Како креирати веб локацију догађаја

Како креирати веб локацију догађаја


Дакле, планирате да приредите забаву и желите да привучете што више људи на њу. Или ће вам једноставно требати промоција различитих догађаја и регистровање посетилаца. У зависности од тога који су ваши крајњи циљеви, можда ће вам требати да направите веб локацију догађаја из темеља. Задатак је лакши него што се чини с обзиром на то на десетине специјализованих произвођача веб локација и платформи не захтевају вештине кодирања или запошљавање оутсоурце програмера који обично коштају хиљаде долара.

Намјенски сајт за догађаје је добар алат за бављење ефикасним брендирањем и увођење виталних карактеристика за ангажовање посетилаца. Омогућиће вам да редовно долазите до ажурираног садржаја и детаља, нових описа догађаја, продаје карата, специјалних понуда итд. Све што требате је да осигурате да одабрана платформа испоручује довољно алата за прилагођавање.

Пре него што уђемо дубоко у фазе процеса креирања, морамо да утврдимо да ли вам је заиста потребно место догађаја или постоје једноставнији алати за борбу са задатком. Све зависи од циљева, врста догађаја и сврхе зашто га требате промовисати.

Како креирати веб локацију догађаја (Ултимате водич за корак по корак):

 1. Пре него што започнете: Да ли сваки догађај треба да има веб локацију?
 2. Изаберите платформу за прављење веб локације за догађаје
 3. Набавите име домена & Веб хостинг
 4. Постављање предлошка и прилагођавање веб локације
 5. Колико кошта веб локација догађаја
 6. Инспирација: примери сјајних веб локација

1. Пре него што започнете: Да ли сваки догађај треба да има веб локацију?

Одговор је “ДА”, али само ако планирате да организујете огроман догађај који се одржава редовно. Није важно да ли говоримо о комерцијалним емисијама које представљају продају карата или непрофитна окупљања (цркве, добротворне организације, студентска удружења итд.). Веб локација ће радити у случају великог догађаја.

Тешко би се могло бавити процесом веб презентације за једнодневне прославе нереда, вежбе или састанке бивших студената. За мање проблеме можете максимално да искористите Фацебоок апликација за догађаје то је бесплатно и лако за употребу. Помаже пријатељима да пронађу догађаје који се одвијају у њиховом округу, као и да се мало договоре.

Ако вам је потребна побољшана функционалност, потражите платформу која омогућава следеће.

Управљајте ефикасним брендирањем

Сајт са јаким догађајима би требало да дође са ефикасним брендирањем. Вероватно бисте желели да ваши посетиоци не само прочитају неке опште информације, већ се и на било који начин укључе:

 • Куповина карата.
 • Пријавите се на догађај.
 • Претплатите се да бисте били у контакту са ажурирањима.
 • Учествујте у дискусијама.
 • Погледајте кроз медијски садржај итд.

Главна идеја је испоручити незабораван садржај. Нека посетиоци памте догађај и натерају их да се пожеле вратити. Једини начин да се то постигне је креирање елегантне странице с трендовским дизајном и могућностима за интеракцију с корисницима. Овде се поставља друго питање.

Алатке за прилагођавање

Вашој веб локацији потребан је скуп одређених функција у зависности од врсте догађаја. Најчешће функције укључују:

 • Календар за понављање догађаја који се редовно дешавају.
 • Функција одјаве у случају да планирате продају и промоцију карата.
 • Једноставни образац за регистрацију ако постоји поступак пријављивања за учешће у догађају.
 • Алатке за маркетинг и промоцију е-поште за слање ажурирања информација, нових распореда, специјалних понуда, промо кодова и још много тога.
 • Интеграција друштвених медија за максимално достизање корисника преко свих доступних канала и платформи.

Још једном, функционалност веб странице углавном ће се ослањати на врсте догађаја које желите да промовишете.

