Како направити веб локацију на Гоогле сајтовима

Како направити веб локацију на Гоогле сајтовима


Једноставно можете да направите бесплатну веб локацију на Гоогле-у Гоогле веб локације – једноставан алат за прављење и повлачење веб локација. Укључен је у пакет Гоогле Суите и у почетку је прилагођен потребама првопричесника. Услуга је интуитивна, једноставна за употребу и прилично згодна за све категорије корисника и има много тога за понудити сваком веб дизајнеру.

Гоогле Ситес подразумевано користи ВИСИВИГ уређивач, иако његово сучеље такође добро функционише за оне кориснике који намеравају ручно да измене код веб локације како би постигли јединствени резултат. Имајте на уму да пре употребе услуге треба да се пријавите за бесплатни Гоогле налог (ако је још немате). Ево детаљног корака који ће вам помоћи да схватите неопходне кораке који су потребни да бисте бесплатно покренули веб локацију уз Гоогле.

Са Гоогле веб локацијама можете лако креирати и управљати интерактивним и динамичним пројектима само у неколико кликова. Нису потребне вештине програмирања или искуство веб дизајна за рад са системом – само следите савете које генерише и истражите контролну таблу да бисте приступили процесу развоја веб локације.

Гоогле Ситес подразумевано користи ВИСИВИГ уређивач, иако његово сучеље такође добро функционише за оне кориснике који намеравају ручно да измене код веб локације како би постигли јединствени резултат. Имајте на уму да пре употребе услуге треба да се пријавите за бесплатни Гоогле налог (ако је још немате). Ево детаљног корака који ће вам помоћи да схватите неопходне кораке који су потребни да бисте бесплатно покренули веб локацију уз Гоогле.

1. Изаберите Име и предложак веб локације

Како направити веб локацију на Гоогле сајтовима

Чим се пријавите на свој Гоогле налог и покренете алатку за прављење веб локација, бићете преусмерени на контролну таблу где ћете од вас тражити да наведете име своје компаније. Ово је такође место где можете да мењате слику и стил заглавља. Успут, имате прилику или да одаберете једну од основних слика које нуди Гоогле Ситес или да пошаљете своју. Када то учините, мораћете да пређете на одабир шаблона. Одељак „Теме“ доступан је у детаљном менију са десне стране екрана. Осим дизајна, овде ћете моћи да одаберете боју и стил фонта.

Када говоримо о предлошцима, Гоогле сајтови не нуде задати предложак за нове веб локације како би корисници добили потпуну контролу над својим пројектима. Уместо тога, градитељ веб страница омогућава вам да одаберете једну од постојећих тема из галерије. Што се тиче разноврсности тема, то није баш импресивно, али ту је још пуно тога за изабрати.

Оно што бисте такође требали имати на уму је да градитељ веб страница разликује појмове тема и образаца. “Теме” се користе за дизајн целокупног изгледа и изгледа веб странице (укључујући слике и палету боја), док „предлошци“ обухватају избор типова страница и изгледа. То ћете учинити даље.

2. Уређивање изгледа веб локације

Како направити веб локацију на Гоогле сајтовима

Док радите на изради веб локације, имаћете прилику да одаберете и измените изглед свог веб локације. Све у свему, постоји 6 варијанти изгледа за избор. Укључују изглед једног, два, три и четворолонаца.

Да бисте заменили подразумевани изглед, само одаберите одговарајући одељак и наставите са поступком уређивања. Када се одлучите за избор, моћи ћете да попуните блокове, учитавате слике и додате текстове повезане са веб локацијама. То је веома лако, брзо и без проблема.

3. Додајте и прилагодите странице

Како направити веб локацију на Гоогле сајтовима

Чим завршите са избором изгледа, крајње је време да додате нове странице веб локација. Гоогле сајтови омогућавају додавање неограниченог броја страница које се разликују по импликацијама и врстама. Да бисте додали нову страницу, само идите на одговарајућу картицу „Странице“ на контролној табли и додијелите јој назив. Да бисте скратили време развоја веб локација, могуће је дуплирати готове странице, додати подстранице и доделити им посебна својства.

