Како пребацити Вик локацију на други налог

Како пребацити Вик локацију на други налог


Без обзира на разлоге за премештање ваше Вик веб локације на други налог, постоји једно уобичајено питање које већина корисника поставља пре него што пређе на процес преноса веб локације..

Питање је: да ли могу да пренесем Вик локацију на други налог? Заправо, нема ништа изненађујуће и чудно у овој широкој забринутости, јер постоји пуно нијанси повезаних са процесом.

Ако сте у праву да завршите исту процедуру, крајње је време да разговарате о две опције које ћете морати да одаберете на основу врсте веб локације коју покрећете и претплате коју тренутно користите – бесплатне или плаћене. Кренимо сада.

Како пренијети бесплатну страницу на други Вик рачун

Ако тренутно покрећете бесплатну веб страницу креирану са Вик-ом и желите да је преместите на други налог у систему, имајте на уму следеће кораке који ће вам помоћи да поједноставите задатак:

 1. Пријавите се са тренутним налогом и доспејте до контролне табле ваше веб странице;
 2. лизати „Радње на сајту“ дугме које је тамо доступно, а затим кликните на Дугме „Пребаци место“;
 3. Пренос Вик веб локација

 4. Биће вам понуђено да уђете адреса е-поште примаоца у одговарајућем пољу (имајте на уму да би адреса е-поште требала бити обавезна повезана са новим Вик налогом у који планирате да се преселите);
 5. Кликните тамо „Трансфер Сите“ дугме, а затим притисните дугме „Цлосе“ (Затвори). По завршетку овог корака, прималац ће добити е-пошту са позивом која мора бити потврђена да би активирала процес преноса. Одмах након тога, систем ће генерисати кораке које ће прималац морати да изврши да прихвати права власништва;
 6. Вик трансфер - прихвата права власништва

 7. Прихватите права власништва (ако је потребно). Ако желите да прихватите права на веб страницу заједно са његовим преносом, само испуните горе наведени корак. У овом случају, власништво над сајтом ће се аутоматски пренети заједно са веб страницом на нови налог. Ако не намеравате да пренесете права власништва, али желите да додате другог сарадника (или неколико њих) идите на странице „Улоге и дозволе“ да бисте добили детаљна упутства о томе како позвати различите врсте сарадника који ће вам помоћи у даљем управљању веб страницама. Овде ћете моћи доделити улоге и права власништва својим сарадницима.
  Такође треба напоменути да је могуће власничко право веб страница пренети на једног корисника само одједном. У случају да одлучите да започнете нови пренос пре него што је први довршен, претходни процес ће се аутоматски отказати;
 8. Вик - потврди трансфер

 9. Промените УРЛ веб локације. Ако је корисничко име налога укључено у бесплатан веб сајт УРл који изгледа као хттпс://усернаме.виксите.цом/ситенаме, мораћете да промените бесплатан УРЛ веб локације након његовог преноса на нови налог;
 10. Проверите елементе веб локације. Све медијске датотеке (видео снимке, слике и друге отпреме) обично су повезани са вашом Вик веб страницом. Када га пренесете на други налог у систему, они ће се тамо приказати и остати доступни у Медиа Манагер-у новог налога. Исто се односи и на контакте са веб локација, укључујући претплатнике, купце, кориснике који имају странице само за чланове итд. Међутим, има смисла проверити да ли ће се након преноса пројекта ове информације аутоматски уклонити са старог рачуна након што процес заврши ;
 11. Контролирајте подешавања маркетинга е-поште. За разлику од главних елемената и контаката на веб локацији, све маркетиншке кампање путем е-поште не преносе се само на нови Вик налог, већ остају доступне на старом налогу.

Горе наведени кораци односе се само на стандардне веб локације, али шта је са мрежним продавницама и блоговима?

Заправо, сам процес померања ових пројеката остаје скоро непромењен. У случају да одлучите да пренесете веб локацију е-трговине на нови Вик налог, сва подешавања, производи и каталози биће такође премештени на овај налог. Имајте на уму да се дигитални производи премјештају аутоматски, док дигиталне датотеке захтијевају додатно учитавање након завршетка пријеноса.

Када говоримо о Вик блоговима, требали бисте знати да неће бити могуће уређивати постојеће постове на блогу након што се проведе поступак пријеноса веб странице. Међутим, моћи ћете да додате нове постове и интегришете медијске датотеке у њих, када је то потребно. Поред тога, нови налог ће вам омогућити / онемогућити опцију коментарисања преосталих постова, означити их као истакнуте и по потреби их избрисати. Такви постови ће бити доступни за читање на вашој новој веб локацији уживо, али неће бити доступни у делу „Менаџер поште“ на табли са инструментима.

То је све што треба да знате о процесу преноса бесплатних Вик веб локација са једног налога на други. Као што видите, то уопште није компликовано, али још увек постоје важне нијансе које можете занемарити због несвесности система. А сада, пређимо на пренос веб локација регистрованих на Премиум налогима. Постоје ли разлике између процеса и који од њих је сложенији и дуготрајнији? Само напред то сазнајте.

