. Ова цена обично почиње са 3,95 УСД месечно. Ако се одлучите за плаћање годишње, смањит ћете трошкове.

Неке платформе нуде посебне планове за веб локације ВордПресс. Обично долазе са унапред инсталираним ЦМС-ом, док су радни параметри сервера оптимизовани за спецификације платформе. Међутим, не очекујте чуда од ових планова: не постоје јединствени алати који би одговарали само на захтеве ВордПресс-а.

Оптимизација веб страница може да има озбиљан утицај, али можете и сами да се бавите тиме. Ако посебан план долази са истим трошковима као и стандардни виртуелни хостинг, наставите да га набавите. Ако је цена прескупа, има смисла дати предност опшој понуди. Ово ионако неће покварити резултат.

Одмах након што се пријавите за хостинг, примит ћете е-пошту са подацима налога да бисте приступили административној табли. Пријавите се у конзолу да бисте приступили креирању веб локације.

Следећи корак је регистрација домена. Морате да чине име домена за вашу веб локацију, проверите да ли је доступан и извршите годишње плаћање за његово коришћење. Ево неколико препорука како успети са својим избором:

 • Пожељно је да наведете назив своје веб страницее или његове импликације на домену.
 • Што је име краће, то ће вам бити лакше да га корисник запамти и поново памти.
 • Назив домене не би требао имати никакво друго значење или непријатно сондирање.
 • Избор зоне домена зависи од циљане публике за коју створите веб локацију. Најпопуларније зоне домена су локалне, али понекад је корисно користити нишне домене попут * .схоп, на пример, за веб продавницу..

Већина пружатеља услуга хостинга додатно нуди опција бесплатне регистрације домена. Ако постоји таква прилика, наставите да је користите – ово је веома згодно јер ће име домена бити аутоматски везано за ваш хостинг.

Савет: Назив домене можете да региструјете на другим платформама, али ћете их морати ручно повезати са хостингом, наводећи адресе ДНС сервера у подешавањима. Регистратори обично шаљу упутство за то у е-поруци коју сте добили након што купите домен. Да бисте га регистровали, требат ће вам подаци о пасошу – немогуће је добити име домена без ових података.

Такође видети: ВордПресс преглед.

2. Инсталација ВордПресс-а

Претежни износ хостинг провајдера нуди аутоматску инсталацију популарног ЦМС-а. Ако сте купили посебан план за ВордПресс, систем ће бити одмах спреман за рад. Чешће, међутим, морате да направите низ минималних корака – пронађите одељак са моторима на административном панелу и инсталирајте потребан ЦМС.

Инсталација ВордПресс-а завршена је по истој шеми код свих хостинг провајдера. У менију конзоле обично се налази одељак „Инсталација апликације“. Одмах након што га кликнете, добијате приступ листи платформи које можете аутоматски поставити на одабраном хостингу – ВордПресс готово увек заузима прво место због своје популарности.

Инсталација ВордПресс-а

Да бисте инсталирали систем, морате да изаберете веб локацију (по домену на који сте већ повезани на хостинг) и притиснете „Инсталирај ВордПресс“. Систем ће се подразумевано инсталирати у основни директориј веб локација – ситенаме.цом. Ако га требате да сместите у било који други одељак – на пример, онај са именом веб локације / блог.цом, притисните „Специфи Цаталог“ и додајте тражени пут.

Детаљи инсталације ВордПресс-а

База података веб локације биће креирана заједно са инсталацијом система. Сви потребни подаци о ауторизацији биће послати на е-пошту коју сте навели приликом пријаве на хостинг. Не морате ништа друго да радите – само користите име домена за прављење почетних подешавања за ВордПресс.

Такође видети: ВордПресс алтернативе.

Ручна инсталација

Ако на вашем хостингу нема аутоматске инсталације или желите сами инсталирати ВордПресс, то такође неће бити проблем. Оно што ће вам требати је:

 • ВордПресс дистрибутивни комплет мораћеш преузимање са званичног веб сајта ЦМС.
 • ФТП менаџер за уплоад датотека да додате датотеке на хостинг. На пример, можете да користите ФилеЗилла ФТП клијент.

