Како одабрати најбољи ЦМС за своју веб локацију

Како одабрати најбољи ЦМС за своју веб локацију


Када бирате најбољу ЦМС платформу за своју веб локацију, морате јасно да разумете разлику између различитих ЦМС група.

Није важно да ли планирате потпуно нову пословну стратегију за промоцију своје компаније на мрежи, лансирање дигиталне продавнице или једноставно пређите уживо са малим веб локација заснованим на садржају. Морате схватити како систем функционише, за шта је потребан, која функционалност нуди и да ли заиста одговара вашим одређеним циљевима.

Кључ успеха је да се прецизира који је ЦМС прави избор за вас и зашто. Имајте на уму да ћете морати да се бавите не само уређивањем садржаја већ и хостингом, покретањем, одржавањем, подршком итд. Дакле, уверите се да је изабрана платформа довољно стабилна и стабилна поред скупа додатних функција. Ако се одлука чини великим изазовом, наставите читати чланак да бисте сазнали више о ЦМС типовима, функционалности, технологијама и предностима које могу испоручити из кутије.

Contents

Шта је ЦМС и како функционише

Пре него што започнемо, разјаснимо шта је ЦМС заправо. Скраћеница означава систем за управљање садржајем. Другим речима, овде имамо инструмент који омогућава управљање веб садржајем на различите начине. Било да требате додати нови текст, ажурирати постојећу страницу, прилагодити неке елементе веб локације, ЦМС је ту да вам помогне.

Главна мисија ЦМС-а је да помогне корисницима да организују веб садржај уз гомилу алата. На пример, систем ће вам помоћи кад год желите да прикажете медијски садржај или текст, објављујете нове чланке, приказујете видео записе или чак делите садржај на више канала. ЦМС држи све потребне алате на једном месту доступним на контролној табли корисника.

Како функционише ЦМС

Идеја имплементације ЦМС-а ослања се на двије кључне апликације. То укључује:

 1. ЦМА или апликација за управљање садржајем.
 2. ЦДА или апликација за испоруку садржаја.

ЦМА апликација је одговорна за додавање новог садржаја на веб страницу као и за уређивање и прилагођавање унутар надзорне табле ЦМС-а. Корисник је потпуно одговоран за поступак и омогућава различите акције уз помоћ доступних инструмената, скрипти, функција итд. Док се већина веб локација креира помоћу ХТМЛ / ЦСС / ЈаваСцрипт датотека, уређивач долази са побољшаном функционалношћу за промену или модификацију извора такође код.

ЦДА апликација долази као део бацк-енд процеса. Апликација је одговорна за чување целокупног веб садржаја у одговарајућем формату, као и за приказивање крајњем кориснику и пренос целокупног ЦМА обрасца података.

Сада саставите ове две апликације и добит ћете потпуно функционалну ЦМС платформу. Након што смо дефинисали појам и открили који ЦМС системи раде, потребно је да поближе погледамо типове платформи.

3 главне врсте ЦМС-а

Сви системи за управљање садржајем могу се поделити у три главне врсте у зависности од њихове функционалности. Те врсте укључују:

Свака категорија ЦМС-а разликује се углавном због технологија које користе као и скупа функција које пружају. Важно је схватити разлику пре него што одаберете систем за свој одређени пројекат.

ЦМС са отвореним кодом

Кључна предност лежи испод флексибилности ЦМС отвореног кода. Пре свега, платформа је доступна без трошкова. Све што требате је преузети ЦМС и инсталирати га и управљати на одабраном веб серверу. Друга предност је потпуна контрола вашег веб садржаја. Корисници имају потпуни приступ огромном избору додатака, проширења и других алата за веб локацију како би створили буквално било који тип веб локације од једноставних блогова до сложенијих дигиталних продавница и малих пословних пројеката.

Поред толико предности, ЦМС може имати и неке слабе стране. На пример, оно што на почетку делује потпуно бесплатно, на крају може резултирати додатним трошковима. Морате да платите за хостинг и име домена. Премиум теме се такође плаћају, као и неке верзије и проширења додатака. С друге стране, ви преузмете потпуну контролу над буџетом и имате прилику да одаберете најбоље понуде у погледу хостинга, регистрације домена, шаблона итд..

