Како креирати нову .цом веб локацију

Како креирати нову .цом веб локацију


Дакле, имате идеју за нову .цом веб локацију. Прорадили сте његову структуру, дефинисали врсту и потребне функције. Другим речима, на листу папира имате нацртан конфекцијски модел. Међутим, сјајна идеја је само 50% успеха. Следећа фаза је да се оживи. Овде ћете се морати одлучити за одговарајући начин веб локације.

Избор у потпуности овиси о техничкој позадини и приступу који желите успоставити. Да ли вам треба једноставно и брзо решење са укљученим свим функцијама? Или жудите за платформом за изградњу веб локација која задржава максималну слободу прилагођавања да ручно управљате већином процеса? Избор тешко да је шетња парком, јер има доста питања које треба потражити пре него што започнемо.

Технологије изградње веб страница за избор

Иако нисте технички штребер који нема шансе да изграде самокодирану веб страницу, прегледаћемо две главне опције које су доступне почетницима. Они укључују интернетске програмере и ЦМС платформе. Обоје су врло популарни код корисника и служе основним потребама за изградњу сајта, иако на другачији начин.

Интернет веб сајтови

Интернетски градитељи веб страница дизајнирани су тако да корисницима без икаквих техничких вјештина буду једноставни. Веома су једноставни за употребу. Процес изградње обично траје не више од 2 сата. Софтвер је доступан као услуга претплате. То значи да морате плаћати само месечно или годишње и користити пакет алата који сте добили.

Није важно да ли желите да направите нову .цом локацију или користите било које друго проширење домена. Процес развоја ће и даље бити исти као и имплементиране технологије и методе изградње.

Кључне карактеристике које дефинишу интернет градитеље веб сајтова укључују:

 • Једноставност – долази са већином платформи повуци и испусти уреднике. Можете лако да промените структуру веб странице или да додате нове елементе или блокове једним кликом. Инлине уређивање је још једна одлична функција која вам омогућава да аутоматски сачувате и прегледате све промене.
 • Лако прилагођавање – да бисте направили веб локацију спремну за употребу, требате само одабрати предложак и додати садржај. По правилу изгледа имају одговарајуће унапред инсталиране виџете и функције које се односе на одређену врсту веб локације. Не морате их одвојено инсталирати.
 • Све-у-једном решење. Као модел заснован на претплати, програмери веб локација не захтевају додатне манипулације са доменама и хостингом. Добијате сву потребну имовину и погодности у оквиру одабраног плана.

Као резултат тога, чини се да су градитељи веб страница врхунски алат без кодирања, без кривуље учења и минималног ручног руковања.

ЦМС платформе

Милион пута сте наишли на веб локације са ЦМС-ом док сурфујете мрежом. Веома су популарни код почетника и професионалаца који их остављају креирати буквално било коју врсту веб локација формирају једноставне блогове и мале пословне пројекте у дигиталне продавнице.

Кључна страна је да што је сложенија локација коју желите да направите, више ћете морати да обрађујете. ЦМС је углавном мотор за уређивање који захтева додатно прилагођавање у погледу функција, додатака, дизајна итд. Добра вест је да пружа приступ изворном коду корисницима са техничком позадином за уређивање и измену стандардног предлошка. Лоша вест је да ће новајлијама требати мало времена да схвате како све функционише.

За разлику од интернет градитеља веб локација, ЦМС платформе нису решење све у једном. То значи да ћете морати да региструјете домен као и да пронађете платформу за хостовање веб странице. Како би корисницима олакшали посао, неки проверени хостинг провајдери нуде једноставне начине интегрисања, подешавања и прилагођавања пројеката заснованих на ЦМС-у..

