Како претворити статичку ХТМЛ веб локацију у ВордПресс

како претворити статички хтмл веб страницу у вордпресс


Везе веб локација изграђених са 100% ХТМЛ-ом нестају. То је био дугачак тежак пут од настанка веб зграде. То се претворило у суђења и грешке за милионе ентузијаста веб дизајна широм света. То не значи да ће статичке ХТМЛ странице ускоро нестати. ХТМЛ5 означни језик је и данас један од најмоћнијих и омогућава корисницима да граде веб странице без система за управљање садржајем иза њих. Међутим…

Веб дизајн је еволуирао током година прелазећи на виши ниво присуства на вебу, претварајући се у привлачније и интерактивније онлајн окружење. Штавише, корисници више нису приморани да се самостално баве кодирањем и програмирањем захваљујући аутоматизованим ЦМС платформама које практично раде сав посао. У исто време, требало би да узмемо у обзир и: брз раст учешћа на ВордПресс-у достизање 60,7% у 2019. Другим ријечима, платформа постаје доминантна снага међу осталим ЦМС платформама.

Пратећи најновије трендове веб дизајна од виталне је важности да останете на њему. За власнике веб локација то значи неизбежни прелазак из статичког ХТМЛ у ВордПресс. Процедура може изгледати застрашујуће. Овај чланак је да осветли главне начине претварања веб странице као и предности и друга кључна питања која треба размотрити пре преласка на ВордПресс.

Разлози за претварање статичке ХТМЛ веб локације у ВордПресс

Претварање статичког ХТМЛ-а у ВП није само у трендовима веб дизајна или растуће популарности ВордПресс-а. Углавном се ради о функционалности и невероватно богатој функцији коју ћете добити таквим потезом. ЦМС је можда савршено решење не само за текстуалне веб локације и блогови али и за друге различите врсте мрежних пројеката у распону од е-трговина, веб странице малих предузећа, почетне странице, итд.

Штавише, требало би узети у обзир и неколико основних предности ВордПресс-а:

Чињенице:
• Ливе ВордПресс веб странице: – 27,165,799;
• Број тема – 10.000+;
• Бесплатни додаци – да;
• Потпуно прилагођавање – да.

 • Динамичне странице. ВП је динамичан ЦМС, што значи да нема линија кодирања и тона засебних страница са великим оптерећењем заправо истог дизајна и типичног изгледа без шансе да се истакну. Са друге стране, ВордПресс корисницима олакшава креирање нових страница, категорија и постова на блоговима, као и управљање и прилагођавање сваке од њих са лакоћом.
 • Једноставан за коришћење. Не морате много да радите на развоју на ВордПресс-у. Систем доноси огроман избор додатака из кутије, док су алати за управљање садржајем прилично интуитивни. Ако сте и даље укључени у кодирање веб локација, процес ће постати једноставнији, без дубљег техничког знања.
 • Оптимизација и прилагођавање. ВордПресс је у почетку замишљен као блоггинг платформу. То значи да је софтвер првобитно креиран за израду веб локација прилагођених СЕО. Штавише, ВордПресс нуди разне инструменте за повећање перформанси веб странице, брзину учитавања страница и перформансе. Те карактеристике су такође важне за редове претраживача вашег сајта. Платформа пружа довољно слободе за прилагођавање изгледа странице као и цјелокупног дизајна веб странице. Процедура изгледа прилично лакша у поређењу са обележавањем ХТМЛ странице. И даље имате приступ ЦСС / ХТМЛ веб локације док прилагођавање није тако застрашујуће.
 • Растућа ВордПресс заједница. Са растућом ЦМС популарношћу расте и заједница. Корисници могу наићи на стотине форума, група и веб локација које окупљају све ВордПресс кориснике како би разговарали о различитим проблемима. Теме се крећу од техничких нити до прегледа додатака, водича за интеграцију веб локација итд. Другим речима, никада нећете остати заједно са вашом новом веб страницом ВордПресс.

Сад кад је јасно зашто заправо морате претворити статички ХТМЛ веб локацију у ВордПресс, вероватно бисте пожурили да пронађете најбољи начин да то учините. Па, зауставите се на тренутак и размислите о следећем пре него што покренете процес претварања.

Прочитајте и:
Како да направите веб страницу ВордПресс.

Ствари које треба узети у обзир пре конверзије

Пре него што коначно пређете на ВП, обратите пажњу на следеће:

 1. Обавезно проверите да ли је хостинг испуњава све захтеве вашег новог веб сајта. Захтеви за ХТМЛ и ВП веб локацију могу бити различити.
 2. Припремите се за употребу уређивача кода. Можда ће бити потребна једна од опција за претварање, јер постоји потреба за подешавање кода. Атом или Нотепад++ било би довољно.
 3. Резервирајте довољно времена и стрпљења, јер ће процес кретања захтевати издржљивост.

За и против претварања статичког ХТМЛ веб локације у ВордПресс

У ствари сте спремни да кренете даље. Не оклевајте јер радите исправну ствар. Али прво, морамо бити искрени с вама и истакнути све предности и недостатке претворбе ваше статичке ХТМЛ веб странице у ВордПресс.

