Како бесплатно направити веб страницу са сопственим доменом

Како бесплатно направити веб страницу са сопственим доменом


Дакле, одлучили сте да бесплатно направите веб локацију са сопственим доменом. Неко може рећи да је то немогуће, јер квалитетне веб локације захтевају дубоку стручност веб дизајна и примену професионалних алата за веб изградњу. Међутим, то није баш тако.

Бесплатна израда личне или пословне веб странице или коришћење сопствене домене могућа је ако сте свесни најпопуларнијих опција за веб дизајн и професионалног софтвера за веб градњу који можете да користите за довршавање задатка.

Када је у питању бесплатан развој веб страница, треба узети у обзир неколико ствари. За почетак би требали одабрати прави алат за прављење веба, од којих многи долазе са бесплатним поддоменама или нуде интегрисану опцију бесплатне домене за повезивање.

Ако већ имате домен и желите да га прикључите на своју веб локацију, то ћете морати водити током подешавања веб локације. Имајте на уму да се трошкови домена разликују као и услови које подразумевају њихови добављачи. Дакле, процес израде бесплатних веб страница није тако лак и дефинитивно захтева одређену позадину веб дизајна или свест о нијанси кодирања.

Прочитајте и: Шта је назив домена и како функционишу домени?

Да бисмо поједноставили задатак, издвојили смо неколико муст-хаве тачака које ће вам помоћи да се успешно и са максималном користом носите са свим фазама процеса веб дизајна..

Како бесплатно направити веб страницу са сопственим именом домена

 1. Бесплатна веб локација са сопственим доменом – је ли могуће?
 2. Објашњене две опције: Градитељ веб страница против Хостинг
 3. Како да добијете име домена за своју веб страницу бесплатно
 4. Како створити бесплатну веб локацију са сопственим доменом
 5. Савети за прављење сопствене веб странице са прилагођеним доменом

Ако сте у праву о томе да бесплатно покренете веб локацију са сопственим именом домена, али не знате са чим да почнете и које проблеме треба да имате на уму, крајње је време да детаљније расправите горе наведене тачке..

Бесплатна веб локација са сопственим доменом – је ли могуће?

Ако сте се икад распитали о постојећим опцијама за развој веба, сигурно знате да постоје многи системи који омогућавају свима да бесплатно покрену веб страницу са пуним карактеристикама. Прошли су дани када је израда веб локација била подобна само за професионалне веб стручњаке.

Данас чак и новорођенче са мало или нимало искуства у веб дизајну може самостално покренути пројект окачен са значајкама како би постигао личне / пословне циљеве. Оно што вам треба је само да знате који алат за веб дизајн одабрати у ту сврху.

Уз овакав асортиман софтвера за веб изградњу који је доступан ових дана, избор правог система може бити изазов. Због тога је неопходно темељно истражити и научити проблем да бисте добили бесплатну веб локацију заједно са бесплатним именом домена.

Очигледно је да се алати за веб дизајн разликују као и њихови услови, могућности и карактеристике које су укључене у пружене планове. То значи да професионалне платформе за веб веб локацију попут градитеља веб локација омогућавају постављање бесплатних налога и често нуде бесплатне поддомене које делују као привремене адресе веб страница, док су пројекти у изради.

Прочитајте и:Најпопуларнији градитељи веб локација.

Чим ваша веб локација буде спремна за објављивање, мораћете да приложите претходно купљени домен на рачун или надоградите на један од плаћених планова који систем обезбеђује. Плаћене претплате нуде могућност прилагођавања имена домена. Као резултат, добијате потпуно бесплатну веб страницу са плаћеним хостингом који вам омогућава да извучете максимум из њене функционалности.

Понекад градитељи веб локација омогућавају да користите бесплатно име домена под условима које купујете, на пример, или користите друге плаћене алате / услове које систем подразумева у замену за бесплатно име домена.

Објашњене две опције: Градитељ веб страница против Хостинг

Палета алата за веб развој је заиста опсежан и свестран, али још увек постоје две поуздане опције за развој веба. Можете или користити алат за прављење веб локација или одабрати поуздан хостинг који пружа могућност повезивања бесплатног домена.

Погледајмо две платформе које су најпопуларнији и веродостојни представници обе врсте система. То су Вик и Блуехост.

