Како направити веб страницу без градитеља веб страница

како направити веб страницу без произвођача веб сајта


Глобал Веб је прерастао у огромно дигитално окружење са преко 200 милиона веб локација које раде на мрежи. Редовни корисници попут вас покренули су већину тих веб локација без детаљног познавања програма кодирања или програмирања. Дуги низ година тај процес је био предмет бескрајних суђења и грешака, експеримената, неуспеха све док градитељи веб страница нису револуционарно дебитовали на дигиталној арени.

Нови алати за прављење веб страница омогућили су да се столови окрећу посебно за новајлије. Чинило се да су једноставан инструмент да осмислите веб локацију која је спремна за употребу и без икаквог напора ступите на мрежу. Док је традиционална тактика израде веб локација захтевала одређену техничку позадину и бар минимално искуство веб дизајнирања, а не помиње друга суштинска питања као што су управљање хостингом, регистровање домена итд., Градитељи веб локација испоручују решење све у једном изван кутије. Другим речима, не требате се бринути о било каквим техничким проблемима, безбедности или исправкама, већ се фокусирате на садржај, промоцију и маркетинг.

Наравно, градитељи веб страница не могу се сматрати крајњим решењем за креирање и промоцију веб локација. Међутим, они сигурно олакшавају поступак, омогућавајући вам да се фокусирате на кључне циљеве, док техничка питања решава платформа. Упркос нивоу ефикасности и продуктивности, неки корисници и даље траже шансу да направе веб локацију без израђивача веб локација. У овом водичу ћемо описати све кораке, као и спотицање на путу ка примени.

Зашто вам треба да направите веб страницу без израђивача веб страница

Упркос свим погодностима које су направили градитељи веб локација, неки корисници их избегавају како би имали користи од неких круцијалних питања за која мисле да ће успети. Међутим, чини се да њихова журба за предностима није ништа друго до тркаћи кроз препреке. Кад људи бирају ЦМС платформе и опен соурце алати уместо градитеља веб страница обично жуде за:

 • Независност. Могућност пребацивања између платформи, промена спецификације веб локације, прелазак на јефтиније хостинг, итд. Наравно, држати се једног софтвера може изгледати као замка. С друге стране, ако замка има све што је потребно за изградњу, покретање и стављање на тржиште веб локације, да ли заиста постоји потреба да је промените? Градитељи веб локација могу изгледати као ограничен погодак у погледу шаблона или могућности миграције, али ако направите дуготрајну веб локацију, оне неће бити од користи..
 • Бацккенд цонтрол. Свакако, овај фактор је од великог значаја омогућавајући корисницима да направе заиста јединствене странице. Могу приступити ХТМЛ / ЦСС системима, као и имплементирати своје ПХП знање како би оживели било коју идеју веб дизајна. Али да ли заиста постоји потреба за усвајањем свих тих вештина и знања док градитељи веб страница проналазе готове предлошке које је лако прилагодити.? Штавише, свака промена може утицати на начин на који ће ваша веб локација радити на мобилним уређајима, док су изгледи за употребу који су спремни за употребу оптимизовани за кориснике мобилних уређаја, без обзира на то који уређај користе. Наравно, градитељи веб страница не пружају толико креативне слободе колико вам је потребно. Са друге стране, та слобода захтева дубоко техничко знање које недостаје већини корисника.
 • Повећана флексибилност. Хиљаде бесплатних и плаћених додатака, додатака и апликација осигуравају неограничене могућности прилагођавања. Слободни сте да користите било који видгет који вам је потребан. Међутим, ви сте једина особа одговорна за њихов рад, компатибилност или исправке.
 • Приступачност. Неки корисници и даље мисле да је употреба алата за прављење веб локација скупља. Па, требали бисте размотрити трошкове хостинга, регистрацију домена, плаћене теме и додатке. Било који од њих може да учини да ваш пројекат кошта много више ако се упореди са веб локацијама креираним уз помоћ софтвера за изградњу веб локација.

Главни проблем прављења веб локације без градитеља веб локација је чињеница да треба да поднесете сваки корак од постављања веб локације до ажурирања додатака. У овом случају, не треба потценити вредност коју пружа свестрано погодност у лице градитеља веб страница. Ако ово не звучи убедљиво. Погледајмо кораке које морате довршити када потпуно самостално направите веб локацију без помоћи произвођача веб страница.

Почетак рада без израде веб страница

Избор између градитеља веб локација и традиционалних ЦМС платформи углавном се ослања на корисничке вештине, буџет и циљеве. Скоро половина свих веб локација је креирана без стварања веб страница барем за сада. Али пре него што уђете дубоко у свет ХТТП датотека, подешавања веб локације, регистра домена и хостинг провајдера, желели бисмо да разјаснимо неколико основних питања.

