Вебноде Ревиев

Вебноде Ревиев


Вебноде – је градитељ веб локација у облаку, који циља кориснике, који планирају да покрену личне / пословне веб локације и веб продавнице. Основа платформе датира из 2008. године, када ју је развила чешка компанија Вестцом. Од тог времена популарност система знатно се повећала.

Од данас, корисничка база система премашила је 30 милиона активних корисника. Вебноде је доступан на десетинама језика како би посетиоцима са различитих локација пружио могућност покретања и управљања квалитетним веб локацијама на њиховим језицима.

Направио је веб сајт са комплетом функција и алата који вашем пројекту могу дати пристојне перформансе и одличан дизајн. Корисник је једноставан и на тај начин долази до различитих потреба, захтева и стопе експертизе за веб изградњу. Скуп замршених функција и колекција висококвалитетних предложака доприносе позитивном и ефикасном искуству веб израде. Откријмо сада које су карактеристике Вебнода тачно вредне пажње и зашто.

1. Једноставност употребе

Вебноде је ан алат за прављење веб локација који се једноставно користи, што елиминише потребу за учењем веб дизајна или основа кодирања како би се услуга користила у корист. Долази са интуитивним интерфејсом, једноставном и разумљивом навигацијом по веб локацијама и логички структуираном командном таблом. Сви елементи и њихова подешавања налазе се на одговарајућим местима.

Да бисте приступили контролној табли и ВИСИВИГ уређивачу, морате да довршите брзу процедуру пријаве. Кликните на дугме „Цреате а Вебсите“ и следите неколико једноставних корака. Овде ће се од вас тражити да наведете своје име веб странице као и унесете имејл и лозинку. Не заборавите да их запишете и употребите за даљњу пријаву.

Следећа фаза је да се наведе врста мрежног пројекта који желите да покренете. Корисници ће имати две могућности: веб локацију и е-трговину. Одаберите категорију која се односи на ваше пословање и одаберите предложак. Све теме су подељене у 8 пословних категорија, укључујући дигиталне продавнице, блогове, венчања, портфеље, музику итд..

Вебноде изаберите предложак

Све теме долазе са унапред постављеном структуром веб страница са интегрисаним виџетима. Не морате се ручно бринути о њима. Сваки образац садржи контактну секцију, уграђену дигиталну продавницу, па чак и ГДПР одељак о политици који је подразумевано интегрисан.

Након што се одлучите за платформу да одаберете, такође ћете морати да наведете контакт податке, стварну адресу, државу и поштански број, валуту (ако направите интернет продавницу). Сада сте спремни да померите и одете на контролну таблу са свим грађевинским алатима и инструментима које вам испоручује интуитиван и једноставан уређивач веб локација.

Вебдоде уређивач превлачења и пребацивања

Превлачењем и пребацивањем веб страница омогућава избор и позиционирање потребних елемената, блокова и секција веб локације. Без обзира да ли намеравате да додате ценовник, контакте или одељак О нама, то ћете урадити у трен ока. Исто је и са отпремањем садржаја. Корисници могу додати све врсте садржаја за које сматрају да су погодни за њихове пројекте, било да су то слике, галерије слика, видео снимци, анкете или друге медијске датотеке.

Направио је веб сајт са једноставним системом управљања производима. Слободни сте да управљате свим листама својих артикала, као и додајете нове производе, управљате залихама, промовишете неке своје производе, покрећете промотивне и рекламне кампање, исправне описе производа, преносите слике и друго.

Вебноде додајте производ

Када је у питању израда веб локација са Вебноде-ом, ваше искуство веб дизајна уопште није важно – тако практична и интуитивна услуга је. Овде нећете наићи на мноштво опција или детаљних и детаљних подешавања прилагођавања дизајна. Само следите савете које услуга нуди да бисте с лакоћом започели и уређивали садржај и дизајн веб локације.

2. Карактеристике & Флексибилност

Вебноде се издваја из мноштва због богатог набора функција и могућности прилагођавања дизајна. Чак и ако сте на тестирању и не планирате да надоградите на претплаћену претплату, и даље ћете моћи да користите читав сет функција услуге. Без обзира да ли планирате да покренете личну, пословну или е-трговинску веб страницу, добићете приступ широком спектру опција е-трговине и блогања, ХТМЛ уређивачу, могућности за покретање потребног броја страница итд..

Све у свему, градитељ веб страница има 17 унапред подешених одељка које можете прегледати и одабрати оне који се уклапају у вашу веб локацију. То није много, али секције можете прилагодити додавањем, уређивањем, управљањем или уклањањем елемената са којима долазе.

Интеграција виџета

Број блокова и секција које овде можете подесити је довољан да вашој веб локацији дате потребан дизајн и функционалност. Градитељу веб страница недостају неки од популарних виџета који се сматрају обавезним за достојно веб место. То су филтер за претрагу веб локација, дугмићи на друштвеним мрежама, лајкови и дељења итд. Имајте на уму да овде не можете интегрисати сопствене видгете или апликације, јер је сервис углавном оријентисан на новобеоце, чија вештина веб дизајна није на високом нивоу.

