Израда веб локације за е-трговину из компаније Сцратцх

Израда веб локације за е-трговину из компаније Сцратцх


Било да планирате покренути малопродајни посао или га већ имате и желите му пружити додатну изложеност на мрежи, крајње је време да направите веб страницу за е-трговину. Визуелно привлачна и функционална интернетска продавница не само да ће ваше производе и услуге учинити доступнима на вебу, већ ће вам помоћи да издржите конкуренцију у ниши и створите профит.

Чим покренете веб продавницу, приметићете повећање корисничке базе и раст продаје. Ова два фактора су међусобно повезани и што је бољи учинак веб локације за е-трговину – то ће више клијената бити вољно да купује од вас поново и поново.

Ако нисте професионалац веб дизајна, немате много опција за прављење веб страница да бисте креирали веб локацију еЦоммерце од почетка. Најприкладније су варијанте ЦМС и веб сајтове. Системи за управљање садржајем (ЦМС) аре програми за изградњу веба, који имају велики избор алата за покретање и управљање различитим типовима веб локација, укључујући и онлајн продавнице.

Ове су услуге данас прилично популарне јер омогућавају стварање функционалних, добро структуриране и привлачне веб странице које привлаче пажњу корисника и пружају широк спектар опција. ЦМС осигурава погодне функције објављивања и уређивања садржаја.

Они такође подразумевају могућност побољшања перформанси веб локације инсталирањем додатних додатака компатибилних са системом, али то може захтевати посебне вештине и знање веб дизајна.

Contents

Како израдити веб локацију е-трговине из компаније Сцратцх:

 1. Схопифи – најбоља платформа за е-трговину за израду веб локације од нуле
 2. Вик – Најлакши градитељ веб локација да почне да продаје путем интернета
 3. ВооЦоммерце – Додатак за е-трговину за ВордПресс
 4. БигЦоммерце – водећа светска платформа за е-трговину у облаку
 5. ОпенЦарт – Бесплатно (Отвореног кода) Решење за куповину
 6. Магенто – Опен Соурце еЦоммерце платформа
 7. Волусион – Буилдер веб локација за е-трговину & Софтвер за куповину
 8. 3дцарт – Одличан алат за креирање веб локације за е-трговину из нуле
 9. ПрестаСхоп – веб апликација е-трговине са отвореним кодом
 10. Друпал – Опен Соурце ЦМС спреман за е-трговину

Схопифи – најбоља платформа за е-трговину за израду веб локације од нуле

Схопифи - најбоља платформа за е-трговину за израду веб локације од нуле

Назив производа:Схопифи
Званични сајт:схопифи.цом
Сложеност:Просек
Бесплатни план:14 дана суђења
Премиум план:од $ 29 / месец
Основано:2004
Сједиште:Канада
Пробајте бесплатно

Схопифи – је најбољи, најпознатији и најомраженији еЦоммерце платформа да направите веб страницу од почетка. Популарност софтвера расте из године у годину, што није чудо. Схопифи нуди невероватан скуп функција и алата који омогућавају развој пројеката са пуним значајкама. Ако планирате да покренете велику интернетску трговину са вишеструким картицама производа и разноврсним опцијама е-трговине, ова услуга ће сигурно достићи ваша очекивања и захтеве.

Главне карактеристике

Софтвер нуди широк спектар алата за прилагођавање дизајна, функције е-трговине и могућности управљања веб продавницама које корисници морају да креирају пројекте оптерећене значајкама. Систем одлично функционира за све врсте веб продавница, али дефинитивно је најбољи избор за велике хипермаркете са стотинама / хиљадама производа који се нуде на продају. Испод су наведени главни тренуци услуге:

 • Место продаје (ПОС) софтвер који омогућава продају производа у мрежи и ван ње;
 • Вишејезична и вишеканална подршка;
 • Хигх енд Функција повећане стварности;
 • Снажне опције интеграције и синхронизације;
 • Напредни алати за управљање веб продавницама, производима и маркетингом.

За и против

Схопифи нуди невероватну листу предности због којих се систем истиче међу мноштвом. Његова богата колекција бесплатних, прилагодљивих и потпуно прилагодљивих предложака омогућава бирање и уређивање било којег дизајна како би се уклопили са специјализацијом ваше веб продавнице..

Систем такође омогућава приступ вишеструким функцијама управљања производима / веб продавницама, као и маркетиншким и промотивним алатима. Такође заслужује посебну пажњу захваљујући својим могућностима интегрисања и синхронизације високих перформанси, напредним безбедносним параметрима, алатима против преваре и другим функцијама које су обавезне за било коју веб локацију е-трговине..

Осим дуге листе предности, Схопифи такође има неколико недостатака који могу донекле збунити његове кориснике. То се углавном односи на функционалност система, јер је мало преоптерећено карактеристикама е-трговине. То на крају усложњава процес израде веб страница и чини систем савршеним избором за креирање великих пројеката. Стога, ако намеравате да покренете малу / средњу веб продавницу, боље је потражити једноставнија алтернатива с тим је лакше савладати и радити.

Трошак

Схопифи нуди неколико планова за задовољење потреба свих претплатника. Трошкови планова су умерени, док интегрисани скуп функција може достићи било који захтев за е-трговину. Постоји 14-дневно суђење које омогућава тестирање функционалности планова до предности како бисте могли изабрати ону која вам се највише допада. Претплате на Схопифи су следеће:

 • Басиц Схопифи ($ 29 / месец) – веза с блогом, бесплатна ССЛ потврда, напуштено враћање кошарица, продајни канали, ручно креирање наруџби, 2 рачуна особља, анализа преваре, Схопифи ПОС апликација;
 • Схопифи ($ 79 / месец) – поклон картице, професионални извјештаји, 5 рачуна особља, 1-5 локација трговина;
 • Адванцед Схопифи ($ 299 / месец) – напредни програмер за прављење извештаја, испорука стварног имена, 15 рачуна за особље, до 8 локација продавница.

Оно што је важно, систем не наплаћује никакве таксе за трансакције извршене унутар система. Међутим, она још увек подразумева накнаде за трансакције кредитним картицама извршене током куповинског процеса.