Кључне карактеристике које дефинишу ЦМС платформе су следеће:

 • Напредне могућности уређивања. Приступом изворном коду предлошка можете да мењате или мењате буквално сваки елемент ваше будуће веб локације, али само у случају да имате вештине програмирања. На пример, 90% ВордПресс шаблона је изграђено на ПХП-у. Да бисте их прилагодили потребно је искуство ПХП кодирања.
 • Контрола буџета. ЦМС је бесплатан сам. Не требате да платите за то. Међутим, регистрација домена, хостинг, проширења додатака и премиум платформе се плаћају. Добра вест је да можете одабрати средства која задовољавају ваш буџет. Штавише, неки пружаоци услуга хостинга нуде компатибилност са ЦМС-ом са основним функцијама које су вам већ потребне у плану.
 • Избор бесконачног додатка. Интернетски градитељи веб локација могу бити ограничени додацима и функцијама. ЦМС платформе нуде бескрајне могућности интеграције са хиљадама доступних додатака. Међутим, мораћете да их пронађете, инсталирате, подесите и ажурирате ручно.

ЦМС платформе су сигурно добар избор, посебно када се користи са а компатибилни хостинг провајдер. На пример, одлучили сте да направите веб локацију помоћу ВордПресс-а. Низ хостинг страница нуде планове оптимизоване ВП-ом који процес изградње знатно олакшавају чак и за новорођенче.

Ипак, процес није потпуно аутоматизован за разлику од оних који раде на веб страницама. Сада је крајње време да смо описали поступак користећи обе методе изградње.

Стварање нове .цом веб локације са градитељима веб локација

Већина вебсајтова за веб локацију захтева не више од неколико сати да израде и примене веб локацију спремна за одлазак. Вероватно ћете провести више времена упоређујући и супротстављајући расположиве платформе. Међутим, процес изградње је готово исти, док су имплементиране технологије сличне.

Корак 1 – Пријавите се

Вик буилдер веб локација - пријавите се

Нису потребне посебне манипулације. Процес пријаве исти је као и код уноса налога е-поште. Систем ће од вас тражити да користите Гмаил или друштвени профил да бисте се пријавили или укуцали корисничко име и лозинку. У ретким случајевима од вас ће се можда тражити да потврдите лозинку, што је такође питање неколико секунди.

Корак 2 – Изаберите предложак

У правилу су сви предлошци подељени у одређене категорије да би корисницима олакшали избор. На пример, ако желите да направите дигиталну продавницу, тешко ћете потражити изглед у одељку Портфолио. Све шаблоне су мобилне у зависности од начина прегледа како би се проверило како изгледа.

Вик - Изаберите предложак

То су напредни градитељи веб локација користе АИ технологије и алатке за машинско учење, нуде неколико релевантних образаца заснованих на неким општим питањима за описивање будућег пројекта. Систем ће од вас тражити да наведете функције које желите да видите, нишу, назив веб локације и друге информације како бисте пронашли готове примере веб локација. Одличан начин за уштеду времена за новорођенче, јер их они чак ни не морају уређивати.

Ако и даље желите да направите нову веб локацију из празног дела или користите предложак који вам се свиђа са достављане листе, мораћете да завршите следећу фазу.

Корак 3 – Уређивање и прилагођавање предлошка

Вероватно сте разрадили структуру за вашу будућу веб локацију. Сада је потребно само да додате елементе и блокове који му одговарају. Градитељи веб локација олакшавају додавање, промену величине, уклањање или промену елемената, као и додавање нових помоћу једноставног и интуитивног уређивача превлачења и пребацивања.

Вик уређивач веб локација

Учитајте слике, додајте релевантне текстове, унесите податке за контакт и пређите на следећу фазу.

Корак 4 – Изаберите план

Иако претходна фаза не захтева никаква улагања, морате да купите план да бисте ишли уживо са своје веб странице. Штавише, план ће дефинисати скуп функција и додатне могућности које ћете добити. На пример, улазак или бесплатни планови су добри само за тестирање, пошто ретко пружају напредну функционалност или бесплатан домен. Ако се одлучите за такве планове, мораћете одвојено да региструјете домене или користите задане поддомене.

Премиум планови долазе са широким избором опција, укључујући е-трговину, премиум подршку, бесплатни домен са довољно пропусне ширине и простора за складиштење за растуће пројекте. По правилу, такви пакети су прилично приступачни и почињу од око 10 до 15 долара месечно.

