Како створити бесплатан веб форум

Како створити бесплатан веб форум


Интернетски форуми нам олакшавају покретање дискусија, проналажење истомишљеника и такође промовишу наше пословање. Форуми се могу покретати као прилог већој веб локацији или постоје самостално. Ако желите да направите веб страницу форума, ево три начина за постизање овог задатка.

Многи сматрају да форуми умиру због друштвених мрежа. Заправо, у прошлости су форуме и табле са огласима били наш друштвени медиј. Али данас, са свим нашим Фацебоок, Твиттер и Инстаграм рачунима, једноставно заборавимо на расправе на форуму. Ипак, они и даље имају велику вредност.

Вјеровали или не, али форуми су и даље једно од најпопуларнијих мјеста за постављање и одговарање на питања о робним маркама и производима. Предузећа их користе као погодне и циљаније, добро организоване друштвене медије над којима имају потпуну контролу. Зар није сјајно?

5 начина да се направи веб страница форума

Стварање или додавање форума на постојећу веб локацију има неколико предности истовремено. Ви не само да организујете интернетску заједницу и подстичете на активно учешће корисника, већ и повећавате популарност веб странице и дугорочно растете корисничку базу. Штавише, форуми пружају додатне информације о вашем пројекту и свим повезаним нијансама које већина корисника занима.

Процес стварања форума и није толико компликован, али укључује неколико неопходних корака. Сложеност поступка такође зависи од врсте и величине форума који ћете покренути, као и од алата за прављење веба који одаберете за ову сврху.

Постоји неколико сервиса које можете користити за покретање и управљање форумом. Направиоци веб локација су најмоћнији и најмоћнији системи који омогућавају покретање ове врсте пројеката, али такође можете дати предност платформама отвореног кода. Многи од њих су посебно направљени имајући на уму стварање форума и, стога, одлично раде за сваки циљ.

ВикВик – је један од најпопуларнијих савремених стручњака за израду веб локација који омогућава креирање форума путем интеграције посебне апликације на форуму. Систем долази са више алата за прављење веба и могућности прилагођавања како би ваш пројекат имао врхунски изглед. Вик

ВордПрессВордПресс – је светски популаран систем за управљање садржајем који омогућава изградњу веб странице форума путем ббПресс интеграције додатака. Ово је специјализовани форумски софтвер, који су развили ВордПресс стручњаци, с обзиром на корисничко коришћење. ВордПресс

уЦозуЦоз – један је од највећих градитеља веб локација са оптерећеним карактеристикама, који вам омогућава да креирате функционалан и једноставан за употребу форум помоћу повезивања и активирања одговарајућег форума модула. Градитељ веб страница омогућава брзу и једноставну прилагодбу форума и даље управљање. уЦоз

Фацебоок ГроупФацебоок Гроуп – је група мислилаца створена на друштвеној мрежи Фацебоок, која дели исте идеје и жели да ступи у контакт са другим корисницима, који имају исте интересе и циљеве. Групе су доступне свим корисницима који имају Фацебоок налоге и желе да се придруже расправама у заједници. Фацебоок Гроуп

пхпББпхпББ – је бесплатни софтвер за изградњу форума отвореног кода, који се може користити за уједињавање групе људи који имају исте циљеве и интересе. Софтвер долази са великом базом екстензија које омогућавају покретање и прилагођавање било којег типа форума. уЦоз

За свако решење за креирање форума и даље ћете морати да научите основе његове примене. Сваки систем долази са својим предностима и недостацима, што захтева промишљени приступ процесу одабира. Погледајмо карактеристике сваке платформе да бисмо вам олакшали избор.

1: Вик – Најбољи градитељ форума

Вик Форум Маин

Чак и ако сте недавно почели да радите у ниши за веб изградњу, сигурно сте чули за то Вик. Ово је градитељ веб страница који има универзалну природу и признање. Основано је 2006. године и има преко 125 милиона регистрованих корисника широм света. Услуга омогућава покретање веб локација различитих типова. Форуми нису изузетак.

Услуга је стекла популарност код искусних веб дизајнера и новајлија захваљујући својој једноставности употребе, иммерсив искуству израде веба које обезбеђује, практичности, приступачности, флексибилности и разноликости алата за прилагођавање дизајна које нуди. Већ је изграђено неколико милиона веб локација са овом услугом, а још много њих се још увек развија.