Што се тиче типова страница, могуће је бирати између опција. Да будемо прецизни, на вама је да одлучите који тип странице тачно желите да додате и који садржај планирате након тога. На тај начин можете да креирате и додајете стандардне веб странице како бисте садржавали свој садржај и додавали документе, најаве за објављивање вести и ажурирања компаније, почетне странице, странице са списком као и ормариће датотека за складиштење, управљање и дељење датотека. Број страница у основи треба да зависи од специјализације вашег вебсајта, величине и садржаја који желите да прикажете.

4. Отпремите садржај

Како направити веб локацију на Гоогле сајтовима

Након што прилагодите странице, крајње је време да се приступи једном од најдуготрајнијих, одговорних и гломазнијих делова целокупног процеса креирања веб страница – преношења садржаја. У ту сврху идите на картицу “Уметање” на контролној табли и изаберите врсту садржаја који ћете додати. Можете бирати између текстуалних оквира, слика, опције уметања и варијанте „Из диска“. Избор ће зависити од извора у којем се датотеке почетно чувају.

Како направити веб локацију на Гоогле сајтовима

Што се тиче врста садржаја који треба да се учита на страницу, дугме за уметање открива пуно варијанти које покривају преовлађујући број потреба корисника. Слиједи листа врста садржаја које можете одабрати и уметнути на своје веб странице: Садржај, вртиљак слике, дугме, раздјелник, ИоуТубе, мапа, календар, документи, дијапозитиви, листови, обрасци и графикони. Који год елемент да одаберете, моћи ћете га даље прилагодити у складу са специјализацијом ваше веб странице.

Поред тога, Гоогле веб локације омогућавају интегрисање стандардних „гадгета“ попут калкулатора или феедова вести, Гоогле Сеарцх Цонсоле за бољу оптимизацију готових пројеката, Гоогле Аналитицс итд. Као градитељ веб локација са Гоогле-ом, веб локације омогућавају интеграцију било ког Г Проширења за апартмане које сматрате важним и потребним за ваш пројекат.

За то нису потребни додатци или додаци других произвођача – само погледајте скуп додатака и изаберите оне које су вам тренутно потребне (Гоогле документи, Дриве, Збирке, Јамбоард, Блоггер и све остало).

5. Прегледајте могућности управљања веб локацијама

Пре него што свету представите свој нови пројекат, требало би да поставите и конфигуришете неке од најважнијих елемената и могућности управљања веб локацијама. Оно што овде можете да урадите је повезивање аналитике веб локација, дуплирање пројекта, додавање фавицон-а, прилагођавање прилагођених УРЛ-ова, преглед подешавања информација о веб локацији, додељивање права на дељење веб локација другим корисницима итд..

Ако и даље постоји нешто што овде не разумете, само приступите дугмету “Крените у обилазак” да бисте видели шта стоји иза системских поставки. Поред тога, градитељ веб локација омогућава додавање више сарадника у пројекат, па чак и претплату на недавне промене пројекта да бисте остали свесни измена и промена извршених на веб локацији..

6. Изаберите име домена

Постоји још једна ствар коју треба учинити прије него што је учините доступном на вебу. Морате одабрати име домене за свој пројекат. У ствари, можете га објавити под властитом доменом – оном којој сте раније били власник – или добити потпуно нови од Гоогле-а. На вама је да одлучите о томе. Размислите само о изванредном и лако памтљивом УРЛ-у који не само да ће бити повезан са вашом пословном нишом, већ ће бити јединствен и незабораван за циљану публику. Међутим, немојте предуго да избегавате гломазне УРЛ адресе.