Корак 5 – Повежите домен

Још једном, план укључује бесплатни домен, мораћете да га укуцате само користећи релевантна подешавања веб локације. Ако се одлучите да га региструјете одвојено, морат ћете отићи до другог регистрара, платити домен, вратити се на контролну таблу, поставити ИП адресу и одвојено је обновити. Употреба планова са укљученим бесплатним доменом изгледа много практичније, једноставно, брже и исплативије.

Корак 6 – Прегледајте и идите уживо

Након што завршите све претходне кораке, можете користити режим прегледа да бисте проверили како ће се пројекат одвијати на радној и мобилној верзији. Ако је резултат задовољавајући, притисните дугме „објави“ и идите уживо.

Још једна предност овде је та што можете да промените предложак у било које време, као и да уђете у састављач веб локација у покрету помоћу мобилне апликације и мењате га кад год је потребно.

Покушајте са Буилдером веб локација одмах

Стварање нове .цом веб локације са ЦМС + хостингом

Да бисте приступили мрежи са већ припремљеном веб страницом, треба вам место да је угостите. Иако градитељи веб локација већ укључују хостинг уређаје, ситуација са ЦМС-ом је нешто другачија. Једини начин размештања је употреба платформе заједно са хостингом.

Избор овиси о типу ЦМС-а који одаберете као и о врсти веб локације, количини садржаја, броју страница и опћенитој сложености. Неки хостинг планови долазе са укљученим бесплатним доменом и његовом даљњом обнављањем, други нуде беспрекорну интеграцију са одабраним ЦМС-ом. Општи кораци за прављење веб локације су следећи:

1. корак – Домена и хостинг

Можете или регистровати домен одвојено или га добити у оквиру свог хостинг плана. Неке платформе нуде једногодишњи бесплатни ТЛД (домен највишег нивоа) у случају куповине премиум пакета са проширеном ширином опсега и складиштењем. То је боља опција, а не пребацивање између различитих веб локација када је неопходно обнављање.

2. корак – Изаберите ЦМС

Да бисте започели, морате одабрати платформу и регистровати се. Идеја је створити јединствени налог који ће омогућити приступ унутар ЦМС-а на коме се налазе сви алати заједно са уређивачем садржаја. Поступак регистрације прилично је једноставан. Креирајте своју пријаву и лозинку за улазак на контролну таблу кад год је то потребно.

Корак 3 – Изаберите и инсталирајте предложак

Сада је потребно да изаберете тему за вашу будућу веб локацију и да њене датотеке буду инсталиране на вашем хостингу. Да бисте олакшали поступак, боље је користити планове хостинга оптимизиране за ЦМС са интегрисањем ЦМС-а и једноставним подешавањем..

Корак 4 – Уредите своју веб локацију

Унесите ЦМС контролну таблу да бисте додали нови садржај, креирали странице, категорије итд. Овде такође можете инсталирати потребне додатке. Све процесе треба обавити ручно. Сама тема је само нацрт. Требат ћете самостално управљати свим одјељцима веб странице, као и лоцирати, инсталирати, подешавати и ажурирати додатке осим ако аутоматизација процеса није укључена у план хостинга.

Добра вест је да већина пружалаца услуга нуди решења прилагођена ЦМС-у. На пример, Блуехост нуди своје планове оријентисане на ВП. То значи да имате користи од пуне функције ВордПресс-а, поред додатних функција у виду аутоматског ажурирања, безбедносних средстава, техничке подршке итд..

Последње издање може бити од пресудне важности за почетнике, јер већина ЦМС-а нема тренутну подршку, осим центара за помоћ, туторијала или водича који се могу наћи на Интернету. Професионална подршка иза леђа може играти огромну улогу.

Покушајте са ЦМС Нов

Доња граница

Обе опције су добре за креирање нових веб локација од почетка. Једини начин на који се разликују је имплементирани приступ. Чини се да је коришћење градитеља веб локација лакше и мање времена док ЦМС и даље захтева кривуљу учења као и додатне трошкове који могу прећи почетну цену плана хостинга.

Ако тражите брз, али ефикасан начин да осмислите скалабилан и професионалан веб сајт без икаквих техничких вештина, градитељи веб локација биће добра опција.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map