Како да креирате мобилну верзију веб локације?

Вероватно знате да се данас крећу мобилни уређаји ако се нисте скривали испод стијене последње деценије. То значи да су власници веб локација приморани да побољшају искуство својих корисника приликом пријављивања на неку локацију путем паметног телефона или таблета. Такви уређаји имају мање величине екрана. То значи да приказивање истог изгледа веб локације као на радној површини корисника изгледа најмање неефикасно.


Модерни градитељи веб страница показују своје препознавање тренутних трендова у мобилним уређајима нудећи спремне шаблоне за мобилне уређаје. Они пружају боље искуство сурфања путем интернета посетиоцима који на рачунару више воле таблете и паметне телефоне.

Идеја је да аутоматски преуредите сав садржај веб странице компримирајући га у информативну траку до које се лако крећете према доле. Чини се да је најсавременији софтвер за изградњу веб локација одличан уштеда простора који кориснику олакшава прегледавање страница са само неколико додира.

Међутим, ово истраживање је за оне који већ имају програмере веб страница и жељни су да направе његову мобилну верзију.

Навикли смо да правимо веб странице са ствараоцима веб локација од нуле одабиром платформе на основу одређеног задатка, буџета, вештина и коришћењем алата који нуди за покретање веб локације. То је нормалан приступ са наше тачке гледишта.

Постоје и други приступи којих бисте требали бити свјесни. На пример, можете да дизајнирате само мобилну верзију готовог вебсајта са ДудаМобиле.

Веб обилује више кул веб локација које су покренуте у оним временима, када нико није ни чуо за модеран дизајн – баш као ни за паметне телефоне или таблете. Постоје и многи свежи пројекти који су постали успешни, али још увек нису успели да добију мобилну верзију.

Вероватно су веб програмери одлучили да се не муче око ове нијансе само зато што нису веровали у успех овог напора. Коначно, недостатак буџета могао би бити разлог непостојања верзије мобилне верзије на веб локацији и било је прилично тешко наћи време за набавку касније.

Како видети мобилну верзију веб локације?

Већина градитеља веб страница олакшава преглед како ће садржај изгледати на мобилним уређајима. Ова функција је доступна на позорници израде и уређивања веб локација – често изгледа као икона паметног телефона. То значи да можете прилагодити веб локацију пре него што је објављена. Неки напреднији софтвер попут Вик испоручује избор шаблона које су аутоматски оптимизоване за мобилне уређаје. То значи да нећете сами да предузмете никакве акције за оптимизацију садржаја. Платформа ће учинити све за вас.

Штавише, можете имати користи од интуитивног Вик Мобиле Едитор интерфејс у ​​случају да треба да извршите измене у мобилној верзији веб локације. Инструмент вам омогућава да мењате боје, стилове и позадину: то није само уклањање траке са навигационим менијем и компримовање садржаја. Уредник за мобилне уређаје је алат у пуној скали за прилагођавање и оптимизацију ваше веб локације чинећи је 100% прилагођен мобилним уређајима.

Вик Мобиле Едитор

Направите мобилну верзију веб странице са Дудом

ДудаМобиле је специјализовани градитељ мобилних веб локација који се може ефикасно користити за креирање исправне и добро осмишљене одвојене мобилне верзије за вашу веб локацију за било који тип веб локације. У ствари, то је конвертор веб-локације за мобилне уређаје.

Изградња мобилне веб странице у ДудаМобиле-у је изазован приступ, али плаћа се током рада са озбиљним пројектима: обраћате више пажње на детаље, разлике због веће практичности мобилне верзије у односу на варијанту за десктоп, екстра функционалне блокове или, напротив, само одлучите да уклоните све додатне елементе.

Прочитајте више о ДудаМоблие у мојем .

Да бисте започели рад са платформом, морате да унесете адресу веб локације која захтева мобилну верзију. Систем ће неко време размишљати, а затим ће вас преусмерити на уређивач веб локација. Прозор за преглед у формату мобилног уређаја појавиће се десно. Категорије опција које су потребне за трансформацију дизајна веб странице ће бити приказане са леве стране, док ће избор расположивих опција и мањих поставки бити доступан на средини странице.

Дуда Мобиле Едитор
ДудаМобиле Веб Едитор

Кад први пут угледате уређивача веб страница, одједном све разумете. Дакле, бочна трака има 3 врсте подешавања која подразумевају кораке које морате проћи да бисте добили верзију мобилне веб локације:

 1. “Дизајн” је одељак који пружа опције за подешавање дизајна веб страница, приказан на листи:
  • Изглед, где можете да изаберете структуру веб странице за представљање материјала. Овде је доступно 5 варијанти. Такође је могуће подесити стил блока менија.
  • Стил, која пружа избор колорне шеме главних елемената, позадинске слике и шеме слова за дугмад, наслове и линкове / текст;
  • Хеадер, који нуди избор врсте заглавља (текста или слике), величине овог одељка, поравнања, позадине и могућности за репозиционирање фиксног заглавља блока током померања веб странице.
 2. “Пагес” је одељак у коме можете уређивати сваку статичку страницу веб странице. Овде можете поставити СЕО, одабрати појединачни образац, поставити услове отварања, повезати, додати свој код и још много тога.
  Оно што је занимљиво, додајте виџете – различите садржаје и функционалне елементе – на веб страницу. Сви су подељени у 3 категорије, и то пословно, дизајнерско, социјално. Овде је 40 виџета. Неке од њих укључују опцију повратног позива, мени ресторана, галерију, 2 колоне, мапу, купон, листу, картице, ХТМЛ код, дугме, сажетак (текст), блокове „као“ и „дели“, РСС.
 3. „Преглед и публикација“ је одељак у коме се налазе везе до готовог резултата и поређење са почетном верзијом. Овде можете пронаћи понуду за плаћање планова за објављивање мобилне верзије веб странице.

