Како изабрати Буилдер веб локација

Покретање веб странице може бити изазов ако не изаберете прави алат за прављење веба. Прошли су они дани када сте морали да научите да шифришете професионалца или чак унајмите веб дизајнера да бисте довршили задатак за вас.


Преглед садржаја:
1. Врста и специјализација
2. Употребљивост
3. Предлошци
4. Додаци и додавање
5. Опције интеграције
6. СЕО фриендли
7. Подршка муштеријама
8. Буџет

Увођењем програмера веб страница, приступ процесу дизајнирања веб страница потпуно се променио. Ове услуге су поједноставиле целокупни процес веб развоја, чинећи га практичнијим и приступачнијим за кориснике са разноврсним позадинама и стремљењима веб дизајна.

Сада, када је избор веб страница за веб локације прилично обиман, поставља се питање: како да знате која ће тачно платформа одговарати вашим потребама? Ево детаљног водича о главним факторима који треба узети у обзир при доношењу коначног решења.

Contents

Како изабрати Буилдер веб страница: аспекти које треба размотрити

За кога год да креирате веб локацију, видећете да има својих предности, недостатака и специфичних карактеристика. Поређење ових параметара омогућава одабир услуге која ће идеално радити за потребе и потребе вашег веб дизајна. Ево главних фактора које бисте требали узети у обзир када тражите пристојног градитеља веб страница.

1. Врста и специјализација

Градитељи веб страница спадају у две велике групе. Ово су све-у-један сервиси који омогућавају покретање различитих типова веб страница (одредишне странице, пословне веб локације, портфолије, интернетске продавнице) и специјализовани системи који служе само одређеном циљу (музичке веб локације, веб продавнице, портфељ, ресторан веб странице, аутомобилске веб локације итд.).

Усредсредите се на свој одређени циљ и одлучите да ли је боље да користите вишенаменску услугу са више предложака или бисте ипак требали да изаберете нишно решење. Погледајмо сада детаљан преглед главних врста и специјализација веб локација.

Све у једном градитељи веб страница

Услуге које припадају овој групи имају широк спектар функција, који вам омогућавају да креирате различите врсте пројеката у складу са вашим потребама. Често долазе са интегрисани хостинг и дозволите повезивање сопствених домена. Палета алата који укључују омогућава вам да најбоље искористите процес веб-прављења прилагођавањем дизајна веб страница и побољшањем његове функционалности.

Предности „Алл-ин-оне“ веб страница за изградњу веб локација

 • Једноставност употребе и практичност;
 • Једноставност у истраживању карактеристика система и њиховој употреби за испуњавање потребних задатака;
 • Разноликост шаблона како би се дошло до било каквих склоности и укуса;
 • Више алата за прилагођавање дизајна како бисте вашем шаблону пружили потребну функционалност;
 • Доступност тема, виџета и опција интеграције.

Слабости све-у-једном веб сајтова

 • Многи предлошци имају сличну структуру и нису баш флексибилни када је у питању уређивање;
 • Неким службама недостају нијансе за покретање нишне веб странице.

Све у једном градиоцима веб локација обично је лакше истражити и савладати у поређењу са специјализованим платформама. Они функционишу боље за новајлије или за оне кориснике, којима је само потребан вебсајт и не желе да се труде око нијансе кодирања или веб дизајна..

Примери веб страница за прављење веб локација: Вик, Веебли, уЦоз.

Специјализовани градитељи веб страница

Ови системи добро служе одређеним индустријама и, стога, имају проширену функционалност и ограничене скупове функција како би дошли до одређених задатака. Када бирате између специјализованих градитеља веб страница, обратите пажњу не само на њихову назнаку, већ и на репутацију платформе, корисничке прегледе, функције које нуде, потребе за веб изградњу које покривају и трошкове својих планова. Најпопуларније врсте стручњака за прављење веб локација су следеће:

Градитељи веб страница за е-трговину

Градитељи интернетских продавница омогућавају вам да креирате мале до средње веб продавнице. У складу с тим, њихови сетови функција своде се на алате и опције е-трговине. Нуде квалитетне шаблоне е-трговине, прилику за постављање детаља о плаћању, опорезивању и отпреми, више листа производа и поља потребна за одређивање њихових описа и параметара, алате за маркетинг и промоцију итд..

Схопифи Едитор

Примери специјализованих градитеља веб локација за е-трговину: Схопифи, 3ДЦарт.

Прочитајте и:
Стручни избор најбољих произвођача веб локација за е-трговину.
Врхунски водич покретања сопствене интернет продавнице.

Бизнис веб сајтови

Услуге које припадају овој групи омогућавају покретање пословних веб локација. Дакле, карактеристике и алати које нуде служе управо тој сврси. Градитељи пословних веб локација се разликују у количини шаблона, алата за промоцију и маркетинг, функционалности, асортимана виџета и додатака, разноликости опција интеграције итд..

уКит Едитор

Примери за прављење веб локација малих предузећа: уКит, ИМ Цреатор.

Прочитајте и:
Наша оцена најбољих градитеља веб страница за мали бизнис.

