КееПасс Ревиев

КееПасс (тренутна верзија 2.43) – је менаџер лозинки отвореног кода. Развијен је како би омогућио корисницима да све своје улазне податке чувају на једном месту безбедним и здравим. Кључна предност софтвера је у томе што нисте присиљени да саставите десетине нових лозинки за бескрајне онлине налоге које имате. Апликација олакшава контролу над свима њима без потребе за памћењем комбинација знакова и бројева које задиркују мозак. Програм користи све најновије технологије шифрирања да би личне информације корисника био сигуран док се он налази на његовом или њеном рачунару.


КееПасс долази са једноставним и интуитивним интерфејсом, мада не-техничари можда требају још мало времена да схвате како све овде функционише. Можете комбиновати све своје бројне лозинке на једном рачуну само једним кликом. Уз то, програм је апсолутно бесплатан за преузимање. Компатибилан је са свим главним оперативним системима и има преносиву верзију за мобилне уређаје које покрећу иОС и Андроид. Штавише, можете бесплатно преузети апликацију. Погледајмо и шта КееПасс може да понуди.

1. Како функционира КееПасс

Иако се интернетска индустрија стално развија, људима није преостало ништа друго него да доврше процес провјере аутентичности сваки пут како би имали користи од одређеног мрежног сервиса. Већина система и платформи захтева уношење корисничке пријаве и лозинке. Да би се олакшали, неки људи одлучују да користе исту лозинку за сваки налог, Ништа не може бити горе од тога у погледу безбедносних перспектива. С друге стране, записати на десетине комбинација или их имати на уму чини се немогућим.

Овде би КееПасс могао да дође као добро решење. Као и други типични менаџери лозинки, идеја Кеепасс-а је да сва јаја ставе у једну корпу. Када кажемо „јаја“, мислимо на све ваше податке о уносу за приступ различитим рачунима на мрежи. Када кажемо „корпа“, мислимо на датотеке КееПасс Датабасе (.кдбк) које чувају све информације као и друге датотеке које се налазе на вашем рачунару.

Кеепасс маин

Програм долази као платформа отвореног кода која је прилично лагана и једноставна за употребу. Садржи прилагођени интерфејс дизајниран тако да омогућава корисницима да стварају, управљају и чувају различите базе података под једном главном лозинком. Све што требате је да направите базу података, наведите веб локације на које желите да се пријавите и користите једну лозинку за сваку од њих.

Програм захтева почетно преузимање. То значи да ћете на рачунару налазити све њихове личне податке. Ова чињеница смањује ризик од преношења информација трећим странама. Да бисте максимално искористили КееПасс, мораћете да завршите неколико фаза:

 1. Преузмите апликацију.
 2. КееПасс довнлоад

 3. Нека је програм инсталиран.
 4. Инсталација КееПасс-а

 5. Креирајте своју прву .кдбк датотеку базе података.
 6. Кеепасс Креирајте базу података

 7. Наведите главну лозинку за све базе података.
 8. Задржајте главну лозинку

 9. Искористите брз и једноставан веб сурфање.
 10. КееПасс Веб Сурфинг

Успут, КееПасс се може користити не само за управљање лозинкама, већ и за чување других личних података попут копија личних докумената или других важних докумената. Осим шифрирања базе података, програм користи кључно клађење и извођење. То значи да систем има посебна сигурносна средства која спречавају хакере да погађају, као и нападе на рјечник.

Прочитајте више о КееПасс сигурности значи још мало. Прије свега, погледајмо поближе све горе споменуте фазе.

2. Преузимање и инсталација

Први корак је одлазак на званичну страницу и преузимање КееПасс-а. Апликација је доступна у неколико верзија за преузимање. Они укључују програме за Виндовс и МАЦ, као и преносне апликације за мобилне уређаје. Све верзије доступне су у ЗИП датотекама које су потребне за преузимање. Софтвер је прилично лаган. Дакле, процес преузимања ће трајати не више од неколико минута.

