Како пребацити веб локацију ВордПресс на новог домаћина

Како пребацити веб локацију ВордПресс на новог домаћина


Било кад покретање нове веб странице, тражимо 100% продуженог времена, времена учитавања лампица, приступачних цена и богатог комплета са минималним трошковима. Назалост, мало ВордПресс хостинг провајдери раде на тај начин. Неки од њих не испоручују довољно капацитета, сигурности и перформанси, чиме компаније и власници веб локација преносе ВордПресс локацију на други домаћин.

Неколицина је стварно вољна да се носи са процесом миграције, јер то може довести до застоја, губитка у саобраћају итд. Са друге стране, ако тренутна хостинг платформа не испуњава захтеве пројекта, у будућности може резултирати много озбиљнијим проблемима, посебно на растућим и продајним веб локацијама.

Упркос чињеници да не постоји савршени сценарио за сваку од локација, извели смо листу основних корака за прелазак на други домаћин са вашом ВП веб локацију са минималним губицима. Поступак ћете моћи сами да водите без потребе да ангажујете стручњаке треће стране.

Кључни разлози за преношење ВордПресс Веб локације на новог домаћина

Пре него што закорачите дубоко у процес преноса веб локација, погледајмо неке круцијалне разлоге због којих бисте можда желели да се преселите на други домаћин. Веб локација дефинише ваш будући пословни успех и поред нише. Због тога очекујете 100% сигурност и перформансе. Нажалост, нису сви пружаоци хостинг услуга у стању да обезбеде резервне копије својих гаранција. Разлози су следећи:

Редовни одмор

Буквално, сви пружаоци услуга хостинга тврде да нуде 99,99% продуженог времена. Пресудна стопа за било који веб сајт за спречавање губитака у саобраћају или оштећења СЕО оптимизације. Превише паузе може резултирати следећим:

 • Губици продаје. Углавном се односи на пројекте е-трговине. Када ваша веб локација не ради, то не доноси приходе. Као резултат тога, губите потенцијални купци, као и потенцијални купци и новац, наравно.
 • Оштећује СЕО. Што дуже траје, то је већа штета за СЕО веб локацију. Тражилице ће имати довољно разлога да вашу веб локацију потисну у поређење са конкурентима који стабилније раде.
 • Лоша репутација веба. Замислите да корисник очајнички покушава да прегледа вашу веб локацију, али пропусти росу да редовно стане. Оставља лош утисак, посебно ако се бавите Б2Б нишом.

Мала брзина учитавања веб локација

Лоше посљедице мале брзине учитавања страница су практички исте као и код редовних прекида рада. То резултира лошим СЕО рангирањем, као и лошим утисцима корисника. Из тог разлога, можда ће вам требати хостинг провајдер који користи савремене технологије за побољшање те цене. Добра идеја је да потражите следеће карактеристике:

 • Ажурирани ССД уместо типичних погона тврдог диска за брже читање података што резултира укупним бољим перформансама веб странице.
 • Појачани ресурси с имплементацијом цлоуд-басед хостинг мрежа спојених са ВПС окружењем за огромне и сложене веб пројекте.
 • Боље кеширање уз помоћ додатних додатака, ЦДН приступа итд.

Наравно, додатне могућности долазе уз додатне трошкове. Међутим, они сигурно вриједе тог новца, посебно дугорочно.

Недостатак дигиталне сигурности

Приликом управљања вашим веб локацијама морате бити 100% сигурни да функционише на најсигурнији начин. Провајдер хостинга треба да обезбеди средства за спречавање пројеката од преваре, преваре, нежељене поште, итд. Штавише, можда ће вам требати побољшане функције за заштиту веб локације од ДДоС-а и других врста напада или злонамерних програма.

Аутоматска ажурирања система, редовне резервне копије, сигурносни сетови против нежељене поште, аутоматизовано надгледање и исправљање грешака – ако хостинг платформа не успе било шта од тога, очигледно бисте требали да преселите своју ВордПресс локацију на нови домаћин.

Ограничена слобода прилагођавања

Као платформа отвореног кода, ВордПресс ЦМС обезбеђује бројне могућности веб дизајна и прилагођавања. Међутим, за њих су потребне добре техничке вештине, док би новопечени и не-техничари могли да потраже решење оптимизовано ВП-ом које је лакше за употребу.