Дуда Мобиле Превиев
Веб локација за мобилне уређаје

Које погодности можете користити када користите ову услугу? Откријмо то сада. Имате веб локацију без мобилне верзије. Покрените ДудаМобиле, унесете везу и систем почне скенирати структуру ваше веб странице и њене материјале. То се даље претвара и прилагођава прилагођеним резолуцијама за мобилне уређаје на нивоу кода. Добијате странице својих веб страница са свим садржајем, али сада се савршено уклапају у екране мобилних уређаја.

Чим завршите са првим кораком, можете да побољшате дизајн и функционалност веб странице користећи опције уређивања дизајна и богат сет виџета.. Могу се интегрисати у било који део веб странице. Дакле, процес израде мобилног предлошка у ДудаМобилеу подразумева употребу класичних алата ВИСИВИГ градитеља веб страница, омогућавајући корисницима да прошире функционалност веб локације. Сваки виџет долази са подешавањима која одговарају контексту задатка: на пример, дизајн, позадина, линкови, имена поља, размаци, уметање кода итд. Генерално, прилагођавање уграђених елемената је на пристојном нивоу.

Коначно, добијамо конвертор мобилних веб локација у комбинацији са функционалношћу програмера веб локација. Одликује га једноставан интерфејс, адекватна количина опција и леп резултат.

Колико кошта мобилна верзија веб странице?

Идемо сада на најважнији део. Ако не говоримо о креирању веб локације од нуле и бавимо се оптимизацијом готовог вебсајта за мобилни уређај, цена би требало да буде ниска. Међутим, то није сасвим тачно.

Трошак израде веб странице за мобилне уређаје може се упоредити са ценама готовог веб сајта креираног са градитељем веб локација средње класе. Вик и уКит, успут, дозволите изградњу веб странице за приступачнију цену и ова веб локација ће бити повољна за мобилне уређаје од самог почетка. Какав је смисао употребе ДудаМобиле-а тада?

За 159 долара добићете веб локацију за мобилне уређаје без потребе за продужењем услуга ДудаМобиле. Можете обавити једнократну годишњу уплату (60 УСД) или одабрати месечно плаћање ($ 6) такође.

Шта укључује овај трошак? То омогућава прилагођавање било којег од ваших профитабилних старих веб локација модерном тржишном окружењу. Мобилни саобраћај је примамљива перспектива, која је већ превазишла промет радне верзије. Једноставан приступ и очита зарада од коришћења ДудаМобиле-а је вредан улагања.

Суштина

ДудаМобиле је корисна услуга која посвећује велику пажњу мобилној спремности веб локација креираних уз њу. Функција потребна за претварање обичне веб странице у мобилну овде се наплаћује одвојено. Уз његову помоћ можете направити било коју веб локацију прилагођену мобилним уређајима. То значи да пуна верзија ваше веб локације остаје непромењена, али корисници ће видети њену варијанту, која је оптимизована за њихове мобилне уређаје. На овај начин систем функционише.

Трошак коришћења услуге може се чинити нешто скупим, али то није баш тако. Ствар је у томе што су веб странице које још увек немају респонзиван дизајн или засебну мобилну верзију вероватно прилично старе. Сходно томе, они могу имати пристојан промет са лојалном публиком, што не сматра погодним за коришћење веб локација са својих мобилних уређаја. Вероватно је немогуће наћи веб дизајнера, који је већ радио на развоју ове веб странице. Други разлог је тај што још увек нисте одлучили уложити новац или научити како да своју веб локацију учините прилагођеном мобилним уређајима.

ДудаМобиле је лепо решење у овом случају. Овде нема кодирања. Све је једноставно и на крају изгледа пристојно. Ово је једноставан начин за повећање стабилности мобилног саобраћаја за 60 УСД годишње или за 159 УСД заувек.

Вероватно сте иронично мислили да ће реч „заувек“ завршити оног тренутка када платформа нестане. Да то је тачно. Међутим, систем је основан 2009. године и много познатих клијената користи његове услуге и успева у томе. Дакле, не морате бити забринути због ове нијансе.

ДудаМобиле конвертор је могуће упоредити са конкурентима, али нема их много у ниши. Стога препоручујемо коришћење услуге свима који непрестано губе клијенте верзијом веб локација за десктоп. Покушајте да га употребите, едитор је бесплатан. Видећете квалитет услуге да бисте одлучили да ли је вредна улагања.

Претворите своју веб локацију у мобилну мрежу

 Бесплатно је

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map