Кораци за ручну инсталацију ВордПресс-а:

 1. Преузмите архиву са сетом дистрибуције и распакујте је на рачунару. Затим се вратите на панел администрације хостинга, приступите одељку са базама података и креирајте нову.
 2. Доделите логин и лозинку за то и при инсталирању ВордПресс-а обавезно чувајте ове податке онако како су вам потребни. Након креирања базе података вратите се на датотеке дистрибутивног скупа које сте распакирали на радној површини.
 3. Пронађи вп-цонфиг-сампле.пхп и преименовати у вп-цонфиг.пхп.
 4. Отворите датотеку са било којим уређивачем текста.
 5. Пронађи Одељак „МиСКЛ параметри“ и одредите податке рачуна управо сте створили базу података на вашем хостингу. Ово ће бити последњи корак припремне фазе. Сада можете да наставите са додавањем датотека на сервер.
 6. Лансирање менаџер датотека ФилеЗИлла ФТП Цлиент.
 7. Да бисте се повезали на веб локацију, морате је да испуните поља „Хост“, „Логин“ и „Пассворд“ у горњем делу програма. Хост је име домена које сте прикључили на хостинг. Лозинка и лозинка су подаци који вам пружају хостинг хостинги како бисте добили приступ контролној табли.
 8. Наведите ове податке и активирајте дугме „Брза веза“.
 9. Видећете хостинг датотеке и фасцикле у десном делу менаџера. Потребан вам је публиц.хтмл каталог. Можете га пронаћи у фасцикли, чије је име слично имену домена веб локације.
 10. Оно што морате учинити је да пребаците ВордПресс датотеке у публиц.хтмл – можете да их изаберете у левом прозору менаџера или само превучете са рачунара. Цео процес копирања датотека трајаће око 5-10 минута.

Да бисте довршили поступак инсталације, приступите својој веб локацији из било којег прегледача. Видећете 5-минутни главни прозор. Наведите име веб локације, пријаве и лозинку на њему да бисте добили приступ административном панелу ВордПресс-а.

Имајте на уму да се они обавезно разликују од података за пријаву на хостинг рачуна. Саставите нове вјеродајнице и сачувајте их у истој датотеци у којој су већ похрањени пријава и лозинка базе података. То морате да урадите да не бисте изгубили податке.

Унесите адресу е-поште, на коју ће систем послати е-пошту администратору и затворити је од индексације – ваш вебсајт није спреман да га прегледају претраживачи. Омогућите индексацију након што све подесите и објавите свој први пост.

Ако нисте додали податке за пријаву и лозинку базе података у датотеку конфигурација ВордПресс-а, видећете други прозор који пружа ову опцију пре 5-минутних подешавања. Није битно који сте начин преноса базе података одабрали. У сваком случају биће повезан са веб страницом јер уопште неће функционисати.

Редослед креирања базе података и ручне инсталације ВордПресс-а могу се мало разликовати у зависности од хостинга. Генерално, пружатељ услуга хостинга нуди детаљна упутства, али у већини случајева уопште нису потребна будући да је аутоматизована инсталација ЦМС-а подржана у једном клику. Ручна инсталација је застарела, али је корисно да бисте могли да испуните задатак да бисте разумели начин на који систем функционише.

3. Почетно подешавање

У основи, свој први пост можете да објавите у ВордПресс-у одмах након инсталирања система, али он тешко да ће бити користан. Да би веб локација исправно функционисала, неопходно је да испуните барем минимално подешавање њених параметара. То можете учинити у одељку „Подешавања“ на административном панелу, који обухвата неколико поткатегорија. Погледајмо сваки од њих ради додатне практичности да не превидимо важне нијансе.

Генерал

Наведите назив и опис ваше веб локације. Унесите своју адресу два пута, додајте е-пошту коју ћете користити у административне сврхе. Овде ћете добијати обавештења о доступности ажурирања веб локација и догађаја.

Опште поставке за ВордПресс

Изаберите временску зону, време и датум као и језик. Забранити регистрацију било којим корисницима – у томе уопште нема потребе.