На пример, боље је имати беспрекорну ВП интеграцију, него сами постављати ЦМС. Поред тога, биће вам задовољство да се додаци аутоматски подешавају и ажурирају аутоматски, уместо да их ручно управљате.

Беспомоћна корисничка подршка

Задржавање ваше веб странице и нико коме не можете помоћи је ноћна мора. Провајдер хостинга без искусног тима за подршку створиће велике проблеме сваки пут када имате техничке проблеме, кварове на веб локацији, проблеме са обнављањем плана итд..

То је само неколико разлога због којих ћете можда требати да пренесете своју ВордПресс локацију на нови хост. Са толико ВП-а оптимизованих решења, сигурно ћете наћи боље решење. Све што требате је да научите о процесу миграције што је више могуће како бисте самостално управљали.

7 корака за премештање ВордПресс Веб локације на новог домаћина

Процес миграције изгледа само тежак. Испада да власници веб локација то чак и не морају запослити специјалисте других произвођача да се носи са тим. Све што вам треба је мало пажње и детаљни водич са детаљно описаним фазама. Дакле, ево вас!

Процес укључује следеће фазе:

 1. Пронађите добру алтернативу постојећем хосту.
 2. Направите сигурносну копију датотека са веб локација.
 3. Извоз базе података веб локација.
 4. На новом хосту направите нову ВП базу података.
 5. Уређивање датотека.
 6. Увоз базе података и уплоад ВП датотека.
 7. Ажурирајте сервер домена и направите неке завршне потезе.

Сада, погледајмо поближе сваку фазу.

Корак 1. Пронађите алтернативу за хостинг

Прва фаза је проналажење новог домаћина са свим функцијама о којима смо разговарали раније. Поређење и контраст различите опције. Увјерите се да вас платформа у потпуности задовољава у погледу сигурности, перформанси, интеграције или једноставности употребе.

Робусни хостинг провајдери испоручују решења оптимизована ВП-ом за различите типове пројеката. Они укључују хостинг пакете за једноставне веб странице уз минималну цену, као и решења за растуће пројекте пословања и е-трговине са сетом релевантних додатака, безбедносних средстава и ресурса за стабилне перформансе.

Блуехост

Испробајте Блуехост одмах

Оно што ми желимо да кажемо јесте да ако се одлучите за прелазак на други домаћин, то би требало да буде најбоље подударање за ваш ВордПресс. Блуехост је вероватно врхунско решење за хостинг са својим ВП-ом оптимизованим понудама за пројекте засноване на садржају и е-трговини. Показало се да је најпоузданији у погледу перформанси, сигурности и карактеристика које треба да пружају.

Корак 2. Резервне копије датотека са веб локација

Идеја је преузимање свих датотека са веб локација у локалној мапи која се налази на вашем ПЦ-у или лаптопу. С једне стране, то ће вам омогућити да сачувате све конфигурације и кључне елементе веб локације. С друге стране, даљња миграција би била немогућа без тих датотека.

Да бисте управљали процесом, требаће вам:

 1. Инсталирајте ФТП програмски алат.
 2. Повежите се са тренутним веб хостом.
 3. На рачунару направите засебну фасциклу.
 4. Преузмите датотеке веб локације из свог директорија у ту мапу.
 5. Израда резервних копија ВордПресс датотека

Неколико додатака може помоћи да се процес учини мање компликованим. Међутим, још увек је потребан ручни приступ.

Корак 3. Извоз базе података веб локација

Процес звучи само компликовано. По правилу ову фазу можете завршити у два једноставна корака. Прво се морате пријавити на свој веб сервер и ући у контролну таблу. Следећа фаза је проналажење ПХПМиАдмин апликације и тамо се налази база података веб локација. Последњи корак је коришћење навигационог менија и кликните на картицу “Извези”.

У правилу, пружатељи услуга хостинга описују ову посебну фазу у својим водичима и чланцима о напретку. Ако и даље имате потешкоћа с овом одређеном фазом, слободно се обратите тиму за помоћ домаћину да вам помогне.