Ако направите веб локацију без израђивача веб локација, одговорни сте за стварање и организацију за њен дигитални садржај, безбедност и рад. То није решење све у једном као већина произвођача веб страница. Другим речима, регистровањем домена и хостингом ћете бавити одвојено, осим ако не одлучите да купите пакет који укључује и хостинг и име домена. Процес заправо није тако тежак као што можда мислите. С друге стране, потребно је неко време због чега се осећате мало непријатно са засебним технологијама на које требате с времена на време да се пребацујете.

Опширније: ЦМС или градитељ веб локација? – детаљна упоредба свих предности и недостатака коришћења градитеља веб локација и ЦМС-а.

Што се тиче корака, мораћете да урадите следеће.

Корак бр. 1 – Изаберите платформу

Чињенице:
Веб странице које раде на:
ВордПресс – 27,165,799 веб страница;
Вик – 3,383,125 веб страница;
Јоомла – 2.245.565 веб страница;
Схопифи – 1.259.029 веб локација.
Подаци које пружа БуилтВитх.

Одлучивање о платформи је фаза која ће дефинисати успех пројекта. То зависи од циљева и циљева ваше веб странице. Да ли ће то бити интернетска продавница, блог или веб локација малог предузећа? Иако су ЦМС платформе велика независност и неограничене могућности прилагођавања, оне такође служе у различите сврхе.

Неке су усредсређене на једноставне веб локације док промене и модификације захтевају добру вештину програмирања да би се једноставан образац претворио у дигиталну продавницу. Већина система нуди празно окружење за веб дизајн где морате да урадите неко кодирање да бисте добили готову веб локацију која задовољава ваше почетне захтеве.

У поређењу са градитељима веб локација: сви градитељи веб страница могу се поделити у неколико категорија у зависности од ваших циљева. Неке су платформе дизајниране за прављење веб локација и портфеља за мала предузећа, друге су добре за израду пројеката е-трговине или одредишних страница. Корисници морају одабрати само онај који им одговара и започети уређивање.

Опширније: Најпопуларније услуге веб зграде – откријте најпопуларније алате за покретање сопствене веб странице испочетка.

Корак # 2 – Региструјте име домена

Још једна кључна фаза која служи у различите сврхе:

 • Обавештеност корисника – име домене је представљање пројекта и прва ствар која може да остави добар утисак. Идеја је да то буде што више могуће за памћење и јединствено.
 • СЕО Аффецт – име домена је главна УРЛ адреса веб странице. Као и други типови УРЛ-ова, може имати велики утицај на СЕ. Идеја је да се у називу УРЛ-а користе кључне речи фокуса како би веб локација постала СЕО пријатељскија и релевантнија.
 • Изградите бренд – име домена помаже вам да изградите бренд од почетка и да се истакнете међу хиљадама конкурената. Оштар и ексклузиван домен ће сигурно повећати препознатљивост ваше веб странице.

Постоје више начина да бирате и региструјете име домена. По правилу ћете морати да поступате одвојено помоћу посебних сервиса који вам омогућавају да одаберете образац који се може захвалити или генерички, а који пружају генератори домена. Најбоља опклада је одабрати брандабле домене или такозване ТЛД (домене највишег нивоа).

Најпопуларније зоне горњег домена

Популарни ТЛД Подаци које пружа Статиста.

Пре свега, морате одабрати проширење зависно од врсте веб локације. Дигитални садржај или локација. Тада треба проверити његову доступност и на крају је купити са даљим годишњим обнављањем.

У поређењу са градитељима веб локација: као што смо већ споменули, градитељи веб локација долазе као решење „све у једном“. То значи да су бесплатне домене већ укључене у цену пакета. Можете повезати веб локацију са сопственим јединственим доменом или користити прилагођено име које нуди платформа. Имајте на уму да друга варијанта није за дуготрајне пројекте.

Опширније: Одабир одговарајућег имена домена – корисни савети и трикови како да одаберете најбоље име домена за своју будућу веб локацију.

Корак # 3 – Изаберите Хостинг

Чињенице:
Употреба светског веб хостинга:
ГоГадди – 29,275,259 веб страница;
1анд1 ИОНОС – 7,908,743 веб сајтова;
Блуехост – 2,060,268 веб страница;
СитеГроунд – 1.950.133 веб локација.
Подаци које пружа БуилтВитх.