Главни примери отвореног кода ЦМС-а

ВордПресс – је најпопуларнији ЦМС који садржи преко 400.000 000 активних корисника широм света. Као платформа отвореног кода, систем је слободан за приступ. Иако је првобитно дизајниран за израду веб локација заснованих на садржају, ЦМС се током година развијао како би омогућио корисницима да граде блогове, портфеље, веб локације за мала предузећа, онлајн продавнице итд..

ВордПресс

Кључне карактеристике:

 • Хиљаде шаблона. Корисницима су доступне бесплатне и плаћене респонзивне теме.
 • Бескрајни додаци. Од додатака за аналитику и промоцију до планирања догађаја, купње купаца и маркетинга путем е-поште – бирајте међу стотинама апликација и трећих услуга да бисте прилагодили своју веб локацију.
 • Симпле ЦМС. Сам уређивач садржаја је врло интуитиван. Стварање нових страница, постова и категорија је лако иако су неке техничке вештине можда потребне ако се одлучите за уређивање кода као и за примену нове функционалности.

Испробајте ВордПресс одмах

Јоомла – је још један популарни ЦМС са отвореним кодом. Платформа је дизајнирана да задовољи мрежне потребе представника малих предузећа, непрофитних институција и владиних организација. Тренутно се Јоомла може похвалити са више од 2 000 000 корисника и овлашћује више од 9% свих веб локација на вебу. Поред бесплатног приступа, ЦМС нуди и низ дизајнерских функција, лако уређивање и објављивање садржаја, подршку широм света и још много тога.

Јоомла

Кључне карактеристике:

 • Побољшане карактеристике дизајна. Корисници могу применити сваки одвојени образац на одређену страницу поред ХТМЛ рендерирања, архивирања прилагођеног дизајна итд.
 • Једноставно уређивање садржаја. Систем поседује интуитивни ВИСИВИГ едитор, дугме за уређивање и скуп алата за објављивање.
 • Свеобухватна подршка. Јоомла нуди широку базу знања поред интегрисаног система помоћи, локалне заједнице стручњака и форума.

Пробајте Јоомла одмах

Друпал – је платформа за управљање веб садржајем дизајнирана за креирање сложених веб локација као и дигиталних продавница. Нуди избор тема е-трговине и богат сет функција за онлине продавнице као и друге типове веб локација. Систем тренутно даје преко 400 000 пројеката уживо који су доступни у више од 200 земаља широм света.

Друпал

Кључне карактеристике:

 • Лакоћа коришћења. Систем је једноставан за инсталирање. Корисници могу бирати између стотина готових образаца и добити их на лицу места кликом.
 • Алати за администрацију. Власник веб локације може доделити улоге и пружити приступ другим корисницима како би се осигурала ефикасна сарадња.
 • Велики избор додатака. Корисници Друпала могу бирати између преко 7000 додатака који су доступни за инсталацију.

Пробајте Друпал одмах

Одабир ЦМС-а са отвореним кодом могао би бити и застрашујући. Различите платформе захтевају различит ниво техничке позадине. Штавише, о хостовању и домену морате водити рачуна одвојено. То би могло потрајати много времена.

Овде ВордПресс побјеђује захваљујући својој једноставности употребе, флексибилности и пуној контроли над процесом уређивања. Поред тога, можда ћете имати сву имовину веб локација на једном месту када користите хостинг планове оптимизоване за ВП који долазе са бешавном ЦМС интеграцијом и свим функцијама у оквиру исплативог плана.

СааС ЦМС

СааС ЦМС системи представљају платформе засноване на облаку које углавном долазе као решење „све у једном“. Корисник одабире план, плаћа га и добија ЦМС у потпуности са прилагођеним предлошцима, веб алатима, доменом и хостингом који су укључени у крајњу цијену. Такве платформе су доступне у облику виртуалних пакета са хостом и моделом претплате.

Цена може да варира у зависности од плана који сте одабрали као и од вашег пројекта. Што је ваша веб локација сложенија, то су већи трошкови плана. Штавише, морате узети у обзир количину веб података, складиштења и пропусност који ће вам можда требати. Ови фактори такође утичу на крајњу цену.