Извођачи веб страница у портфељу

Градитељи портфеља веб страница је врхунска дестинација за кориснике који желе да своје радове и креативност покажу на вебу. Ове платформе омогућавају учитавање више фото и видео галерија као и други корисници садржаја можда ће требати да покрену привлачан портфељ без линије кода.

Формат Едитор

Примјери веб страница за израду портфеља: Формат, Пикпа.

Прочитајте и:
Детаљно истраживање мрежних сервиса за покретање портфељ веб странице.
Корисни кукови креирања сопственог портфеља за онлине моделирање.

Направите веб страницу веб страница одредишне странице

Ако сте маркетиншки стручњак, којој треба квалитетна одредишна страница да створи утисак о посетиоцима који први пут посећују и повећа промет, има смисла користити специјализовани градитељ веб локација да бисте га покренули. Ови системи су посебно намијењени да покрију такве потребе и долазе са нишама специфичним алатима потребним за позив на акцију.

Инстапаге Едитор

Примери произвођача веб локација за одредишне странице: Инстапаге, Тилда.

Прочитајте и:
А компилација услуга колико је погодно за отварање веб странице са једном страницом.

2. Употребљивост

За новорођенче

Веб странице би требале бити прилагођене корисницима како би вам омогућиле оживјети све идеје за ваш веб дизајн. Они би требало да обезбеде интуитиван процес веб дизајна, чинећи вас једноставнијим за учитавање и управљање садржајем. Савремени градитељи веб страница долазе са ВИСИВИГ опцијама, што омогућава контролу сваког корака процеса веб дизајна. Ово је неопходна функција за неискусне кориснике који немају вештине кодирања, али имају за циљ да добију врхунски резултат.

Вик Едитор

Прочитајте и:
Наш је изабран и тестиран избор најлакших програмера веб страница.

Неки произвођачи веб локација омогућавају покретање веб локација у аутоматском режиму користећи заслуге вештачке интелигенције. Овај напредни алат омогућава креирање веб локација без икаквих компликација и вештина кодирања, једноставним пружањем информација које систем захтева. То чини поступак веб дизајна лакшим, брзим, без икаквих и несметаних поступака.

Примери једноставних израђивача веб страница: уКит, Вик.

Професионални веб дизајн

Професионални веб дизајнери такође цене прилику за контролу процеса развоја веб локација у ВИСИВИГ уређивачу, али за њих ово није неопходна карактеристика.

Вебидо Едитор

Оно што највише цене су функције које омогућавају прилагођавање детаљнијих и флексибилнијих подешавања веб локације као и дубинско прилагођавање веб локација. Искусни веб програмери морају се фокусирати на програмере веб локација који долазе са опцијом за уређивање кода како би постигли боље резултате.

Примјери веб страница за израду портфеља: Вебидо, Вебфлов.

Прочитајте и:
Дубинско истраживање веб страница за прављење веб страница, направљених за професионалне веб дизајнере.

3. Предлошци

Што више предлога има градитељ веб страница, то ће процес вежбања веб страница бити разноликији. Имаћете прилику да изаберете међу пуно тема до којих ћете доћи до специјализације за вашу веб локацију или можете чак да одаберете празно платно да бисте креирали веб локацију испочетка. То зависи од ваше вјештине, стопе стручности, времена кад сте спремни уложити у пројекат и резултата за који очекујете да ће вам помоћи.

Предлошци веб локације

Исто тако, истражите количину алата за прилагођавање дизајна које услуга нуди. Што је листа више проширена – на крају ћете добити персонализованији дизајн. Када су у питању предлошци, ево листе аспеката којих бисте требали бити свјесни:

Имају ли градитељи веб страница тематске предлоге?

Градитељи веб локација углавном долазе са збирком тематских предложака, који добро делују за одређену тему. Тематске предлошке могу се разликовати у карактеристикама, дизајну, стиловима и параметрима, али можете их одабрати у одређеној категорији и почети је прилагођавати одједном..

Постоји ли доступност бесплатних / плаћених предложака?

За кога год да креирате веб локацију, колекција предложака састојат ће се од бесплатних и плаћених тема. Бесплатне теме су сличније структуре и мало су једноставније од плаћених узорака, прилагођавање којих ће омогућити добијање персонализованог веб локације.

Како је дубока прилагодба веб сајта?

Постоје градитељи веб локација који не дозвољавају уређивање ЦСС кода и они који то омогућавају. Новопечене особе углавном не користе ову опцију, док је искусним корисницима потребна потреба за дубљим прилагођавањем дизајна веб страница.

4. Виџети и додавање

Неки произвођачи веб локација подразумевају интеграцију додатака и додатака како би се максимизирао процес веб веб презентације. Видгети и Адд Онс омогућавају проширење перформанси и функционалности веб локације. На вама је да одлучите да ли сте спремни да се носите са интеграцијом додатака или не. Ако немате, постоји више једноставних сервиса који немају такав захтев.

Додаци веб локације

Коме су потребни додаци и додавање?

