Како створити црквену веб страницу бесплатно

Како створити црквену веб страницу бесплатно


Са брзим укључивањем Интернета и дигитализацијом друштва, 96% пастора користи рачунаре и уређаје за улазак у глобални веб. Није изненађујуће да непрофитне и добротворне организације такође желе да буду представљене на мрежи. На пример, црквени веб сајт обезбеђује шири опсег као и могућност повећања више људи у заједницу. Оно што је још важније, такав приступ ће осигурати више посетилаца кроз врата цркве месецима после месеци.

Кључни проблем је што се већина организација и верских заједница плаши да се баве процесом изградње, сматрајући га превише компликованим и скупоцјеним. Цркве које имају веб локације биле су приморане да плате хиљаде долара приликом запошљавања развојних тимова а да нису знале да постоји бесплатно решење за креирање веб страница цркве.

Разлози да Црква креира веб локацију

Пре него што се приближимо процесу изградње, морамо да разјаснимо неколико ствари. Да ли пастори разумеју важност постојања црквене веб странице? Какве ће користи донијети? Како ће помоћи задржавању заједнице? Да бисмо схватили важност поступка, сазнајмо кључне предности које црква има.

Разлог 1 – Донације и допринос

Веб страница нуди нове могућности у погледу прикупљања средстава. Цркве сада имају сигуран и легалан начин да искористе добротворне прилоге и примају дигиталне донације. Као што смо већ навели, глобална дигитализација има огроман ефекат на све трансакције које свакодневно обрадимо.

Према последњим статистикама, 60% посетилаца је спремно да дарива, док скоро половина свих цркава оставља посетиоце да дају свој допринос користећи кредитне картице. Веб страница цркве ће олакшати обраду тих средстава, док ће заједница имати једноставнији и бржи начин донирања упркос локацији или времену.

2. разлог – Увод у јавност

Други кључни разлог је шанса да се црквено руководство представи јавности. Искористите максимално веб локацију и истакните неке од најпопуларнијих програма, услуга или догађаја. Нека ваша заједница дубоко завири у то како заправо комуницирате са црквенима, које услуге пружате итд.

Неки посетиоци се стиде да први пут посете цркву. Веб локација ће им олакшати осећај удобности, јер већ имају потребне увиде када сами посете то место. Као резултат тога, имамо фактор охрабрења.

Разлог 3 – Делите своје догађаје на мрежи

Дани папирнатих календара и брошура су прошли. Тешко вреде тај новац с обзиром на брже и једноставније начине дистрибуције информација. Црквама више није потребно да троше хиљаде долара на штампани материјал.

Веб локација олакшава дељење надолазећих догађаја и окупљања преко различитих канала, укључујући друштвене мреже, дигиталне заједнице итд. Са једне стране одржавате признавање своје заједнице. Са друге стране, штедите новац и проширујете црквено признање на вебу.

Разлог 4 – Нека заједница буде ангажована

Сваки посетилац нестрпљиво жели дати свој допринос заједници. Људи на било који начин желе да учествују у животу цркве. На пример, кров морате поправити и не успети да га сами поправите. Корисне информације о могућностима послуживања на веб локацији омогућиће вам да нађете особу спремну да вам помогне.

Не ради се о тражењу помоћи. Главна идеја је охрабрити волонтере и чланове заједнице спремни да деле или помажу. Веб страница олакшава информирање чланова заједнице о мисијама које служе као ио надолазећим догађајима.

Разлог 5 – Укљученост у процес учења

Веб локација цркве омогућава веће учешће у учењу религије. На пример, можете користити платформу да позовете више људи да се придруже молитвеним групама, као и да учествују у отвореним библијским студијама. Сваки члан заједнице моћи ће да одабере програм или активност која ће директно учествовати на веб локацији.

Да бисте такав концепт заживели, можда ћете требати ангажовати развојни тим који размисли о сложености веб локације или се одлучити за јефтинију, бржу и лакшу опцију у погледу Вик. Систем је функционалнији и флексибилнији у поређењу са веб локацијама за изградњу цркве које су понекад прилично ограничене функцијама или алатима за примену. Штавише, осим Вика, не нуде много у погледу дизајна и прилагођавања.

Истовремено, скупи пројекти понекад могу бити од користи и имати нула ефекта, што значи запошљавање прилагођених програмера биће губљење времена. Због тога смо одлучили да прецизирамо неке од круцијалних корака у стварању веб странице цркве. Видећете све фазе процеса изградње помоћу Вик-а – бесплатног и једноставног градитеља веб страница дизајнираног за не-техничаре.

5 корака за прављење црквеног вебсајта бесплатно

Вик

Вик – је СааС програм за прављење веб локација. То значи да му можете приступити директно из прегледача без потребе за преузимањем додатног софтвера. Кључна предност овде је што је изузетно једноставан за употребу чак и за пасторе који једва да имају техничко знање, посебно у веб дизајну или програмирању.

Друго, платформа изгледа флексибилнија у поређењу са црквени стручњаци за веб локације. Вик се може похвалити богатијим сетом функција које вам омогућавају да надиђете конструкцију од цигле до малтера и направите привлачнију локацију уз ниже трошкове.

Све што требате је да се пријавите и додате потребне елементе на страницу. Треће, Вик има бесплатан план, што је одлично за непрофитне организације које желе да уштеде пар долара. Што се тиче процеса изградње, припремите се да довршите следеће кораке.

