Како бесплатно угостити веб страницу

Како бесплатно угостити веб страницу


Избор а правилно хостинг је пресудно за било коју веб локацију. Омогућава несметан рад, сигурност и стабилност. Међутим, одлучити се за право може бити застрашујући задатак. Власници веб локација требало би да размотре различите битне факторе, укључујући пропусност, ССД меморију, резервне копије и десетине других термина који можда немају смисла, посебно за не-техничаре.

Који је најбољи хостинг? Колико треба да платите? Које ћете карактеристике добити за ту цену? Све је у истраживању, упоређивању и супротстављању различитих понуда. Из тог разлога је бесплатан веб хостинг можда боље решење за почетак. Имат ћете прилику заронити дубоко у хостинг ствар као и схватити како заправо сервер ради без плаћања једног долара.

Уз то, бесплатан хостинг може бити добар начин да покупите неко знање и техничке вештине. Штавише, можете га користити за домаћин малог пројекта у случају ограниченог буџета или за тестирање вашег будућег веб сајта. Имајте на уму да бесплатан хостинг никада неће успети за динамичне веб локације са побољшаном функционалношћу. Погледајмо које су опције бесплатног хостинга и како вам могу помоћи.

Начини бесплатног хостовања веб страница

Пре него што почнемо, разјаснимо неколико почетних ствари у вези са веб хостингом. Замислите да је сервер кућа, док је ваша веб локација особа која живи у тој кући са свим олакшицама, услужним програмима итд. Ти се услужни програми могу упоредити са имовином веб локације (садржај, код, скрипте, видгете, медијске датотеке и тако даље).

Свака кућа која се налази у истој улици има исту адресу, али са различитим бројевима. Број додељен вашој одређеној згради је јединствена ИП адреса веб локације. Сви ваши суседи деле исте погодности, али у сопствене сврхе и удобност. Иста ствар је и са веб локацијама. Они деле исти сервер да би га максимално искористили за несметан рад као и за интернетску доступност.

Иако не разматрамо плаћене хостинг услуге, постоје два главна начина за бесплатан хостовање на неком сајту. То укључује:

 1. Подешавање хостинга самостално – захтева дубоко техничко и рачунарско знање. Није добро за новорођенче.
 2. Коришћење услуга других произвођача попут ГитХуб – Једноставно за коришћење решење, које је добро за почетнике без вештина.

Погледајмо укратко обе опције да бисмо схватили која је боља и зашто.

Подешавање хостовања

Ако одлучите да сами веб локацију домаћините, требало би да поседујете дубоко техничко знање. Поред тога, требаће вам мало среће док сви Интернет провајдери не дозвољавају веб хостинг. То ћете морати да схватите да бисте директно контактирали представнике компаније.

Свака срећа? Добро. Следећа фаза је да испуните неколико виталних корака:

 1. Смислите сопствену ИП адресу.
 2. Приступите својој локалној мрежи.
 3. Откријте сам ИП.
 4. Унесите адресу у протокол.
 5. Преузмите и инсталирајте посебан софтвер за управљање базама података на веб локацији.

Имајте на уму да ће горе наведени кораци успети само за техничке гурусе. Новопечени људи би требали избјегавати подјелу на поступак, с обзиром на чињеницу да имају једноставнију могућност.

Користите треће стране

Бирање за друге платформе попут ГитХуб је боља алтернатива за не-техничаре који се не желе укључити у технички процес. Такве платформе су дизајниране да олакшају кориснике када је реч о хостингу веб локација. Лако се управљају и понекад имају тим за подршку.

Лоша вест је да бесплатна решења сервера нису за сваку врсту веб локација. Они би могли бити добра алтернатива за статичке странице са мало садржаја. Власници веб локација могу их користити као платформу за тестирање како би проверили како неке од веб локација функционишу као и начин на који се приказују на вебу.