Испробајте Схопифи бесплатно

Вик – Најлакши градитељ веб локација да започне продају на мрежи

Вик - Најлакши градитељ веб локација да започне продају на мрежи

Назив производа:ВИКС
Званични сајт:вик.цом
Сложеност:Веома лако
Бесплатни план:Неограничено
Премиум план:од $ 13 / месечно
Основано:2006
Сједиште:Израел
Пробајте бесплатно

Вик – је најлакши све-у-једном веб девелопер, што добро функционише за све, који намеравају да почну да се продају путем интернета без икаквих проблема. Систем се користи за покретање различитих врста пројеката. Интернет продавнице нису изузетак. Градитељ веб страница нуди моћну интегрисану функционалност е-трговине. Опремљен је сетом карактеристичних карактеристика и напредним еЦоммерце мотором, који омогућава подешавање мале и средње веб продавнице.

Главне карактеристике

Вик градитељ веб страница импресионира свог претплатника својом крајњом функционалношћу и снажним фокусом на корисника. Систем долази са сетом интегрисаних функција које омогућавају покретање, управљање, промовисање и ажурирање различитих врста интернет продавница. За то није потребна свест о кодирању или прелиминарна позадина веб дизајна покретање пројеката с њом. Погледајте сет функција Вик-а сада:

 • Снажан мотор е-трговине;
 • Напредни Вик АДИ (Вештачка дизајнерска интелигенција) алат и стандардни уређивач за све категорије корисника;
 • Стотине бесплатних 100% прилагодљивих дизајна за мобилне уређаје;
 • Вик Асценд – повољан ЦРМ систем;
 • Интегрисано тржиште апликација са више апликација за е-трговину.

За и против

Вик систем осигурава једноставан и ефикасан процес управљања веб продавницама, омогућавајући креирање и прилагођавање веб локација еЦоммерце, праћење детаља о наруџбини, управљање пописима инвентара, постављање детаља о производу, слање обавештења купцима итд. Да би побољшали презентацију свог производа, Вик омогућава креирање и управљање галерије производа са сликама у пуној величини и детаљним описима. Коначно, градитељ веб страница обезбеђује сигурне могућности плаћања, водећи рачуна о поузданости и сигурности сваке трансакције извршене у систему. Купцима се нуди да одаберу опције плаћања које су за њих најповољније.

Када говоримо о недостацима, новопридошли могу бити помало збуњени када први пут користе систем због преоптерећеног сучеља. Исто је и са проширењима која су доступна на Апп Маркету. Много их је у каталогу, мада се сви виџети не придржавају потребних стандарда квалитета и захтевају побољшање. Избор погодног плана такође може представљати проблем почетнику као што то нуди систем више претплата које можете одабрати. Дакле, градитељ веб страница заправо нема запажене недостатке који могу утицати на резултат процеса развоја веб локације.

Трошак

Градитељ веб страница има бесплатан план, који траје неограничен временски интервал и омогућава истраживање функционалности система које се подразумевано пружају. Чим одлучите да наставите са развојем веб сгтре-а, биће вам понуђено неколико претплата за избор. Погледајте их сада.

Стандардни Вик планови

 • Цомбо ($ 13 / месечно) – за личну употребу, без огласа, бесплатна веза са доменом, бесплатан хостинг;
 • Неограничено ($ 17 / месечно) – за слободњаке и предузетнике, неограничена пропусност, 10ГБ простора за складиштење;
 • Про ($ 22 / месечно) – за комплетно онлајн брендирање, уграђени Гоогле Аналитицс, 2 сата простора за складиштење видео записа;
 • ВИП ($ 39 / месец) – за ВИП пројекат, подршка првог приоритета, професионални лого итд.

Планови за пословање / е-трговину

 • Бусинесс Басиц ($ 23 / месец) – прихватање плаћања путем Интернета;
 • Бусинесс Унлимитед ($ 27 / месечно) – алати за развој пословања, пословне апликације за предузетнике, е-трговина;
 • Пословни ВИП ($ 49 / месец) – комплетан Вик Суите, неограничена пропусност и простор за похрану видео записа;
 • Ентерприсе (500 УСД месечно) – пословно решење које пружа највећу функционалност и максималну количину алата.

Градитељ веб страница често нуди попусте и посебне понуде. Такође обезбеђује 14-дневну гаранцију поврата новца, ако постоји нешто што корисник из неког разлога није задовољан.

Испробајте Вик бесплатно

ВооЦоммерце – додатак за еЦоммерце за ВордПресс

ВооЦоммерце - додатак за еЦоммерце за ВордПресс

Назив производа:ВооЦоммерце
Званични сајт:вооцоммерце.цом
Сложеност:Изнад просека
Бесплатни план:Потпуно бесплатно
Премиум план:Плаћени додаци
Основано:2011
Сједиште:Широм света
Пробајте бесплатно

ВооЦоммерце – додатак за куповину отвореног кода, који је развијен искључиво за ВордПресс. Бесплатно је преузимање и инсталирање, али ћете морати да платите за неке функције које нуди да бисте управљали ВооЦоммерце веб продавницом. Додатак пружа богат сет функција по повољним ценама, што га чини популарним код корисника. ВооЦоммерце омогућава креирање и покретање моћних веб локација еЦоммерце са напредном функционалношћу. Међутим, можда ће бити потребне неке вештине и вештина веб дизајна да би се то ефикасно урадило.

Главне карактеристике

ВооЦоммерце добро делује за мале и средње веб продавнице. Врло је прилагодљив и може се лако интегрисати у било који Веб страница ВордПресс. Након што га додате у своју мрежну продавницу, видећете кратак, али детаљан чаробњак који ће вам помоћи да започнете ефикасно. Ево листе карактеристика ВооЦоммерце-а:

 • Потпуно прилагодљиви дизајни за мобилне уређаје;
 • Напредна испорука производа;
 • Подршка за гео-локацију;
 • Погодни алати за организацију производа и управљање залихама;
 • Више опција за одјаву и попусти.

За и против

Додатак нуди скуп основних функција које пружају ван оквира који корисник добија бесплатно од самог почетка. Неки од њих укључују дизајн оптимизиран за мобилне уређаје, дигиталне и физичке могућности продаје производа, подршку за локацију, погодну организацију производа и управљање залихама, оптимизацију претраживача, могућност креирања попуста и кодова купона, бројне опције одузимања, прегледе производа и још много тога.