7. Прилагодите приступ веб локацији

Како направити веб локацију на Гоогле сајтовима

Постоји погодна прилика за дељење готовог пројекта са другим корисницима, постављање права приступа. На тај начин можете да напусте своју веб локацију у режиму скица (док је још увек у изради), одабир одређених људи који ће имати право уређивања пројекта. Такође веб локацију можете учинити апсолутно приватном тако да је нико неће моћи видети. Исто тако, пројекат можете објавити како бисте га учинили доступним свима. Ако желите да позовете било кога да уређује веб локацију са вама, систем то омогућава тако што ће одредити е-пошту тих људи и послати им позивнице.

У случају да желите да заштитите свој пројекат, можете да кликнете дугме које омогућава другим уредницима да спрече објављивање пројекта, промене права приступа и додавање нових људи без ваше свести. То је веома погодно за људе који раде у тиму или за оне кориснике који су укључени у развој прилагођених веб локација за клијенте. Коначно, могуће је користити опцију Превиев пре коначне објаве пројекта како бисте били сигурни да изгледа правилно на екранима десктоп, таблета и мобилних уређаја.

8. Повежите Гоогле Аналитицс

Гоогле веб локације омогућавају повезивање Гоогле Аналитицс-а са већ припремљеним пројектом. То је неопходна карактеристика, ако желите да будете свесни главних параметара вашег пројекта и фактора који утичу на његове перформансе, као и СЕО оцене. Интеграција Гоогле аналитике помоћи ће вам да откријете проток промета и флуктуације, количину корисника који посећују вашу веб локацију током одређеног временског периода, стопе конверзије, одредишта и извори промета, стопе напуштања веб локације као и мноштво других пресудних параметара који евентуално могу да се направе или прекинути целу перформансу веб локације. Освешћивање ових карактеристика помоћи ће вам да на време решите потенцијалне проблеме како бисте избегли озбиљније последице.

9. Прилагодите СЕО конфигурације и објавите веб локацију

Постоји још једна суштинска ствар коју бисте требали учинити прије него што веб страницу учините доступном на мрежи. Сада говоримо о оптимизацији претраживача. Гоогле сајтови вам омогућавају да подесите главне СЕО параметре како бисте обезбедили високо рангирање новоизрађеног пројекта у претраживачима. Да бисте постигли успех, препоручује се повезивање Гоогле Сеарцх Цонсоле-а који ће претраживачима олакшати индексирање вашег пројекта. Обавезно исправно попуните главна СЕО поља и одељке који су у директној вези са позицијама веб локације. Сада када је ваша веб локација 100% спремна за објављивање, само кликните на дугме „Објави“ и гледајте резултат!

Суштина

Без обзира јесте ли почетник или искусни програмер свјестан кодирања који је спреман направити веб локацију на Гооглеу, лако ћете га савладати уз помоћ Гоогле Ситес. То је прилично функционалан систем, иако има минималистички дизајн. За покретање и управљање пројектима са Гоогле веб локацијама није потребно посебно знање програмирања. Управљачка плоча је интуитивна и лако је истражити, док је резултат вредан труда на дуже стазе.

Градитељ веб страница омогућава креирање само једноставних веб страница са прилично ограниченом функционалношћу. Добро функционира за мале пројекте, док ће покретање пуних представљених веб страница тешко бити могуће. Ако имате намеру да наставите са радом на даљем развоју и промоцији пројеката, има смисла да од самог почетка одаберете квалитетног градитеља веб локација богатих значајкама.. Вик, уКит, Веебли или чак ЦМС попут ВордПресс лако ће се носити са било којим задатком. Све зависи од вештина и искуства веб дизајна.

Испробајте Гоогле веб локације одмах

Ховард Мој Твиттер профил Мој Фацебоок профил е-маил Мој Линкедин профил

О аутору

Ја сам Ховард Стееле, оснивач и главни уредник овог вебсајта. Са преко 10 година израде веба знам колико овај задатак може бити компликован и напоран за не-ИТ особу. Не можете одлучити коју услугу одабрати? Слободно ме питате за савет. Само опишите потребе ваше веб странице и радо ћу вам помоћи.

Почетна страница »Корисни савети» Како направити веб локацију на Гоогле страницама

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me