8Б преглед

– је новоотворени програм за прављење веб локација који долази као потпуно бесплатно решење за почетнике да покрену веб локацију. Платформа можда делује сјајно за оне који желе да покрену мало предузеће на мрежи без икаквих трошкова без или минималних вештина кодирања. Долази као софтвер који се лако користи у претраживачу, са добрим избором шаблона за различите категорије и пословне нише.


Градитељ веб страница има сјајне инструменте за уређивање ваше будуће веб локације путем мобилних уређаја. Пут од пријаве до објављивања готовог пројекта тешко ће вам требати више од неколико сати. 8б доноси чак и више него што можете очекивати по нула трошка, мада и даље изгледа помало ограничено у погледу флексибилности и ширења пословања. Овог пута ћемо испитати све карактеристике и погодности које пружа ова нова платформа за превлачење.

1. Једноставност употребе

Првобитно дизајниран да помогне новопридошлим и не-техничарима, 8б веб дизајнер нуди једноставне алате за прављење професионалних и мобилних веб локација од почетка. Систем има интуитивно сучеље које не захтева много кодирања. Стварање веб странице захтеваће вам неколико једноставних корака:

  1. Брзо се пријавите помоћу Гоогле или Социал налога и притисните дугме „Гет Стартед“.
  2. Одмах ћете бити пребачени на страницу са предлошцима подељеним у категоријама. Они се крећу у распону од путовања, савјетовања и играња до портфолија фотографа, некретнина и ресторана.
  3. Након што одаберете предложак, можете га уредити и прилагодити уз помоћ једноставног уређивача тема.
  4. Када завршите са уређивањем, притисните тастер „објави“ у менију и идите на мрежу са веб странице.

Што се тиче уређивача, 8б има типичну функцију превлачења и испуштања. С једне стране, може изгледати прилично свакодневно, посебно за искусне веб дизајнере. С друге стране, новорођенчади ће таква непосредност бити од користи, јер нису потребне вештине кодирања или програмирања. Све што требате је да кликнете на одељак или елемент који желите да промените.

8б едитор

Инструментална табла нуди једноставне инструменте за промену сваког одељка или текста. На пример, можете да означите заглавље и промените фонт или наслов. Систем ће понудити избор прилагођених слика или можете преузети и своје.

Ако морате да додате нови елемент, једноставно кликните на крст с десне стране и одаберите блок који вам је потребан. Они се крећу у распону од карактеристика, изјава и галерија до временских рокова, образаца за контакт, чланака итд. Другим речима, прилагођавање странице тешко да ће бити изазов. С друге стране, сви одељци изгледају типично и подједнако. Корисници не треба очекивати пуно ексклузивности, иако надзорна плоча садржи све основне елементе који ће вам можда требати да бисте започели.

Подешавања на левој страни садрже неке опште инструменте. Овде можете мењати стилове веб локација као и креирати нове странице и пројекте или имплементирати пројекат притиском на дугме „објави“. Сјајна вест је да се 8б уређивачу може приступити и путем мобилних уређаја и да се креирају веб локације у покрету. Међутим, странице нећете моћи уређивати без интернетске везе, јер је 8б платформа заснована на претраживачу.

2. Карактеристике & Флексибилност

Као што смо већ споменули, корисници не треба очекивати много флексибилности од стручњака за прављење веб страница који је потпуно бесплатан. С друге стране, неке плаћене платформе не пружају барем основне значајке које 8б засигурно има.

  • Без трошкова градитељ веб страница – систем је тренутно слободан за употребу како за компаније, тако и за појединце. Односи се на фирме и непрофитне организације. Сваки корисник може приступити платформи и без икаквог трошка објавити пројекат. То је очигледно једна од највећих 8б предности.
  • Симпле Тхеме Едитор – може се користити у режиму радне површине као и за прављење мобилних веб локација за прилагођавање страница и промене у ходу путем таблета и паметних телефона.
  • Гоогле АМП – ова значајка је да осигура брзе перформансе и боље корисничко искуство. Софтвер ради са Гоогле АМП-ом како би се осигурала добра брзина учитавања и пријатност за мобилне уређаје.
  • Неограничени пројекти – можете да користите 8б софтвер за прављење оног броја веб локација без ограничења.
  • Добра колекција шаблона – иако се платформа не може похвалити великим избором изгледа, пронаћи ћете потребан предложак. Подељени су у различите категорије за компаније малих предузећа, хобисте, појединце, непрофитне организације и дигиталне продавнице.

Овде се завршавају функције корисника. Платформа изгледа прилично ограничено у погледу СЕО подешавања. Можете да уређујете само наслов странице, опис и УРЛ. Нису доступни начини прегледа или индикација кључних речи. У исто време та подешавања су доступна само за целу страницу, али не и за блокове или елементе. На пример, нећете моћи да поставите наслове Х1, Х2 и Х3 за своју почетну страницу.