Предности Вик-а

 • ВИСИВИГ Едитор. Због ове опције уређивања, корисничко искуство није много битно када је у питању стварање форума.
 • Вик Форум. Овај бесплатни виџет доступан је на тржишту апликација Вик, омогућава креирање мрежне заједнице око веб локације и пружа широки спектар функција (једноставност употребе, брза инсталација, опција коментарисања, претплата другим корисницима, додавање поста, уређивање и заказивање, интеграција фотографија и видео записа, опција уклањања поста итд..).
 • ВИКС АДИ. Вештачка дизајнерска интелигенција је згодан алат који поједностављује процес стварања форума тако што аутоматски генерише готову веб локацију засновану на пруженим информацијама.
 • Ницхе Темплатес. Вик нуди сет квалитетних нишана специфичних предложака који су оптимизовани за мобилне уређаје и који ће бити савршено сагласни за ваш форум.
 • Апп Маркет. Ово је место где можете пронаћи више виџета који ће се додатно интегрисати у ваш форум (ЦхатРоом, Коментари, ЛивеЦхат, Смарт Цхат, Буилдер образаца, СхоутОут Маилоут итд.).

Вик је богат функцијама које ће вам помоћи да комплетан процес креирања форума олакшате и олакшате.

Погледајте комплетну листу карактеристика детаљно Вик преглед.

Како направити форум са Вик-ом

У 2017. години, након 10 година од покретања Вик је омогућио ажурирање зграде форума. Питао бих се зашто раније није постојала таква опција. Али сада се овај градитељ веб страница сматра свестраним.

Ево кратког водича како да креирате бесплатан форум са Вик:

 • Корак 1: Региструјте се на Вик-у и направите веб локацију.
 • Како створити бесплатан веб форум

 • Корак 2: Изаберите Форум Апп са Вик Апп Маркет-а. Можете га пронаћи у Одељку за друштвене апликације (бесплатно је).
 • Главни приказ Вик форума

 • Корак 3: Сада сте добили подразумевани предложак форума. Као што видите, Вик форум разликује се од стандардног приказа форума. Са структуром категорије блока и сликама логотипа, изгледа барем модерно и атрактивно.
 • 4. корак: Подесите свој форум. Вик има пуно подешавања форума, али они су компактно упаковани у 6 опција менија.
 • Подешавања Вик форума

 • Корак 5: Изаберите приказ порука на форуму. Можете да бирате између приказа “Картице” или “Класичног”.
 • Вик Форум

 • Корак 6: Објавите своју веб страницу и ваш форум је активан.

Као што видите, поступак креирања форума је једноставан и брз. Није важно какво искуство веб дизајна имате – водич ће вам пружити једноставне и разумљиве савете за дизајн форума.

Ако одаберете бесплатни план Вик-а, моћи ћете да направите веб локацију само на Вик поддомени (УРЛ странице ће изгледати као усер.вик [.] цом / наме сите). Поред тога, ваша веб локација садржи огласни банер. Мислим да ћете се сложити да такав УРЛ и огласи изгледају непријатно. Не можете да се претплатите на неки од плаћених планова који почињу од 8,50 УСД месечно.

Заправо, форум је згодан алат за решавање било каквих личних или пословних задатака које имате. Ако сте власник компаније, веза са форумом ће вам помоћи:

 • повећати репутацију ваше веб странице (и компаније);
 • покренути пажњу корисника и потенцијалних пословних партнера;
 • повећати базу клијената;
 • доноси профит;
 • повећати поверење купаца;
 • додајте укупном поретку претраживача итд.

Направите форум са Вик-ом

2: ВордПресс + ббПресс – Бесплатна интернет платформа форума

Вордпресс

ВордПресс – савремени је систем за управљање садржајем са пуним функцијама, који је стекао светску популарност захваљујући својим опсежним могућностима интеграције и професионалним приступом прилагођавању дизајна. Платформа тренутно омогућава милионе веб локација широм света и с правом заслужује да се сматра нишким лидером. Да бисте максимално искористили коришћење ВордПресс-а, очекује се да поседујете вештине кодирања и потребно вам је време за савладавање услуге.