Поред отвореног кода ЦМС, СааС захтева практично нулте техничко знање. Они нуде интуитивна функционалност превлачења и повлачења поред готових изгледа са уграђеним релевантним видгетима и апликацијама који се односе на вашу одређену нишу.

На пример, желите да створите дигиталну продавницу без икаквог знања о кодирању или жеље да сами потражите хостинг или региструјете домен. Кораци са СааС системима су следећи:

 1. Ви бирате платформу.
 2. Изаберите предложак дигиталне трговине са интегрисаним блоковима и функцијама.
 3. Претплатите се на план који нуди функционалност е-трговине.
 4. Уредите садржај и идите уживо.

Постоје потпуно и делимично облачне СааС платформе. Први обухвата све аспекте сервисирања, као и подршку и одржавање веб локација. Друга претпоставља кориштење засебног цлоуд послужитеља као и модуле за измјену предлошка. Решења са делимичним облаком захтевају техничке вештине. Дакле, када говоримо о СааС-у, мислимо само на потпуно облачне платформе.

Најбољи примјери СааС ЦМС-а

Вик – је глобално цијењен веб дизајнер заснован на СааС технологији. Скоро 3500 000 веб локација изграђених с Виком доступно је уживо на вебу. Платформа има све већу заједницу и омогућава корисницима да граде пројекте било које врсте и сложености. Без обзира да ли сте појединачни фотограф који жели да лансира свој портфељ, мала привредна компанија која очајнички захтева присуство веба или предузетник жељан интернет продаје, Вик ће решити било који задатак.

Вик буилдер веб локација

Кључне карактеристике:

 • Одлично за новорођенче. Вик је још увек најлакша платформа за креирање сајтова од нуле. Користи технологије засноване на АИ за прављење веб локација за кориснике са њима АДИ технологија. Можете доћи до нове веб локације за неколико минута са апсолутно никаквим вештинама кодирања.
 • Побољшани едитор. Систем вам омогућава да не само да прилагодите готове додатке, већ и да имплементирате и ексклузивно сопствени дизајн и веб функционалност уз помоћ Вик Цорвид-а.
 • 100% флексибилност. Осим стотина апликација и видгета који се могу инсталирати једним кликом, ваша веб локација може бити интегрисана са бројним услугама трећих произвођача за даљинско управљање, подршку и раст вашег пословања на мрежи.

Испробајте Вик бесплатно

Власнички ЦМС

Овај се углавном односи на корпоративну употребу. Власнички ЦМС је софтвер којим управља једна организација или компанија. У почетку је дизајниран само за комерцијалну употребу. Платформа долази са месечном или годишњом накнадом за рад, као и додатним услугама које могу укључивати обуку особља, техничку подршку, одржавање веб локација итд. Примењени ЦМС примери укључују Кентицо, СитеЦоре, Екпрессион Енгине, и други.

Ствари које треба узети у обзир при избору ЦМС-а

Након што смо сазнали нешто више о природи и типовима ЦМС-а, можда ћемо почети да упоређујемо и упоређујемо како бисмо одабрали платформу која задовољава потребе вашег вебсајта. Са толико понуда на вебу, морате остати фокусирани на функционалност и сложеност веб странице.

Каква ће то веб локација бити? Колико страница вам треба? Која је функционалност потребна? Имате ли техничке вештине? Какав је буџет? На ова питања треба одговорити пре одабира ЦМС-а. Да бисмо олакшали корисницима, спровели смо листу функција које треба размотрити пре избора система за уређивање садржаја.

# 1 – Једноставност употребе

Претходна ствар коју треба дефинирати је колико је ЦМС једноставан за кориштење. Иако су платформе отвореног кода бесплатне, можете их тестирати и одлучити да ли вам одговарају, а да заправо не идете уживо. Када су у питању СааС решења, они нуде бесплатне планове као и бесплатна испитивања. То би такође могло бити корисно да се провери колико је лако:

 1. Започните с платформом у смислу подешавања и инсталације.
 2. Прилагодите предложак, преместите објекте или користите било који од доступних веб алата.
 3. Додавање и уређивање текстова, учитавање слика, убацивање веза, инсталирање видгета итд.
 4. Идите уживо са готовим сајтом.