Након што преузмете ЗИП датотеку, морате инсталирати програм. Пронађите датотеку КееПасс.еке и покрените поступак инсталације. Ако се одлучите за преносну верзију, инсталација није потребна. Можете да покренете менаџер лозинки директно из ЗИП датотеке. Последњи корак је улазак у командну таблу и стварање прве .кдбк датотеке.

Креирајте базу података КееПасс

База података је заправо место где ће се чувати све ваше лозинке. Процес се не ослања на било какве техничке вештине, мада је за почетнике можда мало компликовано радити унутар КееПасс панела. Изгледа практично исто као и контролна табла за управљање поставкама вашег ЦПУ-а. Један брзи поглед био би довољан да схватимо како све овде функционише.

Стварање базе података укључује следеће кораке:

 1. Пронађите траку „Датотека“ на алатној траци на врху плоче и кликните на њу.
 2. Изаберите „Ново“ да бисте креирали нову датотеку.
 3. Видећете нови прозор који нуди креирање главне лозинке (Једина која се памти за све налоге).
 4. Унесите лозинку, кликните на „ОК“ и поновите лозинку у новом прозору.
 5. Сада морате да конфигуришете базу података. Овде можете да унесете наслов, корисничко име и УРЛ, као и да направите неопходне белешке за идентификацију базе података.

Како се користи улазна база података

Након додавања уноса, корисник има неколико опција како их користити. То укључује:

 • Копирање и лепљење – једноставно копирајте лозинку из своје базе података и убаците је у оквир који пружа веб локација или платформа. Да би ствари радиле брже, добра идеја је копирати лозинку у Виндовс међуспремник.
 • Превуци и отпусти – КееПасс има функцију превлачења и испуштања која вам омогућава премештање неких поља у друге активне прозоре. Једноставно изаберите потребно поље, кликните на њега, превуците се на предвиђени простор и пустите миш преко прозора у који желите да унесете лозинку.
 • Отвори УРЛ – као што је раније поменуто, конфигурације вам омогућавају да наведете уносну УРЛ адресу. Можете га отворити право са КееПасс панела, док ће програм аутоматски уметнути потребне податке о уносу.

Као што видите, апликација је прилично флексибилна у погледу употребе база података и лозинки. Нуди ручне и аутоматизоване методе приступа иако ниједна од њих не треба памтити бескрајне комбинације. Међутим, да ли је заиста сигурно користити КееПасс?

3. Да ли је КееПасс безбедан?

Како програм штити личне податке корисника? КееПасс користи комбинацију технологија да би се подаци заштитили. То укључује:

 • Шифрирање базе података – програм држи све датотеке шифриране. Они укључују не само саму лозинку, већ и друге спецификације, укључујући корисничка имена, УРЛ-ове и друге конфигурације. Употребљени алгоритми укључују АЕС, ЦхаЦха20 и неке друге.
 • Компресија компонената – сигурносни алгоритам који компримира композитни главни кључ са свим његовим компонентама у 256-битни кључ. Ова метода функционише у случају да користите не само главну лозинку већ и креирате датотеку кључева која се може сачувати на вашем рачунару.
 • Речник и заштита погађања – још једна метода која спречава хакере да погађају или нападају на рјечник како би пронашли лозинку.

Додатна сигурносна средства укључују генерирање случајних бројева као и заштиту процесне меморије и још много тога.

4. Значајке КееПасс

Осим основне функционалности, програм долази са низом додатних опција за олакшавање живота корисника приликом прегледавања веба. Кључне карактеристике су следеће:

Ауто-Типе

Ова карактеристика се ослања на методологију симулације притиска на тастер. Другим речима, ви постављате комбинацију тастера које ће КееПасс аутоматски покренути сваки пут када требате да унесете податке о уносу. Ова функција се може применити на сваки активни прозор отворен помоћу прегледача.

Кључне датотеке

Добра алтернатива главној лозинци у случају да требате да управљате свим уносима са неколико уређаја. Главна предност је што кључне датотеке долазе са побољшаном дигиталном заштитом. Штавише, флексибилнији су јер их можете носити са собом снимљеним ЦД-ом, УСБ-ом, флеш уређајем итд.