Опције блоговања и е-трговине

Помоћу Вебноде-а можете поставити и потом управљати веб локацијама за е-трговину. Систему, међутим, недостају функције које омогућавају изградњу велике и моћне интернет продавнице (варијанте производа, опције увоза / извоза, креирање купонских кодова итд.). Ако имате такву намеру, има смисла потражити друге услуге са проширеним могућностима е-трговине. У случају да је ваш циљ покретање веб продавнице од малих до средњих точака, тада вам Вебноде може понудити следеће опције:

Вебноде управљање производима

 • Пренос и управљање производима;
 • Подешавање опција плаћања и детаља плаћања и отпреме;
 • Неограничена листа производа (са Профи планом);
 • Прихватање плаћања путем ПаиПал-а;
 • Опције за модификацију и прилагођавање производа и још много тога.

Што се тиче опције блогања, систем не дозвољава изградњу блогова са пуним карактеристикама. Овде можете креирати и повезивати једноставне блогове додавањем секција и елемената попут постова и медија. Овде је такође могуће заказати постове. Број опција изгледа блога је прилично леп, али ипак нећете моћи да користите РСС феед (није доступно овде), доделите категорије новим постовима или омогућите опцију коментарисања. Добра вест је да спољни систем коментарисања као што је Дискус можете повезати интегрисањем ХТМЛ кода.

Производ за уређивање вебнода

Оптимизација претраживача и Аналитика веб локација

Вебноде има скуп алата који могу допринети лепој промоцији веб локација. Оно што можете учинити за побољшање рангирања вашег претраживача је да попуните метаознаке за све странице, прилагодите наслове, кључне речи и описе, напишете алт ознаке за све слике, направите УРЛ-ове прилагођене људима итд..

Не морате сами да правите свој ситемап јер ће га систем подразумевано генерисати. Ово је значајна предност за кориснике који нису толико искусни у СЕО и веб дизајну уопште. Што се тиче недостатака, неки предлошци веб страница не могу се похвалити СЕО-заглављеном структуром наслова. Такође је овде још немогуће поставити 301 преусмеравање.

Да бисте пратили статистику веб локација, можете да користите Гоогле Сеарцх Цонсоле или друге напредне СЕО алате које Вебноде подржава. Да бисте интегрисали Гоогле аналитику, мораћете да надоградите на Стандардне или Профи планове. Ако желите да направите резервну верзију веб локације која је у фази развоја, систем то омогућава с лакоћом.

ГДПР политика

Витална карактеристика за оне који ће бити укључени у нишу е-трговине. Градитељ веб страница нуди већ објављене одељке о политици приватности и условима коришћења. Они подразумевано садрже текст који описује опште одредбе, као и начине на које ће ваша веб локација прикупити, обрадити и сачувати податке корисника. Слободно можете да мењате сваки одељак, у зависности од захтева вашег пројекта.

Вебноде ГДПР политика

Прилагођена апликација за мобилне уређаје

Платформа има своју засебну мобилну апликацију за употребу паметних телефона или таблета и управљање веб страницом у покрету. Мобилни уредник је такође врло интуитиван и једноставан за коришћење. Долази са истим сетом функција и алатима које добија верзија за радне површине.

3. Дизајн & Предлошци

Број тема:200+
Професионални предлошци:&# к2714; ДА
Бесплатне теме:&# к2714; ДА
Нацрт са одзивом:&# к2714; ДА
Сортирај према индустрији:&# к2714; ДА
Уређивање ХТМЛ кода:✘ НЕ

Галерија предложака Вебноде тренутно обухвата преко 200 тема. Они спадају у нишне категорије и њихов број се може разликовати с обзиром на изабрану тему. Предлошци су подразумевано одговорни, али њихов квалитет оставља много да се пожели.

Ствар је у томе што градитељ веб страница има сличну структуру шаблона и узорци се често разликују у погледу поставки боје и позадине. То се неизбежно огледа у ефикасности прилагођавања дизајна и резултату који ћете на крају добити.

Предлошци вебнода долазе са опцијом прегледа. Ово је погодно за кориснике који желе да истраже детаље узорка који ће изабрати. Да бисте прилагодили предложак, морате да уредите блокове који чине његову структуру.

Дугме за подешавања, које личи на зупчаник, налази се у горњем десном углу сваког блока веб локација. Овде ћете пронаћи потребне опције за уређивање текста и фонта, значајку преношења слика, фотографије и друге алате.

Имајте на уму да Вебноде не дозвољава вам да пребаците предложак током рада на њему. Ако се још увек одлучите за то, сав садржај који ћете успети да пошаљете биће изгубљен. Размислите унапред и не подцењујте употребу функције прегледа предлошка приликом избора. Уређивање ХТМЛ / ЦСС кода такође није доступно овде.

Вебноде је мултијезична подршка. Од данас омогућава креирање преко 20 језичких верзија вашег вебсајта. Ово је предност за кориснике који намеравају да дођу до стране публике.