ВооЦоммерце такође нуди практичну функционалност отпреме производа која обухвата локални превоз, пакете са фиксном тарифом, иностранство и локалну доставу итд. Ту је и интегрисани аутоматски калкулатор отпреме, који омогућава откривање трошкова наруџбе, подешавање цена за различите области отпреме итд..

Када је у питању развој веб продавница уз ВооЦоммерце, корисници се могу суочити са изазовима због прилагођавања шаблона. Додатак препоручује добијање бесплатне теме оним корисницима који се никада раније нису бавили системом и требају мало праксе. Међутим, ако су ваше вештине за веб дизајн на добром нивоу и спремни сте за почетак рада на вашој интернет продавници, можете покушати користећи ВооТхеме од самог почетка. То ће смањити количину проблема повезаних са применом ажурирања ВооЦоммерце-а на веб локацији.

Трошак

ВооЦоммерце је бесплатни опен соурце ВордПресс повезати. Не наплаћује накнаду за инсталацију, преузимање или трансакције обављене с тим. Истовремено ћете морати да купите хостинг за веб локацију ВордПресс, име домена и неке од плаћених екстензија и додатака да бисте максимално искористили алат. Најбоље решење у том погледу је коришћење Блуехост као највише препоручује хостинг провајдера. Најјефтинији Блуехост план коштат ће вас 2,95 УСД / месечно, нудећи бесплатно име домена заједно са осталим погодностима.

Испробајте ВооЦоммерце бесплатно

БигЦоммерце – водећа светска платформа за е-трговину у облаку

БигЦоммерце - водећа светска платформа за е-трговину у облаку

Назив производа:БигЦоммерце
Званични сајт:бигцоммерце.цом
Сложеност:Компликован
Бесплатни план:14 дана суђења
Премиум план:од 29,95 УСД / месечно
Основано:2009
Сједиште:сад
Пробајте бесплатно

БигЦоммерце – је водећа светска платформа за е-трговину у облаку, која одлично функционира за покретање средњих / великих и моћних мрежних продавница. Систем се може чинити мало компликованим за кориснике који нису технички паметни, али ако то успете савладати, бићете задовољни резултатом. Професионалци веб дизајна као и корисници који су икада раније радили са ствараоцима веб локација, неће сматрати систем превише компликованим и моћи ће да га савладају за неколико дана.

Главне карактеристике

БигЦоммерце има интуитивну и логички структурирану командну таблу, али има много подешавања која морате научити како бисте започели са радом на веб локацији еЦоммерце. Градитељ веб страница нуди више опција е-трговине које могу побољшати вашу радњу на мрежи. Листа главних карактеристика система је дата у наставку:

 • Синхронизација друштвених мрежа (Фацебоок, еБаи, Схопзилла, Бесо итд.);
 • Напредне опције за управљање е-поштом, управљање производима и залихама;
 • Бесплатни и плаћени респонзивни дизајни;
 • Вишеканална подршка;
 • Увоз / извоз ЦСВ производа.

За и против

Градитељ веб страница нуди више опција е-трговине које могу побољшати вашу радњу на мрежи. Омогућује трговину путем Фацебоока, што подразумева инсталацију бесплатне СоциалСхоп 2 апликације, као и на различитим добро познатим платформама, попут Схопзилла, еБаи, Бесо итд. Такође можете подесити опције маркетинга путем е-поште, управљати својим пописе инвентара, додавање и управљање производима, организовање система повратка / размене, креирање поклон сертификата и рекламних банера, учитавање више производа из ЦСВ датотека и обављање других радњи како би ваша веб продавница постала функционална.

Што се тиче недостатака система, овде их нема много. БигЦоммерце се не може похвалити богатом колекцијом бесплатних предложака, док сам поступак постављања веб страница захтева прилично компликован приступ и улагање времена. Шта више, БигЦоммерце такође има скупљу ценовну политику у поређењу са стандардним градитељима веб локација и, самим тим, не могу сви редовни претплатници да то приуште.

Трошак

Градитељ веб страница омогућава тестирање плаћеног плана који вас занима 14 дана, потпуно бесплатно. Након завршетка пробне верзије, моћи ћете надоградити на једну од плаћених претплата. Овде су три, а свака нуди одређени скуп функција.

 • Стандардни план ($ 29,95 / месечно) – неограничена пропусност, простор за складиштење диска и број производа;
 • Плус план ($ 79,95 / месечно) – сегментација корисничке подршке, напуштено чување корпа;
 • Про план ($ 249,95 / месечно) – прилагођена веза ССЛ сертификата, Гоогле прегледи, напредни аналитички алат итд.

Овде постоји и Ентерприсе план, чије трошкове треба појединачно разговарати са менаџером система. Међутим, имајте на уму да постоји једна битна нијанса у вези са ценовном политиком БигЦоммерце-а. Ово је годишња граница добити која се односи на све плаћене планове, осим за Ентерприсе план. То значи да ће сваки ваш 200.000 долара зараде резултирати повећањем трошкова плаћеног плана за 150 УСД на месец. Ако је с вама то у реду, можете почети са коришћењем система одмах.

Испробајте БигЦоммерце одмах

ОпенЦарт – Бесплатно (Отвореног кода) Решење за куповину

ОпенЦарт - Бесплатно (Опен Соурце) решење за корпу за куповину

Назив производа:ОпенЦарт
Званични сајт:опенцарт.цом
Сложеност:Компликован
Бесплатни план:Потпуно бесплатно
Премиум план:Захтева хостинг
Основано:2012
Сједиште:Широм света
Пробајте бесплатно

ОпенЦарт – је решење за куповину бесплатних програма отвореног кода, које захтева инсталацију и преузимање да би се користило у корист. Програм заснован на ПХП-у, што често представља проблеме корисницима са малим или никаквим вештинама програмирања. Софтвер се користи за покретање моћних мрежних продавница и добар је почетак за искусне веб дизајнере који су спремни за креирање великих веб локација е-трговине.