Нацрт са одзивом

Витална карактеристика сајтова за догађаје, као и већина ваших потенцијалних корисника, вероватно ће јој приступити путем мобилних уређаја. Дакле, потребна вам је платформа која ће вам помоћи да лако креирате странице прилагођене мобилним уређајима. Омогућиће вам да генеришете већи промет и побољшате стопе задовољства корисника.

Након што смо дефинисали будућу функционалност веб локације и функције које ћемо тражити, погледајмо могућности изградње веб локација.

2. Изаберите платформу за креирање веб локације за догађаје

Свака платформа има своју јединствену специјализацију. Неки програмери веб страница дизајнирани су тако да се сусретну Потребе е-трговине док други боље раде веб локације засноване на садржају. Једно је јасно, они су то постали изузетно популаран током година због лакоће коришћења и флексибилности испоручених милионима активних претплатника.

Истовремено, неке су се технологије показале флексибилнијима од других. Они помажу у креирању пројеката различитих типова захваљујући проширеним функционалностима. При разматрању места догађаја, Вик и ВордПресс су несумњиви лидери.

Вик – наша је препорука # 1 и ево зашто:

Лакоћа коришћења. Људи без кодирања могу креирати веб локације спремне за покретање буквално за неколико минута. Систем користи алгоритам АИ имплементиран у прилагођеном систему Вик АДИ решење. Користи информације о вашој будућој веб локацији и ниши да понуди унапред изграђене изгледа са већ инсталираним потребним виџетима.

Вик догађај

Све у једној платформи. Са Вик-ом не морате посебно водити рачуна о хостингу и домену. Сваки претплатни план долази са свим потребним средствима и могућностима за дизајн, стварање, прилагођавање и распоређивање странице.

Вик Евентс. Награђивана апликација дизајнирана да организује забаве, угоститељске конвенције, продаје улазница за концерте и емисије итд. У ствари добијате гомилу алата за креирање наменских евета, за њихово модификовање, интегрисање услуга плаћања, креирање и управљање списковима гостију и још много тога.

Вик Апп Евентс

3. Набавите име домена & Веб хостинг

Они који су прескочили прве одломке требали би знати да лично препоручујемо Вик као најбоље решење за израду веб локација и ВордПресс као други најбољи ЦМС за ваше потребе. Свака платформа долази са доменом и хостингом, иако на мало другачији начин.

Домена и хостинг за веб локацију

Као што је раније речено, Вик је платформа све у једном. То значи да систем има планове за различите потребе са свим већ укљученим карактеристикама. За фиксну цену добијате хостинг и фрее домаин. Свака функција ће се активирати чим се пријавите и купите план.

Домена и хостинг за веб локацију ВордПресс

Ситуација са ВП ЦМС-ом је мало другачија. Сам систем не нуди хостинг објекте или регистрацију домена. Међутим, како још увек треба да пронађете поузданог хостинг провајдера, добра идеја је одлучити се Блуехост.

ВордПресс контролна табла

То је званично ВП-ова платформа која олакшава употребу ЦМС-а захваљујући неприметној интеграцији, аутоматском додавању и ажурирањима система, безбедносним средствима, приступу додацима и темама итд. Листа карактеристика укључује домену од 1 године након регистрације поред домаћинских објеката. То је била најбоља опција за било коју врсту веб страница ВордПресс.

4. Постављање предлошка и прилагођавање веб странице

Сада сте спремни да дизајнирате своју будућу веб страницу и да је напуните садржајем, медијским датотекама, видгетима итд. Ако се одлучите за Вик, имаћете користи од једноставног поступка уређивања захваљујући алату „повуци и испусти“. Нису потребне вештине кодирања или програмирања. Већ смо поменули о АИ базираном на Вик АДИ алату који нуди изглед сајта за готов рад.

Вик АДИ тема

Друга варијанта је да изаберете између преко 500 стилских и прилагодљивих предложака који се односе на различите пословне нише. Пројектни догађаји нису изузетак. Не морате чак ни да прилагођавате страницу. Свака тема долази са унапред подешеним додацима поред апликације Вик Евент која је доступна на Видгет Маркетплаце. Последња ствар је да додате релевантни садржај, неколико слика или видео записа, прегледате веб локацију на различитим десктоп и мобилним уређајима, повежете домен и објавите га.