Дакле, већ имате регистровану платформу и име домена. Сада треба да смислите место где да угостите вашу веб локацију са свим својим досијеима. Одабир хостинга исто је као и одабир фрижидера. Желите да се сви ваши производи сигурно складиште у исправном стању, са брзим и једноставним приступом кад год вам затреба.

Још једном, избор ће се у потпуности ослонити на вас. Корисници ће морати да одлуче о врсти хостинга. Да ли ће то бити дељено, посвећен или облак хостинг. Колика је ширина појаса или простора за складиштење потребна? Да ли хостинг има добре перформансе и безбедносне функције? Да ли је довољно флексибилан да поднесе бешавне интеграције? Колико то кошта? То су питања на која морате сами одговорити.

Добре перформансе, време продужења рада, брзина учитавања страница, безбедносна средства, корисничка подршка кључни су проблеми на које морате водити рачуна. Штавише, већина платформи је прилично тешка за употребу. Требат ће вам мало времена да схватите како то функционише, а да се не спомињу поставке веб странице. Добар хостинг није тако јефтин као што већина људи мисли. Цена се може кретати од 1 до 20 УСД у зависности од платформе и могућности коју пружа.

Упоредите са градитељима веб локација: Још једном, градитељи веб страница долазе као веб решење спремно за употребу без потребе за бригом о хостингу, перформансама или безбедности. Једноставно одаберите план и веб локацију са свим потребним средствима за заштиту од нежељене поште и ДДоС заштите на једном месту. Штавише, неки произвођачи веб локација чак су и јефтинији од једног хостинг решења, не укључујући цене домена и шаблона.

Опширније: Прављење веб странице без домаћина – бирајте између алтернатива за веб хостинг како бисте веб локацију учинили активном без икаквих проблема са хостингом.

Корак # 4 – Пронађите тему

Овде неки градитељи веб страница изгледају мало ограниченије у поређењу са ЦМС платформама. Ако одлучите да направите веб страницу без градитеља веб страница, добићете приступ бесконачном избору тема за све врсте. Укључују бесплатне и плаћене распореде подељене у категорије. Слободни сте изабрати будућу дигиталну продавницу. Интернет магазин, портфолио, итд.

Док бесплатне теме изгледају готово исто с малим разликама, милиони корисника их већ користе. Другим речима, прављење заиста јединственог вебсајта може бити гњаважа, посебно ако немате довољно техничке позадине. Плаћене шаблоне могу бити добро решење проблема. Изгледају елегантније и професионалније. Међутим, они захтевају додатни новац. Цена може да варира од 20 до 500 долара. Ова чињеница не чини процес толико исплативим као што можда неки мисле од самог почетка.

Проверите да ли је тема прилагођена мобилним уређајима. Не журите са одабиром првог. По правилу су неки изглед доступни у режиму прегледа. Погледајте како ће изгледати ваша будућа веб локација на различитим мобилним уређајима различитих димензија екрана.

Одговарајућа веб локација

Једном када одаберете тему, нећете је моћи одмах изменити и прилагодити. Корисници га требају преузети и потом пренети датотеке тема на своје хостинг. Уређивач ће бити доступан у контролној соби или контролној табли са свим потребним подешавањима и инструментима веб локације. Тамо можете мењати теме било када, као и користити распореде који се нуде по дефаулту. Пријавите се и почните да правите веб страницу.

У поређењу са градитељима веб локација: градитељи веб страница нуде готове шаблоне са свим потребним одјељцима. Не морате да преузимате датотеке или их преносите на свој хостинг. Одаберите предложак који вам се свиђа и почните га уређивати одмах. Нема застрашујућих контролних табли или контролних плоча. Инлине уређивање значи да видите све промене на страници истовремено. Већина платформи се заснива на функцији превлачења и испуштања, док су цене шаблона већ укључене у план.

Корак бр. 5 – Направите садржај и странице

Овде ћете требати да покупите неке вештине и схватите разлику између статичких и динамичких страница. Другим речима, сваки одељак, веб блогова или чланака на вашој веб страници је статична страница. Сваки пут када желите да креирате нову, требат ће вам посебна страница. И сваки пут ће се поступак уређивања понављати.

РеТрадитионал ЦМС платформе су прилично компликоване. То није само ваша копија и лепљење текста и покретање интернета. Иако је креирање нових постова лако, ситуација са другим одељцима је другачија. Понекад ћете морати да пазите на изглед, додајете медијски садржај или друге елементе странице, укључујући кратке кодове, скрипте, рад са заглавља и подножја, креирање менија, тагова, категорија итд. Сви ти процеси са којима ћете требати ручно да поступате.

