Како створити бесплатну Интернет продавницу

Како направити Интернет продавницу


Имати веб локацију е-трговине само је предност. Тешко да постоји посао који не тежи да успостави интернет и успостави сигурно и поуздано присуство на вебу.

Заправо, није ни чудо јер број људи који купују путем интернета непрестано расте са сваким даном и тенденција ка пословној дигитализацији постаје више од нејасне идеје.

Према последњим статистикама, могућности продаје е-трговине наставите да се повећавате. Тако је укупан приход остварен продајом на мрежи у 2017. години износио око 2,3 билиона долара, а очекује се да ће тај број до 2021. године постати двоструко већи и достићи 4,5 УСД.

Како створити бесплатну Интернет продавницу

Само у Сједињеним Државама куповина путем интернета тренутно премашује 10% малопродаје, док се светски број куповина на мрежи до 2040. године процењује на преко 95% укупног износа. Ове бројке и трендови говоре сами за себе и то је оно што чини потребу за развојем веб локација за е-трговину тако пресудним. Крајње је време да разговарамо о начинима стварања веб продавница и најбољим системима који тренутно најбоље функционишу у ту сврху.

Постоје два главна начина да се добије профитабилна и професионална веб продавница. Можете или наручити израду веб локација од независних произвођача или их покренути сами. Обе опције имају своје предности и недостатке.

 • Када наручивање интернет продавнице од веб дизајнера, не само да плаћате више, већ ћете можда имати проблема и у будућности. Шта више, нећете знати суштину структуре веб страница е-трговине. Сваки пут када морате да измените веб локацију, мораћете да се обратите програмеру веба и плаћате за ове услуге изнова и изнова.
 • Друга опција је да самостално покрените веб продавницу. Ако користите прави алат, бит ћете задужени за пројекат, свјесни свих нијанси, спецификација и детаља као што сте га сами развили. Имаћете и документоване доказе о власништву над доменом и веб локацијама, што је значајна предност за било ког власника веб локација.

Покретање веб локације са е-трговином захтева одређени буџет. Ако се одлучите за користите бесплатан ЦМС, још увек ћете морати да улажете у хостинг, име домена, теме и додатке. Градитељи веб локација понекад нуде бесплатне планове, али дефинитивно им недостаје функционалности, када је у питању развој веб локација еЦоммерце и не треба вам веб продавница са лошом функционалношћу, зар не?

Једино разумно решење у овом случају је изаберите веб локацију који најбоље одговара вашим потребама е-трговине у вези веб дизајна и инвестирајте у један од плаћених планова. Боље је платити за могућности и опције које ће дефинитивно осигурати жељени резултат.

Како бесплатно створити интернетску трговину

Да бисте покренули веб продавницу која ће донети ваш профит дугорочним растом корисничке базе, има смисла издвојити непрактичне и неприкладне опције, остављајући најпогоднију. Нећете проћи без квалитетног и потпуно опремљеног израђивача веб локација који ће најбоље радити за ваше задатке.

Постоје многи градитељи веб локација еЦоммерце који омогућавају стварање интернет продавница. Неки од њих су специјализовани, док други нуде ову опцију са другим функционалним функцијама. Која од њих ће бити најбоља опција за ваш пројекат? То зависи од обима, ваших личних циљева, величине веб продавнице, буџета и времена које сте спремни уложити у пројекат и неколико других пресудних критеријума.

Осигурали смо и основна упутства о томе како с лакоћом започети развој веб локације за е-трговину. Почнимо одмах или скочите на део који вас занима:

Корак 1. Пронађите савршеног градитеља Интернет продавнице

Пре него што покренете веб страницу за е-трговину, требало би обратити посебну пажњу на избор правог градитеља веб страница који ће се највише посветити овој кључној мисији. Квалитет и функционалност система који одаберете додатно ће утицати на дизајн, флексибилност и сет функција ваше веб продавнице. Погледајмо најпопуларније и најпопуларније платформе које можете да употребите за покретање вредне веб продавнице.

