Како пребацити домен са Вика на ВордПресс

Како пребацити домен са Вика на ВордПресс


Претпоставимо да већ поседујете веб локацију изграђену и хостовану с Вик-ом. Настављате са управљањем и промовисањем док не схватите да вашој веб локацији треба више функционалности или само желите да из било ког другог разлога пређете са градитеља веб страница на ЦМС..

Без обзира на циљеве из којих морате да преместите домен Вик до ВордПресс, суочићете се са истим алгоритамом поступака. Број корака које треба предузети је фиксан, а пренос имена домена један је од њих.

Сасвим је јасно да ако већ имате веб локацију Вик, имате је активно име домена. То такође значи да ваша веб локација има редован проток промета и оцену претраживача. Ово је што комплицира процес преноса имена домена и то је оно што га чини одговорним решењем.

Дакле, које радње треба да предузмете да бисте безбедно пренели Вик домену у ВордПресс да не бисте погоршали ваше тренутне СЕО позиције? Погледајмо сада најпопуларније опције.

Пренос вашег активног домена далеко од Вик-а

Први корак који бисте требали предузети је да пребаците своје име домена са Вик-а. када је реч о ВордПресс-у, ЦМС нема интегрисани хостинг, па се, углавном, препоручује да свој домен држите уз Вик до потпуног преноса веб локације.

Чим завршите са преносом имена домена, ваша веб локација Вик биће прекинута. То значи да вам произвођач веб локација више неће помагати у управљању вашим доменом и мораћете да потражите другог домаћина.

Међутим, такође можете одлучити да одаберете било коју независни хостинг провајдер и одаберите било који план који нуди који одговара вашим будућим циљевима веб дизајна од самог почетка. На вама је само да одлучите о томе.

Ево корака за довршавање преноса ваше Вик домене из система:

 1. Пријавите се помоћу свог Вик налога и стигните на „Моји домени” страна;
 2. Ако имате неколико Вик домена, одаберите и означите ону коју желите да преместите;
 3. Кликните картицу „Напредно“ и активирајте „Пренос удаљен од Вик-а“Дугме;
 4. Затим омогућите „Пошаљи код“И причекајте док систем не пошаље код за пренос на адресу е-поште са којом је регистровано име вашег домена. Обично траје око 24 сата (или још мање) да бисте добили ЕПП / ауторизацијски код.

Цео процес потпуног преноса имена домена може трајати до 7 дана, али то такође зависи од услова система у који домен преместите. Имајте на уму да Вик неће дозволити премештање имена домена, ако сте га купили у року од 60 дана пре преноса. Исто правило важи за оне ситуације када током овог интервала мењате контакт информације везане за домену.

Прочитајте и: Како пребацити са Вик-а на ВордПресс.

Повезивање имена домена са ВордПресс-ом

Процедура повезивања вашег Вик домена на било који хостинг који подржава ВордПресс је врло једноставна: једноставно морате да поставите име домена, унесете тајни код и сачекате 5-10 дана. Процедура је мање-више слична за све хостинг пружатеље. Али ако одлучите да свој домен преместите на ВордПресс платформу која је домаћин, хладно ће бити много времена и сложеније. Ово је оно што се очекује да учините како бисте успешно испунили задатак:

 1. Региструјте се за један од плаћених ВордПресс планова (било личног, премијског или пословног);
 2. Уверите се да сте примили ЕПП код од Вик-а, што ће омогућити пренос имена домена у ВордПресс.
 3. Креирајте веб страницу ВордПресс. Ако је већ имате, идите на „Ми Ситес“Странице, а затим стигнете до„Управљати“И пронађите„Домене” страна.
 4. Кликните “Додајте домен“Дугме пронађено у горњем десном углу листе домена.
 5. Додајте домен

 6. Изаберите „Користите сопствену доменуОпције и пређите на следећу страницу;
 7. Изаберите “Пренос на ВордПресс“Дугме тамо;
 8. Пренос на ВордПресс