Упоредна табела о лакоћи употребе

ВордПрессВикЈоомлаДрупал
ПочетакПотребно је преузети и инсталирати + хостинг и домен, осим ако користите БлуехостПретплатите се помоћу друштвеног налога или е-поште и лозинкеПотребно је преузети и инсталирати + хостинг и доменПотребно је преузети и инсталирати + хостинг и домен
Прилагодба шаблонаСпремне шаблоне, вештине кодирања могу бити потребнеИнтуитивни уређивач превлачења и повлачења, АИ-базирани алати, није потребно кодирањеХТМЛ / ЈаваСцрипт предлошке, потребне су техничке вештинеХТМЛ / ПХП шаблони захтевају лагано кодирање
Уређивање садржајаПочетни нивоПочетни нивоНапредни нивоНапредни ниво

# 2 – Безбедност платформе

Сигурност је кључни аспект у погледу стабилног веб сајта. У ситуацији са ЦМС системима отвореног кода, ви сте одговорни за одабир одговарајућег хостинга са довољно простора за похрану и пропусног опсега како бисте спречили пропадање ваше веб локације у саобраћају. Штавише, требате потражити пружатеље услуга хостинга са додатним средствима заштите, сигурносним копијама система, ажурирањем ЦМС верзија итд. У већини случајева корисници су приморани да предузму потребне радње ручно.

СааС платформе засноване на облаку су флексибилније када је у питању безбедност. Корисници не требају ништа да обрађују. Платформа је одговорна за ажурирања, рад на веб локацијама итд. Истовремено морате одабрати план са довољно складишних простора и пропусног опсега да бисте обезбедили несметан рад на дужи рок.

Упоредна табела безбедности ЦМС-а

ВордПрессВикЈоомлаДрупал
Ажурирања система и резервне копијеРучна ажурирања и резервне копије, осим ако се користе са Блуехост-омАутоматизирана ажурирања и сигурносне копијеОбавештења о ажурирању системаОбавештења о ажурирању система
Ажурирања додатакаРучно ажурирање уколико се не користи са Блуехост-омАутоматска ажурирањаАжурирано ручноАжурирано ручно
Додатни алатиДодатни додаци за ручно инсталирање и руковањеЗаштита од нежељене поште, ДДоС превенција итд.Додатни додаци за ручно инсталирање и руковањеДодатни додаци за ручно инсталирање и руковање

# 3 – Техничка подршка

И почетници и посвећени професионалци тешко ће ценити да су сами остављени због техничке грешке или квара на веб локацији. Доступност корисничке подршке важан је фактор који треба узети у обзир као и време потребно менаџерима за пружање помоћи.

Док већина СааС платформи долази са разним средствима за контакт, укључујући тренутни контакт, ЦМС отвореног кода обично нема прилагођену подршку осим ако нисте Премиум корисник. С друге стране, они су толико популарни код корисника да можете наићи на бескрајне видео туторијале, форуме и професионалне заједнице са одговорима на сва питања.

Упоредна табела за корисничку подршку

ВордПрессВикЈоомлаДрупал
Инстант подршкаНеУживо ћаскањеНеНе
Водичи и туторијалиВидео водичи, чланци са упутама за претрагу на мрежиПрилагођена база знањаВидео водичи, чланци са упутама за претрагу на мрежиВидео водичи, чланци са упутама за претрагу на мрежи
ЗаједницаБројни форуми и заједнице на мрежиПрилагођени Вик форумБројни форуми и заједнице на мрежиБројни форуми и заједнице на мрежи

# 4 – Скуп функција и флексибилност

Ова тачка односи се на све што ће вам можда требати да бисте прилагодили своју веб локацију. Од интегрисане аналитике и СЕО до алата за прибављање корисника, поп-уп облика, галерија, презентација и осталих апликација за промоцију и развој вашег пројекта, као и за његово интерактивније и привлачније.

