Како открити веб локацију ЦМС

како открити веб локацију цмс

Понекад је потребно да откријете на чему се заснива ЦМС или градитељ веб страница. Корисници могу захтевати ове информације само због своје радозналости или жеље да разумеју која технологија најбоље делује за ову врсту пројеката.

Откривши то, сасвим је могуће да ћете желети да сами направите сличну веб страницу или је детаљно копирате. Суштина се своди на једини циљ – како доћи до информација о ЦМС-у на коме је изграђена веб локација.

Постоје три начина за откривање мотора који стоји иза веб локације: примена мрежних сервиса, комуникација са власником или проверавање кода. Ниједан од њих није 100% поуздан, али, ако се јако потрудите, шансе да откријете платформу ће се значајно повећати.

1. Услуге за откривање технологије веб страница

ВЕБДАТАСТАТС

вебдатастатс

ВебДатаСтатс – је поуздана услуга која омогућава откривање ЦМС веб локације и проналажење база података домена сајта од стране ЦМС-а. Платформа нуди најопсежнију базу података ЦМС, фрамеворкс и програмера веб локација, која тренутно обухвата преко 1000 најпопуларнијих система. Поред дефинисања ЦМС-а са којим је направљена веб локација, услуга такође омогућава категорисање потребних веб локација у категорије у складу са вашим сопственим критеријумима, добијање података за контакт добијене са веб локација, преглед историјске миграције ЦМС-а имена домена итд..

Програмери ВебДатаСтатс ручно два пута провере сваку веб локацију која се налази у анализи како би били сигурни да је детекција ЦМС тачна. Они ажурирају ЦМС базу података на месечној основи како би се постигао најочитији и најтачнији резултат. У случају да систем из неког разлога не може открити ЦМС веб локације, његови програмери ручно провјеравају такве ресурсе како би додатно додали неоткривене платформе у своју базу података. То на крају осигурава најбоље и најпоузданије резултате.

Откријте ЦМС веб локације

ВХАТЦМС

Вхатцмс

ВхатЦМС – је веб-базирана услуга која се користи за откривање оквира на којима су веб странице изграђене. Тестирали смо га на нашој веб локацији и били смо заиста изненађени резултатом. Открио је праве податке о ЦМС-у нашег блога без икаквих проблема. Систем делује прилично брзо (2-3 секунде су довољне да сазнате резултат), пружајући минималну количину информација, што је сасвим довољно. Не морате да прегледавате веб у потрази за именом мотора јер услуга омогућава откривање око 170 ЦМС-а, програмера веб-страница и оквира – и плаћених и бесплатних.

Неке веб странице се граде на неколико ЦМС-а истовремено (ОпенЦарт основа, ВордПресс блог, вБуллетин форум итд.). Да бисте открили такав гигант, можете користити опцију дефиниције за сваку страницу или одељак.

Откријте ЦМС веб локације

БУИЛТВИТХ

Буилтвитх

БуилтВитх – је још једна популарна услуга која на ваш захтев може пружити пуно информација: повезани аналитички системи, видгети, доступност мобилне верзије, скрипте и ЦСС правила која се користе, хостинг провајдер, ССЛ сертификат, веб сервер итд. Такве детаљне информације биће корисне вебмастерима . Новајлија се лако може изгубити у њему и постоји ризик да половина ових информација остане нејасна.

Систем је одмах открио ЦМС на коме је изграђена наша веб локација. Једноставно морате пронаћи тражене податке на дугом списку података.

Откривање платформе веб локација

ЦМСДЕТЕЦТ

ЦМСдетецт

ЦМС детектор – је још један пристојан систем, који долази са снажним ЦМС алатом за детекцију који се користи за проналажење оквира, ЦМС-а или било које друге технологије коју веб локација користи. Услуга коју пружају Интернет веб алатке може ефикасно препознати преко 100 најпопуларнијих и широко коришћених ЦМС-а. Овде је такође могуће сазнати много информација, статистика и технологија везаних за веб страницу. Процес је прилично лак и брз.

Само требате да дођете до услуге, наведете УРЛ веб локације која вас занима и притиснете дугме Ентер. За само неколико секунди видећете детаљне информације о ЦМС-у или ствараоцу веб локације који страница користи.

ЦМС детектор није успео да препозна систем на којем је изграђен наш блог, што његову ефикасност и поузданост чини прилично сумњивим..

Откривање оквира веб локација

ВАППАЛИЗЕР

Ваппализер

Ваппализер – је добро познати мулти-платформски алат који може ефикасно открити оквире, технологије и израђиваче веб локација. Алат може открити најпопуларније системе за управљање садржајем, моторе за е-трговину, алате за веб аналитику, серверски софтвер и друге технологије које веб локација може да обухвати.

Да бисте сазнали ЦМС и видгете који стоје иза било које веб локације, требало би да приступите службеној веб локацији сервиса, одредите УРЛ веб локације коју желите да проверите и покренете поступак скенирања. Ваппализер је доступан и за преузимање софтвера и проширења прегледача. Дакле, на вама је да одаберете најприкладнију варијанту на основу учесталости употребе услуге и њене ефикасности.