Функција извоза лозинке

Програм има функцију извоза кад год вам је потребно да конвертујете своје улазне податке у ЦСВ датотеке, ХТМЛ, ТКСТ или КСМЛ. Једноставан начин генерисања свих база података лозинки. Штавише, лако можете да преместите .кдбк датотеку у други процесор или уређај.

Додаци

Корисници могу да одаберу разне додатке који су доступни за КееПасс. Десетине апликација и додатака су подељене у неколико основних категорија. Они укључују интеграцију, резервне копије, услужне програме, увоз / извоз, итд.

5. Подршка и цене

Програм долази са огромном информативном подршком која представља свој огромни Центар за помоћ. Иако нема начина за тренутно контактирање, корисници могу имати користи од једноставних туторијала који описују поступак започињања. Веб страница има своју локалну заједницу и форум на којем корисници могу постављати питања о било којем питању.

Поред тога, Центар за помоћ препун је других корисних информација које укључују увод, опис функција, Административна, техничка и додатна често постављана питања за покривање свих могућих области, Поправку базе података, ТАН подршку и још много тога.

КееПасс је апсолутно бесплатан за преузимање. Било да се одлучите за радну или преносну верзију. Обје датотеке за преузимање могу се приступити без нуле. Такође не морате да плаћате неке додатке и екстензије. Доступне су и као изворни кодови или зип датотеке.

6. За и против

КееПасс је сигурно одлично решење за управљање свим корисничким лозинкама и подацима за унос. Је бесплатан. Долази са разним функцијама и проширењима. Нуди велику сигурност и подршку. Да ли нешто недостаје?

Прос:
Против:
&# к2714; Бесплатна апликација.
&# к2714; Једноставно инсталирање.
&# к2714; Програм отвореног кода.
&# к2714; Огромна база знања.
&# к2714; Проширења и додаци.
&# к2714; Побољшана сигурност.
&# к2714; Функција аутоматског уноса.
Цомплицатед Мало компликовано од почетка.
✘ Без сигурносних упозорења упркос масовној безбедносној подршци.

7. ФАК

Питање: Како могу да пренесем КееПасс базу података на други рачунар?

Одговор: Да бисте пренели базу података, требате само да преместите .кдбк датотеку на други рачунар пазећи да копирате и важећу верзију датотеке кључева. За пренос базе података можете користити флеш диск или УСБ прикључак.

Питање: Где се чува база података КееПасс?

Одговор: Програм користи глобално и локални директоријуме за чување корисничке базе података. Глобални директориј је заправо директориј апликација КееПасс док је локална фасцикла корисникове приватне конфигурације.

Питање: Како могу израдити сигурносну копију моје КееПасс базе података?

Одговор: Морате пронаћи почетну датотеку базе података у програмским датотекама вашег ЦПУ-а и направити .кдбк копију. Програм такође има функцију аутоматског снимања која може бити омогућена или онемогућена у напредним подешавањима.

Питање: Да ли се КееПасс синхронизује на свим уређајима?

Одговор: Најлакши начин је додати .кдбк датотеку у облак складиште и синхронизовати базу података између неколико уређаја. Не постоји интегрисана функција аутоматске синхронизације.

Питање: Да ли је КееПасс безбедан?

Одговор: Да, јесте. Програм користи више начина за заштиту података и датотека шифрираних. Програм компримира ваше датотеке у малу датотеку са кључевима и спречава нападе хакера из речника и нагађања.

Доња граница

На КееПасс свакако треба обратити пажњу. Одликује се изврсном функционалношћу чак и у поређењу са конкурентима са плаћеним нишама. Кључна предност је што програм добро служи потребама корисника. Штити личне податке од преваре, као и омогућава сигуран и брз приступ вишеструким рачунима, без потребе да се запамтите или запишете на десетине комбинација знакова и бројева.

Као резултат, имамо приступачан и разрађен менаџер лозинки. Оно што је такође важно, то је бесплатна и цросс-платформа. Нијансе употребе софтвера своде се на 2 бода: не можете изгубити базу података или заборавити лозинку за њу. Програм ће се побринути за остало. Лако је радити са њим и препоручујемо вам да користите софтвер за унапређење ваше безбедности на мрежи.

Инсталирајте КееПасс одмах

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me