ЦМС системи отвореног кода имају бескрајне могућности прилагођавања. На располагању су хиљаде додатака за преузимање и инсталацију. Нису сви додатци бесплатни. Неки сматрају да имају премиум рачун или одвојена проширења. Штавише, требало би размотрити доступност предложака који одговарају на њих, функционалност е-трговине и још много тога.

Поред тога, платформа би требало да резервише мало простора за бешавне интеграције трећих страна. Сваки пут када желите да повежете нову опцију плаћања или начин слања, морате бити 100% сигурни, платформа ће вам то омогућити. Такође имајте на уму аналитичке инструменте за праћење промета и дефинисање најуспешнијих канала не помињући интеграцију друштвених медија.

Упоредна табела флексибилности ЦМС-а

ВордПрессВикЈоомлаДрупал
ПредлошциХиљаде бесплатних и премиум шаблона550+ бесплатних предложака + платираних темаБесплатни и врхунски Јоомла предлошциДрупал бесплатне и плаћене теме
СЕОНапредна подешавања за СЕО + додатке за СЕОИнтегрисана СЕО подешавањаЈоомла СЕО екстензијеДрупал СЕО модули
ЦоммецреУлтимате ВооЦоммерце додатакДодатни пакети за дигиталне продавнице било које величинеПосебна проширења еЦоммецреСофтвер отвореног кода еЦоммерце Друпал

# 5 – Политика цена

Последње, али не најмање важно када се бира платформа за израду веб странице. Док конкуренција у ниши постаје све јача, компаније нуде релативно ниске трошкове плана, бар за пакет улазног нивоа. С друге стране, ЦМС системи отвореног кода су бесплатни за употребу. Свако им може приступити и започети изградњу веб странице. Једина мана је да ћете морати водити рачуна о домену и хостингу за пројекат.

Штавише, премиум предлошке нису бесплатне, као ни нека проширења додатка. СааС платформе наплаћују за сваки план модел претплате. Ви бирате пакет и добијате све са собом и нема потребе да одвојено рјешавате техничке проблеме. Корисници су у могућности да пређу на други план у било које време, као и да у случају потребе иду ниже. Ова чињеница свакако додаје одређену флексибилност. Не заборавите на бесплатне планове. Они би могли бити добра шанса за тестирање система или чак изградњу малог, једноставног и лаког места.

Упоредна табела флексибилности ЦМС-а

ВордПрессВикЈоомлаДрупал
Бесплатан планБесплатно је подразумеванодаБесплатно је подразумеваноБесплатно је подразумевано
Додатни трошковиДомен, хостинг, предлошци, проширењаНе. Плаћате само за одабрани план.Домен, хостинг, предлошци, проширењаДомен, хостинг, предлошци, проширења
Почетна цена за израду веб страницеОд 5 УСД месечноОд 0 долара месечноОд 5 до 1500 долара за професионално направљен сајтОд 5 до 3000 долара за професионално направљену локацију

СааС вс ЦМС

Сада сте скоро спремни направити прави избор и одабрати ЦМС који најбоље одговара. Као што смо већ поменули. Постоје 3 главне врсте ЦМС-а. Иако су власничке платформе углавном за корпоративну употребу, вероватно их никада нећете сматрати чврстим веб мрежама. Из тог разлога, упоређујемо и упоређујемо СааС и ЦМС опције са сопственим хостом заснованим на примерима из стварног живота који представљају Вик и ВордПресс са хостинг решењем оптимизованим за ВП. Блуехост.

Вик – све-у-једном СааС решење

Вик

Вик – је најбољи светски произвођач СааС веб локација. Изузетно је једноставан за употребу и савршен је за почетнике. Добијате напредни веб инструмент који за вас креира веб страницу испочетка користећи све најновије веб технологије засноване на вештачкој интелигенцији. Платформа је толико популарна код корисника да тренутно има 154 милиона претплатника.