Писање

Овде можете оставити стандардне поставке форматирања. Ако желите објављивати постове путем е-поште, додајте податке е-поште, писма из којих ће се аутоматски слати у феед веб локације. Међутим, боље је не користити ову опцију и објављивати постове преко административног панела, бар први пут.

Подешавања писања за ВордПресс

Додајте једну или више адреса услуге ажурирања – они ће обавештавати претраживаче о новим постовима објављеним на веб локацији. На пример, можете да додате рпц.пингоматиц.цом услугу. Наведено је према заданим поставкама, па га оставите у реду.

Читање

Наведите шта ће тачно корисници видети на почетној страници веб локације: или најновије постове на блогу или статичку страницу. Подесите количину постова на страници блога, број елемената приказаних у РСС фееду као и њихов дизајн: цео текст или само оглас.

Подешавања читања за ВордПресс

Ако желите да претраживачи не индексирају веб локацију одређено време, затворите је од индексације.

Дискусија

Можете да користите стандардна подешавања. Ако постоји таква потреба, додајте кључне речи проналазећи које ће, систем ће послати коментаре за модерирање или их означити као нежељену пошту. Параметри наведени у одељку „Дискусија“ функционишу само у случају да веб локација користи стандардне коментаре програма ВордПресс. Ако повежете додатне апликације за коментарисање, мораћете да их подесите одвојено.

Подешавања дискусије у ВордПресс-у

Медиа Филес

Параметре оставите по дефаулту. У старим верзијама ВордПресс-а, параметри фотографија који су објављени у чланцима постављени су у овом одељку. Међутим, ово је већ застарело.

Подешавања медија за ВордПресс

Пермалинкс

Одаберите начин на који ће адресе ваших веб страница и постова изгледати. На пример, можете поставити значење «Наслов наслова». Ако желите да материјална веза наведе категорију у којој ће бити постављена, означите тачку «Задано» и унесите /% категорију% /% поштанско име% / конструкција.

ВордПресс Пермалинкс Сеттингс

4. Избор шаблона

Веб локација подразумевано поставља стандардни предложак, али тешко да ће успети за вас. Други предложак можете пронаћи на различите начине:

 • Прегледајте званични ВордПресс каталог. Можете да му приступите директно из административног панела нове веб локације. У категорији „Изглед“ постоји одељак „Теме“.
 • Истражите разне веб локације са предлошцима које су дизајнирали трећи програмери. Лако ћете их пронаћи уписивањем фразе „преузми ВордПресс предложак“ у претраживач. Тамо су доступне бесплатне и плаћене верзије. Главна опасност ове опције су потенцијалне безбедносне претње са којима се можете сусрести преузимањем тема са непознатих веб мајстора.
 • Наручите образац од професионалних веб дизајнера.

Можете инсталирати одабрани предложак на два начина, избор између којих зависи од извора у којем сте га нашли. Ако сте предложени пронашли у службеном каталогу ВордПресс-а на административном панелу, можете га једноставно одабрати и активирати „ Дугме Инсталирај “.

Биће вам понуђено да прегледате тему непосредно пре инсталације. Ово је корисно да бисте били сигурни да сте направили прави избор. Након инсталације, тема ће се појавити у општој листи образаца. Да бисте га добили, само притисните дугме „Активирај“.

Изаберите тему ВордПресс

Ако сте преузели предлоге са спољних веб локација или сте их добили од програмера као архиву, поступак инсталације ће се донекле разликовати:

 1. На административном панелу са предлошцима налази се дугме „Додај ново“.
 2. Активирајте га, а затим притисните дугме „Преузми предложак“ и изаберите датотеку. Одмах након што додате архиву, притисните дугме „Инсталирај“.

Не заборавите да активирате предложак како би се приказао на веб локацији.

Прилагодба шаблона

Количина подешавања може се разликовати с обзиром на предложак, али постоји одређени скуп опција у свакој теми – можете барем изменити шему боја и формирати главни мени веб локације.

Да бисте започели са прилагођавањем шаблона који сте инсталирали, изаберите категорију „Изглед“ и притисните дугме „Прилагоди“.

Прилагођавање теме ВордПресс-а

Оно што можете да урадите је:

 • Отпремите логотип, додајте наслов и кратак опис, икону веб локације како би се приказао у прозорима прегледача, обележивачима и претраживачима.
 • Одаберите схему боја шаблона.
 • Креирајте и подесите мени, додајући везе до страница веб локације.
 • Додајте виџете.