У поређењу са градитељима веб локација: креирање нових страница и уређивање постојећих са програмерима веб страница је врло лако. Већ имате готов предложак. Све што требате је да промените локацију блокова, уклоните оне који вам нису потребни или додајте одељке. Затим једноставно залепите текст, превуците и испустите медијске датотеке и ево вас! Ваша страница је спремна.

Корак # 6 – Прилагодите своју веб локацију помоћу додатака

Ваша веб локација треба да буде довољно функционална. У супротном, посетиоци би је оставили за кориснију алтернативу. Осим функционалности, различити додаци и додаци омогућавају вам да постигнете претходне циљеве попут прикупљања корисника, растуће листе претплатника, аналитике и још много тога. Они могу добро функционирати кад год вам је потребно да свој пројекат доведете на нови ниво.

Додатак су битови софтвера који вам помажу у стварању живописнијих и најсавременијих страница. По правилу је инсталација додатка Веома лако. Међутим, ипак ћете морати ријешити сами. Имаћете приступ огромном тржишту и пронаћи ћете оно што вам треба. Неки су бесплатни док су неки плаћени. За почетак ће вам очигледно бити потребно следеће:

 • Дугмад за друштвене медије – дозволити корисницима да деле садржај и имати максималну изложеност од тог садржаја.
 • Аналитика – Додаци су дизајнирани тако да вам омогућују праћење корисника, саобраћајних канала, локације публике итд.
 • Медиа Филес – користите додатке за креирање запањујућих галерија или клизача. Приложите видео записе са главних платформи за стриминг за веће ангажовање корисника.
 • Сигурност – анти-спам системи, ДДоС заштите, посебни алати за спречавање преваре и преваре.
 • СЕО – специјални додаци који омогућавају постављање СЕО веб локације и чине садржај пријазнијим за ботове претраживача.

Моћи ћете да управљате свим додацима са контролне табле. У исто време, ви сте једини који је одговоран за њихов рад и брза ажурирања. Неки додаци могу садржати вирусни код или злонамерни софтвер. Дакле, боље је да се одлучите за поуздане програмере и производе.

У поређењу са градитељима веб локација: иако се произвођачи веб локација не могу похвалити са тако великим бројем додатака, неки имају своја прилагођена тржишта и продавнице са довољно додатака и видгета за прилагођавање страница. Тамо можете пронаћи све, од једноставних календара и менаџера догађаја до сложенијих контактних и поп-уп виџета. Штавише, већина произвођача веб сајтова нуди једноставну интеграцију са аналитичким и е-трговинским услугама трећих страна.

Корак бр. 5 – Идите на мрежу

На позорници се постављају капи зелене заставе. Сада је ваша веб локација спремна за објављивање. Једноставно притисните дугме „објави“ и прегледајте веб локацију на мрежи доступном корисницима. Могли бисте помислити да је то заправо то. Међутим, веб локација захтева сталну подршку и одржавање.

Они који одлуче да избегну коришћење градитеља веб страница буквално су остављени сами. Ако додатак ради са грешкама, неће бити нико да вам помогне. Ако тема делује лоше на таблетима., Нема никога да вам помогне. ЦМС платформе немају корисничку подршку. Припремите се за преглед тона страница и форума у ​​потрази за корисницима са истим проблемом. Одржавање и подршка све су ваше одговорности, као и рад на веб локацији.

У поређењу са градитељима веб локација: програмери веб локација нуде неколико начина за решавање различитих проблема. Платформа преузима искључиву одговорност за одржавање, подршку и правилно функционисање веб странице. С друге стране, иако је решење „све у једном“, ако нешто падне, веб локација се у потпуности спушта.

Доња граница

Направити веб локацију без израђивача веб страница дуг је и компликован пут до коначне примене. Морат ћете се припремити за изазове и препреке на путу ка интернету од проналаска одговарајућег хостинга и теме до уређивања и прилагођавања веб страница. Корисници ће морати да сами поступају без корака без стручне помоћи. Из тог разлога, задатак би могао бити ризичан ако немате довољно техничке позадине. Чак и у случају сјајних вештина кодирања и веб дизајнирања, процес ће се претворити у бројна испитивања и напоре.

Градитељи веб локација дизајнирани су тако да олакшају процес изградње. Ово је циљ којем служе, пружајући решење „све у једном“ и за новајлије и за искусне власнике веб локација. Иако не резервишу толико простора за прилагођавање и независност веба, они долазе као једноставно, али моћно дигитално окружење са буквално сваком функцијом која ће вам можда бити потребна упркос врсти и циљевима веб локације.

Креирајте своју веб страницу бесплатно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map