Корак 1. Пријавите се

Као СааС решење, Вик не тражи преузимање софтвера. Потребан вам је само рачунар повезан на Интернет. Идите на веб локацију Вик, притисните дугме „Пријава“, наведите лозинку и е-пошту (по жељи можете да користите друштвене мреже Гоогле налога), и започети процес изградње.

Надамо се да већ имате активну е-пошту. Ако не, препоручујемо вам да креирате Гоогле налог како бисте користили бесплатне услуге које пружа, укључујући Гмаил. Такође га можете користити да се убудуће пријављујете без потребе да стално уносите лозинку и е-пошту.

Корак 2. Изаберите предложак

Вик има засебну категорију изгледа са одговарајућим предлошцима који се односе на религије, непрофитне и добротворне организације. Једноставно прегледајте све доступне опције и одаберите ону која вам се допада. По правилу предлошци већ имају интегрисане блокове који ће вам можда требати у будућности.

Предлошци цркве за Вик

Истовремено. Слободно мењате структуру и додајете додатне елементе, преуређујете постојеће и још много тога. Процес је супер једноставан захваљујући уграђеном уређивачу превлачења.

Корак 3. Прилагодба

Следећи корак је додавање свих функција које смо раније поменули:

 • Почетна страница – имат ћете унапријед постављену почетну страницу коју вам је донио прилагођени предложак. Међутим, Вик вам омогућава да учитате нове слике, копирате и залепите релевантне текстове у одељке, промените општа подешавања, наведете наслов и опис веб локације, итд..
 • Уредник Вик цркве за почетне странице

 • Календар догађаја – Вик има огроман избор виџета који је доступан са његовог Маркетплаце. На листи се налазе бројне апликације за догађаје поред одбројавања времена (добар инструмент за охрабривање), подсетници, једноставни календари, прегледачи догађаја и још много тога. Изаберите ону која вам се допада и додајте је на страницу која вам је потребна.
 • Вик менаџер догађаја

 • О нама блок – можете или користити претходно подешени одељак О нама који се испоручује са вашим шаблоном, као и одабрати други блок са листе на инструмент табли са другим дизајном и форматом. Систем нуди неколико изгледа одјељка о нама.
 • Одељак о нама

 • Наше ствари – још једном, предложак који одаберете може добити одељак за употребу који описује ваше особље. У исто вријеме, збирка блокова садржи неке додатне понуде са распоредима одјељка Наш тим. Изаберите ону са фотографијама и кратким описима да представите своје раднике.
 • Повежи наш тим

 • Страница за контакт – Вик нуди напредна решења као додатак Контакт страници & Додатак телефона за креирање потпуно функционалне странице за повратне информације о контактима. Или можете користити прилагођени блок и једноставно уписати свој телефон, е-пошту и адресу. Можда ћете морати да додате и локацију на мапи. Овде вам може добро доћи бешавна интеграција са Гоогле мапама. Набавите виџет, откуцајте адресу и поставите га на веб локацију.
 • Подаци за контакт Вик-а

Корак 4. Промоција своје веб локације

Наравно, пастири тешко да су СЕО стручњаци за креирање и промоцију садржаја. Са друге стране, Вик нуди неколико једноставних алата који ће се издвојити као и појачати локалну црквену СЕО.

Вик СЕО

Контролна табла пружа приступ подешавањима на којима можете да наведете кључне речи, измените наслове страница и описе, промените УРЛ адресе да бисте их учинили СЕО прилагођенијима итд. Додајте дугмад за друштвено оглашавање како бисте промовисали веб локацију на друштвеним мрежама. Повежите видгет за друштвено дељење да бисте омогућили посетиоцима да поново објављују садржај на својим друштвеним налогима.

Корак 5. Идите уживо

Ако одлучите да бесплатно направите веб страницу цркве са Вик-ом, требало би да имате домен. Другим речима, морате да га региструјете одвојено или се одлучите за плаћени Вик план нуди једногодишњи бесплатни домен. Лоша вест о бесплатном плану је да он има ограничену пропусност и приступ тржишту. Заувек, можда неће бити довољно у случају да планирате да додате много садржаја фотографијама, видео записима, догађајима итд.

Боља идеја је купити Цомбо план који кошта само 13 долара месечно. Већ укључује једногодишњи домен са хостингом и свим главним карактеристикама које су укључене у пакет. Повежите домен у општим подешавањима веб локације, прегледајте веб локацију осигуравајући да добро функционише на мобилним уређајима и притисните дугме „објави“. Ваша веб локација је спремна да прими прве посетиоце.

Као што видите, Вик поседује све потребне инструменте за оживљавање свих битних цртаних веб локација. Само пазите да не пропустите основно и не преоптерећујете веб локацију бескорисним одељком који може довести у заблуду ваше потенцијалне посетиоце. Усредсредите се на једноставну и јасну структуру са укљученим свим дискутованим блоковима.

Закључак

Имати веб страницу цркве је добро кад год је потребно да вашу заједницу буде ангажована и да привучете више посетилаца на врата цркве. Са модерним технологијама нема потребе да запошљавате треће програмере и платити хиљаде долара.

Вик долази као свеобухватно решење са довољно алата за имплементацију свих основних карактеристика које би црква требало да има. Штавише, има бесплатан план за пројекте са регистрованим доменом. Врло је једноставан за употребу релативно јефтини Премиум планови за оне који желе да имају све функције на једном месту.

Створите веб страницу цркве бесплатно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map