Главне карактеристике

ОпенЦарт долази са основним функцијама које су довољне за изградњу квалитетне интернетске продавнице, али захтева и инсталацију екстензија како би се побољшала функционалност веб локација креираних софтвером. Подразумева знање и искуство кодирања који су потребни за подешавање и одржавање технички напредне интернет продавнице. Ако вам недостају, боље је потражити једноставнија опција да се након тога не суочавате са проблемима са управљањем и одржавањем веб странице. Испод су наведени главни истичеци платформе:

 • Омогућује интеграцију плаћених додатака и додатака;
 • Вишејезична и мулти валута подршка;
 • Прилика за управљање више продајних прозора и стварање неограничених уноса (производи, категорије, произвођачи итд.);
 • Доступност модула који додају функционалност у вашу кошарицу, бројне алатке за израду сигурносних копија и обнављања;
 • Интегрисани калкулатор отпреме.

За и против

ОпенЦарт омогућава вашој веб локацији да се фокусира на е-трговину и то сјајно за развој различитих врста интернет продавница. Неке његове основне ван-оф-тхе-бок функције пружају се подразумевано, али морате да инсталирате додатна проширења да бисте максимално искористили своју функцију. Они укључују подршку на више језика и више валута, могућност управљања више продајних прозора и стварање неограничених уноса (производи, категорије, произвођачи итд.), извештаји, доступност модула који додају функционалност у вашу корпу за куповину, бројни алати за резервно копирање и враћање, СЕО опције, оцене производа и прегледи, систем купона за попуст, одјава госта, калкулатор отпреме, текућа плаћања и још много тога.

Што се тиче недостатака, софтвер подразумева кодирање знања и искустава који су потребни за подешавање и одржавање технички напредне интернет продавнице. Ако вам недостају, боље је потражити једноставнију опцију да се након тога не суочите са проблемима у управљању и одржавању веб странице. Систем нема поуздану корисничку подршку. Уместо тога, имају подршку од 99 УСД / месечно који омогућава решавање специфичних проблема повезаних са системом. Дакле, ако је ваше знање о кодирању недовољно за употребу ове платформе, постоји пуно других погодних алтернатива.

Трошак

ОпенЦарт је у почетку бесплатан, али то се односи само на инсталацију, преузимање и надоградњу програма. Да бисте могли да управљате платформом на високом нивоу и остварите максималне предности за своју веб продавницу, мораћете да купите додатне екстензије и додатке. Такође је потребно да купите хостинг и име домена за веб локацију еЦоммерце како бисте је учинили доступном на вебу. Оно што је занимљиво, ОпенЦарт је објавио облачну верзију програма. Цијена његовог кориштења овисит ће о броју интернетских трговина које ће корисник створити и количини дисковног простора потребног за њих.

Испробајте ОпенЦарт бесплатно

Магенто – Опен Соурце еЦоммерце платформа

Магенто - Опен Соурце еЦоммерце платформа

Назив производа:Магенто
Званични сајт:магенто.цом
Сложеност:Веома компликовано
Бесплатни план:Потпуно бесплатно
Премиум план:Захтева хостинг
Основано:2007
Сједиште:сад
Пробајте бесплатно

Магенто – светски популарна платформа за е-трговину отвореног кода, која сјајно функционише за стварање и управљање свим врстама веб продавница, без обзира на њихову нишну специјализацију, величину и сложеност. Платформа захтева знање кодирања за покретање сложених пројеката и, према томе, није најбољи избор за почетнике. Међутим, ако имате довољно времена и стрпљења за истраживање платформе, сигурно ћете ценити њену функционалност.

Главне карактеристике

Магенто се може похвалити напредним и прилично опсежним сетом функција које га користе као поуздан ЦМС за покретање моћних пројеката е-трговине. Његова функционалност и флексибилност су више него довољни да се носе са задацима различитих нивоа сложености. Да бисте сазнали шта тачно систем има на лагеру, размотрите његову поставку сада:

 • Опције управљања производом (лако слање производа, доступност описа, СЕО подешавање, категорије производа итд.);
 • Функције администрације веб продавнице (једна контролна плоча, једноставна миграција, виртуелни терминал, могућност штампања итд.);
 • Маркетиншки алати врхунског квалитета (поређење производа, листа жеља и креирање кода купона, интеграција кошарица итд.);
 • Разне опције плаћања (Стрипе, ПаиПал, Браинтрее, Амазон Паи и још много тога).

За и против

Магенто нуди широку функционалност која обухвата специјалне алате врхунског квалитета за бављење израдом веб страница, управљањем, маркетингом, СЕО, ажурирањима, отпремом и одјавом робе, обрадом плаћања и другим обавезним процесима. ЦМС вам омогућава да креирате више листа производа које садрже детаљне описе, бројне параметре и могућности управљања. Ту је и функција напуштених кошарица, што доприноси смањењу процента корисника који напуштају веб локацију пре него што наруче.

Иако Магенто омогућава стварање мрежних продавница са оптерећеним значајкама, за обичне кориснике то је и даље јако компликовано. У одређеним фазама примене потребна му је подршка професионалног програмера. Међутим, овдје нема тима за корисничку подршку који би могао помоћи корисницима да на вријеме ријеше своје проблеме. ЦМС такође нуди ограничену колекцију бесплатних дизајна што покреће потребу за интегрисањем шаблона трећих страна.

Трошак

Магенто је бесплатни опен соурце ЦМС, што значи да можете преузети и инсталирати систем без икаквих плаћања. Међутим, да бисте максимално искористили функционалност платформе, нећете проћи без додавања додатака, додатака и проширења трећих страна. Исто је и код избора шаблона, хостинга и имена домена. Да бисте објавили и управљали веб продавницом, мораћете да одаберете поузданог хостинг провајдера.

Преузмите Магенто одмах

Волусион – еЦоммерце Буилдер веб локација & Софтвер за куповину

Волусион - еЦоммерце Буилдер веб страница и софтвер за куповину

Назив производа:Волусион
Званични сајт:волусион.цом
Сложеност:Просек
Бесплатни план:14-дневно суђење
Премиум план:Захтева хостинг
Основано:1999
Сједиште:сад
Пробајте бесплатно

Волусион – је поуздан градитељ веб локација и софтвера за куповину, чија употреба обезбеђује ефикасно и једноставно искуство у развоју веб продавница. Систем долази са широким спектром опција и функција потребних за покретање моћне интернетске продавнице која ће се издвојити из масе.