Када је у питању развој форума са ВордПрессом, ббПресс је најприкладнија опција. пхпББ – је најбољи бесплатни додатак форума, који је посебно креиран од стране стручњака за ВордПресс веб дизајн са корисничком погодношћу. Додатак омогућава интегрисање дискусијског форума са пуним карактеристикама у веб локацију ВордПресс. Додатак је фокусиран на флексибилност, једноставност, брзину, квалитет и дубоку интеграцију ВордПресс-а. То на крају покреће вредан резултат на који рачунате.

ббПресс

Предности ВордПресс + ббПресс

 • Бесплатно коришћење. И ВордПресс и ббПресс су свима једноставни за употребу. ЦМС не захтева да се преузимају, инсталирају и истражују никакве накнаде. Исто је и са додатком.
 • Једноставно подешавање. Не требате бити професионални код за повезивање и постављање додатка. Процес је једноставан, брз и интуитиван. Тако је и са додатним модерирањем додатака. Ако нешто не разумете или ако имате било каквих недоумица у вези са коришћењем додатка (или ЦМС), широка подршка заједнице корисника увек је при руци.
 • Комплетна интеграција. Додатак је у потпуности интегрисан у ЦМС и добићете директан приступ централном налогу као и обједињеној административној области да бисте могли да прилагодите потребна подешавања. Генерално, ббПресс додатак подразумева инсталацију једним кликом, што је брзо и једноставно. Систем такође нуди детаљна детаљна упутства која ће вас водити кроз цео процес са лакоћом.

Све у свему, ВордПресс обилује значајкама прилагођавања дизајна и интеграције које вам помажу да покренете и успешно управљате свим врстама форума, без обзира на њихову величину, нишу и сложеност.

Како створити форум са ВордПресс-ом

Ако сте у праву за покретање форума са ВордПрессом, имајте на уму следећа упутства која ће вам олакшати почетак рада:

 • Корак 1: Набавите веб хостинг. Једно од најразборитијих решења је Блуехост јер је ово главни домаћин, што ВордПресс званично препоручује. Блуехост нуди једноставну инсталацију једним кликом, приступачне цене, велику брзину учитавања страница, флексибилност, сигурност, интуитиван контролни панел, доступност додатака, заштиту од нежељене поште и мноштво других предности.
 • Корак 2: Инсталирајте ВордПресс. Ово је лако, брзо и без проблема. Блуехост долази са смерницама које помажу у олакшавању процеса инсталације ЦМС-а.
 • Корак 3: Креирајте веб локацију са ЦМС-ом и прилагодите њен дизајн на основу ваших нишних захтева.
 • 4. корак: Преузмите ббПресс додатак и интегришите га у своју веб страницу да бисте покренули форум.
 • Корак 5: Прилагодите и подесите форум. Изаберите жељени дизајн, креирајте категорије, подкатегорије, гране и теме.
 • Корак 6: Прилагодите СЕО подешавања да би ваш форум био доступан на вебу. То се такође може учинити помоћу повезивања СЕО додатака. На интернету их је пуно, а ви само требате одабрати оне који најбоље раде за ваш пројекат.
 • Корак 7: Објавите веб локацију да бисте уживо искористили свој форум и уживали у резултату.

Изградња форума помоћу ВордПресс-а уопште није тешка ако знате како процесу приступити са максималном ефикасношћу. Оно што би требало да будете свесни јесте мало знања о кодирању, као и главне радње потребне за завршетак задатка с мало или нимало гњаваже. Имајте на уму кораке наведене у наставку да не занемарите главне фазе стварања форума.

Креирајте форум са ВордПресс-ом

3: уЦоз – Градитељ веб страница форума и заједнице

уЦоз

Стварање сложеног форума више није тежак задатак. Постоји много софтверског софтвера који вам сам омогућава да преко ноћи поставите пристојан форум. Једна од њих је и веб страница за прављење сајта уЦоз. уЦоз циља и крајњег корисника и професионалце, јер нуди и уради сам и напредна решења за уређивање.

Без обзира да ли сте искусни веб програмер са дугогодишњим искуством у ниши или почетник, који је спреман да покрене лични или пословни форум, уЦоз ће вам помоћи да успете у томе.