Корак 4. Креирајте нову базу података веб локација

Посљедња ствар коју требате припремити прије миграције је пријавити се на нови хост и тамо створити нову базу података датотека. Идеја је створити погодно окружење како би се веб локација добро осећала у свом новом хостинг систему. Корак је такође важан за процес инсталације ВордПресс-а.

Сада је потребно да урадите следеће:

 1. Пријавите се на нови хост користећи достављене акредитиве.
 2. Уђите на контролну плочу и уверите се да постоји МиСКЛ апликација.
 3. Идите на МиСКЛ подешавања и направите нову базу података. Не заборавите да наведете име базе података које се односи на вашу веб локацију.
 4. Нова МиСКЛ база података

 5. Креирајте нови кориснички налог и повежите га са новом базом података.
 6. Запишите корисничко име и лозинку и осигурајте да нови корисник има све привилегије.

Сада можете прећи на следећу фазу.

Корак 5. Уређивање датотека

Идите у мапу на рачунару са извезеним датотекама веб локације. Пронађите вп-цонфиг.пхп и копирајте је у другу локалну мапу. Овај корак је од виталног значаја за спречавање губитка или оштећења датотеке у случају да нешто пође по злу. Чини се да је сама датотека веза између базе података и ВордПресс-а. Можете га користити за враћање промена у будућности.

Подесите вп-цонфиг

Сада морате да извршите неколико виталних промена у оригиналном финалу како бисте га прилагодили вашем новом рачуну домаћина. Те промене укључују име базе података, корисничко име и лозинку које сте записали током претходне фазе.

Корак 6. Увези базу података и учитај ВП датотеке

Сада сте спремни да увезете нову базу података на нови хост заједно са ВордПресс датотекама. Да бисте то учинили, морате да уђете на контролну таблу новог налога и пронађете пхпМиАдмин апликацију. Тада имамо већ створену нову базу података. Отворите га и кликните на навигациону траку „Увези“.

Систем ће вам омогућити да одаберете фасциклу са датотекама са локалног рачунара коју желите преузети. Изаберите СКЛ датотеке које смо експортирали током прве фазе. Сачекајте мало док се фасцикла не преузме. Време зависи од броја датотека као и од величине мапе.

Последње је коришћење ФТП алата за увоз ВордПресс датотека са веб локација и њихово смештање у нову фасциклу креирану у хост цПанелу. Можда ћете такође морати да сачекате неко време. Напомена: држите те датотеке на вашем локалном рачунару уколико процес увоза није успешно завршен. Не журите да их избришете.

Корак 7. Финални потези

Посљедња фаза је осигурати да се посјетитељи ваше веб странице усмјере на нову локацију. Овде је неопходно ажурирање сервера домена. Процес зависи од тога да ли сте претходно регистровали име домене одвојено или користите претходни хост.

Ако сте се одлучили за регистраре домена, требате само да уређујете ДНС сервере имена. По правилу, хостинг провајдери их наводе да се ажурирају у релевантном одељку. Једноставно идите на подешавања домене, притисните „Манаге ДНС“ и унесите вредности које пружа нови домаћин.

Ако се преместите на други домаћин заједно са доменом, мораћете да унесете базу података и промените вредности сите_урл и почетне УРЛ адресе на контролној табли.

Добра вест је да су неки робусни хостинг провајдери оптимизовани за ВП укључите бесплатне преносе домена и веб локација у своје планове. Изврсна карактеристика за оне који не желе да ручно управљају процесом због страха од преусмеравања људи на стару локацију веб локације.

Закључак

Као што можда изгледа, прелазак веб локације ВордПресс на нови хост није толико компликован колико се чини. Потребно је само да следите неколико једноставних корака или се одлучите за бесплатну функцију миграције веб локација коју пружају неки пружаоци хостинга.

Ако ручно управљате миграцијом, можда ћете се одлучити и за неке додатке и алате како бисте олакшали и бржи извоз базе података. Без обзира на то што се одлучите, осигурајте да нови домаћин донесе све потребне садржаје, инструменте и ресурсе како би гарантовао несметан рад веб локације. Блуехост је платформа која укључује све горе наведене понуде врхунских ВордПресс оптимизованих хостинг пакета.

Испробајте Блуехост одмах

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map