Вик – Бесплатни градитељ веб страница и име домена на једном месту

Вик.цом

Вик – је највиша платформа за веб веб локацију која заузима највишу позицију на листи савремених ДИИ градитеља веб локација. Тренутно омогућава милионе веб локација широм света, пружајући безброј предности попут лагања и е-трговине, бесплатних прилагодљивих предложака, професионалних алата за прилагођавање дизајна, свестраних приступа процесу развоја веба и ценовне политике.

Вик омогућава бесплатно покретање и управљање веб локацијама и, самим тим, нуди бесплатан нови програм који вам омогућава покретање пројекта без икаквих скривених трошкова.

Све веб странице креиране са бесплатним планом иницијално су креиране на поддомени бренда Вик. Ово је довољно за тестирање карактеристика услуге и вежбање вештина веб дизајна. Међутим, Вик поддомена сигурно неће бити довољна за објављивање и промоцију ваше веб странице.

Да бисте могли да повећате своју популарност, препознатљивост и позиције на претраживачима, Вик омогућава надоградњу на један од плаћених планова. Сваки од њих долази са могућношћу властите везе са доменом. Такви домени се пружају бесплатно оним корисницима који одлуче да добију годишње планове.

Прочитајте и:
Вик преглед.
Како се користи Вик Буилдер веб локација.

Испробајте Вик бесплатно

Блуехост – Бесплатно име домена и хостинг за ВордПресс

блуехост.цом

Блуехост – је препознатљив лидер нише и хостинг хостинг провајдер број један који ВордПресс званично препоручује. Платформа долази са пуно предности које је разликују од конкурената. То укључује инсталацију ВордПресса једним кликом, обиље интегрисаних скрипти и додатака, јаку стопу продуженог времена, велику брзину учитавања страница, приступачне цене, могућности е-трговине, локализоване могућности СЕО и маркетинга, видгете и апликације за пословне веб локације и још много тога.

Блуехост пружа опсежне могућности за повезивање бесплатног имена домена укључене у његове претплате. Избор најприкладнијег плана треба да зависи од врсте, сложености, структуре и неких других битних аспеката као што су простор за складиштење, пропусни опсег, додатне опције ССЛ везе, емаил налози, безбедносне опције итд. Који год план да одлучите да изаберете, добићете име домена као бонус, без да га морате платити.

На вама је да одаберете најприкладније решење које најбоље функционише за ваш пројекат и одговара вашим индивидуалним потребама веб дизајна. Коју год опцију да одаберете, добићете могућност да име домена буде апсолутно бесплатно.

Прочитајте и: Преглед Блуехост-а.

Испробајте Блуехост одмах

Како да добијете име домена за своју веб страницу бесплатно

Сада када сте свесни две најпопуларније опције за прављење веб странице са сопственим доменом бесплатно, има смисла дати детаљније смернице о њиховој примени. Ово ће вам помоћи да схватите главне кораке потребне за покретање и управљање веб локацијама помоћу Вик-а и Блуехоста, као и да се фокусирате на начине за добијање бесплатних домена из сваког од ових система.

Ако одлучите да дајете предност коришћењу програмера веб локације и за ту сврху изаберете Вик, имајте на уму следећу листу корака од којих ћете очекивати да покренете веб локацију од почетка:

 1. Пријави се за градитеља веб локација, пружајући ваше податке за пријаву. Да бисте се регистровали у систем, можете да користите било свој рачун е-поште или друштвене мреже.
 2. Изаберите предложак. Градитељ веб страница ће вам понудити листу предложака специфичних за нишу. Сви су прилагодљиви, бесплатни и прилагодљиви. Чим донесете свој предложак и наставите са његовим уређивањем, систем ће вам аутоматски понудити да направите бесплатан поддомен за своју веб локацију. Ово ће бити довољно за дизајн веб странице и тестирање скупа функција система пре објављивања.
 3. Уредите тему. Нема потребе да поседујете стручност кодирања за развој и уређивање веб локација са системом. Само додајте тражени садржај, пренесите медијске датотеке, уредите СЕО поставке, интегришите видгете и апликације да бисте вашем пројекту дали потребан дизајн.
 4. Одаберите опцију претплате и објавите пројекат. Пре него што одете уживо, мораћете да изаберете план до кога ћете надоградити. Вик нуди више опција за избор између којих све омогућава додавање имена домена, које ће бити бесплатно током прве године коришћења уз одобрење једнократне годишње плаћања.