уЦоз Предности

 • Форум Модул. Модул се бесплатно и лако повезује на постојећу веб страницу. Омогућује вам израду форума с било којим бројем секција на основу потребне функције. Сваки форум који створите садржи скуп својстава као што су стање (активни или затворени), правила, иконе, подешавања лозинке, опције управљања корисницима итд. Овде можете додавати и уређивати постове, креирати дугмад и иконе, додавати било који број уноса и тема РСС фееда по страници, истовремено постављати више датотека итд..
 • Напредни ниво безбедности. Систем обезбеђује задивљујућу заштиту својих сервера од ДДоС напада, што повећава ниво сигурности вашег форума.
 • Веза са ССЛ сертификатом. Можете да повежете ССЛ сертификат са вашим доменом да бисте побољшали сигурност веб локације.
 • Прилика за повезивање форума са постојећом веб страницом. Систем омогућава покретање засебног веб форума коришћењем поддомена форума (лике форум.сите.цом) независно од произвођача веб сајта или ЦМС-а са којим је веб локација направљена. Ово је веома згодно, ако вам је потребан форум и не желите да мењате платформу на којој је покренут.

Иако уЦоз није специјализовани градитељ веб страница форума, нуди веома моћан форумски модул. Може се користити одвојено и заједно са другим модулима (Блог, албуми фотографија, онлине игре, веб анкете, књига гостију, често постављана питања и други). Добра вест је да га можете користити бесплатно колико год вам треба. Можете чак да додате своје име домена без потребе за надоградњом налога. Дакле, апсолутно је без ризика. Испод је кратак корак-по-корак водич за креирање форума помоћу уЦоз-а:

Прочитај мој комплет уЦоз Преглед За више детаља.

Како створити бесплатан форум помоћу уЦоз-а

Постављање форума са уЦоз-ом је врло лако, али ми и даље желимо да направимо добар темељни корак по корак:

 1. Региструјте се и потврдите регистрацију. Регистрација је бесплатна и не захтева унос података о наплати.
 2. Изаберите име домена. Овде морам напоменути да са уЦоз-ом имате три опције: 1) користите поддомену (хттпс: //ситенаме.уцоз [.] цом /); 2) приложите претходно купљени домен; ова је опција доступна и бесплатним корисницима; 3) куповина новог домена путем хттпс: //домаинс.уцоз [.] Цом /.
 3. Креирајте уЦоз Форум

 4. Изаберите предложак. Опет, имат ћете три могућности. Прво, можете кренути са стандардним шаблоном. Друго, можете креирати сопствени дизајн. Треће, можете се одлучити за плаћену из службене продавнице. Препоручио бих вам да почнете са једним од бесплатних, стандардних предложака. Можете је пребацити било када. Сви најновији бесплатни предлошци реагирају и Гоогле их је означио као прилагођене мобилним уређајима за резултате претраживања у мобилним уређајима.
 5. Листа дизајна уЦоз

 6. Омогући модул форума. Постоје 22 модула, укључујући мини ћаскање, анкете, издавача, блог, вести о сајтовима, тестове, огласну плочу, форум и још много тога. Ако треба да направите форум, очигледно је да ће вам основни модул бити Форум. Међутим, ништа вас не спречава да активирате додатне модуле за проширење функционалности ваше веб локације. Дакле, на свој форум можете додати блог, анкету, огласну плочу, па чак и Есхоп, уколико то желите. Модули се могу било када укључити и искључити.
 7. Изаберите модул форума

 8. Прилагодите свој форум, објавите садржај и идите уживо. Сада је време да прилагодите свој форум, конкретно, можете:
  • одаберите иконе за свој форум;
  • подесите број нити / постова по страници;
  • подесите максималну дужину поруке;
  • подесите максималну величину датотеке и још више.

Када завршите са прилагођавањем функционалности, можете прецизно прилагодити изглед веб локације. Да бисте правилно уређивали предлошке, морате имати основно знање о ЦСС-у и ХТМЛ-у.

уЦоз Форум Виев

Форум модул је уско повезан са модулом Корисници који се аутоматски инсталира на сваку веб локацију. Прилагодите његове поставке да бисте контролисали ко може остављати уносе, модерирати поруке, учитавати датотеке, креирати анкете, уклањати теме итд.

Након што објавите веб локацију, можете да наставите да је бесплатно користите. Обратите пажњу на чињеницу да сви бесплатни рачуни морају да приказују огласе. Да бисте се ослободили од огласа, надоградите веб локацију. УЦоз веб локације без огласа почињу од 5,99 долара месечно.

Изградња форума помоћу уЦоз-а је сложенија од покретања са Вик-ом. Платформа захтева одређен степен вештина кодирања, али то не значи да новорођенче не могу да је савладају, ако је потребно.