Добијање слободног простора или пропусности сервера може изгледати привлачно. Међутим, негативна страна резултира неким кључним недостацима када бесплатно сајт буде домаћин:

 • Ограничена брзина преноса и ширина појаса – започели смо наш водич из најважнијих техничких спецификација које треба узети у обзир при избору хостинга. Па, бесплатно решење сервера долази са ограниченом пропусном ширином и брзином преноса. Другим речима, сервер се неће успети носити са растућим прометом. То неминовно резултира сталним падовима и смањеном брзином.
 • Нема јединственог домена – још једна суштинска мана када су у питању мрежни пројекти који захтевају препознавање и снажну веб презентацију. Бесплатне услуге не пружају корисницима домене, као и никада не делују као регистратори домена. Врло је вероватно да ћете добити поддомену која се састоји од главног имена услуге и вашег пројекта, што није добро за еволуирајуће пројекте.
 • Ограничена сигурност – веб локација захтева стална безбедносна средства за заштиту од нежељене поште, скенирања, злонамерних кодова итд. Само плаћене платформе испоручују довољно безбедносних алата са Анти-Спам инструментима, сигурносним копијама и ажурирањима система. Све што можете да урадите са бесплатним платформама је да повежете ССЛ сертификат.
 • Прилагођени огласи – тешко да ћете ценити оглашавање треће стране на својој веб локацији. Међутим, то раде бесплатне услуге веб хостинга. Често приказују своје огласе без обавјештавања корисника.
 • Ограничена корисничка подршка – још један велики недостатак који отежава решавање техничких проблема директно са представницима службе. Штавише, неколико платформи пружају водиче или водиче. У већини случајева ћете морати сами да смислите систем. Једном када се проблем појавио, нема никога да му помогне.

Узимајући у обзир горе наведене недостатке, јасно је да је бесплатан веб хостинг добар за малене статичне странице, за тестирање или образовне пројекте за које није потребна промоција. Неке платформе тврде да су добре за мале блогове или портфеље. Па, чини се да је изјава лажна.

На пример, ако планирате да редовно делите различите постове и чланке на блоговима са сликама, графиконима, табелама и другим медијским садржајем, требат ће вам поузданије рјешење сервера с довољно простора на диску и пропусног опсега да бисте се могли носити с прометом. Иста ствар је и са портфељима пуним слика високе резолуције. За мање захтевне пројекте, ГитХуб би могао бити довољно флексибилна опција да бесплатно сместите вашу страницу.

Кратки преглед хостинг страница за ГитХуб Пагес

ГитХуб Пагес

Платформа је на тржишту од 2009. Показало се да је брз и једноставан начин бесплатног хостинга веб локација. То би могло бити добро место за смјештај ваших статичних пројеката заснованих на ХТМЛ-у. Штавише, долази као систем за управљање и контролу отвореног кода. Осим бесплатног серверског решења, пружа и сјајне алате за сарадњу програмерима за дељење и уређивање кода приликом развоја апликација, веб локација итд..

Али углавном смо фокусирани на његове хостинг објекте. ГитХуб Пагес је бесплатан хостинг који садржи генератор веб страница који вам омогућава да креирате сопствену веб локацију и хостујете је директно из ГитХуб складишта. У исто време, слободно можете сами да водите своје пројекте.

Платформе долазе као статички добављачи хостинга. То значи нула шансе да га употребите за динамичне странице са пуно садржаја, без база података или управитеља датотека. Коришћење решења за е-трговину и пословне пројекте биће лоша идеја. С друге стране, систем долази са низом предности које би почетници могли бити корисни. Највише од свега је бесплатан, има брз ЦДН и једноставан је за употребу. Погледајте наш водич за употребу услуге ГитХуб Пагес за хостинг.

Први кораци са ГитХуб Пагес

Да бисте започели са платформом, морате да извршите следеће кораке:

 1. Направи нови налог. Пре свега, морате да се пријавите на ГитХуб. Процес регистрације захтева да наведете своју е-пошту, корисничко име и лозинку. Кликните на дугме „пријава“ и крените даље.
 2. Покрените нови пројекат. Сада морате да креирате нови пројекат за ново складиште веб локација. Једноставно кликните на дугме и преименујте спремиште користећи своје корисничко име назначено у кораку # 1. Изаберите фасциклу (локални пут) и кликните на дугме „Цреате репозиториј“.
 3. Направите Гитхуб репозиторијум

 4. Копирајте датотеке. Сада морате да пренесете датотеке веб локације у ново креирану мапу спремишта. Бићете пребачени у једноставну командну таблу са простором за унос кода.
 5. Копирајте датотеке у Гитхуб

 6. Уживо. Сада када су све ваше датотеке успешно копиране у мапу спремишта, можете додати обвезе и притиснути дугме „објави“ за покретање уживо.

Сада можете проверити како ваша веб локација изгледа на мрежи тако што ћете уписати њену адресу у адресну траку претраживача.