То је све у вези са добијањем бесплатног домена од Вик градитеља веб локација. Нема ништа компликовано у томе. Штавише, градитељ веб страница омогућава да максимализујете име домена и опште перформансе веб странице без икаквих скривених трошкова.

Испробајте Вик бесплатно

Када је у питању покретање веб локација са ВордПресс и одабиром Блуехоста као најприкладнијег пружатеља услуга хостинга, процес развоја веб локација уопште неће бити компликован. Ево корака које ћете морати да проведете да бисте довршили задатак:

 1. Пријавите се за хостинг рачун. Као што је већ споменуто, Блуехост се показао најбољим избором за ову сврху, јер ЦМС званично препоручује. Погледајте планове које Блуехост нуди да угости вашу веб страницу. Имајте на уму да сваки од њих има опцију за повезивање бесплатног имена домена, што на одговарајући начин омогућава бесплатан развој веб страница и даље управљање.
 2. Инсталирајте ВордПресс. Чим завршите са избором домена и хостинга, наставите да инсталирате ВордПресс. То траје само неколико минута, док систем генерише упутства и смернице о томе како да задатак испуните са максималном ефикасношћу и без икаквих грешака.
 3. Подесите подешавања. Пре него што одаберете предложак и направите свој први пост, пожељно је да поставите основне ВордПресс параметре. Ово треба да се уради у одговарајућем одељку „Подешавања“ административног панела.
 4. Изаберите и прилагодите предложак. ВордПресс долази са унутрашњим и екстерним предлошцима које можете изабрати и интегрисати у своју веб локацију за даље прилагођавање. Дизајни су и бесплатни и плаћени, стога имајте на уму свој избор када их прегледавате. ВордПресс нуди и широке опције за прилагођавање шаблона и алате који вам омогућавају да створите изванредан дизајн веб локација.
 5. Инсталирајте додатке. Изаберите и инсталирајте видгете / додатке који највише одговарају специјализацији ваше веб локације. ВордПресс додаци су бројни и доступни су у бесплатним и плаћеним варијантама како би одговарали било којем буџету.
 6. Подесите аналитику веб локација. Аналитика веб страница ВордПресс помаже да се прате његове перформансе и перспективе промоције. Можете поставити видгете и додатке који ће вам помоћи да пратите ове параметре како бисте могли да извршите потребна подешавања на време.

По завршетку фаза, можете додати ставке одједном или заказати њихово објављивање. Коначно, можете ићи уживо са вашим бесплатним именом домена.

Инсталирајте ВордПресс бесплатно

Како створити бесплатну веб локацију са сопственим доменом

Осим куповине новог имена домена од произвођача веб локација или пружаоца услуга хостинга, постоји могућност да повежете онај који сте претходно имали. Није важно где га имате – можете да га приложите или пребаците на свој нови налог, следећи смернице које систем генерише..

Стандардни план деловања изгледа слично ономе који је наведен у претходном делу чланка. Међутим, постоји и неколико нијанси које морате узети у обзир да би процес повезивања имена домена био успешан.

 • Прво, нема потребе да купујете нови домен из система са којим радите. То на крају штеди ваш труд, време и новац.
 • Друго, не бисте требали заборавити да измените ДНС поставке да би домен био прихватљив за пренос, ако је потребно.

Обично ћете морати да се пријавите на контролну таблу вашег имена домена и измените НС записе за ваш домен у складу са упутствима одабраних градитеља веб локација или провајдера хостинга. Цео поступак не траје дуго и може га обавити чак и новорођенче.

Савети за прављење сопствене веб странице са прилагођеним доменом

Да ли сте у праву да покренете веб локацију са прилагођеном доменом? Да би даљи развој и промоција веб страница били успешни, требало би да будете свесни правила која морају постојати. Ево неколико савета које треба да следите да бисте постигли жељени резултат:

 • Избегавајте коришћење поддомена. Иако већина произвођача веб сајтова нуди поддомене од самог почетка, недопустиво их је и даље користити након објаве веб локације. Поддомене раде добро за тестирање софтвера за веб изградњу и истраживање његовог скупа функција, али неће бити добар избор за даљу израду и промоцију веб локација;
 • Користите одговарајуће проширење имена домена. Проширења имена домена могу имати специфичну употребу, па припазите да одаберете оно које описује суштину вашег пословања. Дот-цом је углавном пожељан јер већина корисника откуца .цом без размишљања о томе. Ево још неких главних додатака: цо, инфо, нет, орг, биз, ме. Ако се ваша веб локација бави организацијом, онда .орг може бити одлична опција. Ако је то информативна страница, добијање .инфо проширења такође вам неће наштетити.
 • Размислите двапут приликом избора имена домена. Име домене требало би у почетку да одражава специјализацију вашег предузећа и име бренда. Пожељно је да буде једноставно, незаборавно и кратко. Добар домен би такође требало да садржи део имена ваше компаније да бисте дефинисали припадност или кључне речи / појмове / изразе који предност описују ваше пословање. Проверите да ли је ваш домен јединствен како га корисници неће мешати са онима који припадају вашим конкурентима.
 • Не бавите се бесплатним услугама домена. Ствар је у томе што већина бесплатних регистратора домена често нуди домене са .тк, .мл и другим додацима. То није добро за веродостојне пројекте са пуним функцијама креиране са дугорочним циљевима. Шта више, немате потпуну контролу над именом домена јер је тај регистратор (не ви) који га заправо поседује. Исто тако, можете се понашати само као корисник домене, али не и лиценцирани власник, што значи да нећете имати права на пренос. Коначно, нежељени корисници често користе бесплатна проширења домена за ширење злонамерних кодова.

Ф.А.К

 1. Могу ли да користим претходно купљено име домена за своју нову веб локацију?

  Уствари да. Ако већ имате име домена и желите да направите нову веб локацију, можете да га повежете / пребаците на нови налог. Користите смернице које генерише систем са којима радите и она која сте користили за покретање нове веб странице. Да бисте довршили поступак, обично ћете морати да се пријавите на контролну таблу вашег имена домена и измените НС записе за ваш домен у складу са упутствима одабраног градитеља веб локација.

 2. Постоје ли градитељи сајтова који дозвољавају да бесплатно повежу сопствени домен?

  Да, постоје градитељи веб локација који омогућавају бесплатно прилагођено повезивање имена домена. Можете купити нови домен путем система или користити постојећи. Једини недостатак бесплатног рачуна је прилично уочљив оглас који ће бити постављен на вашој веб локацији. То можете решити надоградњом налога. Међутим, већина градитеља веб локација подразумева да треба да надоградите на један од њихових плаћених планова за годишњи рок и извршите једнократну уплату одједном.

 3. Како могу да добијем бесплатно име домена?

  Љубитељи бесплатности радују се! Многи произвођачи сајтова нуде бесплатну регистрацију домена у року од једне године ако се одлучите за годишњи план. Имајте на уму да када вам истекне прва година, мораћете да платите за своје годишње обнављање домена. Можете добити бесплатни домен као бонус од Вик градитељ сајта приликом плаћања 12 месеци унапред (важи за све планове).

 4. Зашто бисте требали надоградити?

  Извођачи веб локација дозвољавају вам да направите веб страницу без плаћања цента, у то нема никакве сумње. Али требали бисте схватити да ништа није бесплатно, посебно стручњаци за прављење веб локација. Веб хостинг кошта новац, изнајмљивање места за постављање сервера кошта новац, хардвер кошта новац, корисничка подршка кошта новац.

Стога је природно да ће свако ко покреће бесплатан веб сервис морати некако да надокнади трошкове и вероватно ће чак желети да зарађује. Наравно да желе да зараде – зашто би иначе бесплатно давали своје услуге? Ево неколико типичних разлога због којих нуде бесплатне услуге:

 • Да зарадите новац од реклама приказан на вашој веб локацији и / или вашој контролној табли.
 • Да би промовисали сопствени бренд са поддоменама и ауторским правима у подножју ваше веб локације.
 • Они нуде бесплатне почетне планове у нади да ће привући купце пребаците се на плаћене пакете.

Дно црта је да никада нећете добити потпуно опремљену веб услугу са бесплатним налогом. Иако свакодневно користимо толико бесплатних софтверских система, укључујући прегледаче, клијенте е-поште и гласнике као што је Скипе, када је реч о изради веб страница, нема бесплатних.

Са типичним градитељем веб локација можете да надоградите свој бесплатни рачун на веб локацију без огласа са прилагођеним доменским именом само за пар долара месечно! Препоручујемо вам да купите премиум рачун ако желите да повећате кредибилитет и професионалност.

Креирајте БЕСПЛАТНИ веб сајт & Домен

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me