Почетак рада са ВордПресс-ом је мало теже иако је и сам едитор врло лаган. ЦМС има велики избор додатака и тема. Једина разлика од Вика је та што их овде морате ручно пронаћи и инсталирати. У исто време, прилагођене бесплатне теме изгледају прилично исто.

ВордПресс тема

Иако сигурно жудите за неким ексклузивним изгледима, одабир премиум плаћених тема је боља идеја. Такође су прилагодљиви и имају више стилског дизајна. Друга страна је да ће уз ВордПресс морати да купујете и преузимате предложак одвојено, док Вик нуди све потребне алате у пакету омогућавајући вам уштеду времена.

5. Колико кошта веб локација догађаја

Нема потребе да ангажујете програмере или покушавате да направите ову врсту веб локације из темеља. Изазов је близак немогућем с обзиром на функционалност и карактеристике готових предложака које испоручују Вик и ВордПресс. Корисници имају прилику да их користе по релативно ниској цени. Погледајмо крајњи трошак по једногодишњем пројекту урађеном на Вик-у и ВП-у.

Цена Вик веб локације за изградњу веб локација

Месечни план цена почиње од 8,50 УСД. Размишљамо о комбинираном плану са бесплатном једногодишњом доменом, уз 2 ГБ простора за складиштење и 3 ГБ пропусне ширине за хост вашег места догађаја. Као резултат тога, коначни трошак веб странице биће 102 УСД годишње са свим потребним функцијама, додацима и предлошцима који су укључени у пакет.

Цијене веб страница Вик-а

Цена изградње ВордПесс веб локације

ЦМС је бесплатан. Међутим, приметили смо како хостинг, тако и Премиум предлошке. Коштају од 30 до 290 долара, зависно од дизајна. Добра вест је да долазе са једнократном уплатом.

Цене Блуехоста

Поред тога, неки додаци и услуге се такође плаћају, док бесплатне претплате нуде ограничен избор инструмената. Посљедње, али не најмање битно, је хостинг који је оптимизован за ВП Блуехост. За само 2,95 долара месечно добијате комплетан сет алата који укључују домен, ВордПресс интеграцију, резервне копије система итд. На крају ћете морати да платите око 110 долара годишње (додаци и хостинг) + 30 до 200 долара једном за премиум ВордПресс тема.

6. Инспирација: примери сјајних веб локација

Да бисмо доказали наше препоруке у вези са одабраним платформама и учинили их очигледнијима, спровели смо листу најбољих примера на сајту догађаја са Вик-ом и ВордПресс-ом:

Конференција о веб дизајну Про Инноватионс - пример веб локације Вик догађаја
ТецхЦонфМеђународна изложба цветне културе - пример веб локације за ВордПресс догађај
ФлориЕкпоСвјетска инвестицијска конференција - примјер веб странице о ВордПресс догађају
ВорлдИнвестЦонф

Такође можете погледати реалније Вик веб локације претраживањем ова компилација.

Закључак

Процес израде веб странице догађаја је једноставан у случају да знате, коју врсту догађаја желите да промовишете. Идеја је да се дефинишу кључни циљеви и сврхе реализације уживо. Да ли планирате да продајете карте за концерте, одржавате конгресе или састанке студената, промовишете културне или непрофитне манифестације? Било који од горе поменутих захтева флексибилну, економичну и једноставну платформу.

Вик и ВордПресс би били најбоља опклада. Иако је Вик очигледан лидер са свим потребним функцијама укљученим у сваки план, његова прилагођена апликација за догађаје снижава цене које већ укључују хостинг и домену. ВордПресс би такође могао бити добар избор, иако ће захтевати додатне манипулације које неискусним техничарима могу бити мало тешке од почетка.

Креирајте веб страницу догађаја бесплатно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map