Ово су главна подешавања у сваком шаблону. Премиум теме могу имати додатне параметре попут оних који су одговорни за приказ клизача, на пример, или активирање / деактивацију визуелног уређивача.

5. Инсталација додатка и Постављање аналитике

Једна од главних искушења коришћења ВордПресс-а је неконтролисани додатак за проширење функционалности веб странице. Не брините, ако изненада наиђете на преглед каталога проширења и читање описа једне од импресивних функција. Скоро сви веб мајстори, који почну да користе ВордПресс, суочавају се са овом ситуацијом.

Подешавање додатака за ВордПресс

То би могло бити у реду, али треба имати на уму једну ствар. Што више додатака инсталирате, веће ће бити учитавање сервера и постаће нижа брзина учитавања веб локација. Штавише, нека проширења уопште нису корисна и нуде се само за забаву. Истовремено, уопште је немогуће проћи без додатака – постоји неколико проширења без којих ваша веб локација неће правилно функционисати. Листа обавезних додатака укључује:

 • Све у једном СЕО пакету – да се у блок додају са СЕО подешавањима: наслов, опис, кључне речи.
 • Акисмет – да би се заштитили од нежељене поште у коментарима.
 • Гоогле КСМЛ Ситемапови – за прављење ситемапова.
 • Цлассиц Едитор – ово је класични ВордПресс едитор, који поједностављује процес рада са постовима.

Сваки од горе наведених додатака има своје алтернативе – набројили смо најпознатија проширења. Можете да инсталирате још један додатак – само проверите да ли сте додали сву потребну функционалност.

Да бисте пронашли и инсталирали додатке које бисте требали:

 1. Дођите до одговарајућег одељка у административном панелу.
 2. Помоћу опције претраге пронађите потребне додатке.
 3. Одмах након што притиснете дугме „Инсталл“, додатак ће бити додан на листу инсталираних екстензија.
 4. Да бисте га активирали, морате да притиснете дугме „Активирај“.

Поред тога, додаци се могу инсталирати на исти начин као и теме – преузимањем архиве са датотекама.

Следећи корак је додавање бројача аналитике. Они ће вам помоћи да пратите саобраћај на веб локацији, гледаћете реакцију корисника на садржај да бисте разумели правац у ком бисте требали даље развијати пројекат.

Постављање Гоогле аналитике

Да бисте додали бројач Гоогле Аналитицс-а, прво бисте се требали регистровати у систему. Ако имате Гоогле налог, користите га за ауторизацију. Додајте наслов и адресу веб локације, нишу којој припада и временску зону. Ако је регистрација успела, добићете код који ћете морати да додате веб страницама да бисте започели са прикупљањем статистичких података.

Бројач можете додати на различите начине. Најједноставнији је инсталирати Гоогле аналитички додатак и уметнути генерисани код у њега. Ово је сјајна варијанта за новорођенче, који не желе да се баве датотекама веб локација које могу изгледати застрашујуће због своје сложености.

Ако не желите да инсталирате други додатак, додајте код у заглавље или подножје, користећи интегрисани уређивач ВордПресс предложака. Да бисте то учинили, требало би да извршите следеће кораке:

 1. Отворите одељак „Дизајн“ у административном панелу.
 2. Изаберите „Едитор“.
 3. Пронађите датотеку хеадер.пхп, ако желите да инсталирате бројач у горњи део сваке веб странице или фоотер.пхп, ако га желите додати у подножје.

Ум: пре него што извршите измене, направите копију датотеке сигурносне копије. Повежите се на веб локацију путем ФТП-а – објаснили смо како то урадити, када описујемо поступак ручне инсталације ВордПресс-а. Преузмите датотеку коју намеравате да измените. Ако се грешка покаже након уношења измена, можете брзо вратити почетну конфигурацију датотеке.

 • Уметните код у хеадер.пхп пре ознаке.
 • Уметните код у фоотер.пхп пре ознаке.

Након што сте веб локацији додали бројач, уверите се да ради без грешака. Статистику можете гледати на личном налогу Гоогле аналитике.