Схопифи – најбољи софтвер за е-трговину

Схопифи Почетна страница

Схопифи – је светски познати софтвер за е-трговину који тренутно омогућава више од 600.000 великих веб продавница широм света. Систем углавном циља велике компаније и пружа опсежан сет функција потребан да се покрију њихове потребе за веб дизајном.

Схопифи долази са импресивним напредним алатима за маркетинг, прилагођавање дизајна и промоцијом које корисници могу бирати када раде на својим пројектима. Најважнији елементи система укључују ПОС софтвер, прилагодљив дизајн е-трговине како би се уклопили у разне нише, моћне опције интеграције и синхронизације, врхунске функције е-трговине, побољшана заштита и алати за оптимизацију претраживача, запањујући приказ производа и функције управљања итд..

Вик – Најбољи градитељ веб локација у Интернет продавници

Вик буилдер веб локација

Вик – је све-у-једном веб девелопер који долази са снажним интегрисаним механизмом за е-трговину. На тај начин, систем омогућава креирање веб страница са малим и средњим предузећима.

Вик је тренутно међу лидерима нише за веб дизајн, која пружа приступ небројеним могућностима е-трговине. Они укључују, али нису ограничени на, уграђену корпу за куповину, више опција плаћања, могућности креирања производа и управљања, обиље маркетинга и алата за промоцију веб продавница.

Израђивач веб локација долази са засебним одељком шаблона е-трговине, где можете бирати између стотина дизајна који су спремни за мобилне уређаје. Прави врхунац Вик-а је његов Вик АДИ едитор, која аутоматски ствара веб продавницу за вас на основу пословних података које пошаљете. Ако ипак имате вештине кодирања и желите их користити током рада на изради веб локација, лако можете прећи на стандардни Вик Едитор.

ВооЦоммерце – најбољи додатак за корпу за ВордПресс

Испробајте ВооЦоммерце одмах

ВооЦоммерце – је бесплатни додатак за корпу за куповину програма ВордПресс који омогућава креирање мрежних продавница које се разликују по величини и функционалности. Додатак ће бити од велике помоћи корисницима који планирају да покрену мале и средње веб продавнице јер има снажан и уски фокус е-трговине..

Главни истакнути ВооЦоммерце укључују неограничене могућности прилагођавања дизајна веб продавница, али пожељно је да поседујете барем основне вештине веб дизајна за рад са ЦМС-ом уопште и посебно с додатком. ВооЦоммерце се такође издваја из мноштва због обиља алата за управљање залихама који доприносе бољем управљању производима, као и подршке за Гео Лоцатион (МакМинд) која омогућава избор гео-специфичних параметара на основу корисничког ИП-а.

Корак 2. Набавите назив домена за своју продавницу

Немогуће је покренути веб продавницу без имена домена. Ово је заправо назив ваше веб странице – онај који ће помоћи купцима да пронађу вашу продавницу на вебу. Стога би име домене требало да буде разумљиво, памтљиво и не баш дуго. Такође би требало да буде повезан са вашим именом, како не би збуњивао кориснике.

Постоје различите врсте и врсте домена које можете пронаћи на вебу. Неки сервиси за веб изградњу нуде их према заданим поставкама, док други захтевају да их региструју у системима трећих произвођача. То највише зависи од платформе са којом радите. Већина градитеља веб страница, међутим, нуде имена домена као део својих плаћених планова или чак као посебне понуде које су понекад бесплатне у одређеном временском интервалу..

Међутим, ако се одлучите за добијање свог јединственог имена домена, ево листе обавезних корака које је потребно извршити да бисте успели:

 1. Проверите доступност жељеног имена домена;
 2. Потражите најбољи домен који идеално одговара потребама вашег бренда;
 3. Изаберите име;
 4. Завршите поступак регистрације;
 5. Проверите домен и докажите своја власничка права.