Почети

Да бисте започели са израдом веб странице, потребно је само да се пријавите и покренете бесплатну пробну верзију. Нема потребе да одаберете план одмах. Штавише, можете се држати пакета за Вик фрее у случају да желите само да тестирате систем. Као што је речено раније, систем је један од најлакших у погледу изградње веб страница. Савршен је за новајлије са апсолутно никаквим вештинама кодирања. Почетна фаза укључује неколико једноставних корака:

 1. Пријављивање (користите свој друштвени медиј или Гоогле налог или једноставно унесите адресу е-поште и лозинку).
 2. Изаберите предложак који вам се допада, почните да креирате нову страницу од празне или се одлучите за Вик АДИ – решење засновано на АИ који гради веб локацију за вас на основу ваших одговора који описују будући пројекат
 3. Додајте садржај, отпремајте фотографије и видео записе, потребне видгете, услуге или апликације.
 4. Прегледајте веб локацију помоћу одговарајућег режима и идите на мрежу притиском на дугме „Објави“.

Шта је са прилагођавањем сајта и уређивањем садржаја?

Прилагодба шаблона

Вик је уређивач превлачења. То значи да можете слободно уређивати готов предложак померањем његових елемената и блокова. Корисници могу да их преуреде или померају. Једноставно одаберите област која вам је потребна, држите је притиском на миш и пређите на локацију на којој желите. Иста ствар је и са медијским датотекама или новим елементима које желите да додате.

Уредник за креирање веб локација Вик

Избор одговарајућих предложака укључује преко 550 тема за различите нише и сврхе. Већина њих долази са унапред постављеним функцијама. Они који жуде за ексклузивношћу могу започети креирање нове странице користећи празан изглед. Вик Цорвид намењен је искуснијим техничарима који желе да развију и додају ексклузивне елементе или функције. Најлакши начин је употреба Вик АДИ-ја. Систем нуди неколико готових изгледа веб страница на основу ваших информација које пружају интегрисани виџети. Једноставно упишите потребне текстове у одговарајуће блокове и идите уживо н 5-6 минута.

Карактеристике и флексибилност

Систем нуди широк скуп опција које се односе не само на прилагођавање веб страница већ и на промоцију, СЕО оптимизацију итд. Ево неких основних карактеристика које ћете ценити:

 • Све-у-једном решење – добијате сву функционалност и потребну имовину унутар одабраног пакета, укључујући домену, хостинг, сигурносна средства, подршку итд.
 • Вик Апп Маркет – широк избор додатака, апликација и услуга трећих страна које су доступне за бешавне интеграције.
 • СЕО – уређивање наслова и описа странице, прилагођавање детаља о производу, уређивање УРЛ-ова, преглед друштвених мрежа и друго за креирање СЕО-садржаја прилагођеног.
 • е-трговина – Вик нуди одвојене планове за дигиталне продавнице било које величине. Они укључују интеграцију опција плаћања, систем управљања производима и скуп алата за промоцију и маркетинг веб локација.
 • Подршка муштеријама – систем нуди различите начине да ступите у контакт, укључујући 24/7 цхат, систем за улаз путем е-поште, прилагођени Вик центар за помоћ, локални форум и корисничке водиче.

Платформа има бесплатан план и омогућава вам да испробате сваки план са нултом ценом (бесплатна пробна верзија). Међутим, то није довољно за потпуно функционалан пројекат. Да бисте започели, можда ће вам требати комбинирани план који кошта 13 долара месечно са свим потребним опцијама.

Испробајте Вик бесплатно

ВордПресс – свеобухватни ЦМС са само хостом

ВордПресс веб страница за прављење веб страница

ВордПресс – је најпопуларнија ЦМС платформа са преко 65 милиона веб страница изграђена на ВПЦ-у. Упркос чињеници, морате да га инсталирате на свом хостингу, бројни провајдери сервера нуде планове оптимизоване за ВордПресс без потребе да ручно бавите било који процес. Блуехост је најбоља понуда. Дакле, ми ћемо прегледати ВП када се користи заједно са Блуехост сервером.

Почети

Све постаје лакше када користите ВордПресс са Блуехост-ом. Корисници су у почетку били присиљени да траже најбоље одговарајуће решење за хостинг и региструју домен одвојено. Захваљујући добављачу сервера, процес интеграције је беспрекоран. Потребно је само да урадите следеће:

 1. Региструјте се на Блуехосту.
 2. Изаберите план оптимизован за ВП.
 3. Интегрисано са ЦМС-ом са кликом.

