Како изабрати најбољи хостинг за своју веб локацију

Како одабрати најбољи ЦМС за своју веб локацију


Веб локација без хостинга није ништа друго него гомила датотека без места за њихово чување. Да бисте свој пројекат учинили видљивим корисницима на мрежи, морате да пронађете одговарајуће решење сервера које испуњава захтеве веб локације у погледу складиштења пропусне ширине, сигурности, времена учитавања итд..

Одабир овог може бити гњаважа посебно за људе који нису далеко од домаћина стручњака. Никада не треба потценити улогу хостинга у погледу покретања, одржавања и подршке веб странице.

Ако се удружите са погрешним хостингом, ваш пројекат ће пропасти на неуспех. С друге стране, одабир правог истог је успостављања партнерства између пружатеља услуга и власника веб локација. Плаћате за изабрани план и добијате потпуну подршку без прекида рада, као и техничке или сигурносне борбе. Питање је како заправо одабрати право решење? Које карактеристике треба узети у обзир и где потражити? Наставите читати чланак да бисте пронашли одговоре на та питања.

Шта је веб хостинг?

Сам појам „хостинг“ значи виртуелни простор или складиште где можете да зарадите за живот своје веб странице. Сваки мрежни пројекат састоји се од имена домена, ХТМЛ / ПХП или других датотека, текстова, слика, фотографија итд. Сви ти елементи налазе се у одређеним мапама. Потребно вам је место за смештање тих мапа и обезбеђивање правилног рада веб локације. Овде би веб хостинг могао да помогне. Другим речима, он долази као смештај за вашу веб локацију уз могућност других корисника на мрежи да јој приступе кад год им затреба.

У данашњој стварности, термин је представљао компаније и провајдере који испоручују своја серверска решења власницима веб локација. Да би ствари мало олакшали, они заправо изнајмљују своје технологије и дигитална средства. Једном када поставите своју веб локацију, она је доступна на глобалној веб страници уписивањем имена домена у траку за претрагу прегледача..

Како ради хостинг??

Дакле, имате име домена и прилагођени образац. Следећа фаза је да се пројекат учини доступним на мрежи путем претраживача и више уређаја. Сервер је заправо изузетно моћан рачунар који смешта све датотеке ваше веб локације на једном ЦПУ-у (централна процесна јединица) са свим текстовима, сликама, додацима, видео записима, итд. Израз “сервер” описује ЦПУ као уређај који посетиоцу пружа податке и мапе веб локације.

Како сервер ради

Сваки пут када корисник упише име домена, захтев се шаље серверу. Када се захтев обради, сервер шаље потребне податке назад кориснику. У овом тренутку, ДНС (систем домена) осигурава глатку везу с правим рачунаром. Другим речима, сваки пут када плаћате план хостинга, заправо изнајмите сервер компаније поред неких ексклузивних функција које се разликују од једног хостинг провајдера до другог..

Карактеристике које дефинишу висококвалитетни хостинг

Одабир правилног хостинга зависи од различитих питања о којима ћемо мало више разговарати. Они се углавном односе на сложеност веб локације, врсту, ЦМС, очекивани промет итд. Истовремено, постоје неке основне карактеристике које ће вам омогућити да решите проверљиве добављаче сервера из лоших услуга.

Основне карактеристике које треба потражити укључују:

 • Проток – количину података које један сервер може пренети на рачунар који захтева веб локацију. Што је већи пропусни хостинг пружа боље, посебно за веб локације са великим прометом.
 • Складишни простор – дефинише колико датотека и садржаја веб локација можете да сачувате. Ако планирате покренути сложен пројекат с вишеструко редовито ажурираним страницама и медијским садржајем, требате потражити више простора за складиштење.
 • Перформансе – ова карактеристика комбинује стопу продужетка као и брзину учитавања веб странице. Оба кључна за ангажовање корисника, као и СЕО. Што брже и застајкива ваша веб локација, то је боље за кориснике и претраживаче.
 • Сигурност – укључује сложен систем безбедносних и заштитних средстава ради спречавања кварова на сајту, хакера, преваре, злонамерног софтвера итд..

Горе наведене карактеристике укључују само општа питања која треба размотрити. Имаћемо детаљан преглед свих тачака које требамо тражити у добром хостинг рјешењу. Али прво морамо да идентификујемо главне типове хостинга и које врсте пројеката могу да одговарају.

Главни типови хостинга

Као што је речено раније, избор најбољег хостинга зависи од различитих фактора. Коју врсту веб локација желите да покренете? Колико садржаја ће имати? Да ли ће то бити једнострани сајт или пројекат са више страница? Какав је ваш буџет? Да бисмо разумели, које је решење сервера прави избор за ваше посебне потребе, размотримо неке од главних типова хостинга.

