Како направити веб страницу заједнице

Постоји много градитеља веб локација који омогућавају креирање блогова различитог опсега ефикасности. Нажалост, постоји само неколико сервиса који одлично раде на развоју форума. Када су у питању системи који се могу успешно користити у обе сврхе одједном, могу се рачунати на прсте.


Успех изградње веб страница у заједници увелико зависи од правог избора произвођача веб сајта, ваших вештина и задатка који сте си поставили. Другим речима, требало би да разумете колико добро замишљате будућу веб страницу и да ли је ваша стручност довољна да испуните задатак.

Стога се поступак може поједноставити на два начина – одабиром права градитељ веб страница заједнице и разумевањем онога што очекујете од ваше веб локације како би привукло и задржало публику.

Већ смо писали о најпогоднијим услугама за креирање блогови и форума. Крајње је време да се о овом питању разговара са становишта идеје и техничких захтева. Требате дефинисати са чим бисте требали почети, како наставити радити на веб страници и како да повећате ефикасност готовог пројекта..

Поделимо процес у 3 фазе. Ово су избор предлошка и креирање дизајна, постављање блога / форума, стратегија промоције.

1. Израда дизајна

Нишне услуге долазе са сетом тематских образаца. Генерално, није сасвим обавезан одабир дизајна, који ће савршено радити за креирање блога или форума. Ово је сасвим конвенционално јер ћете увек моћи да додате форум или блог на веб страницу и да поставите његов дизајн, који одговара вашој атмосфери ниша.

Блогови и форуми су веб странице које се тичу читања постова. Зато је најважније створити угодно окружење за читање.

Дизајн би требао бити угодан, но то је секундарни фактор у односу на садржајни дио. Овде нису дозвољене никакве психоделичне боје, обиље фонтова, експерименти са структуром и друга слична питања.

Умирујући дизајн у комбинацији са плавом, белом, сивом, браон, црном и, можда, зеленом и наранџастом бојом омогућит ће стварање праве позадине. Број боја које користите не би требао бити већи од 3 или 4. Кључни елементи су фонтови – само одаберите 2 погодне варијанте за наслове и одломке, а не више.

Дизајн постова је такође јако битан јер је ово важан елемент веб странице.

Боље је користити белу или светлосиву позадину за текст и црна или тамноплава слова. Ово су проверене комбинације.

 • Писма не смеју бити ситна, а одломци не смеју бити дугачки.
 • Додајте слике или видео записе у текстуалне блокове, ако је потребно.

Дизајн и читљивост постова је визит карта вашег блога.

Вик Едитор блога

Када су у питању форуми, дизајн је јако битан јер је тамо готово неприметан. Умјесто тога, пресудно је одабрати угодне боје у комбинацији с ријетким дизајнерским елементима и практичним приказом одјељака за дискусије. Не требају вам додатни украси јер већина људи посећује форуме у сврху комуникације и читања. Све што требате су 2 боје, 2 фонта, свијетла позадина и информативна структура грана.

Међутим, много је једноставније користити а готов образац са правом палетом боја, комбинацијом блокова, фонтовима и другим елементима који ће добро успети за вашу идеју. По правилу, дизајнери ниша следе готово исте сврхе које смо управо споменули. Дакле, нема потребе да се овде много мучите око процеса израде веба – само набавите спремну варијанту и почните објављивати постове.

2. Подешавање блога и форума

Оно што је овдје најважније је структура и изглед фида.

 • Број материјала приказаних на страници такође утиче на практичност перцепције корисника. 8-10 постова ће бити довољно.
 • Опција филтера за претрагу такође је неопходна функција.
 • Сваки пост треба да садржи наслов наслова који се уклапа у тему.
 • Користите оцене, број прегледа поста и друге шалтере.

Многи корисници су углавном заинтересовани за њих, јер су они главни показатељи популарности након поста. Такође морају бити активирани стандардни атрибути попут датума, имена аутора итд. Ово може бити корисно многим читаоцима који би желели да виде датум објаве, да пронађу друге постове према имену аутора итд.

Нема смисла преоптерећивати феед блога са више скупова веза у бочним тракама, што комплицира дизајн замршеним изгледом и несиметричним постављањем блокова за преглед поста, масивно заглавље са презентацијом, дугмади и другим елементима који утичу на перцепцију корисника веб странице.

Лепо је бити непредвидив у позитивном смислу ове речи. Корисник треба само да посети блог, са занимањем изабере занимљив пост и почне да га чита. То је то.

Подешавање Вик форума

Када је у питању форум, све је пуно једноставније. Требао би бити доступан. По правилу, такве веб странице долазе као додаци блогу, јер се број људи који стварају засебне форуме данас постепено смањује.

 • Додајте потребни број секција и нишних категорија.
 • Подесите права приступа, опцију приказа подкатегорија и обавештења о одговорима.

Такође је пожељно да се популарне теме ставе на врх листе, додају се индикатори приказа поста, статуси корисника и други бројачи како би се осигурала боља јасноћа информација.

3. Промоција

Осим очигледних метода попут попуњавања метаознака на веб локацији, одвојених страница и материјала, постављања аналитике, прилагођавања УРЛ-ова прилагођених људима и 404 странице, требало би да водите рачуна и о квалитетној интеграцији веб локације у заједници са другим друштвеним услугама.

Дугми за дељење / свиђа требали би бити доступни свуда, где постоји таква потреба. Креирајте налоге на друштвеним мрежама и повежите их са својом веб страницом. Што више нишних веза до ваше веб локације успете да добијете, то је боље.

Квалитет, количина и просечна запремина постова су јако битни. Приликом објављивања следећег занимљивог поста, не заборавите да га испуните кључним речима, али немојте бити превише опсесивни у вези с тим. Потрудите се да додате погодније слике и не заборавите на читљивост и количину чланака – постови који садрже 800 и више речи најбоље ће функционисати у претраживачима. Можете чак и унајмити ауторе за бржу промоцију пројеката ако планирате да је касније уновчите.

Понекад такође има смисла дозволити посетиоцима да објављују своје постове. Додатни нишни садржај (који је успут такође бесплатан) биће користан за ваш форум. Немојте заборавити да модерирате такве чланке, мада би требало избегавати ужасне и бесмислене постове. Једноставније је промовисати тимски блог, али морат ћете на неки начин ангажовати ауторе. Мало је вероватно да ће се неко договорити да вам пише од самог почетка.

Суштина

Главни фактор успеха веб странице у заједници је ваш сопствени ангажман у њеном управљању. Нема смисла покретати блог о вађењу нафте на Аљасци само зато што изгледа да је та ниша перспективна.

Ваши хобији требали би бити основа пројекта, било да је то риболов, колекционарство, умјетност, правна ниша, путовања, поправка винтаге аутомобила, моделирање глине и остало. У ниши би требали бити обавезно компетентни.

Тема, квалитет садржаја и количина корисника који могу бити потенцијално привучени вашим пројектом много су важни за веб локације заједнице. Стварање блога или форума код стварања веб страница технички је једноставан задатак. Ово је прави случај, када се не треба фокусирати на дизајн или изненадити кориснике маркетиншким стратегијама, покушавајући нешто продати одмах од почетка.

Ваш лични ангажман у процесу и друштвеним мрежама су главни фактори успеха овде. То радите за људе и на своје задовољство. Једноставно пишете постове и делите их на вебу. То је то.

Покрените веб локацију заједнице

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map