Прос:
Против:
&# к2714; Снажни ЦМС – тешко ћете се суочити са проблемима приликом ширења веб локације ВП користећи доступне додатке и могућности интеграције. Корисници ће пронаћи све, од једноставних контакт образаца и заштите од нежељене поште до СЕО и безбедносних додатака, поп-уп облика, аналитичких алата итд..
&# к2714; Брзе надоградње страница – ажурирање страница сајта је врло лако. Једноставно унесите контролну таблу и уредите садржај. Нема потребе да запошљавате програмере или веб дизајнере сваки пут када требате да ажурирате веб локацију.
&# к2714; Стилске теме – хиљаде спремних за употребу изгледа и образаца су доступне бесплатно. Развили су их веб дизајнери из целог света. Ако жудите за нечим јединственим или ексклузивним, премиум плаћене теме ће сигурно учинити трик.
Кривуља образовања. То је тачно, још увек морате да научите како да користите нову платформу. Међутим, чак се и почетници без техничких вештина навикну на то. Ако дуго радите са ХТМЛ веб локацијама, никада нећете бити тешко радити са ВП-ом. Штавише, тона чланака, водича, туторијала и видео записа на мрежи ће вам добро доћи.
Одржавање и подршка. Ви сте једини који је одговоран за перформансе и подршку вашег веб сајта. Корисници морају да пазе на надоградње додатака и ЦМС-а, угоститељске датуме који истеку, обнављање домена итд.

Сада сте потпуно спремни да наставите и претворите статички ХТМЛ веб локацију у ВордПресс. Погледајмо неке од расположивих опција да изаберемо прави пут.

Три начина за претварање статичког ХТМЛ веб локације у ВордПресс

Главна идеја претварања ХТМЛ-а у ВордПресс заправо је промена дизајна сајта. Другим речима, дозвољавате да ВордПресс тема усвоји ваш ХТМЛ дизајн, док ЦМС пружа своју функционалност и карактеристике.

Корисници ће морати да бирају између три главне опције за пребацивање између платформи. Свака стаза је различита у погледу тежине и корака које треба предузети. Избор ће зависити од више фактора, укључујући корисничку техничку позадину, време, преференције итд.

1. Ручно претварање

Ово је вероватно највише времена и најизазовнија, јер захтева максимално техничко умеће. Ако сте одабрали овај пут, припремите се за много кодирања. Поступак неће представљати потешкоће за кориснике са добром техничком и кодном позадином. Све што вам треба је мало ЦСС, ПХП и ХТМЛ знања, наравно.

Процес укључује следеће кораке:

 1. Пре свега, морате да креирате основне датотеке (стиле.цсс, индек.пхп, итд.) И ставите их у нову фасциклу тема..
 2. Следећа фаза је постављање ЦСС-а ваше постојеће странице на радни лист ВордПресс.
 3. Сада морате да поделите постојећу ХТМЛ веб локацију у неколико делова, ВордПресс углавном користи ПХП да би извукао потребне податке. Другим речима, морате да направите неколико ПХП копија ХТМЛ датотека тако да их ВордПресс састави.
 4. Следећи и вероватно најлакши корак је промена формата заглавља чинећи га компатибилним са ВордПресс-ом.
 5. Отпремите тему и почните да користите своју нову веб страницу ВордПресс.

Главни недостатак овог конкретног метода код вас неће моћи да искористе пуну ВП функционалност. Добићете приступ основним могућностима ЦМС-а док додатак није доступан. Штавише, не можете да мењате мени из ВП позадине.

Не брини. Следећи метод ће решити проблем омогућавајући вам да најбоље искористите ВордПресс функционалност.

Прочитајте и:
Како направити веб страницу без произвођача веб сајта.

2. Изградња теме детета

Пут је вероватно најлакши и најбржи начин да претворите статички ХТМЛ веб локацију у ВордПресс ако желите да сачувате изглед и стил почетне верзије веб локације. Кључна предност је што можете радити са спремном ВП темом уместо рада са почетним ХТМЛ кодом да бисте започели рад. Идеја је да се користе две теме изграђене једна преко друге (родитељске и дечије теме).

Кораци су следећи:

 1. Изаберите ВордПресс тему која вам се допада. Провјерите односи ли се на почетну тему веб локације како је касније не бисте морали модифицирати.
 2. Ставите месо дечије теме у нову фасциклу (исту као у методи бр. 1).
 3. Набавите листу стилова за нову тему и подесите је. Можда ћете чак и у овом тренутку активирати нову тему. Међутим, још увек морате да урадите неки стилинг.
 4. У овој фази родитељски стилинг и Фунцтионс.пхп требају бити наслијеђени. Тада ћете морати да прилагодите дизајн.
 5. Активирајте тему и набавите веб локацију засновану на ВП-у која изгледа баш као оригинална.

3. Увоз садржаја преко додатака

Ова метода је најбоља опклада за оне који заправо не занимају почетни изглед и дизајн своје ХТМЛ веб странице. Из тог разлога, пут је још бржи и једноставнији у поређењу с претходним. Процес је лак 1,2,3.

 1. Урадите подешавање сајта.
 2. Инсталирајте нову тему ВП-а.
 3. Инсталирајте посебан додатак за пренос.
 4. Увезите ХТМЛ садржај на свој ВордПресс.

Након што завршите поступак, препоручујемо вам да проверите тренутне увезене УРЛ-ове страница и УРЛ-ова постова како бисте били сигурни да су СЕО пријатни.

Доња граница

Научили сте како претворити статички ХТМЛ веб локацију у ВордПресс користећи три различита метода. Изаберите ону која задовољава ваше потребе и склоности. Процес није толико тежак као што можда изгледа. С друге стране, добит ћете функционалнију, лакшу за употребу и прилагођавање веб локације напредним ЦМС технологијама.

Прелазак на веб локацију ВП је боље из неколико разлога. Пре свега, корисници ће ценити флексибилност коју пружају ВордПресс додаци и уређивач садржаја. Друго, имаћете веб локацију са свим конкурентским предностима у пакету да бисте изашли на крај са конкурентним онлајн бизнисом. Не само да вам ВордПресс омогућава раст тренутне нише, већ и проширити ваше дигитално пословање.

Почните с ВордПресс-ом одмах

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map