1. Заједнички хостинг

Ова врста хостинга је добар избор за мале пројекте и ограничене буџете. То не значи да ће власници веб локација трпети због недостатка основних карактеристика. Добијате иста средства као и други корисници као што ћете делити исти ЦПУ са другим власницима веб локација.

Једина мана је да дељени хостинг добијате мању пропусност и простор за складиштење у поређењу са напреднијим решењима. Корисници бирају дељене сервере за хост:

 • Блогови и веб локације засноване на садржају.
 • Професионални портфолији.
 • Веб локације за мала предузећа.

Ова опција је добра за сајтове са малим и умереним прометом.

2. ВПС хостинг

Следећи тип хостинга је заправо исти као претходни с једном и једином разликом: не требате делити сервер са више корисника истовремено. Користите га приватно са неколицином других власника веб локација. Резултат је много више хостинга у погледу пропусности, складиштења и перформанси.

ВПС хостинг рјешења су скупља у поређењу с онима која се дијеле. Добре су за:

 • Веб странице са више страница.
 • Онлине часописи.
 • Мали и средњи пројекти е-трговине.

У целини, ВПС хостинг је добар за било коју сврху и упркос саобраћају.

3. Намјенски хостинг

Овај представља горњу фазу решења за ВПС сервер. Израз “посвећен” значи да дугујете искључиво све хостинг уређаје без да их делите са било ким другим. Опција је прилично скупа. То је добро за огромне дигиталне продавнице и корпоративне веб странице које захтевају терабајт меморије и пропусног опсега поред додатних функција које могу да садрже више ИП адреса итд..

4. Цлоуд хостинг

Осим дељених, ВПС или наменских врста хостинга, решење засновано на облаку користи више послуживања унутар једног облака. Идеја је веома једноставна. Ако се један сервер неочекивано покрене, други ће наставити са радом и одржавањем ваше веб локације у току. То би могло бити добро за различите пројекте који захтевају стабилан и несметан рад 24/7.

Погледајмо технологије које се користе са различитим типовима хостинга, просечну цену, као и које типове веб локација могу да одговарају.

Табела прегледа врсте хостинга

Подељено
хостинг
ВПС
хостинг
Посвећено
хостинг
Облак
хостинг
ТехнологијаЈедан сервер за више корисникаЈедан сервер за 1-3 корисникаСервер у приватном власништвуСевер сервери раде истовремено
Добро заМали сајтови и блоговиСајтови за мале фирме, интернетске продавнице итд.За било који тип веб локације који захтева проширене хостинг услугеЗа било који тип веб локације који захтева стабилан рад
Просечна цена$ 2- $ 5 месечно$ 25- $ 50 / месечно$ 150- $ 200 / месечно$ 70- $ 150 / месечно

Чимбеници које треба узети у обзир при одабиру најбољих пружатеља услуга хостинга

Сада када смо научили о врстама хостинга и њиховом начину рада, крајње је време да размотримо кључне карактеристике које треба потражити и размотримо приликом одабира серверског решења за ваше посебне веб локације. Добра вест је да конкуренција у ниши постаје све јача, што пружаоцима услуга постаје лојалнији према потенцијалним корисницима и нуди им пакет додатних функција уз приступачне планове. Све што требате је да знате на шта треба пазити, а да притом не заборавите на функционалност основне линије.

Изаберите праву врсту хостинга

Пре него што почнете да упоређујете цене плана и укључене функције, морате да одлучите о врсти хостинга. Већ смо описали 4 главна серверска решења. Сада је ред да схватите колико је сложено веб локација, колики промет очекујете, колико страница ће веб локација имати итд..

Увјерите се да хостинг који одаберете пружа довољно простора за похрану и пропусни опсег. Штавише, погледајте компатибилност хостинга главни ЦМС. Неке компаније нуде планове оптимизоване ВП-ом као и бешавне интеграције са другим популарним системима за управљање садржајем.

БлуехостСитеГроундХостГатор
Дељено хостинг и функцијеДа (неограничено веб локација, складиштење и пропусност. Бесплатни ССЛ)Да (неограничен број веб локација са до 30 ГБ веб простора)Да (бесплатни ССЛ, бесплатни наменски ИП, бесплатни домен)
ВПС + функцијеДа (2 ИП адресе, опсег 3ТБ, 4 језгре)Нема ВПС-а Хостинг за препродаваче као алтернатива.Да (8 језгара, 4 ГБ РАМ-а, 3ТБ пропусне ширине)
Наменски хостинг + функцијеДа (5 ИП адреса са 15ТБ пропусне ширине)Да (Ширина опсега 10ТБ за 2 језгре)Да (несмерена пропусност за Виндовс и Линук)
Цлоуд хостинг + функцијеДа (неограничено складиштење, пропусност и веб локације)Да (8 језгара и 125 ГБ ССД простора)Да (бесплатне надоградње, СЕО алати, ССЛ и домен)

