Како пребацити домен са ГоДадди на Вик

Како пребацити домен са ГоДадди у ВИКС


Да ли сте у праву да пребаците своје име домена са ГоДадди на Вик? Разлози за то могу бити бројни. Можда сте власник домене ГоДадди који је спреман да пређе на Вик, на пример, или једноставно нисте задовољни условима или ценовном политиком које нуди систем. Без обзира на намере и циљеве којима сте покренути, наићи ћете на одређени алгоритам поступака да бисте ефикасно испунили задатак.

Неколико корака ћете морати обавити да би цео процес био успешан. Оно што бисте требали знати, међутим, је да Вик омогућава избор најповољније опције која одговара вашим потребама.

Можете или одлучити да пребаците своје име домена ГоДадди на Вик или да га повежете са својим новим налогом за Вик премиум. Разлика између опција је пресудна.

Пренос домена значи да ћете га у потпуности преместити са једне платформе на другу. Када одлучите да повежете име домене са Вик-ом, то значи да ће он остати домаћин са ГоДадди-ом, али ће и даље бити упућен на вашу нову Вик веб локацију.

Коју год опцију да коначно нађете, требало би да схватите да је пренос имена домена најодговорнији и, вероватно, најизазовнији корак са којим се треба суочити и завршити. Да видимо шта можете да учините у свакој од ових ситуација да бисте их решили на најбољи могући начин.

Смернице за пренос домена ГоДадди на Вик

Када одлучите да потпуно пребаците веб локацију ГоДадди на Вик Премиум налог, мораћете да схватите да ће она сада постати ваш једини регистратор домена. Другим речима, свим контактима вашег домена, поставкама ДНС-а и уплатама за регистрацију управљаће се искључиво на вашем Вик налогу.

Имајте на уму, међутим, да је пренос домена примењив само на оне веб локације, које су регистроване у одређеним зонама. Главне врсте имена домена које можете пренијети на Вик укључују .цом, .орг, .нет, .биз, .инфо, .цо, .тв, .гуру, .емаил, .екперт, .фотографија,. слике, .простор, .роцкс .токио, .киз., .цомпани, .цлуб, .солутионс, .т данас, .тецхнологи, .типс, .центер, .дирецтори, .ниња, .пхотос, .ланд, .агенција, .гифт, .лидаи, .цхристмас, .схоп и .мк.

Да бисте покренули поступак преноса домена, прво би требало да добијете ауторизацију (ЕПП) код вашег ГоДадди регистрара. У ту сврху извршите следеће кораке:

 1. Приступите свом ГоДадди налогу;
 2. Кликните на корисничко име у горњем углу странице;
 3. Изаберите одељак „Моји производи“, а затим означите картицу „Управљање“ поред домена који ћете пренети;
 4. Пронађите одељак „Додатна подешавања“;
 5. Означите картицу „Набавите код за ауторизацију“. У случају да истовремено имате више од 6 имена домена на истом налогу, кликните картицу “Пошаљи мој код”.

Након што извршите ове кораке, послаћете код ауторизације на адресу е-поште која је регистрована за ваше име домена. Имајте на уму да ако сте недавно регистровали име домена или променили његове податке, он ће бити недоступан за пренос током 60 дана. У овом случају, и даље ћете имати могућност да га повежете са својим Вик налогом. О овој опцији ће се даље расправљати.

Како пребацити ГоДадди домену у Вик

Да бисте пребацили име домена ГоДадди у Вик након набавке ауторизационог кода, мораћете да следите доле наведене смернице:

 1. Надоградите на Вик Премиум налог и кликните на дугме „Настави“, научивши упутства;
 2. Корак 1- Прочитајте упутства

 3. Наведите име домене које желите да пренесете, а затим кликните на дугме „Пошаљи“;
 4. Истражите падајући мени да бисте пронашли услугу којој домен припада (у нашем случају – ово је ГоДадди), а затим активирајте картицу „Настави“;
 5. 2. корак - Изаберите ГоДадди

 6. Испуните смернице које систем генерише и означите потребне потврдне оквире;
 7. Корак 3 - Означите све поља

 8. Изаберите термин проширења домена (не мање од једне године);
 9. Уредите контакте, ако је потребно, или их оставите непромењене;
 10. Изаберите опцију приватности да бисте податке о вашем домену учинили приватним или јавним;
 11. Изаберите жељену опцију плаћања и завршите куповину.

Ако сте све исправно урадили, добићете поруку е-поште од невслеттер@и.вик.цом у поштанско сандуче повезано на ваш домен. Активирајте везу за потврду да бисте довршили пренос.

Постоји једно кључно питање о коме бисте такође требали бити информисани: цео процес преноса имена домена може потрајати до 7 дана да буде потпуно завршен.

Препоручујемо, међутим, да име домене ГоДадди не преносите на Вик од самог почетка, већ да га прво повежете са новим налогом. Ово ће бити много брже (око 48 сати) и показаће вам предности покретање веб локације са Вик-ом.