Ако учините све како треба и уложите мало свог труда и времена, градитељ веб страница ће вам омогућити да креирате форуме са пуним карактеристикама за личну или пословну употребу. уЦоз добро функционише за покретање нишних форума (ауто, музика, зене итд.), оне гаминг заједнице као и форумима локалних суседстава или градова.

Креирајте форум са Уцозом

4: Фацебоок група – још један начин да се добије форум

Фацебоок Гроуп

А Фацебоок Гроуп може се сматрати својеврсном алтернативом савременим форумима. Ово је заједница коју чине регистровани чланови Фацебоока, који су обједињени истом идејом или деле исте интересе и циљеве. Једна од неспорних предности било које Фацебоок групе је та што сви учесници већ имају своје налоге и већина њих редовно посећује друштвену мрежу. То значи да ће се редовна ажурирања групе јасно приказати у фееду, чиме се повећава видљивост свих вести, догађаја, објава и осталих ствари које објавите у групи.

Међутим, требало би знати и да је потенцијал било које Фацебоок групе прилично ограничен. А један од разлога је, опет, потреба да се пријавите на друштвену мрежу да бисте видели ажурирања. То дефинитивно захтева додатни труд, жељу и време. Ако особа нема налог, неће се моћи придружити групи, гледати / делити недавно додане постове, додавати / прегледати коментаре итд..

Форум или Фацебоок група: предности и недостаци

Када је у питању стварање веб странице у заједници, форум је увек био прво што пада на памет. Како време пролази, започињемо са посматрањем све веће популарности Фацебоок група. Као и форуми, они углавном обједињују људе, који имају исте интересе и они су усредсређени на одређену идеју. Погледајмо предности и недостатке форума и Фацебоок група.

Прос форума

 • Доступност више грана и нити за опсежније и детаљније обрађивање тема;
 • Једноставност тражења потребних информација и претходних дискусија;
 • Напредне опције попут приватних порука, подешавања статуса, обликовања текста и још много тога;
 • Доступност профила чланова са детаљним подацима о кориснику;
 • Потписи испод сваког поста за флексибилне и глатке сврхе промоције;
 • Аутоматизирани приступ без потребе да се одобри сваки члан (неки форуми и даље могу имати јако модерирање);
 • Побољшана категоризација тема и постова;
 • Уједините кориснике који су истински заинтересовани за одређени садржај.

Прос Фацебоок групе

 • Већина корисника има постојеће (не лажне) налоге, што повећава вероватноћу истинског интересовања за учешће у групи;
 • Корисници често посећују њихове налоге и, тако, вероватније је да ће чешће посетити групу и учествовати у дискусијама;
 • Бржи одговори на пост;
 • Доступност Фацебоок апликација за разне уређаје;
 • Тренутна обавештења о ажурирањима групе

Сада када сте свесни предности форума и Фацебоок група, крајње је време да се фокусирате на њихове недостатке.

Против форума

 • Већа могућност суочавања са техничким проблемима;
 • Потреба за подстицањем већег броја корисника за боље СЕО резултате и активно учешће у дискусијама о темама;
 • Теже је покренути форум и овдје постоје многе техничке нијансе за размишљање;
 • Потреба да се предузму побољшане мере против нежељене поште јер постоје многи корисници који намерно креирају лажне налоге за лажне радње.

Против Фацебоок група

 • Фацебоок сада пружа толико информација да се његове исправке могу лако изгубити између осталих вести групе. Ово је недостатак и за власнике и чланове групе;
 • Потреба за регистрацијом и попуњавањем стварног личног профила;
 • Строга потреба да се придржавате Фацебоок политике и услова коришћења.

Дакле, шта је боље – форум или Фацебоок група? На вама је да одлучите да, наравно, као и ви, ко знате ваше стварне намере и потребе интернетске заједнице. Обе опције су популарне, а можете их чак и истовремено користити.

Међутим, форуми су и даље лидери у овом поређењу. Погоднији су и за кориснике и за власнике. Они покривају широк спектар тема из истог поља интересовања. Форуми постоје дуже време него Фацебоок групе. Очигледно је да се више људи навикло на њих и, стога, чешће дају предност овој опцији.