Како пребацити Премиум локацију на други Вик налог

Процес премештања Премиум Вик веб локације на други налог траје око неколико минута и укључује неколико обавезних корака. Поред веб локације, мораћете да пренесете и име домене повезано са њим, адресу е-поште која је везана за домен (ако постоји) као и Премиум апликације повезане на веб локацију. Као и код бесплатне веб странице, права власништва се могу пренијети на само једног корисника истовремено. Иницирање другог преноса до завршетка првог резултираће његовим отказивањем. Имајте то на уму. Ево шта треба да урадите да бисте преместили веб локацију Премиум Вик на нови налог:

 1. Пријавите се на свој Вик налог и приступите контролној табли ваше веб странице;
 2. Кликните на дугме „Акције на сајту“, а затим на дугме „Пренос веб локације“;
 3. Пронађите образац за трансфер власништва и испуните га. Унесите адресу е-поште примаоца, одаберите или одбаците следеће могућности преноса: Трансфер Премиум План (план на коме се локација надограђује аутоматски се преноси заједно са њим) и пренос домена (домен и поштанско сандуче на које је повезан преносе се и са веб локације).
 4. Потврдите или одбијте потврдни оквир „Задржи ме као администратора“. Ако одлучите да одаберете опцију, остаћете главни сарадник веб странице који има ограничена права приступа. У овом случају, нови власник веб странице моћи ће у било којем тренутку опозвати ваша права приступа пројекту. У случају да одлучите да одбијете опцију, више нећете моћи да управљате, ажурирате и уређујете веб локацију.
 5. Потврдите или одбијте потврдни оквир „Креирај копију“. Ако одлучите да одаберете опцију, копија веб локације ће остати непромењена на вашем налогу по завршетку поступка преноса. Ако не означите потврдни оквир, копија веб локације неће бити сачувана на налогу, али ћете имати прилику да је уредите као сарадника ако сачувате администраторска права.
 6. Завршите поступак преноса. Након што сте завршили горе наведене кораке и одабрали жељене опције, биће вам понуђено да кликнете на дугме „Даље“, прегледате детаље тренутног поступка преноса и доступне белешке, потврдите потврдни оквир. Тада ћете морати активирати дугме „Трансфер Овнерсхип“ и финализирати поступак кликом на дугме „Гот Ит“.
  Ако све урадите како треба, прималац ће добити е-пошту са позивом коју мора да потврди за завршетак преноса. Ово би требало бити учињено током 3 дана, иначе ће веза за потврду истећи.
  Након завршетка преноса Премиум веб локације на нови Вик налог, биће вам понуђено 14-дневно бесплатно пробно време. Поврат за пренесени Премиум пројекат није могућ.
 7. Проверите Услове преноса власништва. Док преносите претплаћене претплате заједно са доменом, веб локацијама и Премиум апликацијама, свим уплатама након тога управљаће нови власник. Власништво веб странице аутоматски ће се пренети заједно са веб страницом на нови налог.
  Ако не намеравате да пренесете права власништва, али желите да додате другог сарадника (или неколико њих) идите на странице „Улоге и дозволе“. Овде ћете сазнати детаљна упутства о томе како позвати различите врсте сарадника да вам помогну у даљем управљању веб страницама.
 8. Прегледајте елементе веб локације. Све медијске датотеке (видео снимке, слике и друге отпреме) обично су повезани са вашом Вик веб страницом. Када га пренесете на други налог у систему, они ће се тамо приказати и остати доступни у Медиа Манагер-у новог налога. Исто је и са контактима на веб локацији, укључујући претплатнике, купце, кориснике који имају странице само за чланове итд.
  Међутим, има смисла проверити да ли ће се након преноса пројекта ове информације аутоматски уклонити са старог налога након што се процес заврши. Ако одлучите да пренесете своју Вик веб продавницу на други налог, сва подешавања, производи и њихове колекције биће аутоматски премештени на нови налог по завршетку процеса.
 9. Контролирајте подешавања маркетинга е-поште. За разлику од главних елемената и контаката на веб локацији, све маркетиншке кампање путем е-поште не преносе се само на нови Вик налог, већ остају доступне на старом налогу.

Ово се односи на пренос веб локација Премиум Вик на друге налоге у систему. Нема ништа превише компликовано у том процесу чак и за новорођенче. Међутим, увек постоји ризик да се превиде кључне нијансе, ако то никада раније нисте учинили. Прочитајте даље како бисте сазнали главне проблеме са којима може да се повеже процес преноса веб страница.

Откривени разлози за решавање проблема са веб локацијама у Вику

Проблем је што преовлађујући број корисника није свестан пресудних разлога који евентуално могу покренути проблеме са преносом Вик веб локација. Погледајте их сада да бисте после избегли потенцијалне компликације.

 • Истек позива за пренос. Као што је горе поменуто, рок трајања везе за позивницу која је послата у е-поруци износи 3 дана. У случају да прималац не потврди позив и прихвати трансфер током овог времена, веза ће инспирисати и постаће немогуће одједном завршити пренос. Корисник ће морати да поново пошаље везу за пренос, што ће, међутим, требати више времена.
 • Отказивање поштанског сандучета. Ако планирате да пребаците веб локацију са повезаним доменом који долази са приложеним поштанским сандучићем, нећете моћи да откажете поштанско сандуче након што покренете поступак преноса.
 • Отказивање Премиум плана и домена. Није могуће отказати Премиум претплату или након почетка процеса преноса веб локација. Ово се такође односи на плаћене планове који су на пробном року од 14 дана. Исто тако, забрањено је искључивање или отказивање имена домена или промена примарног имена домена након што започнете процес преноса.
 • Отказивање интегрисаних апликација других произвођача. Ако веб локација коју намеравате да пренесете на нови Вик налог поседује интегрисану апликацију треће стране, нећете је моћи отказати. Исто тако, није дозвољено додавање нових апликација након почетка преноса.

Без обзира да ли имате бесплатан или плаћени веб сајт регистрован на Вик-у, можда ћете се суочити са потребом да га из различитих разлога преместите на други налог. То није тако компликовано као што се на почетку чини, али још увек морају бити предузети кораци да би процес успео. Надамо се да ће вам горе наведене смернице добро доћи током довршетка задатка.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map