Испробајте Блуехост одмах

Материје перформанси

Ова посебна карактеристика одговорна је за рад веб странице и брзину учитавања. Штавише, он ће дефинисати начин на који ће се покретати ваша веб локација и врхове и скокове саобраћаја. Неке стопе перформанси дефинишу укупно време падова пројекта као и брзину одзива сервера. Поред тога, требало би да размотрите доступност физичких сервера који се налазе у различитим деловима света. Ова чињеница осигурава бржу испоруку података корисницима из различитих земаља, што је такође врло важно.

Дакле, кључне метрике перформанси су следеће:

 • Просечна стопа продуженог рада – време је да сервер ради без грешака или неуспеха у перформансама. Што је већа стопа продужења рада, то је боље.
 • Брзина учитавања веб сајта – брзина преноса података и одговора сервера сваки пут када корисник пошаље захтев уписивањем домена у прегледач. Брзина учитавања странице са Лоа резултира ниским задовољством и ангажманом корисника.
 • Дата центри – ова карактеристика узима у обзир физичке центре података и сервере који се налазе у различитим деловима света. Помаже бржем достављању података о веб локацијама корисницима који се налазе на далекој удаљености.
БлуехостСитеГроундХостГатор
Просечна стопа коришћења99,99%99,9%99,9%
Просечно учитавање странице424 мс714 мс Брзина +Битцатцха)
Центри податакаНема више центара податакаСАД, Европа и Азија23 дата центра широм света

Безбедносна средства

Кључне карактеристике у погледу стабилног рада веб странице. Уз толико злонамјерних кодова и програма, морате бити 100% сигурни да нема претње пројекту. Неки хостинг провајдери нуде интеграције са ЦлоудФларе-ом и другим платформама како би спречили ДДоС нападе на сајтове. Поред тога, корисници могу рачунати на додатне функције због пакета против спам-а, ажурирања система, дневних или недељних сигурносних копија, итд..

БлуехостСитеГроундХостГатор
Сигурносне копијеАутоматско прављење резервних копија и враћање алатаНедељна и дневна ажурирања у зависности од планаАутоматско прављење резервних копија и ажурирања
ДДоС превенцијаИнтеграција ЦлоудФларе-аФилтрирање заштитног зидаОткривање малниња малваре-а
Анти СпамСпам Екперт, Спам Хаммер, Апацхе СпамАссассин.СпамАссассин интеграцијаСпамАссассин, чек поштанског сандучета

Подршка муштеријама

По правилу, већина пружатеља услуга хостинга долази са побољшаном корисничком подршком. Укључује и проширену базу знања поред водича и водича са упутствима. Неке платформе пружају детаљна упутства о томе како интегрисати хостинг са својим ЦМС-ом. Поред тога, требало би да потражите додатне алате за контактирање за тренутну подршку у случају техничких проблема. Значајка Ливе Цхат и подршка за телефон били би огроман плус.

БлуехостСитеГроундХостГатор
Уживо ћаскањедадаНе
Телефон / ЕмаилДа даДа даНе да
Центар за помоћДа + ВордПресс помоћдада

Политика цена

Цена увек је битна. Морате јасно да схватите за шта плаћате. Да ли план укључује све потребне функције за несметан рад веб странице? Које додатне погодности ћете добити за ту цену? Ситуација са ценовном политиком понекад може бити тешка, јер је обнова плана често скупља у поређењу с почетном куповином. У исто време, неке компаније нуде и посебне бонусе и попусте уз бесплатне опције које могу укључивати бесплатан домен, ССЛ, ЦМС интеграцију итд..

БлуехостСитеГроундХостГатор
Улазна ценаОд 2,95 долара за заједнички хостингОд 3,95 долара за заједнички хостингОд 2,75 долара за заједнички хостинг
Максимална цена109,68 долара за наменско хостинг599 УСД за наменско хостинг148,98 долара за наменско хостинг

Доња граница

Да би покренули прави хостинг, корисници морају размотрити неколико виталних аспеката у погледу перформанси, сигурности и додатних функција које пружају компаније. Детаљно смо прегледали све кључне аспекте олакшавајући вам одабир најбоље одговарајуће алтернативе с обзиром на врсту, структуру, сложеност и очекивани саобраћај веб локације..

Не ради се само о избору најцјењенијег хостинга. Морате бити 100% сигурни да платформа испуњава суштинске захтеве са довољно серверских средстава и погодности за испоруку. Комбинација приступачних цена и побољшане функционалности плус бесплатне функције сигурно би направила добар посао.

Одмах угостите своју веб страницу

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map