Главне карактеристике

Волусион обухвата све алате за изградњу веба који се могу ефикасно користити за стварање и управљање малом, средњом или великом мрежном продавницом. Градитељ веб страница има прилично опсежан скуп функција усмерених на е-трговину. Ево главних карактеристика система због којих се издваја из гомиле:

 • Интеграција са више канала;
 • Динамиц ЦРМ систем;
 • Практични градитељ интернет продавница;
 • Побољшана заштита од преваре;
 • Огромна база знања.

За и против

Волусион заслужује пажњу корисника који су спремни да покрену дигиталну трговину испочетка. Градитељ веб страница омогућава приступ вишеструким функцијама и алатима за е-трговину, укључујући мултиканалну интеграцију, СЕО промоцију, динамички ЦРМ систем, појачану контролу безбедности, алате за маркетинг и е-трговину, ПЦИ сертификат, заштиту од преваре, 24/7 корисничку подршку, информативно знање база итд. Систем такође нуди импресивну колекцију бесплатних и платих респонзивних предложака како би се уклопили у различите нише. Софтвер ће одговарати и не-техничарима и професионалцима.

Уз листу заслуга, градитељ веб страница има и неколико недостатака, који, међутим, немају озбиљан утицај на резултат процеса креирања веб продавница. Њени бесплатни предлошци, на пример, могу бити мало разноврснији. Премиум теме су са своје стране прилично скупе у поређењу стандардним програмерима веб локација.

Трошак

Волусион нема бесплатан план, али долази са 14-дневним бесплатним пробним временом који вам омогућава тестирање интегрисаног скупа функција система. Када се одлучите на интернет и објавите готов пројекат, мораћете да одаберете једну од плаћених претплата.

 • Лична цена ($ 29 / месец) – 100 производа, само 1 рачун особља.
 • Професионалне цијене ($ 79 / месец) – 5.000 производа.
 • Трошкови пословања ($ 299) – неограничени производи и Приоритетна подршка.

Постоји и могућност надоградње на Приме план, чија се цена преговара појединачно са менаџерима компанија. План ће бити одличан за велике међународне компаније којима је потребна ВИП подршка и напредна е-трговина функционалност.

Испробајте Волусион Нов

3дцарт – Одличан алат за креирање веб локације еЦоммерце из компаније Сцратцх

3дцарт - Одличан алат за креирање веб локације еЦоммерце из компаније Сцратцх

Назив производа:3дцарт
Званични сајт:3дцарт.цом
Сложеност:Комплекс
Бесплатни план:14-дневно суђење
Премиум план:од $ 9 / месечно
Основано:1997
Сједиште:сад
Пробајте бесплатно

3дцарт – популарно је средство за креирање веб локација еЦоммерце од почетка. Систем се позиционира као платформа „све у једном“ која се користи за развој и управљање малим и средњим веб продавницама. Овде се могу продавати и физички и дигитални производи као и услуге на мрежи. Услуга ће бити сјајна за све категорије корисника, укључујући почетнике и стручњаке за веб дизајн.

Главне карактеристике

3дцарт обухвата широк скуп функција потребних за покретање моћне интернетске продавнице, без обзира на њену сложеност и величину. Ово је професионална услуга, која ће свакога импресионирати својом интегрисаном функционалношћу. Ово су најзначајније карактеристике платформе:

 • Моћан интегрисани ЦРМ;
 • Модули ван кутије;
 • Опсежне опције управљања производима;
 • Хигх енд маркетиншки алати;
 • Интегрисана аналитика продаје и праћење статистика.

За и против

3дцарт долази са интегрисаном платформом за блогање, више маркетиншких и СЕО алата, ФТП приступ датотекама веб локација, доступношћу додатака за куповину. Систем такође омогућава интеграцију модула и долази са снажним уређивачем картица производа који вам омогућава да креирате опсежне и информативне каталоге производа.

Што се тиче недостатака система, 3дцарт пружа ограничен приступ уређивању датотека изван ФТП режима. То може бити мало компликовано за почетнике, којима ће требати времена да истраже и савладају све опције од нуле. Уз то, 3дцарт има мало компликован интерфејс, који је помало засићен алатима и опцијама. Дефинитивно је потребно време да се навикнемо.

Трошак

3дцарт не нуди бесплатан план, али постоји 14-дневно суђење које је довољно за тестирање. Да бисте наставили да радите са сервисом и да објавите већ готов пројекат, изаберите једну од премиум претплата које систем нуди.

 • Стартуп Сторе ($ 9 / месечно) – 1 корисник, 100 производа, АПИ и ФТП приступ, повезивање домена, 2 налога е-поште.
 • Основна продавница ($ 19 / месечно) – 2 корисника, неограничени производи, телефонска подршка, 5 налога е-поште.
 • Плус продавница ($ 49 / месец) – 5 корисника, ЦРМ, групе корисника, 10 налога е-поште.
 • Про Сторе (129 долара месечно) – 15 корисника, правила аутоматизације, предбиљежбе, 30 налога е-поште.

Поред тога, постоји могућност надоградње на Ентерприсе план за 400 УСД месечно. Обезбеђује безбедан ниво ПЦИ нивоа 1, неограничене кориснике ствари и ИП заштитне функције.

Испробајте 3дцарт бесплатно

ПрестаСхоп – веб апликација е-трговине са отвореним кодом

ПрестаСхоп - веб апликација е-трговине са отвореним кодом

Назив производа:ПрестаСхоп
Званични сајт:престасхоп.цом
Сложеност:Комплекс
Бесплатни план:апсолутно бесплатно
Премиум план:захтева хостинг
Основано:2008
Сједиште:сад
Пробајте бесплатно

ПрестаСхоп – је веб апликација еЦоммерце отвореног кода која се може преузети и инсталирати апсолутно бесплатно. Користи се за изградњу различитих врста интернет продавница који одликују врхунске перформансе и одличан дизајн. Програм је, међутим, у основи креиран с обзиром на потребе професионалаца. Новосађани ће систем сматрати компликованим.

Главне карактеристике

ПрестаСхоп нуди више од 600 интегрисаних функција које покривају готово све потребе трговца које могу имати током рада на њиховим онлине продавницама. Таква опсежна функционалност помаже у покривању преовлађујућих потреба корисника е-трговине. Најлепше карактеристике ПрестаСхопа су следеће:

 • Увоз / извоз производа ЦСВ датотеке;
 • Свестране могућности слања и плаћања;
 • Напуштена колица за куповину;
 • Аутоматско праћење;
 • Алат за аналитику и статистику веб локација који је интегрисан у мрежу.