Такође можете да узмете у обзир више нијанси приликом избора имена домена за вашу интернет продавницу.

Корак 3. Одаберите и прилагодите предложак е-трговине

Који год градитељ веб страница на крају потражите, нудиће колекцију нишних предложака од којих ћете очекивати да одаберете. Број тема и њихове могућности прилагођавања могу се разликовати с обзиром на платформу на којој ћете радити.

Неки сервиси нуде стотине предложака који су додатно категорисани у додатне одељке на основу нише на коју се фокусирате. Ово поједностављује претрагу. Други, са своје стране, могу добити ограничени сет шаблона, што донекле ограничава вашу креативну слободу, али вам омогућава да се више концентришете на могућности прилагођавања. Што се тиче ЦМС-а, ови системи нуде и уграђене предлошке и пуно бесплатних и плаћених верзија доступних на вебу. Истражите опције које ваш систем нуди и тада направите свој избор.

Корак 3. Одаберите и прилагодите предложак е-трговине

Чим завршите са одабиром шаблона, мораћете да приступите одговорнијем процесу – прилагођавању дизајна. Да бисте својој веб продавници дали персонализовану и врхунску привлачност, идите на контролну таблу система и истражите сет алата за прилагођавање дизајна који пружа.

Чак и ако нисте провајдер за кодирање, моћи ћете да одаберете позадину и палету боја страница на веб локацији, њен изглед и структуру, фонтове, стилове, наслове, параметре текста, опције интеграције медија, датотеку и заглавље као и пуно других елемената који дугорочно утичу на дизајн вашег вебсајта.

Узмите времена да експериментишете са могућностима за стварање заиста јединственог дизајна интернетске продавнице који ће се издвојити из гомиле, посебно против нишких конкурената.

Корак 4. Додајте производе у своју продавницу

Сада када сте већ креирали и прилагодили дизајн веб локација, крајње је време да му заправо додате производе. Имаћете прилику да креирате засебну страницу за сваки производ или само одељак са производима, где ћете отпремити ставке које планирате да понудите на продају. То углавном зависи од произвођача веб сајта које ћете ићи.

Оно што требате да наведете, док додајете производе је њихово име, категорија, цена, физички параметри као што су тежина и димензије итд. Имајте на уму да су нека ограничења платформе постављена према броју производа које можете додати, параметрима које можете одредити или варијанти производа. То често зависи од услова плана на који се одлучите да претплатите.

Главни критеријуми за учитавање производа укључују:
 • Детаљни описи, који би требао описати ваше производе у најповољнијем свјетлу да би се повећала стопа ангажованости купаца и приказале њихове главне карактеристике;
 • Квалитетне слике, који би требало да иде уз високу резолуцију да би се одразиле све стране и карактеристике производа који имате на залихама (на пример, откуцајте, нуди напредну значајку проширене стварности за приказивање 3Д модела или производа који намеравате да продате);
 • Исправне категорије производа, које би требало тачно навести да би поједноставили претрагу корисника (можете сортирати производе по њиховим посебним карактеристикама, ценовном рангу, истакнутим артиклима, опцијама филтрирања или било којим другим информацијама које сматрате важним).

Корак 5. Подесите начине плаћања и отпреме

Након додавања производа крајње је време да пређете на следећи корак. Ово укључује подешавање начина плаћања и отпреме. Кренимо прво са опцијама плаћања.

Подешавање плаћања

Модерни градитељи веб локација често се брину о овом питању за вас оптимизирањем процеса плаћања како бисте могли понудити неколико популарних опција плаћања својим клијентима. Што више опција будете спремни да понудите, веће су шансе да обичног посетиоца / посетиоца веб локације претворите у купца.