 9. Наведите име домена које желите да пренесете и кликните одговарајуће дугме. Имајте на уму да ако сте тек у фази креирања веб странице, бићете преусмерени на поступак одјаве. Одмах након тога биће вам понуђено да наставите поступак преноса. Међутим, започет ћете с фазом одабира „Домене“ као што је горе споменуто. Изаберите домен који желите да пренесете, а затим изаберите „Старт Трансфер”Одељак;
 10. Старт Трансфер

 11. Чим наведете име домена, бићете преусмерени на следећу страницу где ћете морати да потврдите да је домен који сте навели у претходном одељку откључан. Ако није, вратите се на Вик и још једном то проверите. Након што сте се уверили у доступност вашег домена, кликните на „Откључао сам свој домен“И причекајте да измене ступе на снагу.
 12. Откључао сам свој домен

 13. Наведите ЕПП | код за ауторизацију који сте добили од Виканд-а и затим активирајте „Погледајте мој ауторизацијски код“Дугме;
 14. Погледајте мој ауторизацијски код

 15. Након свих измена, кликните на „Настави“Дугме за наставак поступка преноса вашег домена;
 16. Потврдите своје контакт податке. Ако сте већ купили претплату на ВордПресс, систем ће аутоматски испунити образац за вас, користећи податке које сте претходно унели. Друга опција је да се самостално региструјете са заштитом приватности (препоручује систем), али се такође можете јавно регистровати. У овом случају, ваши подаци за контакт биће наведени у јавној бази података и, тако, могу бити подложни нападима нежељене поште. Након усвајања одлуке, притисните „Наставите до одјаве“Дугме за плаћање преноса домена.
 17. Наставите до одјаве

Чим извршите успешно плаћање, добићете поруку е-поште с потврдом. Имајте на уму да ће можда требати 5 до 7 дана да се доврши пренос домена с Вика на ВордПресс. Оно што је важно, менаџери система наглашавају да не треба да откажете регистрацију Вик домена или обришете налог одједном. Ако откажете домен, процес преноса ће постати немогућ. Проверите да ли је процес преноса успешно завршен, а затим га откажите са Вик-ом.

Прочитајте и: Како добити Назив домене бесплатно.

Повезивање е-поште са вашим прилагођеним доменом ВордПресс путем прослеђивања е-поште

Ако сервери имена вашег домена још увек нису указани на ВордПресс, можете извршити потребна подешавања и затим додати ДНС записе да бисте повезали налог е-поште са вашим ВордПресс доменом. Имајте на уму да ВордПресс подразумевано не пружа хостинг хостинга. Само они корисници који имају прилагођене ВордПресс домене имају могућност повезивања е-порука.

Прва опција за коју овде можете ићи је прослеђивање е-поште, што омогућава коришћење вашег прилагођеног имена домена у адреси е-поште. То значи да ће се сва ваша пошта даље аутоматски прослеђивати на ову поруку. Међутим, одговори ће и даље бити слати са ваше личне адресе е-поште. Ево следећих корака које је потребно да извршите:

 1. Стигну до “Ми Ситес“, А затим идите на„Домене“Одељак. Изаберите домен који желите да користите за прослеђивање е-поште да бисте приступили његовој страници са подешавањима. Изабрати “Емаил“Одељак.
 2. Изаберите „Прослеђивање е-поште“, А затим унесите„ нову адресу е-поште која испуњава ваше прилагођено име домена у пољу „Е-маил поруке послане“, А затим изаберите одредишну адресу е-поште означену са„Ће бити прослеђено наПоље. Затим кликните на „Додавање нове поруке е-поште“И добићете поруку за активирање на наведену адресу е-поште. Имаћете прилику да проверите број е-маила за даље који сте већ поставили и по потреби можете извршити и измене.