 • Веб странице предузећа (опција повратног позива, маркетинг путем е-поште, резервације и календари, ливе цхат итд.).
 • Веб странице ресторана / кафеа / хотела (резервација соба, резервација стола, могућност интернет наруџбе, маркетинг путем е-поште, услуга за кориснике, опција коментарисања итд.).
 • Интернет продавнице (детаљно управљање поруџбинама, напуштање опоравка корпе, подешавања плаћања и слања, мрежни обрасци, прегледи купаца итд.).
 • Почетне странице (А / Б тестирање, управљање цевоводом итд.).

5. Опције интеграције

За новорођенче

Ако циљате на изградњу веб странице са импресивном функционалношћу, нећете проћи без интеграције са услугама трећих страна. Овде је избор градитеља веб локација веома важан.

Интегратион Аппс

Једноставни системи се обично не интегришу са другим дизајнерским или маркетиншким услугама. Колико год се почетници углавном фокусирају на коришћење једноставнијих решења за изградњу веба, они их углавном не занимају доступне могућности интеграције.

Професионални веб дизајн

Напротив, сложеније платформе обично имају вишеструке могућности интеграције, на пример подржавајући платформе за социјалну промоцију. Стога, ако планирате да користите више услуга како бисте допринели дизајну и перформансама веб странице, обавезно одаберите одговарајућу платформу. То се највише односи на стручњаке за веб дизајн, који имају за циљ покретање професионалних веб локација са изванредним перформансама.

6. СЕО љубазност

Ако желите да успоставите поуздану присутност на вебу и усмерите саобраћај на своју веб локацију, избор СЕО веб локације који је прилагођен СЕО је обавезан.

Срећом, скоро сви савремени веб сајтови раде добро за квалитетну СЕО оптимизацију. То је предност која је сама по себи јер неискусни корисници неће морати да се труде око проблема.

Међутим, професионални веб дизајнери морају одабрати услуге које подржавају дубља подешавања СЕО (преусмеравања, опција уређивања роботс.ткт итд.). Они би требали бити у могућности да ручно попуњавају метаознаке како би задржали контролу над овим аспектом и редовно анализирали позиције својих веб локација.

Прочитајте и:
А потпуни водич како да ваша веб локација, која је изграђена заједно са градитељем веб локација, буде добро рангирана на Гооглеу.

7. Служба за корисничку подршку

Када је у питању израда веб страница, моћна подршка корисницима је јако битна. Ово је посебно тачно ако су ово ваши први покушаји да направите пристојну веб страницу – ону која ће одговарати свим вашим потребама и захтевима.

Нажалост, неки сервиси подцјењују важност постојања корисничке подршке уживо, умјесто тога нуде водиче и често постављана питања. Међутим, постоје и градитељи веб локација, чије су услуге корисничке подршке спремне да пруже потребну помоћ у било које доба дана. Обавезно одаберите ову опцију, чак и ако морате платити нешто више за њу (доступне су и бесплатне опције).

8. Буџет

Када тражите пристојног градитеља веб страница, буџет је један од главних фактора који треба узети у обзир. Модерни градитељи веб страница могу понудити бесплатне и плаћене планове:

Слободне могућности

Већина веб сајтова има бесплатна суђења, које омогућавају тестирање функција платформе, али уопште не раде на покретању пристојних веб локација. Неки бесплатни планови су временски ограничени, док други не истекну. Заправо, нема велике разлике између ових опција. То је зато било који бесплатни план омогућава тестирање услуге само и на тај начин се не може користити за покретање веб локације са пуним карактеристикама.

Плаћене опције

Да бисте добили жељену функционалност веб локације и могли да користите цео скуп функција ове услуге, нећете проћи без улагања одређеног износа новца. Дакле, прво одредите буџет, дефинишите своје приоритете и циљеве веб дизајна и изаберите услугу која се уклапа у ваш буџет. Ево главних ствари које морате узети у обзир при избору плаћеног плана:

 • Запремина диска (величина хостинга): ово је важно за хостинг и даље функционисање веб страница.
 • Ограничена или неограничена пропусност: ако знате да нећете имати милионе клијената, тада нема смисла плаћати више за неограничену пропусност.

Плаћене опције за професионалне веб дизајнере

Искусни вебмастери могу искористити напредну опцију Вхите Лабел коју неки градитељи веб локација нуде уз одређену цену. Ова функција омогућава коришћење свих предности услуге под вашим брендом. Решење Вхите Лабел одлично функционира за кориснике који планирају да покрену своје фирме за прављење веб локација и привући много клијената (агенције за веб дизајн, препродавачи, компаније за хостинг, предузетници итд.).

Прочитајте и:
Детаљан преглед и поређење трошкова успостављања и рада веб локације Упоређивали смо најпопуларније програмере веб локација СааС и ЦМС.

Суштина

Са тако обимним избором градитеља веб страница који су доступни у савременој ниши, избор најбољег није једноставан задатак. Овде има много тога за размотрити. Ако се желите право одлучити, прегледајте савете у чланку и напишите питања која су вам битна.

Одвојите време да направите сопствено истраживање, тестирате најмање неколико платформи, прочитате прегледе купаца и направите коначан избор. За то је потребно вријеме и труд, али ако учините све како треба, резултат ће бити вриједан тога.

Креирајте сопствену веб страницу

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me