Градитељ веб страница еЦоммерце омогућава повезивање ваше веб продавнице са различитим платним системима. Најпопуларније од њих укључују ПаиПал, Аппле Паи, Виса, Стрипе, Мастерцард итд. Неки системи нуде на десетине решења за додатно плаћање, али ови су најраспрострањенији и глобално прихваћени.

Како створити бесплатну Интернет продавницу

Као власник веб продавнице заправо можете прихватити плаћање на следеће начине:

 • Обрада плаћања кредитном картицом – то значи да ћете трансакције кредитном картицом обављати током поступка наплате директно на веб локацији;
 • Гатеваи плаћања – то подразумева употребу софтвера за плаћање „све у једном“ који ће повезати корпу за куповину ваше веб продавнице са мрежом за обраду кредитних картица;
 • Пословни рачуни – то значи да ћете морати да потпишете уговор о партнерству са банком која ће прихватити плаћања извршена од стране клијената како би додатно преусмерила новац на свој пословни рачун.

Тешко да постоји начин који делује подједнако добро за све купце. То у основи зависи од њихових посебних потреба, локације из које долазе, система плаћања на који су се навикли, учесталости обављања трансакција и неких других пресудних параметара. И, наравно, не треба заборавити на сигурна плаћања. Срећом, већина произвођача веб сајтова долази са интегрисаним ССЛ сертификатима који доприносе поверљивости и сигурности корисничких података и свих детаља о плаћању.

Подешавање пошиљке

Када говоримо о параметрима испоруке, они зависе и од произвођача веб сајта који користите. Сваки систем је јединствен и на тај начин може понудити посебне параметре отпреме на основу низа фактора.

Главне опције за испоруку веб локација које произвођач може понудити укључују:

 • Испустити поруџбеницу;
 • Коришћење алата за управљање отпремом;
 • Употреба налепница за отпрему за штампање;
 • Сарадња са добављачима.

Без обзира на опцију испоруке (или чак неколико њих) коју одаберете за своју веб продавницу, мораћете да доставите врсту пакета који вам је потребан за испоруку, локацију и циљно одредиште и неке друге посебне детаље о пакету.

Чим подесите који производ се спремате за куповину и где, мораћете да одаберете врсту испоруке. Овде ћете бирати између бесплатне доставе (ово зависи и од вашег буџета и одредишта), паушалне цене (фиксна цена без обзира на врсту производа), цитата у реалном времену (израчунавање коначне цене испоруке на основу броја фактора који се тичу производа ), локални / дућан преузимања (када купци наруџбе примају појединачно).

Не заборавите да наведете врсте поштанских услуга са којима радите. Ове информације ће бити посебно корисне оним купцима који очекују да им наруџбе буду брзо испоручене. Међу најпопуларнијим достављачима, има смисла споменути ФедЕк, УСПС, Цанада Пост итд.

Корак 6. Прегледајте, тестирајте и објавите своју Интернет продавницу

Треба ли још нешто да урадите пре објављивања веб странице? Да, постоји: једноставно не можете учинити да ваша веб локација буде доступна циљној публици на мрежи док се не уверите да добро функционише. Дакле, једини корак који је преостао је тестирање ваше веб продавнице.

Ако користите програмере веб локација за е-трговину, овај задатак ће бити мало поједностављен за вас. То је зато што ови системи увек нуде тестирање и преглед веб локације пре коначне објаве. Ево главних аспеката које треба да проверите:

 • Правилна функционалност веб продавнице – проверите да ли су све везе и тастери активни и кликнути и да ли заиста преусмеравају кориснике на наведене странице или одељке. Не заборавите да проверите употребљивост навигационог менија, покушајте да оставите коментаре и извршите друге потребне радње;
 • Проверите садржај – без обзира коју веб продавницу покренули, на њеним страницама сигурно додајете пуно садржаја. Одвојите време да темељно прочитате све информације и све текстове да не занемарите смешне грешке. Ово је такође право време за проверу исправне апликације и оптимизације слика;
 • Тестирајте поступак одјаве – веб продавница се увек односи на куповину нечега што указује на важност исправне куповине. Најбољи начин да тестирате значајку је да извршите наруџбу и затим да извршите поврат новца. Овако нећете тестирати само опције плаћања, параметре подешавања отпреме, исправне перформансе колица, примену купона за попуст (ако постоје, већ ћете проверити и начин функционисања система поврата плаћања;
 • Одзиван изглед – већина савремених произвођача веб страница креира прилагођене интернетске продавнице. И ово није чудо. Према РеадиЦлоуд истраживање, око 7 од 101 купаца радије прегледавају мобилне веб локације уместо да користе мобилне апликације на својим уређајима за наручивање на вебу.

Како створити бесплатну Интернет продавницу

То значи да савремени свет иде ка дигитализацији процеса куповине, повећавајући потражњу за мобилним оптимизованим веб продавницама. Чињеница је веома битна за власнике предузећа, који тек започињу своју каријеру у е-трговини и желе да искористе максимум својих стопа конверзије. Процењено је да су мале и средње веб продавнице остварите до 30% веће стопе конверзије са мобилних телефона, посебно ако се упореди са великим предузетницима.

Очекује се да ће око 55% све продаје путем платформе е-трговине завршити путем мобилног уређаја до краја 2021. године. Дакле, дефинитивно је важно тестирати начин на који ваша новостворена веб продавница ради на таблетима, паметним телефонима и другим уређајима.

Сада када сте завршили са свим обавезним тестним корацима, спремни сте да објавите веб продавницу како бисте започели са повећањем промета и повећањем обима продаје као и своје добити.

Корак 7. Шта даље?

Одмах након што одаберете платформу е-трговине и започнете рад на њеном развоју, препоручујемо да размотрите следеће аспекте:

 • Интернет продавница мора бити згодна, картице производа морају бити информативне, док тастери за наруџбу и корпу за куповину морају бити при руци;
 • Користите онлајн помоћника. Овакав приступ је добар за кориснике који имају сумње или само желе да одреде нијансе. То може помоћи повећању стопе конверзије, тако да не превидите такву прилику;
 • Отјерајте страхове. Обезбедите потврде о квалитету и гаранцију повраћаја новца, покажите предности куповине. Имајте на уму да менаџери / консултанти имају важну улогу у овом процесу;
 • Понудите више него што ваши клијенти очекују. Израдите посебне понуде. Комбинујте производе и обезбедите попусте за други производ. Сви воле бонусе, имајте то на уму;
 • Остати у контакту. Подразумијева се да не бисте требали претрпавати поштанске сандучиће својих клијената нежељеним порукама, али заиста има смисла правити маилове који пружају информације о ажурирањима асортимана, посебним понудама, свестраним бонусима итд. Ово доприноси важном циљу – претварање једнократног клијента у клијента који се враћа.

Улагања у развој веб страница могу се исплатити за 2-4 месеца ако одаберете прави приступ. Улагањем 20.000 долара, чији ће претежни део бити потрошен на куповину производа, можете добити од 6.000 до 80,00 УСД месечно, нудећи на пример 500 артикала производа. Ово је просечна стопа профита.

Коришћењем дропсхиппинга уштедећете новац приликом куповине производа. Мораћете да потрошите одређена средства да бисте остварили план изабраног градитеља веб страница и даљу промоцију веб странице (контекстуално оглашавање, друштвене мреже).

ФАК:

Питање: Који је најбољи произвођач онлине продавница?

Одговор: Има смисла дефинисати најбољег произвођача веб продавница у зависности од циљева које постављате приликом покретања и е-цоммерце пројекта. Схопифи одлично функционира за велике мрежне продавнице са напредном функционалношћу и широком циљном публиком.