Планови већ укључују избор бесплатних предложака. Једноставно прегледајте листу тема и инсталирајте ону која вам се допада кликом. Нема потребе да их ручно преузимате и инсталирате.

Прилагодба шаблона

ВордПресс олакшава рад са садржајем. Можете да креирате нове странице и категорије. ВИСИВИГ едитор олакшава организовање елемената на страници и додавање нових. Иако нема инлине уређивања и морате да сачувате све измене које унесете, постоји једноставна опција за преглед да бисте проверили како ће промене бити приказане на мрежи.

ВордПресс визуални уредник

Нема много прилагођавања предложака основне линије. Да бисте изменили изглед, мораћете да унесете изворни код. Овде би вам могла добро доћи знање ХТМЛ / ПХП / ЦСС. С друге стране, корисници се могу одлучити за Премиум шаблоне са ексклузивнијим дизајном у случају потребе.

Другим речима, на вама је да ли да зароните дубоко у кодирање или не. Питање није обавезно. Међутим, уз благу кривуљу учења можете доћи до заиста ексклузивног пројекта.

Карактеристике и флексибилност

ВордПресс је једна од најфлексибилнијих платформи. Испоручује све што вам је потребно, од хиљада бесплатних и плаћених предложака до огромног избора додатака. Добра вест је да их не требате одржавати ручно. Блуехост хостинг ће се бринути за све системске и додатке, резервне копије итд.

 • Видгети и додаци – ВП ЦМС има вероватно најшири низ додатака. Укључују СЕО појачиваче, аналитичке алате, инструменте е-трговине и још много тога. С Блуехост-ом више не требате да их ручно управљате.
 • Решење спремно за употребу – Блуехост вам омогућава да добијете прави хостинг као и домен на једном месту без потребе да бирате између бројних услуга и плаћате их одвојено.
 • СЕО – осим СЕО додатака и видгета за оптимизацију вашег садржаја, ВордПресс обезбеђује велику брзину учитавања веб страница захваљујући свом моћном мотору. Штавише, можете уредити изворни код чинећи га СЕО прилагођенијим, као и инсталирати компресоре слике и друге алате. Систем вам омогућава да уређујете све, од описа мета наслова и УРЛ адреса, до фокусирања кључних речи и побољшане читљивости текста.
 • е-трговина – користите ВооЦоммерце додатак за стварање интернетске продавнице било које величине. За почетак ће можда бити довољна бесплатна верзија. Ако се одлучите за развој дигиталне продавнице, требат ће вам додатна проширења и алати који се плаћају.
 • Подршка муштеријама – ВордПресс је ЦМС отвореног кода. Корисници могу пронаћи хиљаде видео водича или чланака који описују поступак инсталације, сигурносне копије система и ажурирања додатака. Можете се придружити ВП-про форумима и заједницама. Када користите Блуехост, добијате подршку у пуном циклусу, укључујући систем карата и 24/7 ливе цхат.

Добављач хостинга нема бесплатну пробну верзију. Међутим, можете изградити потпуно функционалан ВордПресс сајт користећи било који од планова оптимизованих за ВП. Улазна цијена је 2,95 УСД мјесечно са бесплатним доменом, бешавном интеграцијом ВордПресс-а, аутоматизованим ажурирањима и 50 ГБ простора за складиштење. Можете прећи на други план кад год ваш пројекат захтева више погодности.

Испробајте ВордПресс одмах

Доња граница

Одабир одговарајућег ЦМС-а захтева дубинску анализу вашег будућег пројекта. Уз толико много алтернатива, морате јасно да схватите какву функцију захтева ваша веб локација. У исто време, морате да узмете у обзир сопствену техничку позадину и спремност да зароните дубоко у процес израде веба.

Сваки ЦМС долази са својим јединственим карактеристикама. Отворени извор је боља опција за креативне истомишљенике који знају како да се баве кодирањем и програмирањем. СааС решења су лакши и бржи начин да се уживо покрене веб страница професионалног изгледа. Без обзира на то што се одлучите, осигурајте да софтвер дугорочно резервише довољно простора за раст пословања и модификације сајтова.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me