8б могућности

Нема прилагођених виџета или додатака. Корисници неће моћи да интегришу своје веб странице са поштанским услугама. Платформа аутоматски повезује контакт обрасце са адресом е-поште коју сте навели приликом пријаве. То би могао бити изазов у ​​погледу стицања корисника. Недостатак бар основних значајки е-трговине такође изгледа фрустрирајуће с обзиром на доступност шаблона онлине продавница. Нема колица за куповину. Све што можете учинити је да ставите везу испод дугмета „купи“ усмеравајући ваше купце на засебну веб локацију или одредишну страницу.

Резимирајући овај одељак, 8б је добар само за мале веб локације без планова за будуће проширење. С друге стране, систем вам омогућава да направите онолико веб локација колико вам је потребно. Увек можете започети нови пројекат бесплатно.

3. Дизајни

8б тренутно нуди предлошке и теме из 18 различитих категорија. Сви су бесплатни. Изгледају прилично стилски и тренди. У исто време, могу да ставе било коју величину и димензије екрана упркос врсти мобилног уређаја. Предлошци сјајно функционишу на таблетима и паметним телефонима.

Корисници не требају много имплементирати веб дизајн. Рад са фонтовима, стиловима и бојама врло је једноставан захваљујући интуитивном интерфејсу и надзорној табли са свим потребним алатима у паковању. Једноставно означите одељак који вам је потребан и промените типографију и стилове. Можете преузети властите слике или бирати из галерије корисника која се односи на одређену категорију шаблона.

8б предлошци

Споменули смо 8б веб локацију за прављење мобилних уређаја која вам омогућава да уредите свој пројекат у покрету. Ова функција можда делује добро с обзиром на њену лакоћу коришћења. Заправо је исто као и рад у десктоп режиму. Све што требате је да додирнете одељак за уређивање уместо да користите миш на рачунару.

Предлошци су типични без ексклузивних функција или уграђених виџета. Међутим, изгледају врло професионално и паметно. Добро решење за мале веб странице без икаквих трошкова.

4. Корисничка подршка

С обзиром да је чињеница 8б релативно нова платформа, тешко је проценити ниво њеног тима за подршку. Међутим, компанији недостају очигледни начини да купци ступе у контакт. На пример, нећете моћи да контактирате 8б стручњаке преко Ливе Цхат-а или телефона ради тренутне резолуције.

С друге стране, можете их писати е-поштом. Платформа је покренула свој ИоуТубе канал са неким од својих видео туторијала о томе како правити веб странице различитих врста. Поред тога, можете ући у заједницу 8б на Фацебооку. Иако тренутно броји око 450 претплатника, можда ће то бити добар начин постављања питања или тражења решења.

5. Политика цена

Платформа је тренутно бесплатна за коришћење. То значи да се свако може пријавити и започети изградњу новог вебсајта од почетка, упркос локацији. Ништа се не зна да ли компанија планира да уведе плаћене планове у блиској будућности. Останите у контакту с нашим блогом и ми ћемо вас обавештавати.

6. За и против

8б је добра опција за мале веб странице и ограничене буџете. Можете ићи само са пројектом свог малог предузећа без икаквих трошкова. Платформа има неколико очитих хитова попут брзог перформанси, једноставног уређивања, добрих образаца, приступа путем мобилних уређаја итд. Међутим, због неких недостатака неће радити за све веће и сложеније пројекте..

Прос:
Против:
&# к2714; Можете да креирате веб страницу чак и без регистрације у систему.
&# к2714; Једноставан за употребу алат за прављење и повлачење веб локација.
&# к2714; Потпуно бесплатно, без скривених накнада или трошкова обнављања.
&# к2714; Погодно за мала предузећа, портфеље, непрофитне организације или хобисте.
&# к2714; Добре перформансе веб странице захваљујући Гоогле АМП-у.
&# к2714; Неограничене веб странице за креирање бесплатно.
Недостатак СЕО функција за постизање вишег ранга.
✘ Нема прилагођене продавнице апликација или уграђених виџета и додатака.

Штавише, требали бисте знати да у овом тренутку не постоје услуге трећих страна које би се могле интегрирати.

Закључак

8б чини прве кораке на пољу алати за веб изградњу. Међутим, он свакако има велики потенцијал у референцама на кориснике којима је потребан брз и бесплатан алат за израду веб локација малих предузећа без вештина кодирања. Платформа има солидан скуп основних карактеристика. Лако је користити и уређивати док избор шаблона покрива различите пословне и друге нише.

Иако можда добро функционира за мале странице, сложенији пројекти ће сигурно захтијевати богатије функције у погледу СЕО поставки, е-трговине, маркетинга или промоције. Овде ћете можда требати потражити побољшане платформе за изградњу веб локација.

Покушајте сада 8б

Ховард Мој Твиттер профил Мој Фацебоок профил е-маил Мој Линкедин профил

О аутору

Ја сам Ховард Стееле, оснивач и главни уредник овог вебсајта. Са преко 10 година израде веба знам колико овај задатак може бити компликован и напоран за не-ИТ особу. Не можете одлучити коју услугу одабрати? Слободно ме питате за савет. Само опишите потребе ваше веб странице и радо ћу вам помоћи.

Почетна »Коментари» 8Б преглед

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me