4. Корисничка подршка

Градитељ веб страница не може да се похвали корисном и свестраном корисничком подршком. Иако је квалитет услуга подршке добар, распон понуђених опција и даље је недовољан како би корисницима омогућили слободу избора. Овде нећете наћи ливе цхат или телефонску помоћ.

Претплатници Профи и Стандард плана имају вишејезичну подршку и опоравка и ажурирања су укључена у њихове планове. Платформа има свој блог са избором корисних чланака који се односе на изградњу линкова, савете за СЕО оптимизацију, кораке за покретање и подршку успешног блога итд..

ФАК о Вебнодеу

Оно што можете да искористите је Одељак ФАК, који покривају основне аспекте. Постоји и прилика да се контактирате са тимом за техничку подршку путем е-поште, али брзина реакције такође оставља много тога што желимо да пожелимо.

5. Планови & Цене

Ценовна политика Вебноде флексибилна је и приступачна. Градитељ веб страница има бесплатан план. Можете га користити неограничен временски интервал. Не нуди функцију повезивања имена домена и пружа само око 100 МБ простора за складиштење. Веб странице креиране са бесплатним планом испоручују се са системским огласним натписом који се не може уклонити док не надоградите на један од плаћених планова (било Стандардни или Профи). Плаћене претплате су следеће:

Опција ценаТрошакКарактеристике
Ограничен :$ 3,95 / месечно✓ Повезивање домена;
✓ Премиум корисничка подршка.
Мини:$ 5,95 / месечно✓ Бесплатни 1-годишњи домен;
✓ Форм Буилдер;
✓ Видео позадина;
✓ Статистика веб локација.
Стандард:$ 11,95 / месечно✓ Уклањање марке са веб чворова;
✓ 2 језичке верзије;
✓ 5 сигурносних копија.
Профи:$ 19,95 / месец✓ Неограничена пропусност;
✓ 100 налога е-поште;
✓ Неограничена израда сигурносних копија и опоравак.

Ограничени и Мини планови добро раде за мале пројекте и још увек долазе са ситним системским натписом у подножју. Стандардни и Профи планови омогућавају креирање пристојних пројеката за лично, пословно или е-трговање. Они су без огласа и нуде широку палету функција потребних за покретање и управљање професионалним вишејезичним веб страницама.

6. За и против

Преовлађујући број веб страница за израду веб страница долази са предностима и недостацима. Вебноде није изузетак.

Прос

  &# к2714; Лакоћа коришћења. Програм за прављење веб локација долази са интуитивном командном плочом и логички структурираним уређивачем превлачења и испуштања који пружа практичност и минимална улагања.
  &# к2714; Није потребно кодирање. Не морате да поседујете вештине кодирања да бисте дизајнирали веб локацију са системом.
  &# к2714; Одзивни предлошци. Теме одговарају различитим резолуцијама екрана и величинама мобилних и десктоп уређаја.
  &# к2714; Вишејезична подршка. Могуће је да направите око 20 језичких верзија веб локације.

Цонс

  Недостатак функционалности е-трговине. Услуга не дозвољава стварање великих мрежних продавница, док мали и средњи пројекти такође немају неопходне функције.
  Ограничена прилагодба дизајна. Предлошци су унапред дизајнирани и није могуће променити њихов изглед или структуру уређивањем кода. Као резултат тога, изгледају слично и недостаје им модеран додир.
  Лоша функционалност блогања. Могуће је изградити основни блог са Вебноде-ом, али због недостатка функционалности нећете моћи да га учините потпуно представљеним.
  Нема тржишта за апликације. Градитељ веб локација нема интегрисано тржиште апликација са више виџета и проширења за бољи дизајн и перформансе веб локација.

7. Такмичари

Вебноде заузима готово средњу позицију међу десетинама градитеља интернетских страница. Као алтернатива Вебноде-у можете користити било који савремени СааС производ. Да бисмо доказали ту чињеницу упоредили смо је са нишким лидерима: Вик и ВордПресс ЦМС. Погледајте наше поређење Вебноде-а „хеад-то-хеад“:

Вик вс ВебнодеВебноде вс ВордПресс

Суштина

Вебноде је градитељ веб класе средње класе, који добро делује на развоју личних, пословних и веб локација е-трговине. Услуга је лепо средство за кориснике који немају времена или вештине да се муче око интеграције кода. Искуство са веб дизајном овде уопште није потребно, док су предлошке прилагодљиве и изгледају прилично привлачно. Ако требате да им дате персонализовани изглед, овде нећете моћи много да учините. Погоднији су за почетнике.

Платформа се не може похвалити пристојним опцијама за е-трговину и блогање, иако је уз њу могуће израдити ове врсте веб локација. Такође му није довољна корисничка подршка.

Са друге стране, градитељ веб страница дозвољава изградњу вишејезичних веб локација, што је један од њених главних адута. Што се тиче ценовне политике, она је флексибилна и разумна, с обзиром на спектар пружених услуга. Наставите да креирате тестну веб страницу са Вебноде бесплатним планом како бисте стекли свој утисак о услузи, њеној применљивости и функционалним карактеристикама.

Испробајте Вебноде бесплатно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map