5: пхпББ – Софтвер за изградњу форума отвореног кода

пхпББ

пхпББ – је, вероватно, најраспрострањенији и најпопуларнији софтвер за изградњу форума, који се непрестано развија како би пружио најбоље корисничко искуство. То је сигуран разлог да се он уврсти у листу најбољих алата за прављење форума. Међутим, требало би имати на уму и да је софтвер такође најсложенији начин креирања форума.

Програме отвореног кода није лако савладати и користити. Они дефинитивно захтевају прелиминарну експертизу веб дизајна и овде треба много више времена да се добије пристојан резултат. Да бисте започели изградњу форума са софтвером са отвореним кодом, мораћете прво да изаберете онај добити име домена и хостинг.

Ако сте професионални дизајнер или љубитељ кодирања, можда би вам се допала идеја да користите софтвер отвореног кода као алат за изградњу форума. Међутим, ово ипак није најбоље решење, јер ови програми нису сасвим сигурни са становишта сигурности веб локација. Такође им је потребно много времена да их мајстори добро савладају. Ако сте се одлучили покренути форум (чак и велики), коришћење софтвера отвореног кода нема смисла.

Предности пхпББ-а

 • Популарност. Софтвер је тренутно најраспрострањеније решење за изградњу форума, које се користи како би се корисници придружили заједници мислилаца. Платформа захтева посебне вештине и знање веб дизајна да би се користило у корист.
 • Богата база података о проширењима. Систем нуди обимну базу података о проширењима и стиловима које су посебно креирали корисници за боље искуство изградње форума. Базе података обухватају различите слике и стилске пакете потребне за брзо креирање и прилагођавање вашег форума.
 • Трошак. пхпББ је апсолутно бесплатан софтвер који можете тестирати и уопште користити. Ако постоји нешто што не знате о платформи, постоји информативни форум заједнице, на којем су сви чланови (и корисника и особља) спремни су да вам помогну у вези са свим врстама проблема повезаних са системом.

Како створити бесплатан форум помоћу пхпББ-а

 • Корак 1: Набавите веб хостинг. пхпББ званично препоручује употребу Блуехост као један од најпоузданијих и професионалнијих домаћина доступан у савременој ниши.
 • Корак 2: Преузмите и инсталирајте софтвер. Ако имате довољно ФТП знања да сами можете изабрати инсталацију пхпББ-а, почните са декомпримирањем пхпББ архиве у локални директориј у вашем систему. Затим пренесите све датотеке из архиве у веб директоријум на вашем серверу / хостингу, промените потребна дозвола, усмерите прегледач на локацију помоћу пхпББ3 датотека, додајте инсталл / апп.пхп или једноставно инсталирајте / и на крају довршите поступак инсталације . Да бисте то учинили, требало би да попуните све информације које систем тражи. Не заборавите да проверите начин на који софтвер ради након инсталације.
 • Корак 3: Региструјте се у систему и пријавите се на новоотворени налог као администратор. Приступите контролном прозору администрације, а затим кликните на категорију „Форуми“ коју ћете тамо видети.
 • 4. корак: Унесите текст свог новог форума у ​​текстуално поље, а затим притисните дугме „Креирај нови форум“.
 • Корак 5: Конфигуришите подешавања доступна у одговарајућим пољима вашег новог форума, наиме његово име, врсту итд.
 • Корак 6: Кликните на дугме „Пошаљи“ који ћете видети на дну странице након што завршите са конфигурацијама поставки.
 • Корак 7: Измените нове дозволе форума у ​​складу са вашим потребама да бисте дефинисали листу корисника који ће им имати приступ.
 • Корак 8: Посетите страницу са индексима да бисте потврдили своје ново креирање форума.

Као што се види из горе наведене кораке, процес израде форума са пхпББ-ом није тако једноставан у поређењу са другим опцијама. Дефинитивно је потребно време, труд и знање да се навикнете на систем и покренете форум са њим

Креирајте форум са пхпББ-ом

Како створити успешан форум

Да бисте постигли успех на веб страници форума, прво би требало да схватите да корисници, који се придружују онлајн заједници, имају свестране интересе и циљеве. Ово је раширена заблуда да се само љубитељи музике или људи који имају хобије придружују мрежним заједницама како би тамо пронашли своје мислиоце. То није истина. Интереси се разликују, као и форуми.