Оно што бисте требали знати прије покретања поступка повезивања имена домена је да Вик то омогућава на један од два начина. Први подразумева повезивање домена директно на сервере имена Вик-а, док други омогућава повезивање имена домена методом показивања. У чему је разлика и која је опција пожељнија? Прочитајте да бисте то одмах сазнали.

Повезивање вашег домена ГоДадди са сервером имена Вик

Пре него што повежете ГоДадди домен са Вик-ом, не заборавите да надоградите на један од Премиум планова који систем нуди. Затим додајте ваш домен на Вик налог на следећи начин:

 1. Приступите одељку „Моји домени“ у вашем регистрованом Вик налогу;
 2. Додајте домен одабиром картице „Повежи домен већ свој“;
 3. Ажурирајте ДНС (сервер домена) подешавања на вашем рачунару домаћина;
 4. Проверите информације о вези са доменом.

Након тога, идите на свој ГоДадди налог и кликните на дугме корисничког профила који се налази у горњем десном углу екрана. Изаберите одељак „Моји производи“ и кликните картицу ДНС која се налази десно од захтеваног имена домена. Затим извршите промену домена у одељку Наме Сервери, изаберите потребну картицу Цустом у падајућем менију. Да бисте довршили поступак, додајте Вик сервере имена које сте већ поставили и кликните на дугме „Саве“.

Повезивање вашег домена ГоДадди путем Поинтинг

Повезивање имена домена ГоДадди са показивањем је следећа опција коју можете да испробате. Као и у претходној тачки, мораћете да надоградите на један од Вик Премиум планова и додате домену на свој Вик налог, довршавајући горе наведене кораке. Јеси ли завршио с тим? Затим наставите да испуните следеће смернице:

 1. Приступите свом ГоДадди налогу и кликните на кориснички профил који се налази у горњем десном углу да бисте одабрали одељак „Моји производи“;
 2. Досегните ДНС поставке у десном углу вашег домена;
 3. Пронађите и затим додајте или уредите запис А који садржи знак @ у одговарајућем ступцу с именима, наводећи потребне точке ГоДадди;
 4. Сачувајте информације;
 5. Додајте / уредите ЦНАМЕ информације са знаком „ввв“ у одговарајућу колону имена хоста и додајте „Бодови“ адреси вашег ЦНАМЕ записа у одговарајуће поље;
 6. Поново сачувајте достављене податке.

Ова метода повезивања домена је сложенија и није толико сигурна као горе наведена. Вик га не препоручује својим корисницима јер систем можда неће бити у могућности да им помогне у било ком питању везаном за ДНС у случају потребе након тога..

Повезивање е-поште са ГоДадди-а на Вик

Ако сте поруку е-поште купили од ГоДадди-а и желите да је директно повежете са Вик-ом без промене адресе, прво бисте морали да проверите да ли сте већ повезали име вашег домена са серверима имена Вик-а. Ако сте повезали име домена методом показивања, за помоћ ћете морати да се обратите тиму за подршку ГоДадди-ју. У случају да сте првобитно користили прву опцију, следите доле наведене кораке да бисте повезали вашу постојећу ГоДадди е-пошту са Вик-ом:

 1. Пријавите се на свој ГоДадди налог, кликните икону корисничког профила у горњем десном углу екрана и изаберите одељак „Моји производи“;
 2. Проверите да ли се ваш домен налази под верзијом Оффице 365 – то можете да урадите у Емаил-у & Канцеларијски одељак. Ако се то не догоди, дођите до странице “Моји домени”, одаберите потребан домен и кликните картицу “Поштанске сандучиће”;
 3. Активирајте картицу „Конфигуришите своје МКС записе“ или „Промени поставке“;
 4. Кликните падајући мени „Ваш добављач е-поште“ и изаберите ГоДадди са наведене листе;
 5. Сачувајте поставке и завршите поступак постављања е-поште на ГоДадди налогу.

Шта ако ваш домен иде под верзију Оффице 365? Следећи кораци ће бити обавезни:

 1. Провјерите чињеницу да већ имате домен. Да бисте то учинили, узмите ТКСТ запис са налога за Оффице 365, а затим га додајте у ДНС подешавања вашег домена која су доступна на Вик налогу.
 2. Конфигуришите МКС, ЦНАМЕ, ТКСТ и СРВ записе на картици Маилбокес на вашем налогу, а затим их додајте у ДНС подешавања вашег домена. Сачувајте резултат.

Имајте на уму да обично треба око 15 минута или приближно тако да се ДНС измене активирају. | Међутим, у неким случајевима ћете можда морати сачекати још мало.

Суштина

Процес преноса имена домена захтева много времена и прилично је захтеван, посебно када је реч о почетницима. Међутим, ако успете да размотрите све кораке поступка наведене у чланку, дугорочно ћете моћи да избегнете пуно проблема и грешака. Овдје се не спомиње колико времена / труда ћете уложити у процес преноса домена.

Узмите времена да истражите детаље, препоруке и смјернице дате у хр посту како бисте постигли свој успјех!

Прочитајте и: Како да пренесете домен са ВордПресс-а на Вик.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map