За и против

ПрестаСхоп нуди прилику за креирање неограничених уноса и продаја дигиталних производа, управљање списком инвентара, увоз / извоз производа из ЦСВ датотека, свестране СЕО опције, неограничени превозници, процењена поштарина, бројне могућности плаћања, могућност продаје производа широм света, постављање пореских правила за одређену регију, аналитику у стварном времену, напуштене информације о кошарицама, прилагођене промоције, аутоматизована праћења и више.

Без обзира на његову функционалност, ПрестаСхоп није једноставан програм, посебно за кориснике који не штеде технологију. Можда ће им бити тешко постављати и уређивати модуле и решавати друге техничке нијансе. Имајте на уму да може потрајати неко вријеме да бисте поставили ПрестаСхоп јер захтијева преузимање софтвера, његово учитавање на сервер путем ФТП клијента и даљња инсталација. Стога ће вам бити потребна помоћ стручњака ако сматрате да вам недостаје знање о веб дизајну.

Трошак

Баш као и већина других система за управљање садржајем, ПрестаСхоп је у почетку бесплатан за преузимање, инсталирање и коришћење. Овде постоји и бесплатна демо верзија која омогућава тестирање главних карактеристика система и истраживање административне плоче и излога. Ако одлучите да помоћу софтвера направите веб локацију за е-трговину, спремите се да платите име домена и хостинг. Ово су обавезни трошкови без којих нећете ићи. Што се тиче текућих трошкова, они укључују куповину додатака и проширења како бисте побољшали функционалност ваше веб продавнице. Ако имате намеру да интегришете своју веб локацију е-трговине са другим платформама као што су еБаи, Амазон, Фацебоок итд., То ће вас коштати и одређене суме.

Испробајте ПрестаСхоп бесплатно

Друпал – ЦМС с отвореним кодом отвореног кода

Друпал - ЦМС с отвореним кодом отвореног кода

Назив производа:Друпал
Званични сајт:друпал.орг
Сложеност:Комплекс
Бесплатни план:апсолутно бесплатно
Премиум план:захтева хостинг
Основано:2000
Сједиште:сад
Пробајте бесплатно

Друпал – је бесплатна е-трговина спремна опен соурце ЦМС, што обухвата карактеристике програмера веб локације, али захтева инсталацију, аранжман и развој конфигурације модула. Друпал је флексибилан, али прилично компликован за почетнике. Углавном делује добро за професионалце који цене слободу у прилагођавању дизајна.

Главне карактеристике

Друпал више личи на оквир за управљање садржајем, а не на систем. Да би креирао веб локацију, корисник би требао самостално испунити веб локацију модулима и апликацијама потребним за достојно извођење пројеката. Да бисте могли да дизајнирате веб продавницу са Друпал-ом која се уклапа у ваше е-трговине и пословне потребе, прво би се требало усредсредити на сет функција система:

 • Преко 2000 одзивних дизајна;
 • Ограничени сет алата за управљање садржајем, који су од велике важности за пројекте е-трговине;
 • Две опције развоја веб продавница;
 • Интегрирани Друпал модули;
 • Висока флексибилност.

За и против

Једна од најистакнутијих предности Друпал-а је његова крајња флексибилност, која омогућава постављање потпуно опремљене онлине продавнице. Платформа у почетку долази са основним сетом функција, али могуће је интегрисати екстензије других произвођача како бисте вашем пројекту еЦоммерце пружили напредну функционалност. Друпал такође обезбеђује висок ниво безбедности за све започете пројекте, док улагање појединачних система гарантује брже перформансе пројеката. Ако својој веб локацији намеравате да дате више флексибилности како би постигао своје циљеве, можете да искористите бесплатну базу докумената која обухвата вишеструка проширења и предлошке..

Главни проблем Друпала је његова сложеност. Почетницима је платформа изузетно тешка за савладавање и потребно је много времена да се истраже и савладају њене карактеристике. Одсуство тима за техничку подршку чини процес још тежим. Да би решили своје проблеме и пронашли одговоре на своје проблеме, корисници Друпала углавном се суочавају са потребом да их траже на вебу.

Трошак

Друпал је потпуно бесплатан систем, што значи да га је могуће преузети и инсталирати без додатних улагања са надзорне плоче која се налази на хостингу. Понекад се Друпал пакети нуде у оквиру Линук колекција / планова, али има смисла да се прво провери њихова безбедност. Друпал додатно захтева хостинг и име домена као и додатне модуле / проширења.

Испробајте Друпал бесплатно

Како створити веб локацију за е-трговину помоћу алата за прављење веб локација?

Чим се одлучите да покренете интернетску трговину са градитељем веб страница, мораћете да откријете главне фазе које овај процес укључује. Испод су наведени општи кораци на које ћете наићи, без обзира на систем који ћете на крају изабрати:

 1. Регистрација у сервису. Имајући изабрао градитеља веб страница, прво морате да се региструјете. Ово је неопходан корак који нуде сви системи. Процес пријаве је једноставан и брз. Требаће вам само да пошаљете своју е-пошту и унесете лозинку да бисте се регистровали у систем. Неки сервиси шаљу потврдне поруке е-поште за омогућавање креирања налога. Друга опција је да се региструјете путем свог Фацебоок налога (Мислим да је имате). Ово такође не изискује много труда и времена.
 2. Избор предлошка. Када се пријавите за систем, биће вам понуђено да одаберете предложак који највише од вас одговара вашој ниши. Већина градитеља веб страница подели своје шаблоне у тематске категорије да би поједноставили избор шаблона. То вам помаже да уштедите ваше време и труд, чинећи поступак одабира шаблона ефикаснијим и бржим. Предлошци могу бити плаћени и бесплатни, па на вама је да одлучите која је најпогоднија опција.
 3. Прилагодба дизајна. Прави избор шаблона је само половина задатка. Главни и најодговорнији део је прилагођавање дизајна. Градитељи веб локација обично нуде богат сет алата за прилагођавање који вашу интернет продавницу могу учинити функционалном и привлачном. Можете да измените палету боја, фонтова, позадине, икона и других елемената за веб локацију да бисте постигли жељени резултат. То је привлачно искуство за све.
 4. Израда карата производа. Прилагодивши дизајн веб странице можете приступити креирању картица производа. Број картица које можете да креирате зависи од броја производа које планирате да продате и броја картица које ваш план омогућава да направите. Градитељи веб локација могу да понуде бесплатни и плаћени планови, од којих сваки може имати одређене услове и ограничења. Потоњи се такође могу односити на количину производа, па припазите да одаберете најпогоднији план од самог почетка. Када креирате картицу производа, узмите времена да додате фотографије производа и њихов детаљни опис како би купци могли знати његове спецификације.
 5. Подешавање опција плаћања. Када завршите са стварањем картица производа, мораћете да подесите опције плаћања. Њихов избор зависи од системских захтева као и од ваших преференција. Својим купцима можете понудити више опција плаћања између којих можете бирати, али не заборавите да додате њихове услове.
 6. Подешавање опција отпреме. Подешавање опција отпреме је једнако важно као и подешавање услова плаћања. Наведите све детаље и услове испоруке у посебном одељку који је доступан купцима. Спомените све услуге које сте спремни понудити и њихову цијену. Не заборавите да наведете земље у које испоручујете своје производе.
 7. Назив домена. Избор имена домена једна је од најважнијих фаза целокупног процеса дизајнирања веб страница. Већина градитеља веб страница нуди планове који долазе са њима бесплатно име домена и хостинг су укључени. Ово елиминише потребу тражења имена домена на другом месту, фокусирајући се на друге суштинске нијансе. Проверите да ли је ваше име домена памтљиво и представља вашу интернет продавницу до предности. Опћенито, опције су вишеструке. Дакле, не жури да донесеш прави избор.
 8. Публикација веб страница. Сада, како је ваша веб локација еЦоммерце спремна, крајње је време да је објавите на вебу. Ово је лако, брзо и омогућава уживање у резултату за мање од времена.

Како створити веб локацију е-трговине са ЦМС-ом?

Процес креирања веб странице са ЦМС-ом донекле се разликује од процеса покретања сајта са градитељима веб локација. То је зато што оба типа система имају различите карактеристике и ниво сложености и, самим тим, подразумевају различите приступе процесу израде веба. Наведени доле су главни кораци које ћете морати да проведете да бисте направили веб локацију за е-трговину са ЦМС-ом:

 1. Хостинг Цхоице. ЦМС углавном не нуди опције хостинга и домена укључене у план. Ово може покренути потребу за потражите поуздан хостинг обезбеђене од стране трећих компанија. Да бисте направили прави избор, мораћете да извршите детаљну анализу тржишта да бисте идентификовали најбољу компанију са којом ћете се бавити.
 2. Назив домена. Баш као што је потребно да одаберете хостинг, морат ћете се побринути и за избор име домена за вашу будућу интернет продавницу. Домен треба да буде лако упамћен, тако да би га купци могли да га памте без озбиљних проблема. Такође би требало да се истакне из мноштва, истичући вашу пословну специјализацију.
 3. Инсталација ЦМС-а. ЦМС може бити или веб или изван мреже. Потоњи тип система захтева претходно преузимање и инсталацију. Ово није баш компликовано, али ово може потрајати. Имајте то на уму.
 4. Инсталација додатка. Системи за управљање садржајем често нуде богате сетове функција и алата потребних за стварање квалитетног дизајна веб страница. Међутим, понекад вам могу понудити инсталирање додатних додатака који могу бити и обавезни или опционални. Ови додаци могу бити бесплатни или плаћени, али ће сигурно допринети перформансама и дизајну ваше веб странице.
 5. Дизајн. Да бисте започели рад на дизајну ваше веб продавнице, прво ћете морати да изаберете шаблон за почетак. Као и градитељи веб локација, ЦМС често долази са збирком тема које су и плаћене и бесплатне. Плаћени предлошци обично садрже боље квалитете и могућности прилагођавања у поређењу са бесплатним темама. Штавише, предложени предлози без икаквог трошка могу представљати опасност за вашу веб локацију јер могу представљати претњу од злонамерног софтвера. Избор одговарајућег шаблона треба да се заснива на циљевима које постављате при изградњи ваше интернет продавнице. Ако заправо имате за циљ покретање моћног и великог веб локације за е-трговину, куповина нишног шаблона биће право решење.
 6. Испуњавање веб странице садржајем. Избор и прилагођавање шаблона само је половина посла када је у питању успешно стварање интернет продавнице. Након што сте креирали изглед и дизајн веб локације за е-трговину, мораћете да је напуните садржајем. Овде ћете имати слободу избора. Узмите времена да одаберете текстове, слике, видео записе и друге елементе које ћете интегрисати у своју веб страницу.
 7. Подешавање платног система. Следећи корак подразумева подешавање опција плаћања. Много је њих које можете бирати и на вама је само да одлучите које ћете опције плаћања бити спремни да понудите својим клијентима. Што више опција пружите – то боље. То ће на крају утицати на вашу корисничку базу и на вашу зараду.
 8. Подешавање услуга отпреме. Подешавање услуга отпреме производа није мање важно од подешавања платних система. Пре него што плате своје поруџбине, многи клијенти се распитају о доступним опцијама испоруке које могу да одаберу. Узмите времена да се пријавите и одредите све детаље отпреме, земље у које испоручујете своје производе, услове и друге нијансе.
 9. Публикација веб страница. Сада, када се сви проблеми решавају, крајње је време да објавимо веб страницу. То не траје много времена и обично се врши са неколико кликова. Само активирајте дугме „Објави“ и посматрајте резултат!

Како изабрати услугу за прављење веб локације за е-трговину из компаније Сцратцх?

Избор најприкладније услуге е-трговине путем веб везова зависи од бројних фактора. Главни од њих су ваш ниво стручности, буџет и циљ. Међутим, постоје општи захтеви који се примењују на системе различитих врста. Дакле, систем који ће осигурати сигурно и глатко искуство е-трговине путем веб локације, треба да садржи следеће карактеристике:

 • Лакоћа коришћења;
 • Брзо време за развој веба;
 • Безбедност;
 • Квалитет;
 • Богати сет функција;
 • Колекција шаблона;
 • Снажне карактеристике за прилагођавање дизајна;
 • Погодност;
 • Приступачност.