Како повезати ССЛ-сертификат на ГитХуб странице хостинга

Платформа прима ту ХТТПС подршку од 2016. То значи да сви корисници ГитХуб Пагес-а имају прилику да повежу ССЛ сертификат како би своје веб странице постали сигурни и сигурни за прегледавање. Већина вас је већ наишла на браву поред имена веб локације у траци за претраживање прегледача. То је заправо алат који шифрира промет између прегледача и сервера (ГитХуб Пагес нашим поводом).

Штавише, провајдер хостинга је успоставио партнерство са Шифрујмо то је овлаштење ССЛ сертификата. То значи да ће наметање ССЛ функције на вашој веб страници представљати мир. Погледајте кораке које је потребно извршити:

 1. Унесите свој ГитХуб налог.
 2. Идите на главну страницу складишта веб локације.
 3. Кликните на икону „поставке“ у горњем десном углу.
 4. Идите на странице ГитХуб-а.
 5. Изаберите функцију „Енфорце ХТТПС“.
 6. Омогући ССЛ на ГитХуб Пагес

Понекад ручна подешавања могу резултирати послуживањем мешовитог садржаја. То значи да су неке датотеке или странице и даље доступне по ХТТП протоколу чак и ако успешно примените ССЛ. Може довести до проблема при учитавању веб локација, док решавање проблема захтева одређену техничку позадину. Кориштење ГитХуб Пагес с ЦлоудФлареом може бити једноставнија опција.

Други начин да се омогући ССЛ сертификат за вашу веб локацију је коришћење ГитХуб Пагес заједно са Цлоудфларе Универсал ССЛ опцијом. Примењена је када хостинг провајдер није подржао хттпс везу. Та времена су прошла док је опција још увек доступна путем ХТТП / 2 где ЦлоудФларе делује као посредник који обезбеђује сигурну везу између веб локације и крајњег корисника.

ГитХуб хостинг: предности и недостаци

Сигурно је да ГитХуб Пагес платформа служи кључним циљевима корисника. Његова главна мисија је да власници веб страница омогуће да домаћин својим пројектима упркос буџету. Из кутије доноси неке добре особине које га чине вредним као бесплатни напитак за веб хостинг. С друге стране, његова употреба за мала предузећа или веб локације за е-трговину је лоша идеја.

Прос:
Против:
&# к2714; Потпуно бесплатно – суштинска предност коју је тешко победити. Корисник бесплатно добија основне садржаје за хостинг.
&# к2714; Мрежа за брзу испоруку садржаја – платформа користи моћан ЦДН да би се осигурала брза испорука садржаја.
&# к2714; Интегрисани ЦМС – систем има интегрисани едитор који омогућава корисницима да генеришу веб локације, чувају датотеке и размештају пројекат.
&# к2714; Оптимизација – платформе аутоматски омогућавају технологијама да прикупе и умању средства веб локације.
Ограничени садржаји – за веб странице које нису веће од 1 ГБ. Корисници могу рачунати на ограничену пропусност (100ГБ месечно) и складиштења, што је лоше за растуће пројекте са више медијских датотека.
Само статичке веб странице – систем подржава само статичке странице засноване на ХТМЛ-у. Није добро за динамичне веб локације са сталним ажурирањем садржаја.
Само прилагођени домен – нећете моћи да добијете ексклузивни домен за пројекат. Ионако ће садржавати назив хостинг бренда.
Нема измена УРЛ-ова – свака страница или УРЛ одељка завршаваће се .хтмл.
Ограничена подршка – систем има огромну базу знања иако нема начина да се тренутна помоћ добије. Међутим, корисници се још увек могу одлучити за традиционални систем издавања улазница путем е-поште.

Закључак

Бесплатно хостирање веб локација може функционисати само као краткотрајно решење, јер ће вашем пројекту бити потребно више погодности у неком тренутку његовог развоја. Платформе попут ГитХуб-а могу бити добре за мале и једноставне пројекте. Можете користити бесплатни хостинг као платформу за тестирање да бисте проверили функционалност веб локације у стварним условима.

Ако се ниједан од горе наведених не односи на вашу веб локацију или сте заинтересовани за покретање пројеката малих предузећа или е-трговине који покрећу много промета и захтевају стална ажурирања, боље је да се одлучите за плаћене хостинг понуде. Омогућавају проширене просторе за складиштење и пропусни опсег, нуде додатна средства за заштиту, унапређену корисничку подршку и још много тога, како би се корисници фокусирали на развој веб локације.

Хост Веб страница бесплатно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map