Пажња: морате сваки пут да ажурирате или мењате предложак јер ће се његове датотеке заменити.

7. Уређивање кодекса веб локација

Додавање бројача на веб страницу је најједноставнији задатак који можете обавити помоћу уређивања кода. Долази са свим датотекама шаблона које можете променити у складу са вашим жељама. Уређивањем различитих делова шаблона можете додавати и брисати елементе интерфејса, мењати шеме боја и положаје виџета. Да бисте то учинили, потребне су вам вештине програмирања, барем ПХП и ЦСС знање.

ВордПресс Едитор кода

Искусни веб програмери препоручују промену кода у уређивачу на рачунару, уместо да користе интегрисане системске алате. Пре тога морате направити копију сигурносне копије датотеке. Ово ће вам омогућити да вратите почетну верзију датотеке када пронађете грешку. Што се тиче интегрисаног уређивача, практичније је да га употребљавате за мање измене, на пример, додавање бројача или додатака за коментарисање трећих страна. Да бисте применили измене, притисните дугме „Ажурирај датотеку“.

Након постављања прелиминарне веб странице, можете приступити најзанимљивијем процесу – попуњавању веб странице садржајем.

Да ли је могуће без уређивача кода?

Заправо, сасвим је могуће да не користите интегрисани уређивач кода, када радите у ВордПресс-у. Систем омогућава креирање веб локација прилагођавањем доступних тема и додатака. Имајте на уму да у овом случају нећете моћи да искористите максимум у свом процесу развоја веба због ограничених опција прилагођавања веб локација..

Није тајна да је један од неспорних наглашавања ВордПресс-а прилика за спољну интеграцију додатака и шаблона, што омогућава креирање јединствених и јединствених пројеката. У супротном, немогуће је исказати своју креативну слободу у корист и дугорочно постићи запањујући резултат. Дакле, ако не користите ВордПресс уређивач кода, који је смисао употребе овог ЦМС-а уопште? Уместо тога, топло се препоручује прелаз са вордпресс-а на вик или другог градитеља веб локација који ће омогућити постизање изванредних резултата без икакве потребе за уређивањем кода.

8. Стварање статичких страница

Статичка страница разликује се од осталих страница по садржају – садржи одређене информације уместо фида поста. Одељци „О нама“ или „Услуге“ су примери статичких страница. Да бисте променили садржај који садрже, требало би да уредите страницу.

Осим ХТМЛ и уређивача текста, најновије верзије програма ВордПресс такође долазе са визуелним Гутенберговим уређивачем. Помоћу ње можете уметати видгете и мултимедијске датотеке, додавати блокове садржаја и мењати њихове позиције. У складу с тим, веб мастер сада има више могућности за креирање различитих статичких страница.

ВордПресс Паге Едитор

ВордПресс долази са заданом почетном страницом, која садржи најновије постове на блогу. Да бисте додали друге секције веб локацији, отворите одељак „Странице“ на административном панелу и активирајте дугме „Додај ново“.

Одредите наслов веб странице – биће приказан и у одељку и у менију веб странице. Напишите текст или користите Гутенберг за додавање блокова садржаја. Помоћу визуалног уређивача прилагодите све потребне елементе на страници. Након уређивања притисните дугме „Објави“.

Провјерите јесу ли блокови додани на страницу исправно приказани на свим уређајима. Ако постоје проблеми или желите да користите друге елементе, изаберите страницу на општој листи и уредите њен садржај.

9. Пост Публицатион

Постови се додају према истом плану као и веб странице. Разлика је у томе што су постови објављени на једној страници, што је феед блога. Да бисте направили пост, можете да користите и Гутенберг-ов уређивач, али је повољније дизајнирати га у класичном уређивачу ВордПресс-а, који се додаје као додатак у недавним верзијама система.