Ако систем на који наиђете задовољава ове захтеве и чини вам се поузданим, можете почети да га истражујете како бисте видели шта вам може понудити.

За и против веб сајтова

Градитељи веб страница обезбеђују глатко и практично искуство веб-веб презентације. Ипак, још увек има смисла сазнати њихове предности и недостатке пре рада са системима овог типа. Међу предностима ових услуга могу се поменути следећа:

 • Лакоћа коришћења. Градитељи веб локација су једноставни за употребу. Ова карактеристика их чини лепим избором за кориснике који не баве технологијом, као и професионалце за веб дизајн. Они осигуравају брзи и ефикасни процес веб дизајна и долазе са једноставним веб уредницима који своде гњаважу на веб градњи на минимум. Као резултат, можете створити пристојну веб страницу за мање од времена.
 • Колекција шаблона. Већина градитеља веб страница има богату колекцију шаблона, која укључује бесплатне и плаћене теме. Често су подељени у категорије на основу нише у коју припадају. Многи предлошци су брзи и мобилни оптимизовани како би се осигурала максимална изложеност.
 • Алати за прилагођавање дизајна. Баш као што произвођачи веб страница нуде више образаца веб страница, тако и они нуде разне алате за прилагођавање дизајна. Омогућавају креирање било којег дизајна који вам је потребан на једноставан и интуитиван начин.
 • Приступачност. Градитељи веб локација су много повољнији у поређењу са многим другим алатима за прављење веб локација. Многи од њих имају бесплатне неограничене верзије, док други нуде бесплатна испитивања како би корисници тестирали функције система пре него што донесу избор. Плаћени планови су углавном разумни да задовоље различите потребе и буџете корисника.
 • СЕО Оптимизација. Пројекти направљени помоћу градитеља веб страница оптимизовани су за претраживаче од самог почетка. Треба само да попуните метаознаке, наслове и кључне речи да бисте осигурали максималну СЕО промоцију.

Градитељи веб локација немају само предности. Они такође имају неколико недостатака типичних за неке од ових система. Ови укључују:

 • Ограничења за уређивање кода. Што се тиче стварања веб локација, створене су у складу са потребама и вештинама просечних корисника, многи од њих долазе са ограничењима за уређивање кода. Као резултат, веб странице изгледају помало слично и имају готово исту структуру дефинисану путем шаблона.
 • Недостатак функционалности. Градитељи веб страница су довољно добри да омогућују стварање једноставних пројеката лишених додатних функција. Ово можда није довољно, ако желите да направите моћан пројекат који ће задовољити ваше пословне или личне потребе.
 • Недостатак могућности преноса веб локација. Када одлучите да покренете веб локацију са градитељем веб локација, требало би да знате да нећете моћи да премјестите готов пројекат на другу платформу, без обзира које циљеве имате.

За и против ЦМС-а

Као и градитељи веб локација, системи за управљање садржајем долазе са својим предностима и недостацима. Корисници их морају пронаћи како би били спремни да се суоче са потешкоћама са којима се могу сусрести приликом коришћења ЦМС-а који им је драже. Иако сваки систем има своје предности и недостатке, постоје и опште карактеристике типичне за све типове ЦМС-а. Неке од предности укључују:

 • Сет богатих функција. ЦМС обично нуди опсежније сетове функција у поређењу са градитељима веб локација. Ово омогућава стварање пуних функционалних интернетских продавница како би привукли пажњу клијената и максимизирали профит.
 • Приступачност. Преовлађујући износ ЦМС отвореног кода је апсолутно бесплатан. Не морате трошити новац да бисте преузели и инсталирали систем који вам се свиђа, али спремите се да платите за хостинг, назив домена и додатна проширења (додаци), од којих су многи факултативни. На вама је да одредите буџет који можете да потрошите на развој свог пројекта.
 • Снажне могућности прилагођавања. Осим богатог скупа функција, ЦМС углавном поседује моћне могућности прилагођавања које покривају готово све потребе веб дизајна. Дизајн веб локације лако је креирати инсталирањем и мењањем додатака.
 • Брзи процес развоја веба. Изградња веб локације за е-трговину са ЦМС-ом не треба много времена. Чак и ако нисте стручњак за веб дизајн, са задатком ћете се носити за неколико дана интегрисањем додатака, прилагођавањем шаблона и коришћењем модула.

Тешко је замислити алат за веб дизајн без недостатака. Када је у питању ЦМС, они су следећи:

 • Вештине кодирања. ЦМС су компликованији у односу на програмере веб локација у погледу техничких вештина. Новосађани неће моћи да користе ове услуге без предности без претходног учења и истраживања услуга. Потребне су вештине и искуство кодирања за уређивање кода веб локација, прилагођавање дизајна веб страница, интегрисање додатака, ажурирање и управљање садржајем, прилагођавање поставки.
 • Недовољна корисничка подршка. Колико су ЦМС углавном оријентисани на веб дизајнере, они не обраћају много пажње на корисничку подршку. Неки од њих нуде уџбенике и упутства како би кориснику помогли да научи основне системске карактеристике, док други нису спремни да пруже директну корисничку подршку. Као резултат тога, новорођенче могу изгубити труд и време покушавајући самостално да се изборе са проблемима везаним за веб страницу.

Суштина

Која услуга веб градње најбоље ради за вашу веб локацију еЦоммерце? Ово је контроверзно питање на које се може одговорити на различите начине. Ако сте се икада раније бавили израдом веб локација, намеравате да створите велику интернетску продавницу са одличним перформансама и спремни сте да се борите са потешкоћама у процесу веб презентације, онда има смисла одабрати ЦМС за ову сврху, јер ови системи пружају више напредне функције за постизање врхунског резултата.

Међутим, ако тек започињете свој посао и желите да успоставите поуздану веб присутност за њега, онда је боље дајте предност градитељу веб локација. Ови системи су посебно створени за потребе не-техничара и на тај начин пружају свестране могућности које ће вам помоћи да брзо и без проблема почнете да радите са својом мрежном продавницом. Одвојите време за анализу информација које пост пружа да бисте направили прави избор.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map