Повезивање е-поште купљене од других провајдера са вашим прилагођеним ВордПресс доменом

ВордПресс вас не приморава да одаберете одређеног провајдера хостинга – на вама је да то учините на основу личних захтева и буџета. У овом случају, хостинг е-поште можете купити од било ког другог провајдера, а затим на њега повезати свој прилагођени ВордПрес домен. Погледајмо неке провајдере које можете изабрати у ту сврху:

 • Г Суите. Након преноса домена у ВордПресс, бићете у могућности да купите Г Суите налог током поступка подешавања. Ако га већ имате, добродошли ћете да га повежете са вашим прилагођеним доменом било када;
 • Мицрософт Оффице 365. Одлучите се за налог Оффице 365 пратећи записе наведене на званичној веб локацији платформе. Пријавите се за план за мала предузећа или онај виши од њега, а затим повежите рачун са прилагођеним називом домена ВордПресс;
 • Зохо Маил. Претплатите се на Зохо хостинг хостинг налог. Детаљна упутства су доступна на одговарајућој страници система. Повежите свој Зохо налог е-поште са ВордПресс доменом;
 • ГоДадди. Ако имате регистровани ГоДадди налог или га једноставно планирате набавити, можете га повезати и са својим ВордПресс доменом. Водич корак по корак можете пронаћи на одговарајућој страници система;
 • Остали добављачи е-поште. У случају да користите добављача е-поште који није наведен у одељку, мораћете да набавите прилагођене ДНС записе (један или више МКС записа, А запис и / или ЦНАМЕ запис) од добављача по вашем избору. Чим их набавите, приступите „Домене„ВордПресс страница, изаберите домен у који ћете додати ДНС записе и изаберите„Сервери имена и ДНС“Одељак. Изаберите „ДНС РецордсНакон тога, изаберите врсту записа из падајућег менија који желите да додате. Наведите информације које сте добили од свог добављача е-поште, а затим кликните на „Додајте нови ДНС запис“Дугме да сачувате сва подешавања. Поновите акцију да бисте сачували све додате записе. Ако све направите како треба, ваш е-маил ће бити активан за неколико сати.

Пренос истечене Вик домене у ВордПресс

Ако је ваше име Вик домена већ истекло и одлучите да га преместите у ВордПресс, биће вам дозвољено да то учините током 30 дана од датума истека. Овај термин је познат као раздобље милости.

Чим се приведе крају, домен ће ући у такозвани Период Редемптион Период и биће га немогуће пренети ни на ВордПресс, нити у било који други систем док не платите накнаду за преузимање у износу од 100 УСД. Међутим, дозвољено вам је да продужите трајање домена пре истека преноса. Имајте на уму да је забрањено мењање података о контактима за домену јер ће то учинити ваш дом закључан за пренос у наредних 60 дана.

Ако поседујете .мене, .мк или .цом.бр домене, требали бисте знати да се обнове обнављања за њих обично плаћају око 30 дана прије наведеног рока истека. Ако не извршите уплату током одређеног временског интервала, ваш домен ће ући у Период откупа 2 дана пре датума истека.

Ако успете да имате на уму све ове аспекте, моћи ћете да пренесете свој истечени Вик домен у ВордПресс, користећи горе поменуте смернице.

Суштина

На одлуку да пребаците ваш Вик домен у ВордПресс може утицати више фактора. У сваком случају, ВордПресс је популаран, потпуно опремљен и веома флексибилан систем за управљање садржајем који омогућава дубоку прилагодбу веб страница и може довести ваш пројекат на нови ниво. Није ни чудо што многи корисници одлучују да своје активне или истечене вик домене преместе на ову платформу.

Постоји неколико важних корака који треба да се предузму да бисте правилно довршили процес преноса. То у основи зависи од пуно фактора. Наведени туториал би требао поједноставити поступак за вас – само слиједите смјернице и гледајте резултат.

Пренос домена у ВордПресс

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me