Без обзира који посао водите, на вашој веб локацији увек ће бити корисници који желе да постану чланови форума који ће бити обавештени о актуелним вестима и исправкама. Форум је савршено место за проналажење одговора на мноштво горућих питања и одржавање контакта са истомишљеницима кроз комуникацију 24/7 отвореног канала. Ово су обавезне тачке које би ваш форум требало да садржи да би постао успех:

 • Прилагођени логотип. Након што сте покренули форум и уверили се да добро функционише, обавезно додајте лого фирме. Ако планирате да користите форум за ваше индивидуалне сврхе, размислите о стварању сопственог логотипа и уградите га у форум. То ће открити професионалност и кредибилитет ваше интернетске заједнице и доприњети њеној репутацији.
 • Додаци. Преовлађујући број форума долази са стандардним функцијама и функцијама, тако да је најбољи начин да вашем форуму персонализовани изглед направите додатке. Додавањем таквих хакова као на пример часопис или продавница, подстичете кориснике да се поново и поново враћају на веб локацију како би уживали у овим опцијама.
 • Јединствени стилови. Подразумевани стилови форума могу изгледати прилично досадно за разлику од јединствених. Не превидите могућност да креирате свој стил форума. Ако не можете, користите функцију интегрисаног управљања стилом да бисте то учинили. Ово може потрајати неко време, али резултат ће сигурно бити вредан тога.
 • Необичне понуде. Задржати постојеће чланове заинтересоване за посету вашем форуму много је теже него привући их први пут. У ту сврху има смисла организовати такмичења и састављати необичне понуде које ће подстаћи кориснике да посећују ваш форум. На пример, таква такмичења се могу организовати сваког месеца, на пример, чак можете победнике наградити охрабрујућим наградама. Ово је један од трикова који заиста делује.
 • Правила. Нема форума без правила и ваши такође не би требали бити изузетак. То не значи, наравно, да би листа правила требала бити предуга. Уместо тога, он треба да садржи најважније тачке које би сваки члан форума требало да има на уму. Скуп правила открива ваш професионални приступ пословању уопште. Правила се могу разликовати с обзиром на специјализацију вашег форума, па одвојите време да размислите о њима унапред.
 • Пазите на малигне чланове. Покретање форума често је још сложеније од покретања. То је зато што морате да пазите на различите врсте превара на мрежи и малигних чланова, који посећују ваш форум да би постигли своје сопствене сврхе. Ако не препознате такве елементе одједном, углед вашег форума може бити угрожен. Дакле, активно учествујте у свим расправама на форуму како бисте што пре идентификовали нежељену пошту и тролове – и боље и били свесни садржаја вашег форума.

Топ 5 ствари због којих ће ваш форум бити популаран

Не постоји јединствени скуп препорука и савета за успех за све форуме. Онлине заједнице се разликују једна од друге, што покреће потребу за укључивањем свестраних функција. Међутим, и даље можете користити најраширенија упутства која ће вам помоћи да ваш форум буде популаран. Овде су неки од њих:

 1. Садржај. Ваш форум говори о садржају који укључује. „Корисници га могу посјетити једном или два пута само ради интересовања, али ако тамо не пронађу нешто што им је заиста потребно, тешко ће се вратити поново. Уз толико форума који су данас доступни на располагању, проналазак најповољнијег више није проблем, а задатак број један је да додате само релевантан и јединствен садржај који ће се разликовати од оног који су објавили ваши конкуренти..
 2. Чланови. Успех и популарност већине форума умногоме зависе од њихових чланова. Мислим на оне који активно учествују у форумима и додају садржаје који би могли бити занимљиви и корисни за остале чланове. То је суштина и основе сваке успешне мрежне заједнице. Када је ваш форум и даље нов, тешко да ће имати пуно чланова одједном. То је очигледно Овде можете ићи на два начина. Можете охрабрити своје пријатеље да активно објављују у њему или унајмите некога ко ће то радити све док форум не добије популарност. Нема ништа ефикасније од тога да стварни људи редовно објављују стварне теме у расправама на форуму.
 3. Направите видео водич за Форум. Модерни форуми често имају напредне функције које се могу чинити превише компликованим за чланове мрежне заједнице. Опције претраживања и слања порука, обавештења, објављивање порука, потписа, приватна комуникација … Ово је непотпуна листа са оним са чиме се чланови могу суочити на вашем форуму. Израда видео водича на форуму је најбољи начин да својим члановима форума пружите информације које су им тренутно потребне.
 4. Судјелујте у форумским дискусијама. За чланове форума нема ништа више охрабрујуће него остати у контакту са власником. Најбољи начин да то постигнете јесте да сами учествујете у свакодневним форумским форумима или чак упућујете путем видео позива и конференција на мрежи. Ако је могуће, немојте занемарити прилику да повремено организујете праве састанке са члановима форума. Ништа не може бити ефикасније за кориснике од разговора у стварном времену са власником који је искрено заинтересован за развој онлајн заједнице.
 5. Понудите својим редовним посетиоцима посебне рангове. Како време пролази, постојаће корисници који ће остати одушевљени вашим форумом и постаће његови редовни посетиоци. Они ће учествовати у свакодневним дискусијама, чиме ће покренути комуникацију на форуму и одржати је живом. Ако на вашем форуму већ постоје такви чланови, свакако има смисла понудити им посебне чинове који ће подстаћи активно учешће на форуму у будућности. Овако можете наградити њихову посвећеност и препознати их у целој интернет заједници.