 1. Отворите одељак „Поруке“ и притисните дугме „Додај ново“. Досегните подешавања поста да бисте изабрали предложак. Ако немате намеру да користите ниједан необичан формат, оставите основни. Неке теме из предложака поста могу се испоручити са картицама, видео записима и другим форматима.
  ВордПресс Пост Едитор
 2. Изаберите категорију у којој ће објавити пост. Ако још нема категорија, креирајте их право у уређивачу кликом на везу. Одсеке веб локација можете да направите из категорија, додајући везе до њих у главни мени. Ово вам омогућава да формирате неколико страница са тематским постовима на веб локацији који долазе до одређених категорија.
  ВордПресс Пост Нова категорија
 3. Додајте наслов поста и убаците текст у едитор. Можете користити визуелни режим или форматирати пост користећи ХТМЛ ознаке. Попуните СЕО параметре за пост: наслов, опис, кључне речи. Притисните дугме „Објави“ да бисте га послали у феед блога. Баш као и веб странице, постови се могу уређивати и након објављивања. Да бисте спремили измене, мораћете поново да објавите пост.
  ВордПресс Пост Нови уређивач кода
 4. Ако желите да се пост у одређено време појави у фееду блога, користите опцију заказане публикације. У близини дугмета „Објави“ постоји веза „Промени“. Притисните га да одредите датум и време објаве поста за општи приступ.
  ВордПресс Пост распоред

Међутим, не заборавите да проверите време веб локације одређено у општим подешавањима ВордПресс-а – требало би да постоји иста временска зона у којој живите.

10. Пренесите постојећу страницу у ВордПресс

Да ли већ имате веб локацију креирану на некој другој платформи? Тада можете размотрити прелазак на ВордПресс како бисте проширили његову функционалност и дали му професионалнији изглед у комбинацији са супериорним сетом функција. То није нимало тешко учинити као што се чини на први поглед. Можете бирати између две популарне методе преноса веб страница – запошљавање професионалаца и ДИИ миграцију.

Постоје и посебне услуге попут ЦМС2ЦМС, на пример, који су створени са том наменом у виду. Они могу довршити процес преноса ваше веб локације у аутоматизованом режиму, али могућност да можете да наиђете на проблеме са некомпатибилношћу елемената веб странице или претњама злонамерног софтвера је у овом случају прилично велика. Штавише, услуге миграције веб страница углавном се плаћају. Дакле, какав је смисао њихове употребе, ако нисте сигурни у резултат?

Запошљавање стручњака за веб дизајн је далеко боља идеја јер ћете након тога моћи да се консултујете са тим људима. Међутим, такође можете покушати самостално да преместите веб локацију на ВордПресс, чак и ако сте тек почетник и ово вам је прво искуство. Мораћете да водите рачуна о правилном избору хостинга (препоручује ВордПресс Блуехост за једноставне и сложене пројекте), преношење имена домена и садржаја. Последње укључује пренос свих елемената садржаја на веб локацији, укључујући слике, видео датотеке медија итд.

На крају, мораћете да поставите сталне везе и проверите да ли ваша веб локација добро функционише на новој платформи. Ово је потребно за очување вашег промета и тренутних позиција веб странице. Па, то је све у вези са ДИИ преносом веб локација. Ово је кратак преглед процеса миграције веб странице и постоји пуно нијанси са којима бисте могли да се суочите током рада на задатку. Међутим, резултат ће дефинитивно бити вредан тога, а добићете такво невероватно и корисно искуство које ће вам касније можда добро доћи..

Суштина

Упркос чињеници да је ВордПресс најпопуларнији систем за управљање садржајем међу новопридошлима, стварање прве веб странице у њему може бити сложен задатак. Да би пројекат добро функционисао, корисник ће морати да се бави хостингом и базама података, као и да разуме везу између сервера, мотора и интерфејса веб локације. Дугорочно ово може потрајати. За савладавање свих функција ЦМС-а биће потребно неколико месеци, за шта су потребне вештине програмирања, бар на нивоу једноставног ЦСС уређивања.

Ако вам треба веб локација одмах, ВордПресс није најбржи начин да је набавите без озбиљних финансијских улагања. Употреба градитеља веб локација је ефикасније решење какво јесу погоднији и лакши за употребу. Нису потребне посебне вештине да бисте радили са њима и не морате да бринете о хосту. Оно што власник веб странице створене са градитељем сајта треба да уради је да је испуни корисним и занимљивим садржајем.

Креирајте веб локацију уз ВордПресс

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me