Покушали смо направити анализу нашег блога са Ваппализером два пута. Први покушај није успео због преоптерећења система. Након другог покушаја, Ваппализер није препознао ни мотор иза нашег блога.

Откријте технологију веб локације

РЕСЦАН

Ресцан

Ресцан – је мрежна услуга која вам може помоћи да идентификујете оквире, ЦМС и технологије које стоје иза било ког веб сајта који обезбедите. Све у свему, систем може да скенира преко 305 милиона веб локација у преко 1550 зона домена.

Поред пружања спискова алата и технологија на којима се веб странице заснивају, Ресцан додатно покреће бесплатан алат за анализу веб локација који вам помаже да ефикасно откријете детаљне информације о веб локацији која се прегледава, статистици, статусу Алека ранга, ИП адреси, вебу врсте сервера, земља порекла, информације о кодној страници и остали детаљни параметри. На основу резултата нашег теста, Ресцан је успео да идентификује неколико технологија иза нашег блога, што је сасвим пристојан фактор.

Откријте ЦМС веб локације

Закључак

Кориштење интернетских сервиса за аутоматско дефинирање мотора веб страница је најједноставнији и најприкладнији начин за сазнање ових информација за већину корисника. Метода ужива популарност и за новајлије и за професионалце веб дизајна.

Подразумева се да тачност одређивања варира од једног до другог алата, али ништа вас не спречава да истовремено користите 3-4 сличне услуге на мрежи и упоредите добијене резултате..

2. Анализа ХТМЛ кода веб локације

Друга метода откривања је анализа ХТМЛ кода веб локације у Гоогле Цхроме-у (клик десним кликом миша на веб страницу, „Прегледавање кода веб странице“ Цтрл + У). Ово није баш згодно и не делује добро у многим случајевима. Међутим, метода је вредна покушаја. Требали бисте пронаћи код између ознака «…». По правилу, ЦМС име се даје у мета ознаци „генератор“. Многи вебмастери бришу ову ознаку да би прикрили ове драгоцене информације од робота, људи и вируса. Ово је једноставан начин да заштитите своју веб локацију од класичних хакерских напада на платформи.

Ручно откривање ЦМС-а

Такође је могуће препознати главне ЦМС параметре или карактеристике према структури кода (ово се односи само на искусне кориснике) или према називу шаблона који можете видети у структури мапе веб локације. Изаберите картицу „Извори“ у режиму прегледа кода и пронађите каталог са речима „Теме“ или „Предложак“ у наслову. Под каталог се обично наводи под називом коришћеног предлошка у којем се чувају све његове датотеке. Потражите ово име у Гоогле-у да бисте сазнали листу ЦМС-а који је применљив за тренутне верзије дизајна. Нажалост, може постојати неколико варијанти. Дакле, имајте то на уму.

3. Социјални инжењеринг

Трећи метод је само да питате администраторе или програмере о ЦМС или градитељ веб локација сајт је заснован. Овим упитом можете се обратити власнику веб странице или било којој особи одговорној за дизајн веб странице путем контакт обрасца или путем друштвених мрежа. Па, то не гарантује да ћете добити одговор – то зависи од тачности и тачности формулације упита, расположења особе са којом комуницирате и неких разумних узрока попут сигурности или једноставне несвесности ових информација.

Похвалите веб страницу, реците да вам се свиђају технологије које користи и да сте спремни да направите сличан пројекат, али у другој ниши. Питајте колико је времена потребно за израду веб странице, пожелите успех и ефикасну промоцију ресурса итд. Другим речима, само пристојно питајте о чињеницама које вас занимају да не би преварили власника или администратора.

Веб странице које креирају веб студији често садрже отиске носаца са њиховим именима и везама. Сасвим је логично да су људи, који су их дизајнирали, свесни система на којима се заснивају сајтови. Такође се може на љубазан начин обратити за помоћ. Изгледаћете као потенцијални клијент (питајте о трошковима веб локације), што знатно повећава ваше шансе да добијете жељени одговор.

Суштина

Који год циљ да настојите да откријете ЦМС веб локације треће стране, то је једноставније и практичније то помоћу једне од нишних мрежних услуга. Да бисте то учинили, довољно је да у обавезном пољу наведете име домена и сачекате док систем не скенира веб локацију. Ако веб локација ради на ручно написаном ЦМС-у или је дубоко модификована, ваш упит неће бити успешан. Понекад можете наићи на једноставне грешке – овде не постоји стопостотна могућност да добијете одговор.

Да бисте повећали поузданост поступка дефинисања оквира, пожељно је да га проверите са више система истовремено. Изаберите оне које смо уписали у пошту или било које друге услуге по вашем избору – није битно. Сви добро раде. Ако су резултати скенирања исти, можете бити сигурни у исправност теста. Ако постоје разлике, има смисла користити додатне алате и одабрати најчешће варијанте које генеришу. Овде по правилу нема озбиљних разлика.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me