Вик је мало универзалнији систем који омогућава стварање малих и средњих веб продавница које добро раде за почетнике због једноставности употребе и свестраности понуђених функција. ВооЦоммерце је ВордПресс додатак за куповину који омогућава креирање моћних веб продавница заснованих на ЦМС-у, а ипак подразумева познавање основа кодирања. За који систем треба ићи дугорочно? На вама је само да одлучите о томе.

Питање: Која је најјефтинија платформа за е-трговину?

Одговор: Сви произвођачи веб локација нуде различите планове и услове за покретање и управљање различитим врстама Интернет продавница. Међутим, Вик план е-трговине је најефикасније решење које ћете наћи. Градитељ веб страница има посебне планове за е-трговину или пословну употребу, при чему је основни план пословања најјефтиније решење. Цена кошта само 23 УСД месечно, док спектар е-трговине који ћете користити уместо тога свакако је вредан улагања. Вик пружа довољно простора за смештај за смештај ваше веб продавнице, више опција за плаћање и слање, прилагођено повезивање имена домена, одсуство Вик банера огласа и апсолутно никакве провизије за све обављене трансакције. То је дефинитивно вредна понуда.

Питање: Колико времена треба да се створи Интернет продавница?

Одговор: Термин поступка креирања веб продавница углавном зависи од његове величине и платформе коју одаберете за ову сврху. Ако сте се одлучили да покренете малу веб продавницу са Вик-ом, тада ће вам дан или два бити више него довољан за успешно извршење задатка, без обзира на степен експертизе. Међутим, ако намеравате да покренете велику продавницу са ВооЦоммерце-ом, поступак може трајати неколико месеци. То се објашњава сложеношћу платформе, величином веб продавнице, асортиманом производа, потребом вештина кодирања и више подешавања.

Питање: Постоје ли друге могућности за употребу веб сајта за е-трговину?

Одговор: Ако тражите друге алтернативе коришћењу веб страница за е-трговину, сигурно можете дати предност специјализованом софтверу или мрежним маркетима. Етси или Магенто су нека од најбољих решења у том погледу. Међутим, нећете проћи без знања о програмирању дизајнирати веб продавницу испочетка. Овим системима је такође потребно много напора и времена да се савладају у своју корист. То ће дугорочно бити много скупље и компликованије.

Суштина

Пре него што започнете изградњу интернет продавнице, морате размотрити све детаље који се тичу производа које ћете продавати, одредишта испоруке, добављача, начина службеног регистровања власништва веб странице, начина његове промоције, анализе нишних конкурената итд..

Спремите се да уложите свој новац и труд у пројекат и будите озбиљни у погледу дизајна и садржаја ваше платформе. Што је једноставније и привлачније и логичније, то ће бити веће шансе да добијете новац од својих потенцијалних клијената.

Без обзира на ваше намере за веб дизајн, има смисла користити поуздане алате за израду веб страница са фокусом на е-трговини.

СхопифиСхопифи – у овом случају је бољи избор због великог броја функција које поседују, попут моћне опште функционалности, различитих предложака, маркетиншких алата, разумне цене и снаге система, синхронизације са електронским таблицама и рачуноводственим апликацијама. Схопифи

ВикВик – пријатније је и погодније за коришћење у поређењу са осталим системима ове класе. Предлошци су најбољи овде, а да не спомињемо напредни Вик АДИ алат који покреће Артифициал Интеллигенце. Вик.цом

ВооЦоммерцеВооЦоммерце – је моћан додатак за корпу за ВордПресс који омогућава покретање малих до великих мрежних продавница, али такође подразумева познавање трендова е-трговине и основа кодирања. Стога је потребно више времена да савладате додатак и научите како га правилно користити. ВооЦоммерце

Изаберите градитеља веб локације с обзиром на ваше циљеве, склоности и способности. Скоро сви прегледани системи долазе са бесплатним испитивањима која омогућавају истраживање њихових могућности. Срећно!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me