Закључак

Развој форума је временски захтеван и прилично компликован процес који захтева посебне вештине, знање и улагања у буџет / труд. Сложеност процеса креирања форума зависиће од циљева које сте поставили, циљева које желите да искористите, ваших вештина и степена свести о веб дизајну као и специфичних нијанси пројеката. Избор софтвера за изградњу форума такође је веома битан.

ВикВик је све-у-једном веб девелопер, који омогућава покретање форума интегрисањем прилагодљивог форума видгет. Платформа пружа широк избор алата за веб дизајн и омогућава приступ опцијама за управљање форумима које вам омогућавају да покренете професионални форум са пуним функцијама. За то нису потребне вештине кодирања или веб дизајна. Вик.цом

ВордПрессВордПресс – је савремени ЦМС, који је стекао светску популарност захваљујући својим могућностима интеграције и моћним алатима за прилагођавање. Да бисте покренули форум са ВордПресс-ом, мораћете да повежете ббПресс додатак. Ово је форумски софтвер који вам омогућава ефикасно покретање и управљање свим врстама мрежних заједница са оптерећеним значајкама. ВордПресс.орг

уЦозуЦоз – популарна је урадила за израду веб локација која пружа изузетке приликом стварања форума путем интеграције форумског модула. Можете изабрати више алата како бисте прилагодили пројекту и дали му потребан изглед. уЦоз.цом

Фацебоок ГроупФацебоок Гроуп – је група покренута на друштвеној мрежи Фацебоок која обједињује људе који деле исте идеје, размишљања, интересе и желе да разговарају о темама, комуницирају са ко-мислиоцима и само остану свесни недавних ажурирања нише. Такве групе су доступне само оним корисницима који имају Фацебоок налоге и усвоје одлуку о придруживању. Фацебоок Гроуп

пхпББпхпББ – је најпопуларнији софтвер за изградњу форума отвореног кода, који је прилично тешко савладати и користити. Софтвер је апсолутно бесплатан, али треба времена и вештина да бисте се покренули и управљали форумима помоћу њега. пхпББ.цом

Дакле, ако сте новорођенче, онда дефинитивно има смисла користити Вик јер је то тренутно најједноставнији и најнапопуларнији програмер веб локација који долази са моћним алатима за прављење форума. Систем је толико једноставан за употребу за све да не морате имати вештине кодирања или веб дизајна да бисте се навикли. На вама је да одаберете жељени план на основу функционалности вашег будућег форума као и унапред постављених циљева..

Да ли сте напредни корисник, који има намеру да покрене и управља форумом оптерећеним значајкама за широку корисничку заједницу? Тада ће употреба ВордПресс-а, уЦоз или пхпББ-а бити паметна идеја. На вама је да одаберете опцију која ће најбоље радити за ваш пројекат. Међутим, ако не планирате да креирате и затим ажурирате више од 1-2 теме за дискусију, стварање Фацебоок групе такође може бити леп излаз за вас и чланове ваше мрежне заједнице.

У сваком случају, форуми су и даље део сфере друштвених медија и треба их користити као начин за стварање јаких заједница и спајање постојећих заједница. Упркос сталном порасту друштвених мрежа, форуми нису само резервна гума. Чини се да сваки произвођач сајтова има форум. Форуми нису мртви.

Изградите бесплатан веб форум

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map